Επιχείρηση Mini PC

Reaction score
47
το σημαντικο ειναι αν κάποιες λύσεις χωρίς ανεμιστηράκια θα αντέξουν για 24/7
και εννοώ για τα case
τελικα η πιο φ8ηνη ιδανικη λύση ποια είναι (εμενα αυτό που με ενδιαφέρει ειναι να εχει Gigabit lan) μονο για κατεβαστηρι το 8ελω 24/7
τίποτε άλλο

Reaction score
164
Νομίζω ότι η συγκεκριμένη μβ με τον Dual Core Atom είναι ό,τι πρέπει. Έχει και 1GB κάρτα...
Το κουτί, απ' ό,τι κατάλαβα, χρειάζεται έναν μικρό ανεμιστήρα.

Reaction score
9
Τη λύση ενός EEPC όπως το ASUS ή το ACER τη σκεφτήκατε? Με 260 ευρώ ή μέχρι 400 max παίρνεις κάτι που έχει κι οθόνη και πληκτρολόγιο (καλά, έχει 100Μbit ethernet και VGA μόνο έξοδο)
Αλλά νομίζω πως και πολύ χαμηλή κατανάλωση έχει και είναι πολύ κομψό σα λύση...

Reaction score
4
Τη λύση ενός EEPC όπως το ASUS ή το ACER τη σκεφτήκατε? Με 260 ευρώ ή μέχρι 400 max παίρνεις κάτι που έχει κι οθόνη και πληκτρολόγιο (καλά, έχει 100Μbit ethernet και VGA μόνο έξοδο)
Αλλά νομίζω πως και πολύ χαμηλή κατανάλωση έχει και είναι πολύ κομψό σα λύση...
Αυτη ειναι η καλυτερη λυση και δυστυχως χτυπαω το κεφαλι μου που μολις πουλησα το δικο μου που του ειχα βαλει και touch screen.

Reaction score
164
Σήμερα έκανα την παραγγελία από το magicom.gr. Πήρα το Morex 3310, τη m/b, μια χαμηλή ψύκτρα για να χωρέσει άνετα στο κουτί και ένα καλώδιο για την τροφοδοσία, που μπορεί να μην χρειάζεται. Σύνολο 205€.
Αύριο τα νεότερα...

Reaction score
4
Σήμερα έκανα την παραγγελία από το magicom.gr. Πήρα το Morex 3310, τη m/b, μια χαμηλή ψύκτρα για να χωρέσει άνετα στο κουτί και ένα καλώδιο για την τροφοδοσία, που μπορεί να μην χρειάζεται. Σύνολο 205€.
Αύριο τα νεότερα...
Κατσε βρε εσυ.
Απο τα 92 που εκανε πως εφτασες με μια ψυκτρα και ενα καλωδιο στα 205ευρο ?
Γραψε αναλυτικα τι θελουμε γιατι με ενδιαφερει.

Thanks

Reaction score
164
Κατσε βρε εσυ.
Απο τα 92 που εκανε πως εφτασες με μια ψυκτρα και ενα καλωδιο στα 205ευρο ?
Γραψε αναλυτικα τι θελουμε γιατι με ενδιαφερει.

Thanks
Έχομεν και λέμε:
- Κουτί Morex T3310. 92€. Μικρό, καλό, χωρίς θέση για DVD, χωρίς θέση για PCI, με έναν μικρό ανεμιστήρα 4cm. Θα αλλαχθεί αν ακούγεται. Έχει εξωτερικό τροφοδοτικό, φυσικά χωρίς ανεμιστήρα.
- M/B INTEL D945GCLF2. 92€. H ισχυρότερη αυτής της κατηγορίας και γι' αυτή τη χρήση.
- Μια μικρή ψύκτρα γιατί αυτή που έχει το chipset χωράει δύσκολα στο κουτί.
- Ένα εσωτερικό καλώδιο για σύνδεση της M/B με το τροφοδοτικό. Μπορεί και να μην χρειάζεται, αλλά πού να ψάχνω να βρίσκω. Μου το πρότειναν από τη Magicon.
Σύνολο:
203-205 δεν θυμάμαι ακριβώς. + τα έξοδα "Πόρτα-Πόρτα" με αντικαταβολή.

Από τα πιο πάνω λείπει:
Η μνήμη, αγόρασα ένα DIMM 2GB με 28€.
Ο δίσκος. Το συγκεκριμένο κουτί παίρνει 2.5" και θα βάλω αυτόν του Popcorn. Στο Pop θα βάλω έναν 3.5ρη ίσα-ίσα για τις εφαρμογές, μιας και δεν χρειάζεται πλέον να είναι συνέχεια ανοιχτό για τα Torrents.

Reaction score
164
Πρώτες εντυπώσεις από τη συναρμολόγηση, μιας και τώρα κάνει format...
-Το κουτί τελικά που πήρα είναι χωρίς ανεμιστήρες. Το μέλλον θα δείξει αν θα αποτελεί πρόβλημα.
-Δεν χρειάζεται έξτρα καλώδιο. Το μοναδικό που θα χρειαστείτε είναι ένας μετατροπέας από molex σε sata, για την τροφοδοσία του δίσκου. Αν βάλετε pata, είστε οκ.
-Μάλλον δεν χρειάζεται και η ψύκτρα. Αυτή που μου έστειλαν έχει το ίδιο ύψος, αλλά με περισσότερα πτερύγια.
-Πολύ στριμωχτό κουτί και λίγο ζόρικο με τα καλώδια.
-Σύνδεσα USB DVD, το είδε με τη μία και bootαρε από αυτό χωρίς πρόβλημα.
-Ο ανεμιστήρας, με ανοιχτό κουτί κάνει λίγο θόρυβο. Με κλειστό δεν νομίζω να έχει μεγάλη διαφορά, μιας και το μεγαλύτερο μέρος του κουτιού είναι σίτα. Αν ενοχλεί, η checkmate να είναι καλά.

