Επιλογη διαστασης

Reaction score
0
Καλησπερα και συνγχαρητηρια για την ωραια παρεα σας.Δεν ξερω αν υπαρχει αναλογο topic,αλλα βιαζομαι να αγορασω μια tft,εχω επιλαξη μαρκα και μοντελο αλλα κολλαω στην διασταση.Η tv ειναι η SONY KDL-40V2000 η KDL-32V2000.Στο καναπε τυπου Γ οι αποστασεις θεασης κυμαινονται απο 2.50-2.70 η πιο κοντινη και 3.50-3.70 οι ακριβως απεναντι θεσεις απο την TV.Θεμα χρηματων δεν υπαρχει,αλλα φοβαμαι μην κατση η μια μικρη και η αλλη μεγαλη.

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.559
Η μεγαλη αποκλειεται να κατσει μεγαλη :p

Ειναι παντως κριμα να αγορασεις τωρα Tv που δεν ειναι true 1080...................

Reaction score
0
πραγματικα δε μπορω να το νιωσω αυτο το πραγμα το "φοβαμαι μην ειναι πολυ μεγαλη".
Αμα δεν χρειαζεται να κουναω το κεφαλι μου για να δω ολη την οθονη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ.
Μπορω να καταλαβω οτι καποιοι πανε σε μικροτερες οθονες λογω κοστους ή λογω μικρου χωρου (κυριως το πρωτο), αλλα αν αυτα τα 2 βγουν απεξω οπως λες εσυ, οσο μεγαλυτερη τοσο καλυτερα...

Διαβαζω για 2.5-3.7 μετρα που λες, και τρελενομαι που φοβασαι την 40αρα....
Εγω δυστυχως ειμαι ακομα με μια 32" την οποια τη μετακινω στα 2 μετρα απο τον καναπε για να δω ταινια, και παλι δε χορταινω...

Οπως λεει παντως και ο spylab, ριξε μια ματια στην Amoi 42", ειναι αμαρτια να δωσεις τοσα λεφτα και να μην παρεις 1080p...

Reaction score
784
40αρα χωρις τον παραμικρο φοβο και σκεψη.Και στην γυναικα σου να πεις οτι ειναι η 32αρα δεν θα το καταλαβει καν.Ολα ειναι ψυχολογικα...

Reaction score
5
Οταν ομως η αποσταση που βλεπεις ειναι απο 1 μεχρι 2 μετρα τοτε και η 37" ειναι(δεν θεωρειται)μεγαλη.Εγω θελω να παρω 32" 1080 p,αλλα απο την απαντηση στην ερωτηση μου παρακατω οτι για την ωρα 1080p βγαινει απο 37" και πανω θα πρεπει η" να περιμενω η" να κανω την υπερβαση(προηγειται το πρωτο)

Reaction score
14
να πάς για true 1920χ1080 και σαν πιο ταπεινή λύση χωρίς να κάνεις οικονομία στην εικόνα είναι η νεα ΑΜΟΙ 42".

Οπως προλάλησαν τίποτε δεν είναι μεγάλο αρκετά, εκτός αν κολήσεις σε 2 μέτρα με 50" τότε κουνάς κεφάλι αριστερά δεξιά σαν να παρακολουθείς τέννις.

Reaction score
297
Σκέψου δηλαδή να βλέπεις τη σκηνή του τέννις από τον 'Άγνωστο του Εξπρές" του Χίτσκοκ ... :shock:

Reaction score
14
RDoherty said:
Σκέψου δηλαδή να βλέπεις τη σκηνή του τέννις από τον 'Άγνωστο του Εξπρές" του Χίτσκοκ ... :shock:
σε 50άρα και απο 2 μέτρα εεε??? Σούπερ θα είναι..!!!

Reaction score
0
Τελικα μηπως εγω εχω το προβλημα? :D
50αρα απο 2 μετρα δε μου φαινεται κατι το τεραστιο ουτε θα κουναγα το κεφαλι μου....Ειχα κατσει προχτες στο mall σε αυτην την 50αρα 3LCD rear-projection της Sony , KDF-E50A11, που την ειχε στο fnac (χαλια τιμη αλλα αλο θεμα αυτο :D) και ημουνα στο 1.5-2 μετρα και μπορω να πω οτι ηταν μια χαρα...
Και σε projectora στις 92" καθομουνα στα 3 μετρα, που με απλη αναλογικη αντιστοιχει σε 1.6 μετρα για 50αρα...και ημουνα μια χαρα.

Reaction score
14

και ο Marty Feldman εβλεπε 150" απο ενα μέτρο και κοίτα πώς εγιναν τα μάτια του!!!!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.267
Απ' ότι βλέπω οι περισσότεροι είναι υπέρ της μεγάλης οθόνης. Χαίρομαι γι' αυτό, γιατί μέχρι τώρα νόμιζα ότι είμαι ο μοναδικός... :)
Ποτέ δεν κατάλαβα αυτούς που πάνε κινηματογράφο και κάθονται στις πίσω θέσεις. Από εκείνη την απόσταση η οθόνη μου φαίνεται σα θυροτηλεόραση!
Στο PC έχω 26" monitor και ζήτημα να είμαι στο 1 μέτρο.
Στην 46" TV του σαλονιού κάθομαι στα 2-2,5 μέτρα.

Reaction score
14
xfader said:
Απ' ότι βλέπω οι περισσότεροι είναι υπέρ της μεγάλης οθόνης. Χαίρομαι γι' αυτό, γιατί μέχρι τώρα νόμιζα ότι είμαι ο μοναδικός... :)
Ποτέ δεν κατάλαβα αυτούς που πάνε κινηματογράφο και κάθονται στις πίσω θέσεις. Από εκείνη την απόσταση η οθόνη μου φαίνεται σα θυροτηλεόραση!
Στο PC έχω 26" monitor και ζήτημα να είμαι στο 1 μέτρο.
Στην 46" TV του σαλονιού κάθομαι στα 2-2,5 μέτρα.
μιά απο τα ίδια, αλλά το PC-monitor είναι 22άρι Philips και του σαλονιού 48άρι LG

Εσύ ποιό 26άρι εχεις για το PC?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.267
dream_GR said:
μιά απο τα ίδια, αλλά το PC-monitor είναι 22άρι Philips και του σαλονιού 48άρι LG

Εσύ ποιό 26άρι εχεις για το PC?
Λοιπόν, για να γίνω πιο ακριβής:
Στο PC έχω ένα 19άρι Philips LCD και μία 26άρα Samsung LCD TV (1280x768 μόνο). Αν και το Philips ανεβάζει "τρελές" αναλύσεις, το χρησιμοποιώ όλο και λιγότερο, γιατί προτιμώ το μέγεθος από την ανάλυση. Το τελευταίο διάστημα δεν το έχω ανάψει καν!
Η 46άρα του σαλονιού είναι μια Toshiba οπίσθιας προβολής εξαετίας, και ειδικά όταν βάζω το X-BOX παίζω στο 1 μέτρο απόσταση. Τώρα που θα πάρω την 42άρα AMOI για το άλλο σπίτι το μόνο μου παράπονο είναι το μέγεθος. Πιστεύω η ποιότητα να με κερδίσει. :?

Reaction score
0
Καλησπέρα και από μένα που είμαι νεότατο μέλος.
Υπάρχει και άλλη TV με ανάλυση True HD στις 42" εκτός απο την ΑΜΟΙ και σε πολύ καλή τιμή αυτή της Toshiba 42 WLG 66 P.

Ρίξτε μια ματιά εδώ.

http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?PROD=179327&ext=skroutz

Υπάρχει καποιος που μπορεί να μας πει κάτι για αυτήν? Την έχει δει κανείς να παίζει?

Reaction score
0
Έχω στα χέρια μου το προσπέκτους της Toshiba που γράφει για την 42WLG66PG οτι είναι FULL 1080HD 1920x1080. Υπάρχει και η 42WL66Z που είναι 1366x768. Κάνω κάποιο λάθος?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.267
Η 42WLG66PG είναι πράγματι 1080. Τώρα i ή p δεν το αναφέρει πουθενά καθαρά, άρα μυρίζομαι ότι είναι i. Κοίταξα λίγο το manual και βρήκα το παρακάτω απόσπασμα, όπου το συμπέρασμα είναι ότι μάλλον είναι i :

HDMI™ (High-Definition Multimedia Interface) is for use
with a DVD, decoder or electrical equipment with digital
audio and video output. It is designed for best
performance with 1080i high-definition video signals but
will also accept and display 480i, 480p, 576i, 576p and
720p signals.
Μιλάμε πάντα για τι σήμα δέχεται. Η εικόνα που θα πάρουμε είναι πάντα p. Δεν έχω ψάξει σε κάποιο ξένο forum για μια πιο σαφή απάντηση από κάποιον που ήδη την έχει δοκιμάσει.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.036
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic