Επιλογή Air Condition

melina

Cargo 200
Reaction score
44.678
μια φορά και ένα καιρό τα MHI ήταν τα πιο ακριβά της αγοράς. Ήταν τα μόνα μηχανήματα που έρχονταν με προπληρωμένες με φρέον σωληνώσεις για τη σύνδεση εσωτερικής εξωτερικής μονάδας!

Reaction score
5.624
τα mitsubishi electric που έβαλα σε χωριό και πατρικό είναι οτι καλύτερο έχω αγοράσει τα τελευταία 10 χρόνια.
έχουν εξαιρετικές - κορυφαίες μετρήσεις στη eurovent.
μην κολλάτε με τα heavy , είναι ανταγωνιστικές εταιρίες (περίεργο αλλά έτσι είναι) και ανάλογα την εποχή μία από τις δύο μπορεί να βγάλει καλύτερο προϊόν από την άλλη.
Να συμπληρωσω οτι τα heavy ειναι για χρηση σε επαγγελματικους χωρους ,για συνεχη χρήση,και γι αυτο κανουν λιγο περισοτερο θορυβο εχουν λιγο ποιο σκληρα πλαστικα και ακουγονται οι συστολες διαστολες.

Reaction score
141
Κάτοχος Mitsubishi Heavy Ind. 2 τεμαχίων Inverter, ένα 18άρι & ένα 9άρι εδώ και 13 χρόνια, είμαι φουλ ευχαριστημένος, μετά από προτροπή φίλου που τα δουλεύει επαγγελματικά.

Πριν 4 χρόνια χρειάστηκα ένα 9άρι για παιδικό δωμάτιο και στη συζήτηση για κάτι πιο οικονομικό μου συνέστησε από Inventor μια σειρά Professional.

Ακολούθησα τη συμβουλή του, όλα ως τώρα καλά, είναι πολύ αθόρυβο και δυνατό.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.212
Το θέμα της κατανάλωσης , το έχει αναπτύξει και σχολιάσει επαρκώς στο παρελθόν ο @pankrok .
Το κλιματιστικό ΠΡΕΠΕΙ να βλέπει σταθερό φορτίο .
Μόνο τότε είναι αποδοτικό άσχετα από το αν είναι inverter ή όχι.
Δεν το ανοιγοκλείνουμε. Οπως ΚΑΙ το καλοριφέρ.
Είναι πολύ πιο εύκολο να συντηρήσεις μία θερμοκρασία σε έναν χώρο , από το να κυνηγάς να την ανεβάσεις ή να την κατεβάσεις αναλόγως της εποχής.
Το έκανα και παλιά αυτό με το καλοριφέρ , εγώ το άφηνα ανοικτό στους 21 βαθμούς όταν η αδερφή μου από πάνω το έκλεινε το πρωί που έφευγε και το άναβε το βράδυ που γυρνούσε στο σπίτι.
Εγώ με μεγαλύτερο και παλιότερο σπίτι έκαιγα λιγότερο καύσιμο από ότι εκείνη .
Μιλάμε για τον ίδιο θηριώδη λέβητα με αυτονομίες ο καθένας.
Τα κλιματιστικά δεν τα κλείνω ποτέ , μόνο για καθαρισμό σε βάθος που πρέπει να είναι ακινητοποιημένος ο κυλινδρικός εσωτερικός ανεμιστήρας .
Τα φίλτρα εννοείται ότι τα καθαρίζω μόνος μου με ειδικό απορρυπαντικό , όπως και τις μονάδες αντίστοιχα , έσω-έξω.
Το fujitsou δεν το είχα καθαρίσει ποτέ. Το έκανα πέρυσι. Είχε αρχίσει να φυσάει ξεφυσάει η φτερωτή από την μπίχλα.
Ηρθε ο ψυκτικός το έλυσε το καθάρισε και συνήλθε . Ομως στην θέρμανση κάνει κρακ κρουκ λόγω συστολών και διαστολών. Αυτό δεν φιάχνεται , αλλά είναι σκυλί. Από το 2005 , λειτουργεί σχεδόν 24/7 , 365 μέρες το χρόνο.
Τα INVENTOR να ξέρετε κάνουν και αυτά θορύβους λόγω συστολών διαστολών.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.890
Το 90 μην πω 99% των κλιματιστικών κάνουν θόρυβο συστολών διαστολών.

Ακόμα και μονάδες που δεν το έχουν κάνει ποτέ, μπορεί να ξεκινήσουν κάποια στιγμή.
Στα Perfera & Ururu Sarara που έχω στο σπίτι π.χ. δεν ακούγεται κιχ.
Σε 2 Siesta Sensira στο γραφείο, το ένα κάνει σπάνια ήχους, το άλλο ποτέ... (ίδιος εγκαταστάτης, ίδιο batch οι μονάδες).

