Ζητείται βοήθεια για θέματα audio και γενικότερα.

Reaction score
3
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη!!!Ετοιμάζομαι να μετακομίσω Λέσβο με αποτέλεσμα το να έχω τον χρόνο να ασχοληθώ με μία μεγάλη μου Αθ: την ακρόαση μουσικής,τη προβολή ταινιών… το θέμα είναι ότι είμαι μακριά από τη τεχνολογία αρκετά χρόνια και άρα είμαι σχεδόν αδαής πάνω στο αντικείμενο…υπάρχουν μέλη εδώ μέσα που μπορούν να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να κάνουμε μία επιμορφωτική συζήτηση;;;τηλεφωνικά ή διαδικτυακά η με όποιον τρόπο θέλει;;;Ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που σας ξαναβρήκα

Reaction score
4.346
Καλως μας ηρθες!

Γραψε ομως παραπανω για τα ...θελω σου. Γιατι οπως το αναφερεις ειναι υπερβολικα γενικο το θεμα σου. Θελεις να εχεις καποιο χωρο αποκλειστικα για το ηχοσυστημα η θα ειναι ενα σαλονι που θα εχεις το ηχοσυστημα. Εχεις σκοπο να επενδυσεις οικονομικα και χοντρικα ποσο περιπου? Θα κανεις ενα στερεο συστημα η ενα πολυκαναλο συστημα. Τον χωρο εχεις σκοπο να τον φροντισεις ηχητικα? Ετσι για να εχουμε μια αφετηρια συζητησης.

Reaction score
3
Καλημέρα!!!Κατ' αρχάς ευχαριστώ...Δν έγραψα παραμέτρους γιατί πιστεύω ότι κάποιες αποφάσεις θα παρθούν μέσα από τη συζήτηση με κάποιον που γνωρίζει...
Ξεκινώντας λοιπόν από τον χώρο...Είναι ο χώρος του σαλονιού του σπιτιού που είναι περίπου30 - 35 τετραγωνικα..από εκεί που θα τοποθετηθεί το συστημα, ο απέναντι τοίχος είναι περίπου 4 μέτρα..Δεν έχουμε σκοπό να φροντίσουμε τον χώρο μουσικο-ηχητικά...Τουλάχιστον προ το παρόν...Δυστυχώς δεν υπάρχει επιπλέον δωμάτιο για να κάνουμε κάτι αντίστοιχο...
Το αν θα είναι πολυκάναλο ή στερεοφωνικό, μάλλον θα έβγαινε μέσα από τη συζήτηση με κάποιον που έχει εμπειρία και μπορεί σου δώσει συσχετισμούς..Ένα πολύ βασικό πιστεύω στην όλη υπόθεση είναι ότι όλη τη μουσική μου τα τελευταία χρόνια τη συγκεντρώνω σε σκληρο με αρχεία Mp3, Wav, Flac (ο μεγάλος όγκος είναι βέβαια Mp3).Όλα τα βινύλια και τα CD που είχα τα έδωσα στον γιο μου και βέβαι δεν έχω σκοπό να ζητήσω πίσω...
Σίγουρα αν μου το επιτρέπουν οι συνθήκες θα ήθελα να έχω και ένα αξιοπρεπή ήχο σε προβολή ταινιών (είμαστε αρκετά σινεφίλ) αλλά δεν είναι η βασική μου ανάγκη...Αυτό που αναζητώ πρώτα από όλα είναι μία μουσική ευχαρίστηση στα αυτιά..
Η μουσική που έχω αποθηκεύσει είναι jAZZ - BLUES - ROCK - ΡΕΓΓΕ - ACID JAZZ - CHILL OUT - DOWNTEMPO - AFRO JAZZ - AFFRO BEAT - ΛΙΓΟ ΚΛΑΣΣΙΚΗ....
Πρώτη μου σκέψη είναι να ξεκινήσω με κάτι μεταχειρισμένο, ύστερα βέβαια και από καθοδήγηση από τους έμπειρουσ γνώστες του θέματος..
Έχω βρει κάτι ηχεία JBL LS80 στη τιμή των 850 ευρώ...Γενικα δεν θα ήθελα ή μάλλον δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να υπερβώ ένα ποσό των 2.000-2.500 ευρώ...όπως γράφω μετακομίζουμε από Αθήνα στη Λέσβο το καλοκαίρι και τρέχουμε και δεν φτάνουμε..
Αυτά σε γενικές γραμμές..

Reaction score
9.092
Καλησπέρα αγαπητέ Kleo,
Θα ξεκινήσω πρώτα από τον ενισχυτή γιατί είναι το κέντρο ενός ηχοσυστήματος.
Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν έναν πολυκάναλο ενισχυτή για χρήση μουσικής αλλά και για ταινίες,
στο οποίον θα συνδέσεις όλα τα υπόλοιπα μηχανήματα που θα έχεις ( cd, tuner, blu ray, dac, media player pick-up κ.τ.λ. )
Τώρα για ηχεία καλά είναι τα JBL αν θυμάμαι έχουν πάρει και βραβείο EISA, αλλά θα πρέπει να βρεις και τα αντίστοιχα κεντρικό, surround της ίδιας σειράς.
Αν θέλεις την γνώμη μου μια καλή εταιρία για δικάναλο και πολυκάναλο ήχο είναι η Klipsch,
υπάρχουν και μεταχειρισμένα.
Το θέμα είναι με τα 2000 - 2500 τι θα αγοράσεις, για το home cinema θα χρειαστείς για αρχή 5 ηχεία και 2 σαμπ,
εκτός αν τα κάνεις βήμα-βήμα.
Αυτά τα λίγα............καλή αρχή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.297
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale