Ερωτηση για ηχεια...

Reaction score
41
logan καλημέρα!! :D

120 ευρώ μου φαίνονται πολλά.......Αλλά δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς θα φτιάξει για να είμαι και 100% σίγουρος (αν δηλ. ζητάει πολλά ή λογικά)
Ρώτησέ τον αν στο μεγάλο door panel που σου έχει αναφέρει (που φθάνει στα 300 ευρώ το ζεύγος) αν υπάρχει πρόβλεψη θέσης για tweeter.
Με απλά λόγια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αφήσεις άδεια την εργοστασιακή θήκη του tweeter στην πόρτα και να μπει το tweeter στο door panel κοντά στο mid bass και μάλιστα με κλίση κι αυτό για να παίζει καλύτερα..........
Ίσως έτσι να σου βγει και ποιό οικονομικά. :wink:

Αν δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη στο door panel κάνε το εξής:
Άφησε προς το παρόν το tweeter όπως είναι (έτσι κι αλλιώς θα παίξει και χωρίς να βλέπεις κάτι περίεργο στην πόρτα) και αργότερα (αν έχεις χρόνο και διάθεση) κάνεις και την κατασκευή.......... :roll:

Γενικά πάντως να ξέρεις ότι τα tweeterάκια πρέπει να είναι σχετικά ψηλά στις πόρτες και μάλιστα να κοιτούν προς τα εσένα γιατί οι υψηλές συχνότητες είναι κατευθυντικές και για να τις ακούς σωστά πρέπει να βρίσκεσαι μπροστά τους..........
Ουσιαστικά θα πρέπει να έρχονται στ' αυτιά σου απ' ευθείας χωρίς αντανακλάσεις (πχ να μην χτυπούν σε τζάμι και μετά να έρχονται σε σένα)

Το πόσο θα προεξέχει το door panel θα στο απαντήσει ο κος Λιοντάκης που θα στο κατασκευάσει..........Αν προβλέπω καλά θα πρέπει να προεξέχει ένα κλικ έξω από το οριζόντιο μπράτσο της πόρτας (χερούλι) οπότε δεν πιστεύω ότι θα προβληματιστείς!!

Καλημέρα.......
Αν υπάρχει κάτι άλλο....ρώτα! :wink:

Reaction score
0
Γιαννη ευχαριστω, να εισαι καλα... 120 και εγω πολλα τα βλεπω, νομιζω αυτα αναφεροταν σε κατασκευη νεας μικρης σιτας ωστε να μπει το tweeter στην εργοστασιακη θεση του αυτοκινητου και οχι πανω στην ταπετσαρια. Αν μου το κατεβασει στα 100, θα το κανω...Δεν μου σχολιασες καθολου αυτο με τις υφασματινες επενδυσεις απο οικιακα ηχεια... Δεν ειναι σωστο ?

Τωρα αυτο που μου ειπες για το 1 κλικ παραεξω απο το χερουλι της πορτας με προβληματιζει... αρκετα... Διοτι το αμαξι μου ειναι λιγο στεναχωρο εμπρος. Αλλα και επειδη οταν τον πηρα τηλεφωνο μου ειπε (ενοχλητικα βιαστικος) οτι ΔΕΝ θα προεξεχει πολυ εξω, διοτι θα παει προς τα μεσα η ολη κατασκευη. Και θα κατεβει λιγο κατω. Εγω βεβαια αναρωτιεμαι ΠΟΥ προς τα μεσα θα παει, διοτι προς τα μεσα υπαρχει λαμαρινα... Αλλα δεν ξερω και καλα βεβαια...

Πες μου κατι αν ξερεις για αυτα. Το τελευταιο που θελω να σε ρωτησω ειναι το εξης :
Εγω εχω ραντεβου την Πεμπτη 20/10/05 το πρωι. Θα παω εκει πρωι ωστε να παρει μετρα και να κανει καποιες ας πουμε δοκιμες. Θα κατσω μεχρι το μεσημερι και μετα θα φυγω με τις πορτες ... γυμνες. Θα αφησω εκει δηλαδη τις ταπετσαριες για 3-4 περιπου ημερες και μετα θα παω να τις παραλαβω. Δηλαδη, την επομενη Δευτερα ή Τριτη. Οι ταπετσαριες θα εχουν επανω το ηχειο με την κατασκευη.