Αυτά προς στιγμή...

Reaction score
47
και εγω για τα ίδια σκέφτομαι αλλά ίσως χωρίς cd-rom γιατι λέω να μπουτάρω απο flash usb με ελάχιστα windows και για σκληρο εσωτερικό λέω να μην βάλω διότι σκέφτομαι να το συνδέσω με εξωτερικο usb
Πως σας ακούγεται???

Και εδώ ένα mini review απο το site cartft
http://rapidshare.com/files/161448497/Intel_D945GCLF2_Review_EN.pdf

Reaction score
164
Υπάρχουν κουτιά τα οποία δέχονται bootable compact flash. Στην περίπτωσή σου, ίσως αυτή να είναι μία ενδεδειγμένη λύση. Ένα τέτοιο κουτί είναι το Μ300, με LCD ή χωρίς, το οποίο το έχω σε προηγούμενα post. Το "κακό" του είναι ότι δεν έχει τροφοδοτικό και δέχεται μόνο τα Pico, πράγμα που σημαίνει ότι στη χώρα μας το κόστος εκτοξεύεται. Από ebay βέβαια, συμφέρει.

Reaction score
47
αν είναι απο το cartft θα τα αγοράσω που εχει τις καλύτερες τιμές μαζί με μεταφορικά αλλά πως bootάρει μέσω κάρτας?? θα το υποστηρίζει το bios??

και απο τιμές

Intel D945GCLF2 (with integrated Atom 2x 1.6Ghz CPU, TV-Out) BOX *new* 78.95 EUR

RAM 1024MB DDR-II 533 17.20 EUR

M300 Enclosure (1x PCI) 69.95 EUR

AC Power adapter (12V, 60W) 38.49 EUR

picoPSU-90 DC/DC (90 Watt) [perfect for Intel D201GLY(2)(A), D945GCLF(2)] *new* 39.95 EUR

Αυτά απο το cartft 245euro

Reaction score
164
Aπ' ό,τι έχω καταλάβει, με τον μετατροπέα ide σε cf, ο υπολογιστής βλέπει τη κάρτα ως σκληρό δίσκο, οπότε δεν τίθεται θέμα.

Reaction score
164
Το πρώτο μου post από το νέο μου, μικρό PC.
Μόνη αρνητική εντύπωση ο θόρυβος που κάνει, έστω και με τον έναν ανεμιστήρα του chipset. Μάλλον πάμε για αντικατάσταση με κάποιον αθόρυβο.
Κατά τα άλλα, ταχύτατο (για τη χρήση που προορίζεται), μέχρι τώρα απροβλημάτιστο. Αυτή τη στιγμή ακόμα το σετάρω.
Ερώτηση αδαούς: Χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα για να παίξει ως NAS, ή αρκεί ένα share των δίσκων; Υπάρχει δηλαδή κάτι πιο εξειδικευμένο;

Reaction score
2
Φίλε μου για δώσε λίγες πληροφορίες ακόμα:

1.Τι OS τρέχει?
2.Φωτογραφίες μπορείς να ανεβάσεις?
3.Το streaming πως το κάνεις?Ενσύρματα?

Ευχαριστώ εκ'των προτέρων.

Reaction score
164
Τρέχει XP SP2.
To streaming γίνεται ενσύρματα.
Φωτογραφίες, σύντομα :)
Όποια άλλη πληροφορία, στη διάθεσή σου.

Με παίδεψε πολύ το μTorrent. Ανέβαινε, έπιανε τη μέγιστη ταχύτητα και μετά έπεφτε στα 10kb/sec. Λύση; Ανέβασα την disk cache και όλα οκ.

Reaction score
13
Έχω την προηγούμενη μητρική με το μονοπύρηνο και παέι καλά (αν και νομίζω ότι θα έπρεπε να βαλω XP lite) και κατεβάζω και από torrent αλλά και από rapidshare άνετα ΑΛΛΑ τα μόνα μειονεκτήματα που βρήκα είνα είναι ότι δεν εχει άλλη μια PCI θύρα για να βάλω ενα SATA controller ακόμη για να έκανα ένα αξιοπρεπές NAS (διότι την μοναδική PCI την χρησιμοποιώ για ethernet για να κάνω routing το AWMN) ή να είχε ακόμη 2 SATA θύρες και την ποιότητα απεικόνισης της VGA που είναι απαράδεκτη (έχει πολύ θόρυβο στυλ moire) και είναι ενοχλητικό!
Κατά τα άλλα είναι άριστο προιον γαι τα λεφτά του (το είχα πάρει το καλοκαίρι 60 ευρώ).

Reaction score
164
Πέρασε μία εβδομάδα σχεδόν... Το μηχανηματάκι ανεβάζει και κατεβάζει 24/7 χωρίς κανένα πρόβλημα. Το χειρίζομαι πολύ απλά από το laptop ή τη δουλειά με το VNC.
Περιμένω να έρθει o SilenX iXtrema Pro με 14dB

για να λυθεί το πρόβλημα του θορύβου.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef