Ερωτηση για ζαντες αλουμινιου ford

Reaction score
264
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερωτηση για ζαντες αλουμινιου ford

Μια χαρα εστριβε του ειχα βαλει και αμορτισερ ελατηρια ΚW.
Ως που το πρωινο της 31-1-2009 απο υπερβολικη ταχυτητα συνοδευομενη απο νυστα σταματησε να στριβει...

Αν εσυ δεν επαθες τιποτα,στα παπαρια σου το αμαξι.Θα δουλεψεις και θα αγορασεις παμπολα ακομα μεχρι τα βαθεια σου γεραματα.
Πανω απο ολλα ο ανθρωπος φιλε μου.
Τα εχω περασει και εγω αυτα πριν απο 2 χρονια και καταλαβα τι παει να πει να εισαι αρτιμελης και με υγεια.

Reaction score
264
Τελικα καταφερα να μαθω οτι οι εργοστασιακες 16αρες αλουμινιου,εχουνε Ε.Τ 52,5.
Αν παμε σε 7χ16 θα πρεπει να εχουμε παλι Ε.τ 52,5 η' κατι διαφορετικο?????

Reaction score
1
Απάντηση: Ερωτηση για ζαντες αλουμινιου ford

Ρε Dr. Brax, ποιός μίλησε για ανάβαση στο Πήλιο?... :) Για τη φρίκη της καθημερινότητας μιλάω.

Οπότε, αν θες να βάλεις ελαφρού κράματος, πήγαινε σε 17άρα, η 16άρα δεν έχει κανένα νόημα (θα το ανακαλύψεις μόλις τις βάλεις πάνω και πεις "μια σκατούλα και μισή έκανα....").

Και επειδή το θέμα "Focus" το έχω φάει σφαιρικά στη μάπα, ΑΝ κάνεις το βήμα ψάξε μόνο για OZ Ultraleggera, "συμβατικές" μεν, αλλά οι πιο ελαφρές απ'όλες. ΘΥΜΗΣΟΥ το θέμα βάρος τροχού, 1 κιλό φέρον βάρος = 10 κιλά στο αμάξωμα. Δε σου λέω να πας σε τίποτα ATS των 6 κιλών στη 18άρα, αλλά βάλε καλή ζάντα αν το αποφασίσεις.

ΠΟΛΥ φιλικά, Navu.

ΥΓ. http://www.reifen.com/de/RimAL/List...kmh-1596ccm/4841/DBV-Lappland-7-X-17/15108959

ΥΓ2. Όταν βρεθούμε θα σου δώσω αρχείο με τεχνολογία κατασκευής και βάρος για μερικές εκατοντάδες ζάντες της αγοράς να ξεστραβωθείς.

Reaction score
198
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερωτηση για ζαντες αλουμινιου ford

Αν εσυ δεν επαθες τιποτα,στα παπαρια σου το αμαξι.Θα δουλεψεις και θα αγορασεις παμπολα ακομα μεχρι τα βαθεια σου γεραματα.
Πανω απο ολλα ο ανθρωπος φιλε μου.
Τα εχω περασει και εγω αυτα πριν απο 2 χρονια και καταλαβα τι παει να πει να εισαι αρτιμελης και με υγεια.
παλι καλα τρακαρα το 2009 που δουλευα ακομα κ προλαβα να παρω ενα αλλο καινουργιο.

παντως αν πας σε 16αρα ζαντα και μαλιστα της ford θα τη βαρεθει γρηγορα το ματι σου.
την κανεις που την κανεις την κινηση πηγαινε σε 17αρια, το focus εχει μεγαλους θολους.

Reaction score
264
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερωτηση για ζαντες αλουμινιου ford

παλι καλα τρακαρα το 2009 που δουλευα ακομα κ προλαβα να παρω ενα αλλο καινουργιο.

παντως αν πας σε 16αρα ζαντα και μαλιστα της ford θα τη βαρεθει γρηγορα το ματι σου.
την κανεις που την κανεις την κινηση πηγαινε σε 17αρια, το focus εχει μεγαλους θολους.
Aπο την αρχη εγραψα οτι οι εργοστασιακες μου καθονται στο λαιμο.
Οι 17αρες θελουνε παραδες και εγω παραδες δεν εχω,ασε που τα 17αρια λαστιχα ειναι και ακριβα.
Τελικα ξερει καποιος να μου πει τι οφ-σετ πρεπει να εχουνε οι 16χ7 ζαντες?????

Reaction score
198

εχω την εντυπωση οτι τα 16 ελαστικα ειναι πιο ακριβα απο τα 17αρια. ισως νομιζω και λαθος αλλα για ρωτα....
και λαθος να κανω η διαφορα δεν θα ξεπερναει τα 50-100 ευρω στην 4αδα

αν βαλεις 16αρια μετα πετα του και 4 ελατηρια h&r χαμηλωματος μεχρι 3.5cm τα ειχα(στη φωτο h&r του ειχα) πριν βαλω αμορτισερ με ελατηρια kw και ημουν πολυ ικανοποιημενος

Reaction score
1.772

εχω την εντυπωση οτι τα 16 ελαστικα ειναι πιο ακριβα απο τα 17αρια. ισως νομιζω και λαθος αλλα για ρωτα....

αν βαλεις 16αρια μετα πετα του και 4 ελατηρια h&r χαμηλωματος μεχρι 3.5cm τα ειχα(στη φωτο h&r του ειχα) πριν βαλω αμορτισερ με ελατηρια kw και ημουν πολυ ικανοποιημενος
ποιο ακριβα ειναι τα 17αρια και πολυ μαλιστα.το ειχα ψαξη γιατι εμενα φοραη 205/55/16.