Θα εχει προβλημα το αμαξι να κυκλοφορησει για 180 περιπου χλμ (90Χ2, να γυρισω και οταν θα παω) χωρις ταπετσαριες ?
Τι γνωμη εχεις για ολα αυτα ? Παιρνουν τοσες μερες τετοιες κατασκευες ?
Ετσι γινεται ?
Ευχαριστω πολυ...

Reaction score
41
Δεν μου σχολιασες καθολου αυτο με τις υφασματινες επενδυσεις απο οικιακα ηχεια... Δεν ειναι σωστο ?
Απλά δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσες!!!! :shock: :wink: :wink:

Τωρα αυτο που μου ειπες για το 1 κλικ παραεξω απο το χερουλι της πορτας με προβληματιζει... αρκετα... Διοτι το αμαξι μου ειναι λιγο στεναχωρο εμπρος. Αλλα και επειδη οταν τον πηρα τηλεφωνο μου ειπε (ενοχλητικα βιαστικος) οτι ΔΕΝ θα προεξεχει πολυ εξω, διοτι θα παει προς τα μεσα η ολη κατασκευη. Και θα κατεβει λιγο κατω. Εγω βεβαια αναρωτιεμαι ΠΟΥ προς τα μεσα θα παει, διοτι προς τα μεσα υπαρχει λαμαρινα... Αλλα δεν ξερω και καλα βεβαια...
Δεν θα πρέπει να σε ανησυχεί το ότι θα προεξέχουν λίγο τα ηχεία!!
Να σου θυμήσω ότι το πιο φαρδύ σημείο του σώματός μας στη περιοχή γύρω από το χερούλι της πόρτας είναι η λεκάνη. Εκεί που θα μπουν τα ηχεία είναι κοντά στα γόνατα που εκ των πραγμάτων έχουν την τάση να συγκλίνουν προς το κέντρο........

Τώρα το πως ακριβώς θα είναι η κατασκευή δεν μπορώ να ξέρω........
Θέλω να πιστεύω ότι ο άνθρωπος θα ξέρει και μάλλον καλό θα είναι το αποτέλεσμα....

Θα εχει προβλημα το αμαξι να κυκλοφορησει για 180 περιπου χλμ (90Χ2, να γυρισω και οταν θα παω) χωρις ταπετσαριες ?
Σαφέστατα και ΔΕΝ θα έχει πρόβλημα να κυκλοφορήσει....
Οι διακόπτες των ηλεκτρικών παράθυρων θα μείνουν (έστω κι αν δεθούν πρόχειρα με ζιπάκια) όπως και ο μηχανισμός για να ανοίγεις την πόρτα........

Αυτό που θα αλλάξει είναι η αισθητική (θα ξερνάς...... :lol: ) αλλά μόνο και μόνο με την χαρά που θα έχεις ότι θα φτιαχτεί πολύ το όχημα σου θα το ξεχνάς!!!
Αααα και θα αυξηθεί λίγο και ο ήχος από το περιβάλλον.........
Και ο ήχος της πόρτας όταν κλείνει (σαν ντενεκές θα κάνει..... :mrgreen: )

Αλλά για πρόβλημα.....Μην σε ανησυχεί καθόλου. Κυκλοφόρα άφοβα σαν να ήταν όλα στην θέση τους!!! :D :roll: :wink:

Τι γνωμη εχεις για ολα αυτα ? Παιρνουν τοσες μερες τετοιες κατασκευες ?
Ετσι γινεται ?
Ευχαριστω πολυ...

Ναι, οι κατασκευές θέλουν κάποιες μέρες για να τελειώσουν.....
Και καλά θα κάνεις να μην τον πιέσεις καθόλου για να γίνει ακόμα καλύτερη η δουλειά σου..........Ούτε καν τηλεφώνημα........Πες του ότι του έχεις εμπιστοσύνη και ότι θα περιμένεις τηλεφώνημα του για να πας να παραλάβεις το αυτοκίνητο όταν θα είναι έτοιμο!!!
Σε τελική ανάλυση ακόμα και πάνω από το κεφάλι του να είσαι δεν θα γίνει κάτι καλύτερο.....Χειρότερο μπορεί (επειδή θα εκνευριστεί), καλύτερο ποτέ!!!

Χαλάρωσε και περίμενε.....Θέλω να πιστεύω ότι θα μείνεις ικανοποιημένος!
(σε τελική ανάλυση, αν θέλεις να κάνεις εξετάσεις στον γιατρό -χτύπα ξύλο- τον πιέζεις? Όχι.....Οπότε...???) :wink:

Φ ω τ ο γ ρ α φ ί ε ς (και πριν και μετά......)
Ιδιαίτερα το πριν θα ήθελα πάρα πολύ να το δω!! Δεν έχεις κανέναν φίλο σου/γνωστό σου με ψηφιακή???

Reaction score
0
Γιαννη καλημερα !
Ενταξει,καταλαβα. Ενα τηλεφωνο θα κανω αυριο Τεταρτη να το επιβεβαιωσω για την Πεμπτη και αν δεν εχει προκυψει τιποτα και εχω το ΟΚ, θα παω... Ετσι κι αλλιως οτι ειναι να γινει θα γινει και μετα απο τοσα που εχω ρωτησει και εχω ακουσει, αν (Θεε μου φυλαγε) κατι παει στραβα τοτε η ολη ιστορια δεν με θελει και δεν ξανασχολουμαι... Ελπιζω ομως οτι θα πανε ολα καλα, οπως πρεπει αλλωστε. Εψαξα, ρωτησα, θα δωσω και τα ωραια και γνησια λεφτα μου.
Για τα tweeter δεν ξερω πως αλλιως να το περιγραψω. Εννοω οτι αντι να τρυπηθει η ταπετσαρια για να μπει το tweeter, να παραμεινει στην θεση που ειναι τωρα (την εργοστασιακη). Εκει βρισκεται και τωρα, κολλημενο στην σιτα επανω. Αυτο το σιτακι λοιπον να κοπει εσωτερικα (και να παραμεινει ο τριγωνος (σχεδον) σκελετος του, οσο γινεται αυτο). Επανω στον σκελετο λοιπον να στηριχτει το tweeter και μετα να καλυφτει (σκεπαστει) αυτο με υφασμα (απο καλλυματα ηχειων πχ). Δεν ξερω αν εκφραστηκα σωστα και σου εδωσα να καταλαβεις, αλλα οπως και να 'ναι θα το πω και στον κ. Λιοντακη, να μου πει και αυτος αν γινεται.

Οσο για τις φωτο, ενταξει Γιαννη θα τις εχεις! Δεν διαθετω (εγω ή το αμμεσο περιβαλλον μου) ψηφιακη, αλλα θα βαλω ενα μικρο φιλμ στην φωτογραφικη μου και θα το φωτογραφισω το αυτοκινητο, πριν και μετα σιγουρα. Αν επιθυμει και επιτρεψει και ο τεχνιτης καμμια φωτογραφια και κατα την διαρκεια της εργασιας του (οσο θα ειμαι εκει), ή φωτογραφιση των ταπετσαριων την ημερα που θα τις παραλαβω (ως αυτονομα κομματια πριν τοποθετηθουν), θα φωτογραφισω και αυτα. Οταν θα εμφανισω το φιλμ θα πω να μου κανουν και ενα cd με αυτες. Απλα επειδη θα ειναι για το internet πες μου μεχρι ποσα Kb (ή κατι τετοιο), να πω να ειναι η καθεμια. Δηλαδη για το μεγεθος λεω.
Να εισαι καλα.
Νικος.

Reaction score
0
Ρε Γιαννη, θυμηθηκα και κατι αλλο τωρα και θελω να ρωτησω εντελως πληροφοριακα. Ειναι το θεμα της μονωσης. Οταν πηγα εκει μου εδωσε κατι φυλλαδια απο μια εταιρια (Dynamat νομιζω, δεν θυμαμαι καλα τωρα) και μου ειπε για μονωση στις εμπρος πορτες για καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα. Πρεπει να ντυθει ολη η πορτα, μου ειπε και το κοστος ειναι 200 ευρω...
Επειδη το θεμα δεν με ενδιαφερει (για τωρα, τουλαχιστον) δεν εδωσα σημασια, αλλα ας κανω και μια ερωτηση εδω.
Εχει, λοιπον κατι τετοιο, αποτελεσμα ?
Πως σου φαινεται το κοστος ?
Η εταιρια ειναι καλη ?
Πρεπει να "ντυθει" ολη η πορτα ή γινεται και με πιο λιγα χρηματα (τοπικα ας πουμε) ?

Αν εχεις χρονο πες μου κατι και για αυτο.
Ευχαριστω πολυ.
Ν.

Reaction score
41
Δεν είναι απαραίτητη η μόνωση ακόμα. Οπότε ξέχνα την. Μη βάζεις κι άλλες ιδέες στο μυαλό σου!!

Η μόνωση θα μπορούσε να δώσει κάτι παραπάνω σε ποιότητα αλλά αφού δεν έχεις ενισχυτή για να παίξεις σε μεγάλες εντάσεις δεν θα δεις διαφορές.
Αν κάποια στιγμή παίξεις και με ενισχυτή το ξανασυζητάμε.............
Αααα....εκτός από αυτή τη βελτίωση στον ήχο θα βελτιώσει και τον ήχο της πόρτας όταν κλείνει........ :roll: :wink:

Η Dynamat είναι από τις πλέον γνωστές στο θέμα μόνωσης στο αυτοκίνητο και η πρότασή του είναι λογική (και στην εταιρια & στο κόστος)

Reaction score
0
Ευχαριστω για ολα Γιαννη.
Το εχω γραψει το ονομα μου (ολοκληρο) στο τελος του προτελευταιου ποστ.

Reaction score
41
Ευχαριστω για ολα Γιαννη.
Το εχω γραψει το ονομα μου (ολοκληρο) στο τελος του προτελευταιου ποστ.
Νίκο ό,τι χρειαστείς ρώτα!!
Καλή επιτυχία στο project σου!!
Σαφέστατα περιμένω νέα σου!!!!! :D :D :D :D :D

(γκαβωμάρααααα που την έχω......Από ταχύτητα δεν πρόσεξα το όνομα......)

Reaction score
0
Γιαννη καλησπερα.. Δεν πηγα σημερα το πρωι, διοτι στις 6 το πρωι που σηκωθηκα για να παω Ηρακλειο, το αμαξι μου δεν εκανε ουτε μπρος, ουτε πισω...Ειχε κολλησει το χειροφρενο διοτι απο την τελευταια φορα που ειχα παει Ηρακλειο και εφαγα εκεινη την φοβερη βροχη, το αμαξι το εκλεισα στο γκαραζ με πολυ σφιγμενο το χειροφρενο και κυκλοφορουσα με την μηχανη μου. Τελικα μετα απο 3-4 ωρες με λυτο χειροφρενο και προσπαθεια, ξεκολησε, το πηγα μηχανικο, το εφτιαξα (καθαρισμα ταμπουρα, ρυθμιση χειροφρενου,βολτα για ελεγχο,κοστος=10 ευρω ολα) και θα παω αυριο το πρωι στο Ηρακλειο. Εβαλα και φιλμ στη μηχανη, αν θες και χρειαζεται γραψε μου για το ποσο μεγεθος να ειναι οι φωτο.
Να εισαι καλα.
Ν.

Reaction score
41
Σου έκανε νάζια η Fabia πρωί-πρωί??? :roll: :? :(

Φωτογραφίες θα ήταν ιδανικό να ήταν από ψηφιακή φωτογραφική.......
Γιατί στην περίπτωση της αναλογικής (με φίλμ) θα πρέπει ή να τις σκανάρεις σε scaner και να μου τις στείλεις στο e-mail μου ή να τις κατεβάσεις εσύ στις σελίδες μας.........
Ίσως να ήταν επίσης εύκολο να ρωτήσεις τον κ.Λιοντάκη αν έχει ψηφιακή (ρώτα τον τηλεφωνικά) για να σου γράψει σε ένα cd τις φωτογραφίες......
Εξήγησέ του ότι θα τις κατεβάσουμε στο AVsite.....Διαφήμιση θα είναι για τον ίδιο άλλωστε.......... :roll: :wink:

Reaction score
0
Γιαννη γεια σου.
Πηγα σημερα Ηρακλειο... Εφτασα στις 9:30 το πρωι και εφυγα 7:30 το απογευμα. Ευτυχως που ο κ. Λιοντακης εχει ωραιο μαγαζι και πολλα πολλα περιοδικα και απασχοληθηκα...
Λοιπον, ενταξει... Στην αρχη βγηκαν οι ταπετσαριες και μετα ξεβιδωθηκαν τα ηχεια. Μετα εβαλε μια αλλη βαση πιο βαθια απο αυτη που ειχε (μαλλον την εργοστασιακη Fabia). Βιδωσε την βαση στην λαμαρινα της πορτας και μετα βιδωσε το ηχειο πανω στην βαση. Δηλαδη το ηχειο τωρα ειναι βιδωμενο στην λαμαρινα της πορτας (πανω στη βαση) και οχι σε καποια κατασκευη. Εβγαλε βεβαια ενα αλουμενενιο στεφανι που προυπηρχε (και προεξειχε) εμποδιζοντας το ντουλαπακι να ανοιξει.
Μετα μεγαλωσε (κοβωντας περαιτερω την ταπετσαρια) τις τρυπες των ηχειων που προυπηρχαν. Και μετα εβαλε σιλικονη για να βγαλει καλουπι για την κατασκευη που θα κανει, η οποια θα ειναι η καλυψη αυτων των τρυπων που εφτιαξε. Το υλικο της κατασκευης δεν το θυμαμαι,αλλα θα ντυθει με γκρι δερμα (δερματινη) ή μαυρο αν δεν βρει γκρι. Στο τελος δεν θα προεξεχει, απλα θα φαινεται το σιτακι του ηχειου (πραγμα που εμενα δεν με ενοχλει). Διορθωσε και την πολικοτητα.
Κατοπιν βγαλαμε και τα τουιτερ. Μου τα αφησε 100 ευρω και τα εκανα τελικα. Ξεκοληθηκε το τουιτερ και εφτιαξε κατι σαν μικρο κυλινδρο μεσα στον οποιο θα μπει το τουιτερ, ωστε να παρει μια κλιση. Επειδη αυτο προεξεχει (σε σχεση με οτι προυπηρχε εκει), φαντασου την ολη αυτη προεξοχη να ..φουσκωνει. Καπως ετσι θα γινουν τα τουιτερ.
Εχω 11 φωτο μεχρι τωρα απο ολα αυτα (εκτος απο τα τουιτερ). Θα βγαλω κι αλλες οταν ετοιμαστουν οι ταπετσαριες με την κατασκευη. Αυτες θα μεινουν στο Ηρακλειο μεχρι τουλαχιστον την αλλη Τριτη το βραδυ που θα κανω τηλεφωνο να δω πως παει. Θα παω να τα παραλαβω την ερχομενη Τεταρτη ή Πεμπτη.
Οσον αφορα το θεμα των φωτο, εγω αγορασα ηδη φιλμ 24αρι και θα τις βαλω σε cd. Θα πω οτι ειναι για το νετ οταν θα τις εμφανισω οποτε οκ. Μετα Γιαννη θα σου τις στειλω ολες σε ενα μειλ και οτι θελεις εσυ κανε με οσες απο αυτες κρινεις καταλληλες.
Αυτα Γιαννη εγιναν και κοστισαν 300 ευρω.
Εσυ τι λες για ολα αυτα ?

Reaction score
41
Νίκο μια χαρά μου ακούγονται!!!!
Και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι όλα θα γίνουν σωστά και σίγουρος ότι θα σου αρέσει και ηχητικά πολύ περισσότερο από πριν!!!

Περιμένω συνολικά την κατασκευή και τις τελικές σου εντυπώσεις!!! :D :wink:

Reaction score
41
Νίκο, πως σου φαίνονται τα ηχεία τελικά???
Ακούγονται καλύτερα??
Είσαι ικανοποιημένος ή ακόμα προβληματίζεσαι???
(περιμένω και τις φωτογραφίες σου) :roll: :wink:

Reaction score
0
Γιαννη καλησπερα... Ευχομαι ολα καλα καταρχην.
Τελειωσε τελικα το αυτοκινητο και το πηρα την Πεμπτη 27/10. Λογω του οτι γυρισα βραδυ, αλλα και της εορτης,τωρα μονο μπορεσα να γραψω τις εντυπωσεις μου.

Σαν κατασκευη λοιπον ολο αυτο που εγινε, εμενα μου φαινεται πραγματικα αψογο. Η ολη κατασκευη, τοσο για τα midrange, οσο και για τα tweeter, φανταζει σαν να ειναι απο το εργοστασιο κατασκευης του αυτοκινητου και οχι να εγινε απο καποιο μαστορα... Τιποτα δεν προεξεχει οπως πριν (φυσικα και ανοιγει και το ντουλαπακι), αλλα κυριως τιποτα δεν φαινεται παρατερο, ξενο, ως προς την πορτα και το σωμα του αυτοκινητου γενικοτερα! Αλλα λογια δεν θελω να γραψω για αυτο διοτι θα μιλησουν και οι φωτογραφιες που θα σου στειλω, απλα να πω οτι εγω ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.

Οσον αφορα το πως ακουγονται, σημερα πηγα σε ενα απομερο μερος εδω και το ακουσα για μια, μιαμιση ωρα το αυτοκινητο. Ειχα παρει μαζι μου καποια cd απο αυτα συνηθως που δεν ακουω, ορισμενα cd απο καποιο περιοδικο που κυκλοφορουσε παλιοτερα, το audio αν ξερεις, και το οποιο εδινε και cd μαζι. Τα εχω ολα του σχεδον (45 συνολο αν θυμαμαι) εκτος απο το Νο 1. Διαλεξα ορισμενα cd και ακουσα τα bonus trucks τους με τα ακουστικα μου στο σπιτι πρωτα (Sennheiser hd-600), μαλιστα ενα απο αυτα ειχε και τζαζ κομματια. Στο αμαξι,στην αρχη ακουγα μονο τα μπροστινα ηχεια σε volume 40, και αργοτερα εβαλα και τα πισω (κατι Pioneer, αν θυμασαι). Ειχα loudness off ,και bass=+3, mid=+2, treble=+4. Στην αρχη ακουσα κανενα τεταρτο flat.
Οι εντυπωσεις μου ??? Επειδη δεν εχω μεγαλη εμπειρια απο αυτα τα τραγουδια, αλλα και ουτε απο αλλα αυτοκινητα με ηχητικα συστηματα, το μονο που μπορω να πω ειναι οτι ακουγοταν παρα πολυ καλα. Ολα ακουγονταν πολυ καθαρα, σε μεγαλη ενταση χωρις να κουραζουν, τιποτα δεν βαρουσε, ουτε χτυπουσε. Θυμαμαι ενα κομματι με τρομπετα και σαξοφωνο πολυ εντονο. Πολυ τσιριχτο να σου πω. Για πλακα λοιπον το εβαλα σε αυτο το τραγουδι στο 50 το radio-cd... Ουτε αυτο τα εφτυσε, ουτε εγω με την εννοια οτι δεν ηταν σε καμμια περιπτωση ενοχλητικο... Ουτε ακουσα τιποτα να παραμορφωνει με την εννοια οτι ακουγοταν το ιδιο, απλα πιο δυνατα. Αυτα τα τραγουδια ειχαν και πιανο και νταμς. Ακουγοταν ολα με πολυ δυναμη, μια δυναμη που σε κυριευε μερικες φορες, αλλα χωρις να σε φοβιζει ή να σε αηδιαζει.. Παροτι δεν τα ακουω αυτα τα cd εγω, αυτο που εχω να πω ειναι οτι ορισμενα (αρκετα) τραγουδια τους καταφεραν να δημιουργησουν την ατμοσφαιρα τους μεσα στο αυτοκινητο, παροτι ηταν μεσημερι και δεν ηταν κανενα ιδιαιτερο γεγονος η ολη φαση, αλλα απλα μια ακροαση καποιων αγνωστων τραγουδιων. Για αυτο αλλωστε πηρα και αυτα το cd και οχι αυτα που ακουω, για να μην παρασυρθω, να μην επηρεαστω απο γνωριμα, αγαπημενα τραγουδια που και απο ενα κασετωφονακι θα τα ακουγα με ευχαριστηση.
Αυτα Γιαννη απο τις εντυπωσεις μου. Λιγο ακουσα οπως καταλαβαινεις, αλλα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο αυτο που ακουσα. Για το fader ηθελα να σου πω οτι το εχω στο +3 εμπρος, σε αυτη τη ρυθμιση κατεληξα μετα απο ολη την ακροαση. Τα πισω ηχεια τα ακουσα και μονα τους, ουδεμια σχεση εχουν με τα Peerless βεβαια, αλλα συμβαλουν αρκετα, το γιατι δεν το ξερω...
Αυριο θα εμφανισω το φιλμ και θα σου στειλω τις φωτο στο μειλ σου. Οσες απο αυτες θες ανεβασε τις εσυ στο θεμα. Πες μου και εσυ τις εντυπωσεις σου απο την κατασκευη..
Να εισαι καλα.
Ν.