Παλιότερα με Samsung, Hitachi και LG κλιματιστικά, τα περισσότερα έκαναν θόρυβο συστ-διαστ.
Το Hitachi βεβαίως ήταν σκυλί, έκανε τρομερή δουλειά και δουλεύει ακόμα εκεί που το έχω δωρίσει :D (πρέπει να είναι 20 χρονών το εργαλείο :D )

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
106.321
Τι ρεύμα πληρώνεις κάθε μήνα JOHN MARKOU;

Reaction score
4.588
Εξαιρετικά νούμερα προδιαγραφών έχουν τα νέα Fujitsu Series KN και σε πολύ καλή τιμή.
Πήρα ένα και όντως είναι απίστευτο στην κατανάλωση.
Σαν αξιοπιστία θα δείξει ο καιρός.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.207
Δεν θα το πιστεψετε, αλλα αλλαξα πυκνωτη εξω και δουλευει !!!!!
Αλλα εβαλα ενα πιο μεγαλο και αργει λιγο να παρει μπρος :p , για να μην σας πω οτι εβαλα ενα πυκνωτη που ειχα χωρις να θυμαμαι το λογο.

Στον μεσημεριανο υπνακο θα το βαλω στους 19 βαθμους :biggrin:

gid

Reaction score
9.947
Εγω απο το σαββατο το εχω μονιμα αναμενο του σαλονιου στους 24 βαθμους με 34 εξω.
Είναι ακραία ρύθμιση οι 24. Εντελώς ακραία.

Άνθρωπο που να υποφέρει πιο πολύ με τη ζέστη από μένα δεν έχω βρει ακόμη, και το σετάρω στους 28.

Μήπως ξοδεύεσαι χωρίς λόγο;

Reaction score
25.023
έχει να κάνει με την ποιότητα του κάθε μηχανήματος.
στα Mitsubishi μου βάζω 28 με 29 ψύξη και 20-21 θέρμανση για να είμαι εντάξει.
σε κάτι ρημάδια τύπου inventor (μα πραγματικά πως μπορούν να πάρουν καλές κριτικές αυτά τα μηχανήματα) που έχουμε στο γραφείο, θέλει ρύθμιση 23-24 ψύξη (για να έχω 27 στο γραφείο και αν) και 25 θερμανση (για να έχω 20-21 στην πράξη).
είναι ένας συνδυασμός λογισμικού ελέγχου και αεροδυναμικού σχεδιασμού (από που τραβάει αέρα, που τον στέλνεις , πόσο μακριά κλπ).
στα καλά μηχανήματα βάζεις την θερμοκρασία που θέλεις και την πετυχαίνεις, στα φθηνά βάζεις 3-4 και παραπάνω βαθμούς πιο πολύ από όσο θες και ελπίζεις να την πετύχεις.
να σκεφτείς παραδίπλα σε ένα γραφείο που υπάρχει ένα Fujitsu 10ετίας, δεν χρειάζονται αυτά τα καβατζιλίκια, 26 βαθμούς ψύξη, 22 θέρμανση και τέλος.

Reaction score
5.624
έχει να κάνει με την ποιότητα του κάθε μηχανήματος.
στα Mitsubishi μου βάζω 28 με 29 ψύξη και 20-21 θέρμανση για να είμαι εντάξει.
σε κάτι ρημάδια τύπου inventor (μα πραγματικά πως μπορούν να πάρουν καλές κριτικές αυτά τα μηχανήματα) που έχουμε στο γραφείο, θέλει ρύθμιση 23-24 ψύξη (για να έχω 27 στο γραφείο και αν) και 25 θερμανση (για να έχω 20-21 στην πράξη).
είναι ένας συνδυασμός λογισμικού ελέγχου και αεροδυναμικού σχεδιασμού (από που τραβάει αέρα, που τον στέλνεις , πόσο μακριά κλπ).
στα καλά μηχανήματα βάζεις την θερμοκρασία που θέλεις και την πετυχαίνεις, στα φθηνά βάζεις 3-4 και παραπάνω βαθμούς πιο πολύ από όσο θες και ελπίζεις να την πετύχεις.
να σκεφτείς παραδίπλα σε ένα γραφείο που υπάρχει ένα Fujitsu 10ετίας, δεν χρειάζονται αυτά τα καβατζιλίκια, 26 βαθμούς ψύξη, 22 θέρμανση και τέλος.
Αυτο συνηθως εχει να κανει και με την αποσταση της εσωτερικης μονάδας με το ταβανι. Η τοποθετηση ειναι μεγαλη υποθεση. Αυτα που εχουμε εμεις ειναι ολα on off τα παλαιοτερα πρεπει να ειναι 30+ ετη και εχθες το βραδυ το σπιτι(κατασκευης 1930)με υψος 3,40 σε ενα δωματιο περιπου 15 τετραγωνικα με αρχικη θερμοκρασια 32 βαθμους πηγαμε στους 28 γιατι εκει ρυθμισα και εκαψε απο τις 23:00 μεχρι τις 7:30 2,5 κιλοβατωρες.

Reaction score
25.023
καλά και αυτό σημαντικό, ο τρόπος που θα "βλέπει" τον χώρο η εσωτερική μονάδα, αλλά και ο ελεύθερος χώρος της εξωτερικής (μερικοί θεωρούν οτι μπορείς απλά να το στριμώξεις σε μια γωνία να μην ενοχλεί και να δουλεύει)

δυστυχώς οι εγκαταστάτες τα βάζουν όπου είναι βολικό για αυτούς "γιατί αυτοί ξέρουν" και όχι που θα είναι αποδοτικό για τον χώρο. είναι μια κατηγορία σαν τους λαστιχάδες που βάζουν το λάστιχο που πουλάει περισσότερο ένα πράμμα.

αυτούς που πραγματικά ξέρουν ποιό, που και πως τοποθετείται μπορεί να του θυμηθεί κάποιος όταν βλέπει τον λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά τότε είναι λίγο αργά.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.892

Άνθρωπο που να υποφέρει πιο πολύ με τη ζέστη από μένα δεν έχω βρει ακόμη, και το σετάρω στους 28.

Το ίδιο κάνω και γω, στους 28 το βάζω σε σπίτι χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, έχει καλή μόνωση. Παίζει χαλαρά με τον ανεμιστήρα στο ελάχιστο κάνοντας πολύ ευχάριστο τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού.
Οι χαϊντάδες είναι χοντροί, και ως γνωστό τα ξύγκια θέλουν χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να μην ιδρώνουν :lolsign:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.463
Δεν ρυθμίζω ποτέ ανεμιστήρα. Πάντα στον αυτόματο. Δουλεύουν 24/7 στους 26 βαθμούς και τον φέρνουν το χώρο μια χαρά. Άντε να το βάλω 25 αν κάνω καμιά δουλειά και ζεσταθώ. Παρακάτω δεν χρειάζεται σε μένα. Τσάμπα ρεύμα. Καλά δεν πληρώνω, αλλά λέμε τώρα.

Edit: και για την ηλικία τους η κατανάλωση είναι αστεία. Άλλα σημερινά καίνε παραπάνω έως πολύ παραπάνω.

Last edited:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.632

28; :o

Δεν θέλω σάουνα. 25, άντε 26 αν με πιάσουν οι τσιγκουνιές μου για λίγο και μετά πάλι στους 25. :biggrin:

Το καλοκαίρι (Ιούλιο - Αύγουστο) καίνε 6 κλιματιστικά 24/7.

Reaction score
1.047
Δεν θα το πιστεψετε, αλλα αλλαξα πυκνωτη εξω και δουλευει !!!!!
Αλλα εβαλα ενα πιο μεγαλο και αργει λιγο να παρει μπρος :p , για να μην σας πω οτι εβαλα ενα πυκνωτη που ειχα χωρις να θυμαμαι το λογο.

Στον μεσημεριανο υπνακο θα το βαλω στους 19 βαθμους :biggrin:
Να βάλεις ίδια χωρητικότητα με αυτή που είχε ο προηγούμενος πυκνωτής!

Reaction score
988

28? sta 28 εγω υποφερω.....για να καταλαβεις επειδη ειπες οτι δεν ξερεις ανθρωπο που υποφερει πιο πολυ ....ε τωρα τον βρηκες ...εγω ειμαι..... εγω αν βγω εξω και εχει πανω απο 34 βαθμους να μη σου πω τι γινεται στο σωμα μου....αστα υποφερω πιο πολυ απο τον καθενα στη ζεστη. περσι που ειχαμε 45 μερες συνεχομενα 39-41 στο λουτρακι αν εβγαινα εξω αστα..... μιλαμε ζαλαδα οι παλμοι ανεβαινανε για πλακα 120 χωρις να κανω τιποτα δλδ σε ηρεμια

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.207
Να βάλεις ίδια χωρητικότητα με αυτή που είχε ο προηγούμενος πυκνωτής!
Αυριο θα ψαξω να βρω τον ιδιο, και θα κανω και deep cleaning :).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.549
Members
38.460
Νεότερο μέλος
the saint