Επιχείρηση Mini PC

Reaction score
164
Επειδή βαρέθηκα να ψάχνω γιατί το Popcorn κατεβάζει στο 1/10 της ταχύτητάς του και επειδή το laptop παραείναι για να είναι ανοιχτό 24/7 για να κατεβάζει και να ανεβάζει, σκέφτηκα να φτιάξω ένα PC, το οποίο να ικανοποιεί τα εξής κριτήρια:
-Να είναι φτηνό.
-Να είναι ήσυχο.
-Να καταναλώνει λίγο ρεύμα.
-Να είναι επαρκές για να μπορεί να παίζει τον ρόλο του NAS και του torrent client.
Ξεκίνησα λοιπόν την αναζήτηση και έφτασα στα εξής:

-Intel D945GCLF2

Κύρια χαρακτηριστικά του:
Intel Atom 330 Dual Core, Intel GMA 950, PCI (αχρείαστη να' ναι), 1x DDR2 533/667 RAM, 1x S-Video, 1x LAN 10/100/1000MB
Τιμή: 92€

-Morex T3310

Δεν έχει ανεμιστήρες, έχει μία θέση για δίσκο 2.5", δεν έχει θέση για DVD. Έχει εξωτερικό τροφοδοτικό 60W
Τιμή: 92€

-RAM 2GB, 25€.

-Δίσκος 2.5" από laptop, υπάρχει.

Σύνολο: 210€ για ένα πλήρες σύστημα που πιστεύω ότι ικανοποιεί τις απαιτήσεις μου.
Για λειτουργικό, θα προτιμήσω τα XP, λόγω του ότι θα ζοριστώ με το Ubuntu, που μάλλον θα ήταν ιδανικό γι' αυτή τη χρήση...

Reaction score
2
Περιμένω εναγωνίως λεπτομέριες για την υλοποίηση σου.Με προβληματίζει λίγο ο Atom όμως...

Reaction score
164
Και εμένα με προβληματίζει λίγο, είναι αλήθεια. Αλλά ο Dual Core ελπίζω ότι θα είναι επαρκής για Torrents. Εδώ άλλοι χρησιμοποιούν PIII/550...

Reaction score
0
Απάντηση: Επιχείρηση Mini PC

Εδώ και καιρό χρησιμοποιώ ανάλογη σύνθεση για <<κατεβαστήρι>>
και NAS.Για OS έχω Windows Xp.
Για HDD χρησιμοποίησα 3.5" μίας και το case είχε χώρο.Δουλεύει 24/7 εδώ και 2 μήνες.
Απόλυτα ικανοποιημένος απο το μηχανάκι,τόσο που ετοιμάζω άλλο ένα με Linux για να ικανοποιήσω τις μαζοχιστικές μου τάσεις :140:

Reaction score
0

Μητρική ακριβώς ίδια.Μνήμη δε ξέρω ποιά θα επιλέξεις.Εγώ 2giga Kingston 667 έβαλα(απο κάτι ρετάλια που μου χαν ξεμείνει).Το case που επέλεξα έχει εσωτερικό τροφοδοτικό και ο δίσκος του είναι ένας seagate 500ρης sata.
Επίσης κοίτα ΕΔΩ.Θα βρείς το mobo 10 euro φτηνότερα απο την τιμή που ανέφερες :109:.

Reaction score
4
Βασιλη επειδη ειμαι στην ιδια κατασταση με εσενα εφαγα τα ματια μου και κατεληξα σε ενα.

Via Artigo kit 10000 και ξενοιαζεις.
http://www.via.com.tw/en/products/embedded/artigo/

Εδω video
http://www.youtube.com/watch?v=E0Ee4tNl3Vg

Τωρα αμα θες κατι αρκετα δυνατο που να παιζει και ματροσκες τοτε η λυση ειναι

Jetway JNC62K Socket AM2/AM2+ Gforce 8200
Παιρνει τους AM2 των 45w επεξ που κανουν 40 ευρω και ειναι ταχυτατοι και οικονομικοι.
Αλλα εδω μπλεκεις με κουτια και τροφοδοτικα και γενικα η τιμη παει για ολα μαζι γυρω στα 500 ευρω το λιγοτερο.

Reaction score
26

Όμορφο και πρακτικό φαίνεται το Via Artigo.
Από που το αγόρασες φίλε και με πόσο;
Έψαξα λιγάκι Ελλάδα αλλα δεν βρήκα τίποτα...

Reaction score
164
Έχω την εντύπωση ότι ο VIA παραείναι αναιμικός. Ή κάνω λάθος; Πώς είναι σε σχέση με έναν Atom;
Κώστα το έχεις πάρει; Από πού και πόσο; Πώς τον βλέπεις σε σχέση πχ με το Eee που έχεις με τον Atom;

Reaction score
4
Δεν το εχω παρει αλλα σκεφτομαι σοβαρα να το παρω.
Παντως ειναι πολυ γρηγορος και θα σε καλυψει στα παντα εκτος απο ματροσκες.