Reaction score
264
Re: Απάντηση: Ερωτηση για ζαντες αλουμινιου ford

Φιλε στρατο,εχω και ενα κουσουρι που το λενε ψαρεμα,σε ποταμι-βουνο η' παραλια-λιμανι,οπου πολλες φορες πρεπει να μπω σε χωματοδρομους.
Ετσι το χαμηλωμα το ξεχναμε,ασε που το φοκι απο κρατημα ειναι πολυ καλο ακομα και απο μαμα.Εσυ φυσικα το λες απο αποψης αισθητικης και συμφωνω,αλλα δεν θελω να το χαμηλωσω.
Μια ζαντουλα λεω να βαλω μονο.
Πριν απο 10 χρονια,θα του εβαζα μια coilover να γινει σαυρα και να μπαινω στις δτροφες με 200 km/h.Τωρα στα 35 μας και κατι μηνες,παμε ΑΡΓΑΑΑΑΑΑΑ:105:

Reaction score
264

Exω παρει προσφορα απο μαγαζι στην Λαρισα,700 ευρω ζαντες και λαστιχα πακετο.Τα vredestein 205/55/16 εχουνε 370 ευρω.

Reaction score
27.413

VREDESTEIN?????/
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΒΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΟΜΩΜΕΝΑ MARANGONI!!!!!
ΗΜΑΡΤΟΝ ΑΔΕΡΦΕ. Μ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝΕ.
ΜΙΣΕΛΕΝ, ΠΙΡΕΛΙ Η ΜΠΡΙΤΖΕΣΤΟΝ.
ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΙΣΕΛΕΝ ΟΠΩΣ ΚΛΕΜΠΕΡ (ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ-ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΧΩΜΑ) Η ΓΚΟΥΝΤΡΙΤΣ ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝΕΤΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ Η ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΣ ΘΑΝΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΛΟΤΕΡΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΡΓΟΥΝ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ.

Q
160

R
170

S
180

T
190

H
210

V
240

VR
>210

ZR
>240

W
270

Y
300

Reaction score
264

VREDESTEIN?????/
Πριν απο 20 ημερες ενας φιλος μου εβαλε στο γκολφακι του λαστιχα 205/55/16(μαμα διασταση) μιας απο τις πιο επωνυμες μαρκες.Εκεινος δεν τα θελε,αλλα ο λαστιχας του επεμενε οτι ειναι τα ΚΑΛΗΤΕΡΑ κτλ κτλ.

Μ Α Π Α το καρπουζι.
Του τα πεταει στην μουρη του λαστιχα και παει και βαζει αυτα που εσυ θεωρεις αχρηστα,δηλ τα vredestein.
Τι θα ελεγες να σε παει μια βολτουλα με το γκολφακι να δεις τι παει να πει κρατημα?????????

Μην αρχισει καποιος, να λει τωρα διαφορα για να τα μπαλωσει υπερ των παραπανω χ,ψ,ω ελαστικων που ο Γρηγορης ανεφερε σαν καλες γιατι παει κατα διαολου η κουβεντα.

Κι εγω οταν ακουσα φιλε γρηγορη για vredestein τα ιδια σκεφθηκα,αλλα τωρα κανω τουμπεκι.

Reaction score
264

ΠΑΩ ΠΑΣΟ!
Εγω τι να πω που ελεγα να του βαλω και στοιχημα οτι θα ειναι ακομα ποιο μαπα απο τα ''επωνυμα'' που πεταξε?????
Απλα δεν ειχα ξανακουσει αυτα τα λαστιχα και σκεφτομουνα πολυ λαθος, μεχρι την ημερα που εκανα βολτα το γκολφακι και επαθα πλακα.

Reaction score
1.841

ψιλοάσχετο μιας και μιλάμε για διαφορετικά αυτοκίνητα και ανάγκες, αλλά φοράω σε fiat panda 1.2 vredestein χειμερινα (3 εποχών) τα οποία πέρασαν 2 χειμώνες και 2 καλοκαίρια τα οποία ακόμη κρατάνε μια χαρά (τεστ στις τελευταίες παγωνιές πρόσφατα).

Όταν είπα σε λαστιχά ότι φάγανε 2 καλοκαίρια δεν το πίστευε, μου είπε ότι και ένα καλοκαίρι να τα αφήσεις επάνω χαλάνε.

Απλά έχουν αντιμαρκετίστικο όνομα!

Παλιότερα στο 106 gti που είχα τα καλύτερα λάστιχα που έβαλα ήταν τα fulda κάτι. Δεν το πίστευα μετά τα μανίσια pirelli που φορούσε και κάποια ακριβά bridgestone. Τα χειρότερα που δοκίμασα ήταν τα kumho.

Reaction score
198
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερωτηση για ζαντες αλουμινιου ford

Φιλε στρατο,εχω και ενα κουσουρι που το λενε ψαρεμα,σε ποταμι-βουνο η' παραλια-λιμανι,οπου πολλες φορες πρεπει να μπω σε χωματοδρομους.
τοτε οκ

οσο για ελαστικα μακρια απο michelin ειναι μαλακά και σκιζονται ευκολα (το λεω επειδη εχεις και το κουσουρι και σε παει εκτος δρομου)
ειχα pirelli sto focus οσο ειχα τα 16αρια κ ημουν ευχαριστημενος
pirelli εχω και τωρα στο getz και ειμαι παλι ευχαριστημενος

vredestein μου ειχε πασαρει για top ο λαστιχας στο πρωτο μου αμαξι almera σε 16αρια και τελικα μαπα το καρπουζι...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.287
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale