Επιλογή τελικού

Reaction score
62
τι εννοείς φτύσατε?και για ποιον yamaha πρόκειται?και ποιος το είπε ότι δεν κάνει για σπίτι(το δικαιολόγησε ή όχι)?
Δεν θυμαμαι, ειχε πει μαλιστα μην παρεις επαγγελματικο γιατι αυτοι εχουν μεν δυναμη αλλα οχι ποιοτητα

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.209
Xari&Ntaxaritonpernetemexari :fuckyou:
γράψ΄το κάπου...γίνεται καλό ζειμπέκικο:p:roflmao:
[DOUBLEPOST=1485968815][/DOUBLEPOST]
Δεν θυμαμαι, ειχε πει μαλιστα μην παρεις επαγγελματικο γιατι αυτοι εχουν μεν δυναμη αλλα οχι ποιοτητα
νταξ αφού έγινε έτσ...:p:D
αν δεν θυμάσαι ποιος το είπε...μην γίνεσαι κατηγορηματικός...γιατί έχουμε παρεξηγήσεις..;)

Reaction score
62
γράψ΄το κάπου...γίνεται καλό ζειμπέκικο:p:roflmao:
[DOUBLEPOST=1485968815][/DOUBLEPOST]
νταξ αφού έγινε έτσ...:p:D
αν δεν θυμάσαι ποιος το είπε...μην γίνεσαι κατηγορηματικός...γιατί έχουμε παρεξηγήσεις..;)
Παρεξηγηθυκες εσυ δλδ τωρα?

Reaction score
15.469
Ε ... να παρουμε ενα τεθιο εε...επαγγελματικο να ζμπρωχνει τα γουφερ κι ενα αλλο ντελικατο για τα υπολοιπα που δεν εχουν και πολλες απαιτησεις ... δε γινεται ?

ουπς , επειδη βλεπω κι εχει προχωρησει η κουβεντα .... εγω μιλω για ενισχυτες ε ?:D

Reaction score
31.760
θα με χαροποιούσε μιά συγκεκριμένη απάντηση στην εξής ερώτηση :
ένας τελικόςπ.χ τύπου crown xls 1502 ή παραπλήσιος στα χρήματα αυτά θα είχε εφάμηλη ή καλύτερη ηχητική απόδοση από έναν π.χ Adcom 5500 ;
ear-doctor περιμένω τη γνώμη σου :biggrin:

Reaction score
447
Εγώ θα ρωτήσω το άλλο... Πως παίζει ο εν λόγω crown vs εναν ucd hypex;
Τόσο καλός είναι ο crown;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.160
Ειναι κακάσχημος.
Όλοι Hypex ucd ή ncore σε όμορφα κουτιά, και χωρίς ανεμιστήρες.

Last edited:

Reaction score
1.391
μη τα βαζουμε ολα σε ενα τσουβαλι ..

εχω να πω πως ..

κανενας crown δε παιζει οπως ενας τελικος πανω απο 1000αρικο...

ομως να διευκρινίσω , οτι ....
οταν ενα ηχειο θελει αρκετα βατ , και του κοτσαρουμε ενα τελικο και του 10,000αρου ακομη ,μα με λιγα βατ, δε θα παιξει καλυτερα απο εναν crown του 200αρικου..

ΥΓ. ειμαι κατοχος 3ων crown και οχι.. δεν ειναι αυτο το κατι παραπανω που ολοι ψαχνουμε ....

Reaction score
725

εχω να πω πως ..

οταν ενα ηχειο θελει αρκετα βατ , και του κοτσαρουμε ενα τελικο και του 10,000αρου ακομη ,μα με λιγα βατ, δε θα παιξει καλυτερα απο εναν crown του 200αρικου..

ΥΓ. ειμαι κατοχος 3ων crown και οχι.. δεν ειναι αυτο το κατι παραπανω που ολοι ψαχνουμε ....
Ποιων crown;

Reaction score
5.848

εχω να πω πως ..

Τώρα ναι, σε σωστή βάση το θέμα...γιατί άλλη μια φορά περνάει η εντύπωση; ότι δίνοντας 300-400 ευρώ έκλεισες από ενισχυτικά! Δηλαδή όλος ο κλάδος κατασκευής ενισχυτών τάξης Α, ΑΒ, D κ.λ.π πάει για πέταμα, αφού "δεν υπάρχει χρεία ενισχυτών ακριβότερων από 600 ευρώ" αφού με τόσα πέρνεις crown XLS 2500. Και όντως τίθεται σοβαρά η ερώτηση...σε σχέση π.χ με αυτόν NCore NC500 https://www.nordacoustics.co.uk/product-page/df19c1f7-07d8-a265-42f8-e8dfa824cc6e ΄που στοιχίζει 1300 ευρώ ποια θα ήταν τα αποτελέσματα μιας συγκριτικής δοκιμής; Και όχι μόνο με αυτόν τον class D, αλλά και με άλλους ενισχυτές AB; Δηλαδή το δίλημμα είναι ότι αν έχεις την δυνατότητα να δώσεις παραπάνω χρήματα από την τιμή ενός crown...δεν μπορείς να πάρεις καλύτερο ενισχυτή;

Reaction score
2.288
Αν τα παραπανω λεφτα του καλυτερου τελικου τα δωσεις για ενα μουρατο (για να μην πεσει παντοφλα) Bass trap η ενα Diffuser θα δεις πολυ μεγαλυτερη βελτιωση.
Τωρα αν εχεις ηδη φτιαξει τον τελειο χωρο, εχεις τα σουπερ ουαου ηχεια και δεν σου φτανει και ο Crown τοτε ναι, παρε καλυτερο.

Reaction score
5.848
Δηλαδή για
Αν τα παραπανω λεφτα του καλυτερου τελικου τα δωσεις για ενα μουρατο (για να μην πεσει παντοφλα) Bass trap η ενα Diffuser θα δεις πολυ μεγαλυτερη βελτιωση.
Τωρα αν εχεις ηδη φτιαξει τον τελειο χωρο, εχεις τα σουπερ ουαου ηχεια και δεν σου φτανει και ο Crown τοτε ναι, παρε καλυτερο.
Εσύ λοιπόν γιατί δεν πέρνεις Crown για το συστημά σου; Και όχι μόνο εσύ, αλλά και πολλοί άλλοι που τον συστήνουν "εγκαρδίως" στους άλλους;

Reaction score
2.288
Δηλαδή για

Εσύ λοιπόν γιατί δεν πέρνεις Crown για το συστημά σου; Και όχι μόνο εσύ, αλλά και πολλοί άλλοι που τον συστήνουν "εγκαρδίως" στους άλλους;
Αν μου χρειαζοταν ενισχυτης σε αυτη τη φαση θα επαιρνα Crown, να εισαι σιγουρος γι αυτο.
Τωρα το συστημα μου εχει αλλες προτεραιοτητες αν θελησω να παω για αναβαθμιση και τις εχω ηδη βαλει σε σειρα.
1) Room treatments
2) Κατασκευη δευτερου subwoofer που περιμενει να φτιαξω το κουτι,
3) Προτζεκτορας

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.421
Καλό θα ήταν όταν η κουβέντα αφορά συγκεκριμένο αντικείμενο, ενισχυτικά στη περίπτωση μας, να μένουμε εκεί και να μην ξεφεύγουμε με το τι έχει σημασία και τι όχι.
Είναι θέματα χιλιοσυζητημένα και γνωστά ούτως ή άλλως και δεν προσθέτουμε κάτι νέο και ουσιαστικό.

Όσων αφορά τα ενισχυτικά τώρα...
Κακά τα ψέματα από έναν επαγγελματικό τελικό ζητάμε άλλα πράγματα.
Σε μια επαγγελματική εγκατάσταση δεν θα πάρουμε ποτέ, ουσιαστική, απόκριση πάνω από 15-16 KHz.
Επίσης προς τα κάτω τα 60-70 Hz υπεραρκούν.
Ένας τέτοιος τελικός θα πρέπει να αντέχει να δουλεύει αξιόπιστα στο 110% της ισχύος του για 10-12 ώρες.
Θα πρέπει να διαθέτει μια σειρά ευκολιών άχρηστων στο οικιακό χώρο, αλλά απαραίτητων στον επαγγελματία.
Θα πρέπει να είναι εύκολα επισκευάσιμος και με χαμηλό κόστος.
Να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση ισχύος από το κύκλωμα του.
Συντηρητικότατες επιλογές φίλτρων, (αποκρίσεων, ταχύτητας ή όπως θέλετε πες το) αφού το επαγγελματικό περιβάλλον με τις τεράστιες καλωδιώσεις εύκολα δημιουργεί προβλήματα.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω στη πράξη...
Πολλές εισόδους σήματος παράλληλες, με θέματα θορύβων και παραμορφώσεων λόγο των χαμηλής ποιότητας υλικών.
Ρυθμιστικά στάθμης, πάντα χαμηλής ποιότητας, συν μεγάλου μήκους φτηνών καλωδίων χαμηλής ποιότητας και θωράκισης, που διατρέχουν τουλάχιστον δύο φορές το σασί.
Φισάκια, κλιπς και κλέμες σε όλες τις συνδέσεις για ευκολία συντήρησης, που όμως μακροχρόνια, και όχι μόνο, δημιουργούν προβλήματα επαφών.
Σκληρές πολώσεις κυκλωμάτων για υψηλή απόδοση ισχύος και χαμηλές θερμοκρασίες, με ότι αυτό συνεπάγεται στον ήχο.

Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Πριν από χρόνια είχε βγάλει η Crown τη σειρά reference που ήταν εξαιρετική.
Να πω εδώ ότι χρησιμοποιούσα πριν 22 χρόνια κωλοπειραγμένο επαγγελματικό τελικό για ενεργή οδήγηση υπογούφερ με άριστα αποτελέσματα.
Μάλιστα ο συγκεκριμένος τελικός μετά το πείραγμα έβαζε γυαλιά σε πολλούς Hi-End της εποχής.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.638
θα με χαροποιούσε μιά συγκεκριμένη απάντηση στην εξής ερώτηση :
ένας τελικόςπ.χ τύπου crown xls 1502 ή παραπλήσιος στα χρήματα αυτά θα είχε εφάμηλη ή καλύτερη ηχητική απόδοση από έναν π.χ Adcom 5500 ;
ear-doctor περιμένω τη γνώμη σου :biggrin:
Αν και οι αντκομ ποτέ δεν μου "άρεσαν", οι κραουν προσφέρουν περισσότερη οδήγηση σε μικρότερο κόστος, συνεπώς ως αγορές υψηλότερου vfm οφείλουν να προτιμηθουν.

Οι σηματοθορυβικες προδιαγραφές των κραουν είναι άριστες, όπως φυσικά και οι προδιαγραφές απόκρισης συχνότητας, άρα από θέμα προδιαγραφών δεν μπορούμε να έχουμε αντικειμενικά παράπονα.

Από πλευράς ποιότητας οδήγησης, η απεξάρτηση της ισχύος σε σχέση με την αντίσταση του φορτίου που προσφέρουν οι χυπεξ, δίνει προβάδισμα σαφέστατο στους χυπεξ, καθώς εξασφαλίζεται η εξάλειψη τονικων αλλοιώσεων σε ηχεία μεταβαλλόμενης αντίστασης στο συχνοτικό άξονα, δηλαδή ουδετερότητα σε όλα τα ηχεία, κάτι που λόγου χάριν οι αντκομ δε προσφέρουν.

Η λειτουργία σε τάξη ΑΒ συνεπάγεται περισσότερες φθορές στο χρόνο χρήσης και αυξημένη κατανάλωση σε σχέση με βαθμίδες διακοπτικης λειτουργίας, άρα έχουμε μία ακόμη παράμετρο υπέρ των δεύτερων.

Η αναγκαιότητα ενεργής ισοσταθμισης σε οποιοδήποτε σεταπ συνεπάγεται απεξάρτηση από τις μαμά "χροιές" του οποιουδήποτε ενισχυτικού σταδίου.

Η αναγκαιότητα παθητικής ισοστάθμισης χώρου, συνεπάγεται αντικειμενική χρήση των ενισχυτικων σταδίων (δηλαδή ... Οδήγηση) και απεξάρτηση από τις χαϊεντίλες των μεταξένιων πριμων της τάδε τάξης λειτουργίας..

Τέλος, η όλη συζήτηση έχει νόημα μόνο φιλολογικό, διότι η όποια συζήτηση για ενισχυτικά στάδια σε ένα τοπίο πλούσιο σε εξαιρετικές από κάθε άποψη ενεργές υλοποιήσεις που εμπεριέχουν οποιεσδήποτε τάξεις λειτουργίας στα ενσωματωμένα ενισχυτικά στάδια, αποδεικνύει το άσκοπο της τριβής με θέματα ληγμένα.

Reaction score
31.760
Κώστα EAR το παράδειγμα με τον adcom ήταν τυχαίο(ξέρω οτι δεν είναι hiend ) ωστόσο o συλλογισμός σου έχει λογικά συμπεράσματα και ξεδιαλύνει το θέμα για μένα! RESPECT:geek:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.787
Members
38.494
Νεότερο μέλος
mpalo