Reaction score
4
Για τα αποκατω θα σε καλυψει ανετοτατα.
[
-Να είναι φτηνό.
-Να είναι ήσυχο.
-Να καταναλώνει λίγο ρεύμα.
-Να είναι επαρκές για να μπορεί να παίζει τον ρόλο του NAS και του torrent client.
]

Ειδικα για τορρεντς και ταχυτητες ειναι περισσοτερο δουλεια του προγραμματος client και του ρουτερ σου.

Παντως το πιο σημαντικο για μενα ειναι η καταναλωση του ρευματος που μονο με αυτους τους επεξεργαστες μπορεις να πετυχεις την λιγοτερη.

Reaction score
164
Βρήκα στο Ebay και αυτό:

Με κόστος 270€ στην πόρτα μας έχουμε:
1 x Intel D945GCLF2 Atom 330 Dual-Core Mini-ITX Motherboard
1 x 1GB 667MHz DDR2 memory
1 x M300-LCD case
1 x PicoPSU-90 90W mini-power supply
1 x 60W AC Adapter

Ενδιαφέρον μου ακούγεται... Του έστειλα μήνυμα αν στέλνει με EMS.

Attachments

Reaction score
164
Από τον ίδιο πωλητή, με 210€, έχουμε:

1 x Intel D945GCLF2 Atom 330 Dual-Core Mini-ITX Motherboard
1 x Morex 3833 Mini-ITX enclosure with 60W power supply and 60W AC/DC Adapter
1 x All product manuals and documentation and driver CDROM

Σε σχέση με το προηγούμενο, δεν έχει LCD, έχει θέση για slim DVD, δεν δέχεται PCI κάρτα, δεν έχει το Pico PSU, αλλά ένα ενσωματωμένο, δέχεται μόνο έναν εσωτερικό δίσκο.

1 x Intel D945GCLF2 Mini-ITX Motherboard
1 x Morex T3310 Mini-ITX enclosure with 60W power supply and 60W AC/DC Adapter
1 x Removable vertical stand for Morex T3310
Σε σχέση με το πιο πριν, χάνουμε τη δυνατότητα ενσωματωμένου DVD.

Me 227€, μπορούμε να αγοράσουμε το σύστημα του προηγούμενου post, χωρίς οθόνη...

Αυτά τα configuration σε σχέση με το VIA που πρότεινε ο Κώστας, υπερτερούν στο ότι:
-Είναι ταχύτερα.
-Παίρνουν 2GB Ram.
-Έχουν κάρτα δικτύου 1GB.
-Έχουν έξοδο svideo
-Δέχονται IDE και Sata.
-Ανάλογα με το κουτί, μπορεί να δεχθούν και DVDR ή δύο δίσκους.
Μειονεκτούν στο ότι:
-Είναι μεγαλύτερα.
-Μάλλον έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση, αλλά δεν ξέρω για το αν αξίζει να μιλάμε για 5-10W παραπάνω...

Reaction score
4
Κανα νεοτερο εχεις ? Αποφασισες?
Εγω το θελω για κατεβαστηρι και για μουσικη με usb dac.
Πολυ γλυκοκοιταω αυτο με το dvd :121:
Το εχουμε φωτο απο πισω να δουμε και εμεις οι αντρες ? :136:

Reaction score
164
Δεν αποφάσισα ακόμη, αλλά μάλλον πάω γι' αυτό που λες ή το 300ρι χωρίς την οθόνη. Φωτό από πίσω:

Το τι εισόδους/εξόδους θα έχει προφανώς έχει να κάνει με την μ/β. Αυτή με τον Atom 330 που συζητάμε είναι αυτή:

Δες και ένα review
Θέλω να κάνω μια έρευνα αγοράς για να δω πόσο θα κοστίσει συνολικά από Ελλάδα, ή έστω με το κουτί μόνο απ' έξω.

Reaction score
164
Και μετά γκρινιάζουν ότι δεν έχουν πωλήσεις και ότι όλοι αγοράζουν από το Internet :141:
Έστειλα χθες mail στην Ελλάδα ζητώντας τη διαθεσιμότητα δύο κομματιών. Μέχρι τώρα, καμία απάντηση...
Καταστήματα από το Ebay με 100πλάσια κίνηση, στην άλλη άκρη του κόσμου, απαντούν σε ώρες... Φταίω εγώ μετά αν τα ακουμπήσω στον Αμερικάνο; :141:

Reaction score
4
Για κοιτα προς idealo.de που ειναι γερμανοι πολυ γρηγοροι και σε σουπερ τιμες.

Reaction score
164
Κατά τη γνώμη σας, να ψάξω κουτί το οποίο να δέχεται PCI; Τι κάρτα θα μπορούσε να βοηθήσει μια τέτοια υλοποίηση; Το μοναδικό που μπορώ να φανταστώ, είναι μια VGA με DVI/HDMI έξοδο. Αλλά υπάρχουν τέτοιες;

Έχω κολλήσει στο κουτί...
Μ/Β και RAM θα αγοράσω από το Priveshop.gr (Ευχαριστώ Χρήστο! :107:). Και διαθεσιμότητα έχουν, και παράδοση με 3€ την επομένη, και ευγενέστατοι, και με Online chat...
Αλλά κουτί... :108:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef