Επιτέλους με τα αγγλικά post

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Επιτέλους με τα αγγλικά post

Τι θα λέγατε αν ξεκινήσω κι ένα post με το θέμα:

"Είναι απαράδεκτο σε ένα ελληνικό δικτυακό τόπο (sic), να γράφουμε ανορθόγραφα, από μικρά λάθη (ένα διπλό λάμδα ή λείπουν μερικοί τόνοι) έως 'σχεδόν-αδύνατον-να-διαβαστούν' παραγράφους, χωρίς κανένα σεβασμό στα άλλα μέλη που καταβάλλουν μια προσπάθεια. Ούτε καν δωρεάν διορθωτή κειμένου δεν ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν κάποια μέλη!

Ας μην πιάσουμε και τα γραμματικά και συντακτικά λάθη, υπάρχει μια χαλαρότητα που είναι γενικώς αποδεκτή, αλλά δεν προάγει και την γλώσσα μας πάντως...

Παρ'όλα αυτά, αυτοί που κατακρεουργούν τη γραπτή ελληνική γλώσσα συνήθως είναι 'πατριωτικότεροι των πατριωτών'!!! Μοιάζει τουλάχιστον αστείο..."

Discuss! (Σχολιάστε! κατά το ελληνικότερον...)

:)

Ακη ,το τελευταίο σου μήνυμα σε αδικεί.
Ο λογος της παράκλησις μου δεν είναι για να προάγουμε την ελληνική γλώσσα ουτε γιατι με επιασε εθνικόπατριωτικό ντελίριο ώστε να θελω όπως τις μερες της χούντας να μεταδίδονται οι ποδοσφαιρικοί αγώνες με ελληνικούς χαρακτηρισμούς (Corner = Γωνιακό Λάκτισμα)

Περίμενα από κάποιον που κατά καιρούς κόπτετε για δικαιώματα , σεβασμό στις μειονότητες , που θυμώνει όταν βλέπει πχ τον ελληναρα να κοιτά μόνο την πάρτι του , και να νευριάζει με καθεστωτικές αντιλήψεις , να διαβάσω κατι καλύτερο από το go to heel (κατά το ελληνικότερον...) σε όποιον δεν ξέρει ξένες γλώσσες.

Θα έγραφα και αλλα , αλλα φοβάμαι μην με μπαναρει ο συνονόματος
:rolleyes:

Reaction score
5
Αντιφάσκετε. Δεν μπορείς να έχεις "ελληνικό forum" με γραπτή ελληνική γλώσσα γιαλαντζί!!! Η ελληνική δεν είναι ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ, χωρίς τόνους, με ένα λάμδα, ένα σίγμα, γιώτα εκεί που πρέπει να είναι έψιλον-γιώτα, για να μην αρχίσω για κόμμες, διαχωρισμούς κυρίων και δευτερευουσών προτάσεων, επίθετα και επιρρήματα κλπ κλπ!!
Πάνε 15-20 χρόνια που τα άκουγα από τους δασκάλους, αλλά όλο και κάτι θυμάμαι! Και προσπαθώ να τα θυμηθώ, και προσπαθώ να τα βελτιώσω!

Τοποθετήθηκα αρχικά στο θέμα των ξενόγλωσσων παραθέσεων. Δεν βλέπω αντίστοιχα επιχειρήματα από την άλλη πλευρά.
Θεωρώ ότι πολλοί επωφελούνται από την ανάγνωση ξενόγλωσσων κειμένων σχετικών με τα θέματα του avsite. Θεωρείτε ότι υπάρχει ωφέλεια από την 'προσπάθεια' που χρειάζεται να καταβάλλουμε για να διαβάσουμε τα γραπτά κάποιων;
Μy point is (sic) αν θα πρέπει να 'απαγορευτεί' κάτι πρώτα στο ελληνικό avsite.gr, είναι η κακή χρήση της ελληνικής γλώσσας!

Φυσικά είμαι γενικώς εναντίον απαγορεύσεων. Σε κουβέντα να βρισκόμαστε...

