Ερώτηση για ROTEL

Reaction score
0
Απάντηση: Ερώτηση για ROTEL

ε μα πια με αυτά τα αρχικά!!
ο δικός μου είναι ο RA-930AX.

... είναι κι η ζέστη ...

cbk

Reaction score
5
O προενισχυτής RC-06 (και όχι μόνο!) μπορεί να οδηγήσει δύο τελικούς.

Θέλω ο ένας τελικός (RB-1090) να οδηγεί την ...κάτω μεριά των ηχείων μου, και ο άλλος (RB-991) την ...επάνω μεριά. Να κάνω δηλαδή διπλοενίσχυση, αλλά με διαφορετικούς τελικούς.

Τί γνώμη έχετε; (το σκεπτικό μου είναι πως οι χαμηλές συχνότητες απαιτούν περισσότερη ισχύ απ'ότι οι μεσο-υψηλές, άρα πιθανόν να ισοσκελίζεται η διαφορά).

edit: Αλήθεια, υπάρχει τρόπος διαφοροποίησης των εντάσεων των δύο ενισχυομένων μερών των ηχείων; (ακόμη κι'αν χρησιμοποιούμε ίδιους τελικούς αλλά για κάποιο λόγο θέλουμε διαφορετικές εντάσεις...)

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Ερώτηση για ROTEL

O προενισχυτής RC-06 (και όχι μόνο!) μπορεί να οδηγήσει δύο τελικούς.

Θέλω ο ένας τελικός (RB-1090) να οδηγεί την ...κάτω μεριά των ηχείων μου, και ο άλλος (RB-991) την ...επάνω μεριά. Να κάνω δηλαδή διπλοενίσχυση, αλλά με διαφορετικούς τελικούς.

Τί γνώμη έχετε; (το σκεπτικό μου είναι πως οι χαμηλές συχνότητες απαιτούν περισσότερη ισχύ απ'ότι οι μεσο-υψηλές, άρα πιθανόν να ισοσκελίζεται η διαφορά).
Ναι δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορείς να το κάνεις άνετα.
Αν δεις και τα επαγγελματικά ενεργά monitors ηχεία με πολυενίσχυση έχουν διαφορετικά watts ενισχυτές μέσα τους για το woofer και για το tweeter.

Δες εδώ:
http://www.behringer.com/EN/Products/B1030A.aspx
50 watts στο woofer, 25 watts στο tweeter.

http://www.behringer.com/EN/Products/B2030A.aspx
75 watts στο woofer, 35 watts στο tweeter.

http://www.behringer.com/EN/Products/B2031A.aspx
150 watts στο woofer, 75 watts στο tweeter.

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Ερώτηση για ROTEL

edit: Αλήθεια, υπάρχει τρόπος διαφοροποίησης των εντάσεων των δύο ενισχυομένων μερών των ηχείων; (ακόμη κι'αν χρησιμοποιούμε ίδιους τελικούς αλλά για κάποιο λόγο θέλουμε διαφορετικές εντάσεις...)
Ο τελικός RB-930AX που έχω εγώ έχει δύο τριμεράκια από πίσω. Αυτά κανονικά πρέπει να είναι στο τέρμα εκτός...
...εκτός κι αν θες να διαφοροποιήσεις την ένταση σε πολυενίσχυση οπότε κόβεις λίγο το gain σε κάποιον τελικό.

Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και στους δικούς σου Rotel αντίστοιχα trimmerάκια.

cbk

Reaction score
5
Ευχαριστώ komhst!

Νομίζω πως κανένας τους δεν έχει κάτι τέτοιο ή αντίστοιχο...

Reaction score
1.187
Απάντηση: Ερώτηση για ROTEL

O RB-1080 που κατέβασα το manual πράγματι δεν έχει τριμεράκια. Αρα προφανώς και ο 1090 δεν θα έχει...
Φαίνεται πως τα καταργήσανε ακολουθώντας τις "hi-end"άδικες επιλογές πού λένε ότι μπορεί να κάνουν ζημιά στον ήχο!
Μπαρμπούτσαλα δηλαδή. Αυτοί οι χαλιεντάδες θέλουν πολύ ξύλο.
Ο δικός μου που είναι παλιότερο μοντέλο έχει.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.299
Σε όλους τους τελικούς που είχα με ποτενσιόμετρο στην είσοδο, αυτό έβλαπτε τον ήχο.

cbk
Αν στην περίπτωση σου έχεις διαφορετική στάθμη και αυτό οφείλεται στους τελικούς μπορείς να κάνεις το εξής...

Με ένα ποτενσιόμετρο στην είσοδο του ενισχυτή που θέλεις να μειώσεις την έξοδο να ρυθμίσεις εκεί που έχεις τη σωστή στάθμη.
Μετά να προσθέσεις δύο αντιστάσεις, με την ίδια αναλογία, στην είσοδο του τελικού σου.

Staff online

• spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.213
Members
38.431