Ερευνα Για Ηχεια

Reaction score
41
Αν υπάρχουν ήδη ηχεία πίσω (της μαμάς) σημείωσε σε ένα χαρτί ΠΡΙΝ τα ξεσυνδέσεις πιο χρώμα πάει στο + και πιο στο -.
Οπότε κάνε το ίδιο και με τα δικά σου.

Αν τα συνδέσεις ανάποδα θα έχεις λιγότερο μπάσο από τα ηχεία.
Οπότε αν δεν είσαι σίγουρος σύνδεσέ τα ένα ένα, ρίξε από το Fader να παίζει μόνο πίσω και από το balance μόνο το δεξί ή μόνο το αριστερό ανάλογα με το πιο δοκιμάζεις.
Δοκίμασε και τους δύο τρόπους σύνδεσης και όπου ακούσεις περισσότερο μπάσο αυτή είναι η σωστή.
Ο.Κ.?

Μην αγχώνεσαι.
Αυτά είναι απλά και το κυριότερο εύκολα διορθώσιμα! :roll: :wink:

Reaction score
0
ΚΑΛΥΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ... ΓΙΑΝΝΗ...ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΑΣΑ ΠΑΣΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ...ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ..ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΝΑΠΟΔΑ.ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΑΚΡΗ ΤΟ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟΣ ΔΗΛ..ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ..ΤΑ ΜΟΝΩΣΑ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΜΕ ΡΙΚΟΦΟΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..ΡΥΘΜΗΣΕΙΣ....

Reaction score
41
Ρυθμίσεις..................
Κατ' αρχήν το απλούστερο που θα σου πω είναι γενικά να ΜΗΝ είσαι των ακραίων ρυθμίσεων. Πχ πρίμα (treble) ή μπάσα (bass) στο τέρμα ούτε ήχο καλύτερο θα σου δώσουν άλλά μπορεί να είναι και επικίνδυνο για τα ηχεία σου.
Πχ αν έχεις τα πρίμα τέρμα και αρχίσεις να ακούς ραδιόφωνο δυνατά (και τα tweeter να έχουν προ πολλού βαρεθεί να παίζουν τσίτα τα τσ-τσ-τσίκι-τσίκι..........) σε κάποιο "χάσημο" ή παράσιτο του σταθμού ακόμα και με τα λίγα βατ της πηγής μπορείς να στείλεις τα ηχεία (υψηλών) για........τσαγάκι!

Γενικά στις ρυθμίσεις ήχου, κινήσου λίγο πάνω από την μέση (τήν λεγόμενη περιοχή Flat) και αν είσαι περισσότερο fan στα πρίμα (υψηλές συχνότητες) ανέβασε ένα κλικ παραπάνω το treble σε σχέση με το bass.

Reaction score
41
Πολύ σημαντική η ρύθμιση του Fader. (που έχει ως τελικό αποτέλεσμα την μετακίνηση της ηχητικής σκηνής από την μέση της καμπίνας προς τα εμπρός -front- ή πίσω -rear-)

Eγώ πάντα ήμουν, είμαι (και θα είμαι) υπέρ της μπροσθόβαρης κατανομής.
Με άλλα λόγια προτείνω μια κατανομή περίπου 70-30% μπροστά-πίσω γιατί το λογικό είναι να μας δίνει την αίσθηση της μουσικής σκηνής ότι βρίσκεται μπροστά (και ούτε στο κέντρο, πόσο μάλλον πίσω)
Άλλωστε σε μια μουσική σκηνή (πχ συναυλία, όπερα κ.ο.κ) πάντοτε καθόμαστε σε θέση τέτοια ώστε οι τραγουδιστές και η ορχήστρα να είναι μπροστά μας. (δεν ακούμε με την πλάτη γυρισμένη προς την σκηνή) (γι αυτό και τα αυτιά μας έχουν φορά προς τα εμπρός! :wink: )

Βέβαια τα πίσω ηχεία (λόγω μεγέθους του κώνου, οβάλ 6Χ9 ίντσες) θα μπορέσουν να βγάλουν περισσότερο μπάσο από τα μπροστινά και σε αυτό θα βοηθήσει και ο χώρος των αποσκευών που θα λειτουργήσει (περίπου.....) όπως μια καμπίνα subwoofer.