Reaction score
0
Γιαννη γεια σου. Μολις σου εστειλα στο μαιλ σου στο yahoo.com τις φωτο.
Καλο απογευμα.
Ν.

Reaction score
41
Νίκο, χαίρομαι πολύ που τελικά όλα πήγαν καλά (και με την κατασκευή αλλά και με το ηχητικό αποτέλεσμα)

Θα κατεβάσω και τις φωτογραφίες της FABIA εδώ μέσα για να μάθουν και κάποιοι άλλοι για το πως πρέπει να κινηθούν!!!!
Μάλλον, αργότερα απόψε!!!

Νίκο, καλές ακροάσεις!!!! :D :D :D :D :D

Reaction score
0
Καλησπέρα φίλοι μου και συγκεκριμένα τον Γιάννη στον οποίο απευθύνομαι:) Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα σε γνωστό μαγαζί και αλλαξα τα ηχεία του καινούργιου μου RX8. Μονο πίσω. Αυτό που με ενδιέφερε ήταν να ανεβάσω την ποιότητα του ήχου, όσο μπορούσα τουλαχιστον μόνο με την αλαγή 2 ηχείων, αλλα και να μην αποκτήσει τριγμούς απο τα πλαστικα που βγούν και θα μπούν ξανα. Αυτό το είχα επισημανει και μου είπαν οτι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Αφου βγάζουν τα εργοστασιακά (made in china, 25W) μου προτείνουν για μια φθηνή σχετικά λύση αλλα και που δεν θα εχω προβλήματα με το εργοστασιακό player, τα pioneer 6911 με 93db ευαισθησία. Νομίζω πως επραξα καλά(θελω την γνώμη σου, δεν ήθελα προς το παρον να ριξω λεφτά αλλα βιαζόμουν να αλλάξω τα απαράδεκτα μονοδρομα εργοστασιακά). Αφου βγάζουν τα εργοστασιακά βαζουν με την μία τα Pioneer πάνω στην μεταλική 'εταζιερα'. Ρωτώ εγώ...δεν θα βάλεται καμία μόνωση εκει που θα πατήσει το ηχείο να μην τρίζει κατι με το μέταλο που θα ακουμπάει? και μου απαντούν πως δεν χρειάζεται. ΟΚ εγώ μιάς και δεν έχω καμία πείρα με εγκαταστάσεις αυτοκινήτου. Αφου το δοκιμάσαμε μαζί, είδα αισθητή διαφορά απο κάθε άποψη στον ήχο απο τα πίσω ηχεία, τώρα βέβαια θα μου πείς και συμφωνώ μεσα στους τυφλούς (εργοστασιακά) βασιλεύει ο μονόφθαλμος (βλέπε Pioneer). Ώντας ευχαριστημένος εγώ φεύγω. Την επόμενη μέρα περνώντας απο ξησμένο δρόμο για να μπεί πίσσα ακουω ένα ενωχλητικό τσικ τσικ τσικ απο το πίσω μερος του εσωτερικού. Για να μην τα πολυλογώ αφου άδειασα όλο το αμαξι έκανε πάλι τον ενοχλητικό αυτό ήχο. Τι μπορώ να κάνω για αυτό? Να πάω πίσω και να βάλει μονοτικό? τι? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.141
Members
38.415
Νεότερο μέλος
arishonda