Επιλογή Dac

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.370
Δεν έχεις και πολλές επιλογές
Όχι δεν έχεις, αλλά και πάλι λάθος τις έκανες 😆

Αστειεύομαι. Παρόλα αυτά, το σωστό είναι να συνδέσεις την κάρτα σου με το sub και από το out του sub στον ενισχυτή και από εκεί στα ηχεία.

Reaction score
3.972
Κράτησέ το όπως είναι. Σε αυτές τις κατηγορίες τιμών, μια καλή τοποθέτηση των ηχείων σου δίνει το καλυτερο αποτέλεσμα χωρίς προσθήκη άλλου ντακ.
Άν ανέβεις σε ηχεία-ενισχυτή, τότε έχει νόημα το περαιτέρω ψάξιμο.;)

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.370
Το δοκίμασα και αυτό που λες... έχω ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΩΣ
Οκ, σε κάθε περίπτωση πάντως με αυτή τη σύνδεση δεν χρειάζεται αυτό που έγραψα παραπάνω για διακλάδωση στην έξοδο του DAC.

Η αλυσίδα θα είναι PC -> DAC -> Sub -> Amp -> Ηχεία.

Εξακολουθεί να είναι χρήσιμο όμως το volume control στο DAC, καθώς αν το συνδέσεις με το PC μέσω USB και ASIO/WASAPI η έξοδος από το PC θα είναι πάντα full. Οπότε βολεύει το volume να είναι στο DAC (που θα συμπεριλαμβάνει και το Sub) παρά στον ενισχυτή που είναι μετά το Sub.

Reaction score
19
Κράτησέ το όπως είναι. Σε αυτές τις κατηγορίες τιμών, μια καλή τοποθέτηση των ηχείων σου δίνει το καλυτερο αποτέλεσμα χωρίς προσθήκη άλλου ντακ.
Άν ανέβεις σε ηχεία-ενισχυτή, τότε έχει νόημα το περαιτέρω ψάξιμο.;)
Όταν λες τοποθέτηση? Πες μου πως είναι το βέλτιστο... Αυτή την στιγμή είναι σχεδόν μισό μέτρο μακριά απο τον τοίχο μπροστά μου... μεταξύ τους έχουν περίπου κανά μέτρο απόσταση ίσως και λίγο παραπάνω και εγώ κάθομαι περίπου στο μέτρο ή και λίγο λιγότερο μπροστα τους...ενώ είναι στραμμένα προς το κεφάλι μου. οκ μπορώ να κάτσω και λίγο πιο πίσω αλλά δεν με ενοχλεί το όπως είμαι εως τώρα... Τα τουίτερ του ηχείου παίζει να είναι 5-10εκατοστά πιο κάτω απο τα αυτιά μου αυτή την στιγμή
Οκ, σε κάθε περίπτωση πάντως με αυτή τη σύνδεση δεν χρειάζεται αυτό που έγραψα παραπάνω για διακλάδωση στην έξοδο του DAC.

Η αλυσίδα θα είναι PC -> DAC -> Sub -> Amp -> Ηχεία.

Εξακολουθεί να είναι χρήσιμο όμως το volume control στο DAC, καθώς αν το συνδέσεις με το PC μέσω USB και ASIO/WASAPI η έξοδος από το PC θα είναι πάντα full. Οπότε βολεύει το volume να είναι στο DAC (που θα συμπεριλαμβάνει και το Sub) παρά στον ενισχυτή που είναι μετά το Sub.
Με αυτό που λες θα αλλάζει ο ήχος του Sub συγχρόνως με των ηχείων ? Γιατί με την σύνδεση που έχω τώρα αλλά και με αυτή που μου πρότεινες... ΔΕΝ Συμβαίνει!

Reaction score
3.972
Ά, βρίσκεσαι σε κατάσταση "ακρόασης σε γραφείο", οκ! Άρα σε ενδιαφέρει η καλή στήριξη των ηχείων αρχικά. Εγώ χρησιμοποιώ τα μικρά της isoacoustics -μακράν η καλύτερη στήριξη απο οτιδήποτε άλλο δοκίμασα- για κάποια μικρά μονιτορ της φοκαλ αλλά και για ένα ζευγάρι που έχω σαν τα δικά σου.Το εμβαδόν του δωματίου? Οι πλαινοί τοίχοι?

Reaction score
19
Ta ηχεία είναι φλατ στα ποδαράκια τους. το δωμάτιο είναι σχετικά μικρό δεν ξέρω τώρα ακριβώς...να πούμε 12cm2?
Δεξια μου έχω ένα επιπλο βιβλιοθήκη σχεδόν κολλητά στο ηχελιο και αριστερά μου τοίχο αλλά στα 1.5 μέτρα μακριά σχεδόνκαι πισω απο μενα συρόμενη πορτα

Reaction score
3.972
Δύσκολος χώρος, η μικρή απόσταση σε σώζει, αλλά καλύτερα να έρθεις σε ισόπλευρο τρίγωνο, να απομακρυνθείς λίγο δηλαδή σαν θέση ακρόασης και νά προκύψει η ίδια απόσταση μεταξύ εσού κ του κάθε ηχείου, ίση με την απόσταση των ηχείων μεταξύ τους.
Ή, πλησίασε προς τον τοίχο τα ηχεία, τα οποία δεν κατάλαβα που στηρίζονται και αν είναι στο σωστό ύψος.

Reaction score
19
Εντάξει κάπου εκεί είμαι .... απλα δεν ξέρω αν θα έπρεπε τα ηχεία να έχουν κάποια κλίση είτε πάνω είτε κάτω...
Νομίζω περισσότερο θέμα με τον χώρο έχει το sub μου που το έχω ακριβώς απο κάτω στα πόδια μου και μπουμπουνίζει πάρα πολύ ακόμα και με το 1/10 της έντασης του ανοιχτό...

Reaction score
3.972
Τα ηχεία νάναι παράλληλα με το πάτωμα και το αυτί σου στο ύψος του τουίτερ ή κ λίγο χαμηλώτερα.
Δεν είπες που ακουμπάνα τα ηχεία, Βάσεις? Έπιπλο?
Το σαμπ δεν πρέπει να μπουμουνίζει, πάρτο απο κει.

Reaction score
19
Στο γραφείο ακουμπάνε...φλατ είναι δλδ ...
Δυστυχώς δεν έχω πολλές διαθέσιμες θέσεις για το sub...

Θα είναι καλύτερα να το βάλω κάπου ... πίσω μου?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.295
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale