Επιλογη καινουργιων ηχειων

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.921
Reaction score
133.693
Είχες δεν είχες,σε πυκνωτές από Proac κατεληξες!
Εκείνο το Micromega υπαρχει στην κατηγορία
ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ;Αν και δε συμπαθούσα τον ήχο της εταιρίας.Προτιμουσα τα Wadia της εποχής.
Το micromega το τράνσπορτ, για κάποιον περίεργο λόγο, έβγαζε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με το DAC της goldmund, και δεν φαντάζεσαι πόσα είχα δοκιμάσει τότε. Ωραίο μηχανισμό είχε, και πολύ καλή κατασκευή, με μετασχηματιστή απομόνωσης της προκοπής στην έξοδο του ψηφιακού σήματος. Εντάξει, τζιβιτζιλιά καπάκι και τέτοια, τι α κάεις, Χάι Ενδ..

Τέλος πάντων, παλιές ιστορίες, τώρα δεν μου έχει μείνει τίποτα από κείνα τα μηχανάκια.

σε πυκνωτές από Proac
Πυκνωτές από Ansar, αγγλική φίρμα, κι από κει ψώνιζε και η προακ, αλλά πιο "φτηνές σειρές" (5% tolerance) χρησιμοποιούσε η προακ και μόνο στα πολύ μεγάλα ηχεία της (τα οποία ήταν αρκετά έως πολύ ακριβά).


Εξαιρετικοί πυκνωτές, πραγματικά. Τότε είχα δοκιμάσει οτιδήποτε υπήρχε στον πλανήτη σε πυκνωτές, ανεξαρτήτως κοστολογίου, όλα λέμε. Οι Ansar ήταν απίστευτοι, και περιέργως δε βαρούσαν στο κεφάλι οι Εγγλέζοι, ίσως γιατί ήταν μια μικρή φίρμα τότε, δε ξέρω μετά τι έγινε.

Το εκπληκτικό ήταν ότι τους έπαιρνα τηλέφωνο, και μιλούσαμε και συνεργαζόμασταν εξαιρετικά, κι έφτιαχναν ένα πυκνωτή ακριβώς στη χωρητικότητα που ήθελα, αξία ανεκτίμητη.

Μηδενικό tolerance, ούτε καν 1%, μου τα έφτιαχναν επακριβώς, κατόπιν συνεννόησης και ειδικής κατασκευής για το κάθε κομμάτι.

Με συμβούλευαν και για τι είδους πυκνωτή σε ποιο σημείο του κρος, ήταν σπουδαία τα παιδιά που είχαν τη φίρμα, γνώστες του αντικειμένου και με διάθεση για να μοιραστούν γνώση, κι αυτά τα εκτιμώ δεόντως.

Πολύ παλιές ιστορίες όλα αυτά...
 
Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.358
Reaction score
21.477
Έτσι όπως το θέτεις, πάρε τα ηχεία που συνδυάζουν την υψηλότερη τιμή που μπορείς να πληρώσεις και την πλέον πολυτελή εμφάνιση.
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
14.499
Reaction score
21.272
Είχα φτιάξει πολύ σοβαρό κρος για αυτά τα ηχεία, το οποίο αναβάθμισε τρομερά τον ήχο τους, αλλά στο τέλος πήγα σε ενεργή πολυενίσχυση, με ενεργό κρος, οπότε έδωσα το εκπληκτικό εκείνο παθητικό κρος που είχα φτιάξει προ αμνημονεύτων ετών (κόστος υλικών πάνω από 2,5 χιλιάρικα), τότε που τα έπαιζα με λυχνίες τα μαγκνεπαν (αλλά είχα και σαμπ από πάντα):

3.6R XO upgrade by EAR
Έχεις αναρτήσει κι εδώ σχετικό thread, Conan. :biggrin:

Edit: Α, έχει κι άλλο ένα! :biggrin:
 


Μηνύματα
949
Reaction score
801
Από μια έκθεση μου είχε μείνει ο ήχος των monitor audio gold 300 5g έπαιζαν με roksan blak και blak cd player. Τώρα έχει αλλάξει σε 6g και το αντίστοιχο είναι το monitor audio gold 500 6g .

 

Μηνύματα
981
Reaction score
1.074
Ναι, όπως καταλαβαίνετε μάλλον όλοι, τα έχω φάει με το κουτάλι 🥄 τα μαγκ. 😁🤭
Όχι όμως αρκετά γιατι αυτό είναι κουταλάκι του γλυκού.Οταν,με το καλό,πάρεις τα 30.7 θα μπορέσεις υπερήφανα να τα φας με το κουτάλι της σούπας.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.921
Reaction score
133.693
Δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με δικαναλο ρε πάη, ξεκόλλα. 😜😁🤭

Για μένα το δικαναλο τερμάτισε (και τερματίζει) στα μαγκ, και αυτά τα ηχεία, σε συνδυασμό με σαμπ, είναι κατά τη γνώμη μου μοναδικά για δικαναλο, με αφταστο ιμερσιβ φιλινγκ και σκηνή.

Σε πολυκάναλο σεταπ, τέτοια ηχεία δεν έχουν συμβατότητα. Όλα τα δίπολα δεν είναι συμβατά.

Πιο μεγάλες μεμβράνες δε χρειάζονται, διότι οι πρώτες οκτάβες έτσι κι αλλιώς μόνον από σαμπ βγαίνουν καθωσπρέπει.

Πιο μικρές μεμβράνες δε κάνουν, διότι δεν είναι ικανές για σοβαρή 3η οκτάβα.

Η σειρά 3 των μαγκ, είναι άριστη.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.058
Μηνύματα
2.926.670
Members
38.125
Νεότερο μέλος
YANNIS1960
Top