Επιλογή Air Condition

gid

Reaction score
9.947
Το ίδιο κάνω και γω, στους 28 το βάζω σε σπίτι χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, έχει καλή μόνωση. Παίζει χαλαρά με τον ανεμιστήρα στο ελάχιστο κάνοντας πολύ ευχάριστο τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού.
Εσύ πάω στοίχημα πως αρκετές μέρες από 1/6-30/9 δεν το βάζεις καθόλου.

Εγώ το ανάβω τέλη Μαϊου και το κλείνω αρχές Οκτωβρίου. Στο διάστημα 1/6-30/9 δεν υπάρχει περίπτωση να βρίσκομαι σε δωμάτιο για πάνω από 10' που να μην κλιματίζεται. Ως και στην κουζίνα έχω βάλει.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.895
Το θκόμ σπίτι στο καύσωνα δεν ανεβάζει πάνω από 30 βαθμούς, στις καλοκαιρινές μέρες χτυπάει το πολύ 27 βαθμούς, οπότε δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη για κλιματισμό, το ίδιο ισχύει και το χειμώνα, είναι ζεστό χωρίς να απαιτείται πολλές ώρες θέρμανση

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.895
Στους 30 βαθμούς μέσα στο σπίτι πεθαίνω
Λογικό, όπως μάθει ο καθένας :lolsign:

melina

Cargo 200
Reaction score
44.679
Του υπονοδωματίου μου το daikin κάνει ένα εκνευριστικό θόρυβο (κλωτσάει ο άξονας του ανεμιστήρα στο αριστερό έδρανο) το καλοκαίρι όταν η ρύθμιση του είναι πάνω από 22-23 βαθμούς. Στο 21 και κάτω δεν το κάνει. Είναι εκεί καρφωμένο. Ναι κάνει κρύο. Αγαπάω κρύο και μισώ ζέστη και θορύβους όταν κοιμάμαι.

ΥΓ μου υποσχέθηκε ένας μάστορας που θα έρθει για συντήρηση όλων των μηχανημάτων στο κτίριο μέσα στη βδομάδα ότι θα κάνει αυτά που θα του πω και ευελπιστώ να λυθεί το θέμα επιτέλους! Είναι θέμα κακής τοποθέτησης. Οσοι πέρασαν (εξουσιοδοτημένοι και μη, εντός και εκτός εγγύησης) ήθελαν και έκαναν μόνο τα δικά τους, ότι καταλαβαίνανε, κανείς τους δεν με άκουσε.
Και θα μου πεις γιατί δεν το φτιάχνεις μόνος σου ρε μάστορα; Γιατί πρώτον, δεν μπλέκω σε δουλειές που δεν έχω όλα τα εργαλεία που πιθανά θα χρειαστούν αν κάτι πάει στραβά, δεύτερον, προτιμώ τα έμπειρα χέρια από τα δικά μου που πιάνουν κατσαβίδι 2 φορές το χρόνο, και τέλος αφού το πρόβλημα λύνεται προς το παρόν με λίγο παραπάνω κρύο στο δωμάτιο το καλοκαίρι και το καλοκαίρι γενικά είμαι πολύ busy το αφήνω και πάει παρακάτω. Ποιος λογικός άνθρωπας παραπονιέται για λίγο κρύο παραπάνω; Οποιος παραπονιέται να πάρει κουβερτίτσα και να σκεπαστεί 8-)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.636
Του υπονοδωματίου μου το daikin κάνει ένα εκνευριστικό θόρυβο (κλωτσάει ο άξονας του ανεμιστήρα στο αριστερό έδρανο) το καλοκαίρι όταν η ρύθμιση του είναι πάνω από 22-23 βαθμούς. Στο 21 και κάτω δεν το κάνει. Είναι εκεί καρφωμένο. Ναι κάνει κρύο. Αγαπάω κρύο και μισώ ζέστη και θορύβους όταν κοιμάμαι.

ΥΓ μου υποσχέθηκε ένας μάστορας που θα έρθει για συντήρηση όλων των μηχανημάτων στο κτίριο μέσα στη βδομάδα ότι θα κάνει αυτά που θα του πω και ευελπιστώ να λυθεί το θέμα επιτέλους! Είναι θέμα κακής τοποθέτησης. Οσοι πέρασαν (εξουσιοδοτημένοι και μη, εντός και εκτός εγγύησης) ήθελαν και έκαναν μόνο τα δικά τους, ότι καταλαβαίνανε, κανείς τους δεν με άκουσε.
Και θα μου πεις γιατί δεν το φτιάχνεις μόνος σου ρε μάστορα; Γιατί πρώτον, δεν μπλέκω σε δουλειές που δεν έχω όλα τα εργαλεία που πιθανά θα χρειαστούν αν κάτι πάει στραβά, δεύτερον, προτιμώ τα έμπειρα χέρια από τα δικά μου που πιάνουν κατσαβίδι 2 φορές το χρόνο, και τέλος αφού το πρόβλημα λύνεται προς το παρόν με λίγο παραπάνω κρύο στο δωμάτιο το καλοκαίρι και το καλοκαίρι γενικά είμαι πολύ busy το αφήνω και πάει παρακάτω. Ποιος λογικός άνθρωπας παραπονιέται για λίγο κρύο παραπάνω; Οποιος παραπονιέται να πάρει κουβερτίτσα και να σκεπαστεί 8-)
Ρε να ερθω να στο φιαξω?
Καλά θα πάει κι αυτό... :laugh:

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.213
Θα κανω upgrade με μοντιφικα σε inverter 8-) και μετα θα παρω R/T μεσα εξω!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.212
Ρε σείς 28 βαθμούς το θεωρείτε ψύξη εσείς? Αλήθεια ?
Το έχω στους 24 , και τις τελευταίες μέρες 22 στο σαλόνι , το οποίο είναι αυτό που λέμε ανατολικό μεσημβρινό.
Δεν πειράζω ταχύτητα ανεμιστήρα , σπάνια λίγο να το γκαζώσω mitsu heavy.
Το fujitsu στο υπνοδωμάτιο καρφωμένο στους 25, η κυρά κρυώνει πότε πότε αλλά κουβερτούλα μιά χαρά.
Του γραφείου πάλι mitsu heavy στους 24-25 , με auto στο fan.
Το sendo της κουζίνας 12 άρι επίσης στους 24 , και μόνο στο μαγείρεμα λίγο παραπάνω για να μην τραβάει μυρωδιές και λίγδες .
Γενικά όλα τα δουλεύω γύρω στους 24-25-23 αν χρειαστεί.
Το 27-28 δεν υπάρχει ως θερμοκρασία , πουθενά εδώ μέσα. Ούτε καν στο AUX της μάνας μου που είναι κρυουλιάρα λόγω ηλικίας, όπως και της πεθεράς. Το μόνο αρχαίο CORONA που θα πάρει την άγουσα όπου νάναι .

Reaction score
2.160
Υπάρχει μάλλον κάποιο μπέρδεμα, καθώς η ρύθμιση της θερμοκρασίας στόχου είναι μόνο μία παράμετρος.

Αυτό που έχει σημασία είναι η αντιληπτή θερμοκρασία στο σημείο όπου κάθεσαι. Αν δεν σε φυσάει καθόλου το κλιματιστικό, αυτή περίπου θα ταυτίζεται με τη θερμοκρασία στο σημείο, η οποία με τη σειρά της είναι άλλη θερμοκρασία από τη θερμοκρασία στόχου που ορίζει κάποιος στο κλιματιστικό.

Αν εγώ βάλω 27 βαθμούς στο κλιματιστικό, αυτό θα φροντίσει να γκαζώσει αρχικά ώστε να ρίξει τη θερμοκρασία του χώρου από τους π.χ. 29 βαθμούς, στους 27 στο σημείο όπου έχει το θερμόμετρο μέσα στο κουτί, και στη συνέχεια να ρυθμίζει το πόσο θα δουλεύει ο συμπιεστής και ο ανεμιστήρας, ώστε η θερμοκρασία να παραμένει στους 27.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο αέρας που βγαίνει από τη μονάδα θα έχει θερμοκρασία 27 βαθμών, μπορεί η θερμοκρασία του να είναι π.χ. 15 βαθμούς.

Άρα στην αρχή θα φυσάει έντονα ο ανεμιστήρας αέρα 15 βαθμών, και στη συνέχεια θα φυσάει λιγότερο έντονα αέρα 15 βαθμών, δεν θα φυσάει όμως αέρα 27 βαθμών.

Αν τώρα κάθομαι εγώ από κάτω, δεν έχει σημασία αν έχω βάλει στους 27 τη θερμοκρασία - ο αέρας που θα με φυσάει και η θερμοκρασία που θα αντιλαμβάνομαι θα είναι 15.

Αν κάθομαι παραδίπλα, ώστε να μην με φυσάει άμεσα ο αέρας, μπορεί να νιώθω όμως έμμεσο ρεύμα αέρα και η θερμοκρασία που νιώθω να μην είναι ούτε 15 ούτε 27, αλλά 22.

Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό, ένας χώρος ανεπαρκώς θερμομονωμένος, θα έχει μεγάλες απώλειες, τις οποίες θα σπεύδει να αντισταθμίσει περισσότερο το κλιματιστικό, φυσώντας περισσότερο τον κρύο αέρα που βγάζει, άρα θα είναι λογικό εντός του χώρου αυτού κάποιος να είναι πιθανότερο να κρυώνει, άρα είναι εξίσου λογικό να του αρκεί η ρύθμιση σε ψηλότερη θερμοκρασία.

