Ερώτηση προς επαγγελματίες του κλάδου για σύνδεση-ενεργοποίηση οπτικής

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.269
νήμα για μασάλι :biggrin:

...γιατί μιλούσα το πρωί με έναν τοπικό υπεργολάβο στον χώρο... αλλά αυτός ασχολείται με εγκαταστάσεις σκάψιμο και τοποθέτηση κουτιού μέχρι τους ορόφους οικοδομής...με κατατόπισε φυσικά από πολύ αρνητικά έως και θετικά...αναλόγως που θα πέσω......αλλά είπα να ρωτήσω και τα κεντρικά μήπως κάποιος ασχολείται με το αντικείμενο ή έχει γνώση του χώρου

Με πήραν που λέτε Ιανουάριο τηλ από Αθήνα...ένας εργολάβος της ιντρακομ για συνεργασία σε επίπεδο ενεργοποίησης τελικού χρήστη...δηλαδή απλό πατσάρισμα οπτικής προς κονβέρτερ και ενεργοποίηση
ετήσια συμβόλαια...ούτε χαμαλίκια...ούτε σκαψίματα..ούτε μέτρηση...καθαρή δουλειά

τα είπαμε πολύ λίγο γιατί είχα κόσμο και μου είπε ότι θα με ενημερώσουν να ανέβει ένας συνεργάτης να μας δείξει την διαδικασία και να μας εκπαιδεύσει στο πατσάρισμα:roflmao:....κλπ
είπα οκ...και το κλείσαμε
η αλήθεια είναι ότι τον είχα ξεχάσει....
και
την περασμένη βδομάδα με πήρε πάλι τηλ να μου πει ακριβώς τα ίδια :biggrin: ....με λίγο παραπάνω σάλτσα και αναμένω κοντινή επαφή

ασχολείται κανένας με αυτά?

Reaction score
421
Είναι απλά τα πράγματα, αλλά όχι όσο απλά τα λέει.
Αν μιλάμε για οικιακούς πελάτες, κάποιος πρέπει να κάνει την εγκατάσταση.
Δηλαδή από το floor box που βρίσκεται σε κάθε όροφο, πρέπει να συνδεθεί η οπτική ίνα μέχρι τον χώρο του πελάτη.
Αυτό σημαίνει τρύπα για να μπει μέσα στο σπίτι, κανάλια (ή με το ειδικό πιστόλι σιλικόνης) και πριν συνδεθεί με το modem να γίνει μέτρηση γιατί αν είναι πολλά τα db σε απώλειες, δεν θα συγχρονίσει ποτέ.
Και φυσικά το Modem δεν θα μπει πίσω από την πόρτα που θα κάνεις την τρύπα. Μπορεί να σου πει ότι το θέλει στο τάδε δωμάτιο. Οπότε θα πρέπει να κάνεις κι άλλες τρύπες, κανάλια κλπ

Τώρα αν έχει κάνει άλλος από πριν αυτήν την εργασία, τότε θα σε φωνάξει για να βάλεις απλά το clipσακι στο modem;
Αν είναι μόνο γι αυτήν την εργασία, τότε το δέχεσαι με κλειστά τα μάτια.
Βέβαια σε περίπτωση που δεν συγχρονίσει γιατί υπάρχει πρόβλημα, κάποιος πρέπει να πάρει μετρήσεις.
Να ελέγξεις το bep, την καμπίνα...
Θα κλείνεις απλά την εργασία και θα φεύγεις;
Να τον ρωτήσεις περισσότερες λεπτομέρειες.
Δεν είναι πυρηνική φυσική αλλά ένα απλό πατσάρισμα θα μπορούσε να το κάνει ακόμα και ο πελάτης.

Last edited:

daharis666

Moderator
Reaction score
82.269
Είναι απλά τα πράγματα, αλλά όχι όσο απλά τα λέει.
Αν μιλάμε για οικιακούς πελάτες, κάποιος πρέπει να κάνει την εγκατάσταση.
Δηλαδή από το floor box που βρίσκεται σε κάθε όροφο, πρέπει να συνδεθεί η οπτική ίνα μέχρι τον χώρο του πελάτη.
Αυτό σημαίνει τρύπα για να μπει μέσα στο σπίτι, κανάλια (ή με το ειδικό πιστόλι σιλικόνης) και πριν συνδεθεί με το modem να γίνει μέτρηση γιατί αν είναι πολλά τα db σε απώλειες, δεν θα συγχρονίσει ποτέ.
Και φυσικά το Modem δεν θα μπει πίσω από την πόρτα που θα κάνεις την τρύπα. Μπορεί να σου πει ότι το θέλει στο τάδε δωμάτιο. Οπότε θα πρέπει να κάνεις κι άλλες τρύπες, κανάλια κλπ

Τώρα αν έχει κάνει άλλος από πριν αυτήν την εργασία, τότε θα σε φωνάξει για να βάλεις απλά το clipσακι στο modem;
Αν είναι μόνο γι αυτήν την εργασία, τότε το δέχεσαι με κλειστά τα μάτια.
Βέβαια σε περίπτωση που δεν συγχρονίσει γιατί υπάρχει πρόβλημα, κάποιος πρέπει να πάρει μετρήσεις.
Να ελέγξεις το bep, την καμπίνα...
Θα κλείνεις απλά την εργασία και θα φεύγεις;
Να τον ρωτήσεις περισσότερες λεπτομέρειες.
Δεν είναι πυρηνική φυσική αλλά ένα απλό πατσάρισμα θα μπορούσε να το κάνει ακόμα και ο πελάτης.
περιμένω ενημέρωση από κοντά...γιατί η διαδικασία που μου περιέγραψε στο τηλ δεν μου στέκει
δηλαδή από την ώρα που βάζει ο άλλος την οπτική μέσα τι είναι να το πατσάρει κιόλας
τόση εξειδίκευση το κάνανε? και σε εμένα ένα συνεργείο ήρθε...κατευθείαν τρύπα..τοποθέτηση....πατσάρισμα...γεια σας

αν είναι έτσι σε λίγο θα βάλουν και άλλο άτομο να πατάει το κουμπί του ρουτερ :biggrin:

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.683
Καλέ εδώ δεν μας αφήνει να αλλάξουμε μια θερμοαγώγιμη, θα μας αφήσει να πατσάρουμε καλώδιο οπτικής; :fuckyou:

daharis666

Moderator
Reaction score
82.269
Καλέ εδώ δεν μας αφήνει να αλλάξουμε μια θερμοαγώγιμη, θα μας αφήσει να πατσάρουμε καλώδιο οπτικής; :fuckyou:
πλάκα πλάκα....τι έκανε ο @bonepeeler ? :biggrin:

Reaction score
2.589
πλάκα πλάκα....τι έκανε ο @bonepeeler ? :biggrin:

Το laptop τα σπάει τώρα.
Έβγαλα ότι υπήρχε πριν, εβαλα την thermal grizzly putty pro και στις cpu και gpu τα thermal grizzly ptm phasesheet.
Εκεί που κάποια στιγμή καιγόταν το χέρι μου στο gaming, δεν καταλαβαίνω τίποτα απολύτως. Αντε λίγο ζεστό να ειναι.
Οι θερμοκρασιες idle είναι από 33 - 42 και όταν πάνε όλα cpu και gpu 100% δεν ξεπερνάμε για κανένα λόγο τους 86-88 βαθμούς.
Αυτά χωρίς ανύψωση του laptop, χωρίς βάση, χωρίς τίποτα. Ίσως έδωσα τσάμπα τα 100 ευρώ για τη βάση της llano μιας και δεν χρειάζεται πια.

daharis666

Moderator
Reaction score
82.269
. Ίσως έδωσα τσάμπα τα 100 ευρώ για τη βάση της llano μιας και δεν χρειάζεται πια.
αυτό είναι το μόνο σίγουρο...

Το laptop τα σπάει τώρα.
Έβγαλα ότι υπήρχε πριν, εβαλα την thermal grizzly putty pro και στις cpu και gpu τα thermal grizzly ptm phasesheet.
Εκεί που κάποια στιγμή καιγόταν το χέρι μου στο gaming, δεν καταλαβαίνω τίποτα απολύτως. Αντε λίγο ζεστό να ειναι.
Οι θερμοκρασιες idle είναι από 33 - 42 και όταν πάνε όλα cpu και gpu 100% δεν ξεπερνάμε για κανένα λόγο τους 86-88 βαθμούς.
στείλε κ ένα μέιλ στη ΗΡ...να τους πεις να μη στέλνουν παπρίτσες για πάστες ολ όβερ :biggrin:

Reaction score
2.589
Μιας και μόνος το ξεσκίσει το θέμα που ξεκίνησες, είπα να κάνω μια δοκιμή και με τη βάση. Είχα διαβάσει για τη βάση αυτή και η αλήθεια είναι πως έχω μείνει με το στόμα ανοικτο.
Δες τα παρακάτω απο 3dmark...
Στο 100% να ειναι gpu και cpu και οι θερμοκρασιες τόσο χαμηλές.
Δε γνωρίζω αν είναι νορμάλ η gpu να μην ξεπερνάει τους 60 και η cpu τους 72...
1000016863.jpg
1000016862.jpg

Και σε κατάσταση idle με την βάση στο φουλ....
1000016866.jpg

Last edited:

daharis666

Moderator
Reaction score
82.269
Μιας και μόνος το ξεσκίσει το θέμα που ξεκίνησες, είπα να κάνω μια δοκιμή και με τη βάση. Είχα διαβάσει για τη βάση αυτή και η αλήθεια είναι πως έχω μείνει με το στόμα ανοικτο.
Δες τα παρακάτω απο 3dmark...
Στο 100% να ειναι gpu και cpu και οι θερμοκρασιες τόσο χαμηλές.
Δε γνωρίζω αν είναι νορμάλ η gpu να μην ξεπερνάει τους 60 και η cpu τους 72... View attachment 364680 View attachment 364681
Και σε κατάσταση idle με την βάση στο φουλ....
View attachment 364683
Το πιο σοβαρό πρόβλημα των βάσεων είναι η διαφορετική προσέγγιση του τρόπου απόδοσης της ψύξης….

Reaction score
797
εγω την τραβηξα μονος μου την οπτικη παντως,περασε το τεχνικος της νοβα του ειπα θελω μια οπτικη να την περασω μονος μου απο τον διαδρομο στο διαμερισμα μου (αρα σου γλυτωνω ολη τη δουλεια οταν κανω την αιτηση) μου εδωσε 2 πακετα ενα 25μετρο και ενα 15μετρο και τα λεπτα καναλια για μεσα στο σπιτι. Κατσαμε με το φιλο μου και την περασαμε οπως θελαμε και κυριως εκει που θελαμε ( να καταληξει εννοω)

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.993
Members
38.391
Νεότερο μέλος
costisc