Reaction score
1
Συμφωνώ με τον akis όσο αφορά τις παραθέσεις σε αγγλικά αλλά διαφωνώ στα λεγόμενα του όσο αφορά τα περί το τι εστί αρμόζουσα χρήση της Ελληνικής γλώσσας σε ένα χώρο όπως το avsite.

Πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μελών, γνωρίζουν αγγλικά σε βαθμό που να μπορούν να διαβάσουν ένα αγγλικό κείμενο και να μάθουν κάτι από αυτό εαν όντως κάτι τους ενδιαφέρει πραγματικά. Εαν κάτι δεν ενδιαφέρει και πολύ τότε ας μην το διαβάσω. Είτε είναι γραμμένο στα Ελληνικά είτε στα Αγγλικά.

Δεν ξέρω για εσάς αλλά υπάρχουν κάποια γερμανικά sites με αξιόλογες δοκιμές(βλ. cine4home) και δεν έχω κανένα προβλημα να διαβάσω το μεταφρασμένο από babelfish/google κείμενο σε άσχημα αγγλικά προσπαθώντας να βγάλω νόημα.

Εαν κάποιοι δεν μπορούν/θέλουν να διαβάσουν τα αγγλικά κείμενα τότε το θεωρώ υπερβολικό να θέλουν/ζητούν και οι άλλοι να περιορίσουν τον ορίζοντα ενημέρωσης τους.

Επίσης υπερβολική βρήσκω την προτροπή για μια, σε ελληνικά, περίλήψη του αγγλικού κειμένου. Δηλαδή, κάποιος που αφιερώνει τον πολύτιμο προσωπικό του χρόνο να βρεί κάτι σε άλλες πηγές και το μοιράζετε με τους υπόλοιπους μας με τον πιο σύντομο τρόπο (copy-paste η link) θα πρέπει να αφιερώσει άλλα 2-3 λεπτά άνα περίπτωση να γράψει μια ελληνική περίληψη. Δεν νομίζω!

Πρέπει να σκεφτούμε την αξία που έχει για εμάς το avsite.

Εαν μπει ένας κανόνας για μη χρήση αγγλικών και μη χρήση συνδέσμων σε ξενόγλωσσους δικτυακούς τόπους τότε έχουμε μειωμένη συγκέντρωση χρήσιμης πληροφορίας άρα λιγότερο χρήσιμο avsite.

Reaction score
6
Απάντηση: Επιτέλους με τα αγγλικά post

Μα τι λεμε τωρα εδώ, ελληνικά τα γραφω και παλι δεν γίνονται κατανοητά.
Πουθενα παραπάνω δεν υπάρχει αναφορα για απαγόρευση σε τιποτα και για τίποτα.
Μια παράκληση εγινε σε αυτους που γνωρίζουν άπταιστα την αγγλική να δωσουν τα φωτα τους στο φόρουμ και αν επιθυμούν να διαφωτίσουν και αυτους που δεν ξέρουν .

Το παραπάνω δεν θα κανει κακο σε κανεναν.
Κάθε άλλο . Θα κανει καλο και πιο ευανάγνωστο το φορουμ σε περισσότερα μελη. ( και μην ορκίζεστε πως αυτοι που δεν ξέρουν αγγλικά είναι μειοψηφία ,θα εκπλαγείτε)

Δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης.
Και δεν καταλαβαίνω γιατι την προκαλείται .
Δεν θελετε να συμμετάσχετε σε αυτό;
Καλώς no problem
Μην βρίσκετε όμως πατήματα λέγοντας περι ορθογραφίας και σύνταξης κειμένων.
Κανεις δεν μπορει να μαθει τώρα στα τριάντα του καλύτερα ελληνικά. ( και με αφορμή τι - την παρακολούθηση ενός φόρουμ;)
Μην ζητάτε λοιπον πράγματα αδύνατα μονο και μόνο για την αντιπαράθεση

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Ανδρέα σε ένα πράγμα μόνον διαφωνώ μαζί σου.
Στο ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ζορίσει λίγο τον κ@λο του κάποιος και να μάθει οτιδήποτε, πόσο μάλλον να γράφει σωστά. Ούτως ή άλλως εδώ είμαστε για να μάθουμε πράγματα ο ένας από τον άλλον.