Η οποία θερμοκρασία θα επιτυγχάνεται εκεί όπου βρίσκεται η εσωτερική μονάδα του σπλιτ. Η οποία συνήθως είναι στα δύο μέτρα από το πάτωμα. Η ζέστη τείνει να ανεβαίνει πάνω. Κάποιος που είναι ξαπλωμένος στον καναπέ, στους 70-80 πόντους από το πάτωμα, ούτως ή άλλως, ανεξαρτήτως αν τον πιάνει το ρεύμα του ανεμιστήρα του κλιματιστικού, θα βρίσκεται σε σημείο με χαμηλότερη θερμοκρασία από την ορισμένη στο κλιματιστικό θερμοκρασία στόχο. Άρα μπορεί να είναι 27 η θερμοκρασία στόχος, αλλά εκεί όπου ο άλλος είναι ξαπλωμένος, η θερμοκρασία να είναι 25, αν μάλιστα τον χτυπάει και έμμεσα και το ρεύμα του αέρα από τον ανεμιστήρα του κλιματιστικού η θερμοκρασία να είναι 22.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.463
Δεν θέλει master ρε παιδιά το κλιματιστικό. Έλεος.

Βάλτε τα στον αυτόματο, να φυσάνε τώρα το καλοκαίρι παράλληλα με το ταβάνι, στη θερμοκρασία που θέλετε, 24/7, και τελείωσε το θέμα. Εγώ αυτό κάνω, δεν ασχολούμαι ποτέ παρά μόνο την ώρα που τα άναψα πριν κάτι βδομάδες ή μήνες ανάλογα.

Reaction score
316
Και μην ξεχνάτε αν το δουλεύετε μόνο καλοκαίρι ή χειμώνα αντίστοιχα ότι στα κλιματιστικά" αρέσει να δουλεύουν παρά να τα αφήνετε εκτός λειτουργίας για μήνες" ή χρόνια.
Βασικό.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.895
Ρε σείς 28 βαθμούς το θεωρείτε ψύξη εσείς? Αλήθεια ?
Το έχω στους 24 , και τις τελευταίες μέρες 22 στο σαλόνι , το οποίο είναι αυτό που λέμε ανατολικό μεσημβρινό.
Δεν πειράζω ταχύτητα ανεμιστήρα , σπάνια λίγο να το γκαζώσω mitsu heavy.
Το fujitsu στο υπνοδωμάτιο καρφωμένο στους 25, η κυρά κρυώνει πότε πότε αλλά κουβερτούλα μιά χαρά.
Του γραφείου πάλι mitsu heavy στους 24-25 , με auto στο fan.
Το sendo της κουζίνας 12 άρι επίσης στους 24 , και μόνο στο μαγείρεμα λίγο παραπάνω για να μην τραβάει μυρωδιές και λίγδες .
Γενικά όλα τα δουλεύω γύρω στους 24-25-23 αν χρειαστεί.
Το 27-28 δεν υπάρχει ως θερμοκρασία , πουθενά εδώ μέσα. Ούτε καν στο AUX της μάνας μου που είναι κρυουλιάρα λόγω ηλικίας, όπως και της πεθεράς. Το μόνο αρχαίο CORONA που θα πάρει την άγουσα όπου νάναι .

Στο γκαράζ δεν έχεις?
Βάλε ντε και ένα ακόμα αρκουδίσιο στο γκαράζ, έτσι θα το πηγαίνεις σερί μέχρι το αμάξι. :lolsign:

Ένα μεγάλο έχω σε κεντρικό χώρο για όλο το σπίτι, στους 28 είπαμε, φτάνει και περισσεύει, υπόψιν, εδώ σαπάν στη Λάρσα εκτός από πολύ ζέστα, έχουμε και φουλ υγρασία, μην έρθεις καλοκαίρι γιατί θα σε πάρουν τέσσερις έτσι όπως μας τα λες. :lolsign:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.212
Εκεί σαπαν δεν ζυγώνω ούτε για πλάκα.Μόνο Σαλονίκη πάω. Σε σας ούτε για αστείο
Εδω σακατ , άμα πιάνει ζέστα γκαζώνω τις αρκούδες και είμαι μιά χαρά.
Αρα τι ζόρι τραβάς?
Με το βούτυρο άμα ζεσταθώ , γκαζώνω και δροσίζομαι .
Πιάνει και πολλά χλμ .
Αμα ζεσταθώ πολύ σταματάω ρίχνω νερό στην κεφάλα και συνεχίζω.
Μία μόνο φορά ζεστάθηκα πολύ , μεσημέρι και σταμάτησα κάπου .
Αλλιώς δεν χαμπαριάζω .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.549
Members
38.460
Νεότερο μέλος
the saint