Οπότε πειραματίσου σε ποιό ποσοστό θα ικανοποιηθούν τα αυτιά σου περισσότερο.
Σε καμία περίπτωση μην πέσεις κάτω από το 60-40%

Reaction score
41
Αααααα..........
Και κάτι ακόμα!!

Επειδή ΕΣΥ πληρώνεις, οπότε απαιτείς ΕΣΥ να ακούς καλύτερα σε σχέση με τον οποιδήποτε μπαίνει στο αυτοκίνητο, να σου πω και μια επιπλέον ρύθμιση.

Ως γνωστόν, η θέση του οδηγού ΔΕΝ είναι βέβαια στο κέντρο του αυτοκινήτου, και επομένως το ζεύγος των ηχείων της πόρτας σου είναι τα πιο κοντινά σου (και το πίσω δεξί το πιο απομακρισμένο....).
Άρα είναι λογικό τα μπροστά αριστερά ηχεία να τα ακούς (έστω και λίγο) πιο δυνατά.
Οπότε ένα (οικονομικό αφού είναι τσάμπα) τέχνασμα είναι το εξής.
Από το balance (ισορροπία ανάμεσα σε δεξί και αριστερό ηχείο) δώσε ένα κλικ προς τα δεξιά (right) ώστε να "δέσει" καλύτερα στα αυτιά.

Reaction score
41
Ούτε γέρος να ήμουν!!!
Όλο τα ξεχνάω................

Κάνε τα βήματα ένα-ένα.
Δώσε την δυνατότητα στα αυτιά σου να προλάβουν να καταλάβουν τις αλλαγές που κάνεις μέσω των ρυθμίσεων.

Την πρώτη μέρα ρύθμισε το fader (μπρος-πίσω)(με τη πηγή εντελώς flat σε όλα τα υπόλοιπα)
Άκου σε το για 2-3 μέρες.(και κάνε μικροδιορθώσεις)

Μετά σειρά έχουν οι ρυθμίσεις τονικότητας (πρίμα-μπάσα)(χωρίς να αλλάξεις όμως την ρύθμιση του fader)
Επίσης άκου σε το για 2-3 μέρες.(επίσης μικροδιορθώσεις)

Μετά σειρά έχει το balance (δεξιά-αριστερά) (χωρίς να αλλάξεις πρίμα, μπάσα και fader)
Επίσης ακου σε το για μερικές μέρες.

Γράψε τα κλικ των ρυθμίσεων σε ένα χαρτί και βάλτο με τα χαρτιά του αυτοκινήτου.
Άκου μουσική για 2 μήνες τουλάχιστον.

Θες να κάνουμε μια πλάκα τώρα?
Αφού βεβαιωθείς ότι ΔΕΝ έχεις χάσει το χαρτάκι των ρυθμίσεων, βάλε όλες τις ρυθμίσεις στο flat.
Και άκου το αγαπημένο σου τραγούδι.
Πίστεψέ με θα γελάσεις...................................

Ααα......ναι.
Τι ρυθμίσεις και τι δοκιμές των πρώτων ημερών ΟΧΙ τσίτα τα γκάζια στην πηγή.
Οι εντάσεις να έχουν ως άνω όριο το 70% του volume.

Και ΠΟΤΕ (επαναλαμβάνω...............ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ) δεν βάζεις το volume (ένταση) πάνω από το 85 με 90% maximum.

Ξεκίνα............... :roll: :wink:

Υ.Γ.
Ευχαριστώ για τις ευχές σου!! :D :D

Reaction score
0
ΚΑΛΥΣΠΕΡΑ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑΝΝΗ.. ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΕΛΟΣ Η ΑΔΕΙΑ . ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΑΞΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ. ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Reaction score
41
Περιμένω νέα σου και το κυριώτερο εντυπώσεις μετά από τις ρυθμίσεις!!
Και βεβαίως συνέχισε να είσαι ενεργό μέλος στο AVsite (και το CarAudio)!!

Καλές ακροάσεις!!! :D :wink:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.108
Members
38.409
Νεότερο μέλος
mmapollo