Η χρήση της αγγλικής καλό είναι να είναι περιορισμένη, σε κάποιες περιπτώσεις από την άλλη μεριά, είναι αναπόφευκτη. Τελικά όμως, επειδή είμαστε μια ελεύθερη κοινότητα νομίζω ότι πρέπει να αφήσουμε τον καθένα να εκφραστεί όπως πιστεύει αυτός ότι πρέπει να εκφραστεί. Εκεί που έχω πραγματικές ενστάσεις είναι με τα greeklish και φυσικά τα συνεχόμενα κεφαλαία...

Reaction score
6

Ανδρέα σε ένα πράγμα μόνον διαφωνώ μαζί σου.
Στο ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ζορίσει λίγο τον κ@λο του κάποιος και να μάθει οτιδήποτε, πόσο μάλλον να γράφει σωστά. Ούτως ή άλλως εδώ είμαστε για να μάθουμε πράγματα ο ένας από τον άλλον.

Εν πάση περιπτώσει αυτό είναι ένα άλλο θέμα που μπορεί να έχει και άλλες προεκτάσεις .
Σε αυτό πάντως δεν μπορώ να πω κατι επιπλέον καθως ο καθένας εχει τις δυνατότητες του και τις προτεραιότητες στην καθημερινότητα του.
Αν θέλετε το συζητάμε σε ένα άλλο τοπικ ( στην εκτός θέματος καλύτερα)

Reaction score
12
Απάντηση: Επιτέλους με τα αγγλικά post

Εγω θα προτεινα να γραφετε μια περιληψη στα ελληνικα και να ακολουθει το link του κειμενου,ετσι ωστε οποιος ενδιαφερεται να κλικαρει για τα περεταιρω.Βεβαια καταλαβαινω οτι ειναι λιγο δυσκολο οταν πρεπει να περιγραφούν τεχνικα χαρακτηριστικα που περιλαμβανουν αριθμους και ειδικες ορολογιες, αλλα ας γινεται για τα υπολοιπα

Reaction score
14
Συμπέρασμα:
"Αφού δεν ξέρεις να γράφεις καλά Ελληνικά, πάρε και μερικά Αγγλικά-Γερμανικά και Κινέζικα, για...να χεις!" :)cool: Αυθαίρετο:) :) )

:D :D :D :D :D :D

Reaction score
0
Γειά σου ρε cinemusic, αυτό με το φεγγάρι έγραψε ιστορία... Η αλήθεια είναι ότι άλλος εκπίπτει της ορθογραφίας κι άλλος της ευγενείας!

Reaction score
297
Οπωσδήποτε. Είναι εν πάση περιπτώσει ενδιαφέρον, κάποιος που με τα Ελληνικά τα καταφέρνει ελάχιστα καλύτερα από όσο με τα Αγγλικά, να ασχολείται με τα Ελληνικά και τα Αγγλικά των άλλων.

Reaction score
6

...να ασχολείται με τα Ελληνικά και τα Αγγλικά των άλλων.
:rolleyes: :rolleyes:
Ποιος ασχολείται;
Εγώ;
Πάλι τον καθρέφτη χαζεύεις;
:rolleyes: :rolleyes:
Βρε λες να είμαι και γω αργόσχολος , να ασχολούμαι με τέτοια και να μη το έχω καταλάβει;

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Επιτέλους με τα αγγλικά post

Και πώς θα μπορούσε να ήταν άλλωστε?
Όπως και αυτά αλλά και τόοοοσα άλλα δεν χρειάζονται Νίκο μου αλλά γράφονται.
Εκεί όμως,κουβέντα.
Γιατί;
Εκτός αν τον έχεις δεχθεί σαν τον τρελλό του χωριού...

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.492
Members
38.189
Νεότερο μέλος
gianniszaza