Εφαρμογή panels - diffusors

Reaction score
0
Δημήτρη

Τότε αφού και εσύ υποστηρίζεις ότι 0.3-0.4 δευτερόλεπτα θα κάνουν το χώρο να είναι νεκρός, καλό είναι να μείνουμε στα νούμερα που ανέφερα για να μπορέσουμε να έχουμε και την απαραίτητη ενίσχηση του σήματος...

Όσο για το κόλπο με τον καθρέπτη αν και το βρήκα έξυπνο δυστηχώς είναι και λίγο λάθος μιας και ο ήχος μεταδίδεται σφαιρικά οπότε μάλλον οι πρώτες ανακλάσεις που θα πιάσει θα είναι απλά σε ένα σημείο...

Reaction score
383
Εμας μας ενδιαφερουν αμεσα αυτες οι ανακλασεις μονο, αφου τα σημεια αυτα θα οδηγησουν τον ηχο στη θεση ακροασης, σε μεγιστη ενταση. Οι ανακλασεις των αλλων σημειων δεν εχουν σαν πρωτευοντα κατευθυνση τον ακροατη.
Στη γραφικη εχω σημειωσει τον κυριο ηχο, αλλα και τις 4 ανακλασεις, οι οποιες δεν ειναι σε επιτρεπτα επιπεδα. Απο τη διαφορα χρονου μεταξυ τους, και απο τη γνωστη ταχυτητα του ηχου, μπορει κανεις να υπολογισει την παραπανω αποσταση που εκανε η ανακλαση, σε σχεση με τον πρωτευων ηχο. Κατα περιεργο (και βολικο) τροπο, η αποσταση βγαινει ιση με "ηχειο-mirror point-ακροατη". Γι'αυτο κι ο καθρεπτης ειναι ιδανικη λυση.

Το 3-4 msec ειναι λαθος για δικαναλο, οχι ομως για χωρο με surround ηχεια, oπου το envelopment δημιουργειται απο αυτα.

Attachments

Reaction score
0
Θα μπορουσε να μου πει καποιος πως πρεπει να ειναι αυτα τα δυο διαγραμματα.Ολες οι συχνοτητες θα πρεπει να ειναι κοντα στο 60?

Attachments

Reaction score
0
Tο πρωτο δεν ειναι ποιο ισορροπημενο?
Οπου εχει αντιχησεις οι συχνοτητες πεφτουν?
Στο δευτερο διαγραμμα εχει και τις συχνοτητες σε διαφορετικα χρωματα για να ειναι ποιο κατανοητο.
Αν μπορειτε για βοηθηστε λιγο γιατι εχω μπερδευτει.:sad:

Reaction score
0
Προσπαθω να μετρησω την αντηχηση στο χωρο σε διαφορες συχνοτητες.Αυτο που θελω να μαθω ειναι για να εχουμε ενα ισορροπημενο ηχο ολες οι συχνοτητες πρεπει να ειναι περιπου στην ιδια ευθεια?
Ο κατακορυφος αξονας ειναι τα db και ο οριζοντιος τα msec.
Aυτα πρεπει να ειναι στα 60?

Reaction score
383
Φαινεται οτι εσυ στελνεις συνεχομενο ροζ θορυβο. Εαν δεις τα δικα μου αντιστοιχα διαγραμματα, θα παρατηρησεις την πτωση της εντασης. Σε εσενα δεν υπαρχει πτωση.
Πρεπει να στειλεις εναν στιγμιαο παλμο pulse, για να δεις σε ποσο χρονο θα πεσει η ενταση κατα 60db.

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.489