Ζητώ DAC

Reaction score
62
Ζητώ να αγοράσω DAC με εισόδους optical, coaxial, asynchronous USB, 2 preouts, τηλεκοντρόλ.
Κατά προτίμηση όχι μικρό μέγεθος.

Reaction score
62
Για να πάρω κάτι που θα μου αναβαθμίσει τον ήχο από ένα ενισχυτή Home Cinema Denon AVR-1905 που έχω τώρα σε τι χρήματα πρέπει να ανέβω σε μεταχειρισμένο;
Εγώ σκεφτόμουν για κάτω από 500€.

Reaction score
7.100
δεν εχει τηλεχειρισμο το dacmagic,ενω μπορει να εχει διπλα preout αλλα το ενα ειναι balanced οποτε θελουμε καλωδια μετατροπεις.Αν αυτο δεν ειναι προβλημα υπαρχουν δυο μοντελα της emotiva με ολα τα παραπανω (και τηλεχειρισμος) αλλα νομιζω οτι η αγορα μπορει να γινει μονο δικτυακα απο αμερικη (δεν ξερω τι εξτρα μπορει να σημαινει αυτο πρακτικα). Στα χρηματα αυτα δε νομιζω να υπαρχει κατι αλλο με διπλες αναλογικες εξοδους και τηλεχειρισμο.Συχνα διπλες εξοδους συνανταμε σε κινεζικα dac,οπως της xindak,αλλα δεν ξερω αν στα χρηματα αυτα υπαρχει κατι.

Reaction score
62
Σ´ ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Κάπου διάβασα ότι το Dac της emotiva υστερεί σε χαμηλό. Έχεις ακούσει κάτι; Για το Audiolab CDQ;
Ο ενισχυτής μου έχει και Balance εισόδους.

Reaction score
7.100
αν εχεις και balanced εισοδους τοτε οχι απλα δεν εχεις θεμα αλλα αυτου του τυπου οι συσκευες (και με balanced εξοδους) ειναι αυτο που ζητας.Τα emotiva ειναι αγνωστα ηχητικα για μενα,ισως καποιος φιλος να τα εχει ακουσει (αν και λιγο δυσκολο).Τα audiolab δεν τα ανεφερα γιατι ειναι αρκετα πιο πανω απο το χρηματικο οριο που εβαλες,αν φυσικα μπορεις να ανεβεις εκει ειναι μια ασφαλης επιλογη. Bεβαια υπαρχει και μια αλλη επιλογη αλλα με συνδυασμο δυο συσκευων......ενα απλο dac και ενας αναλογικος προενισχυτης με τηλεχειρισμο και διπλα preouts. H τελευταια λυση ειναι σαφως πιο ευελικτη και μπορεις για την πρωτη συσκευη (προενισχυτη) να βρεις κατι και σε μεταχειρισμενο.

Reaction score
62
Δηλαδή όταν βλέπω και έχει και balanced και unbalanced σημαίνει ότι στέλνει σήμα και στις δύο εξόδους συγχρόνως;
Το CDQ το έχω βρει 550€ μεταχειρισμένο.
Αυτό το emotiva αλλά και το Audiolab θα μου δώσουν καλύτερο ήχο από τον A/V της Denon που έχω;
Στη δεύτερη περίπτωση, με προενισχυτή και DAC, θα έχω καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα;

Reaction score
7.100
Αυτό το emotiva αλλά και το Audiolab θα μου δώσουν καλύτερο ήχο από τον A/V της Denon που έχω
προφανως θα σου δωσουν καλυτερο ηχο.Απλα αν μπορεις πες ακριβως τι θελεις να κανεις,θελεις να στειλεις σημα απο μια συσκευη dac+pre σε δυο τελικους?

Reaction score
62
Έχω ένα τελικό Usher r1.5 που έχει και balanced και unbalanced.
Έχω και ένα sub που συνδέεται μόνο με RCA, όχι μέσω ηχείων.
Θέλω να συνδέσω Raspberry Pi μέσω USB, CD, Dab Tuner ή tuner και δορυφορικό.

Reaction score
7.100
καταλαβα,το θεμα ειναι το υπογουφερ.....υποθετω οτι σε αυτες τις συσκευες τα preouts στελνουν παραλληλα σημα και στις δυο εξοδους αλλα αυτο θα το σιγουρεψεις απο εκει που θα πας να το αγορασεις με καποια δοκιμη. Το cdq στα 550 ειναι αριστη επιλογη και σαφως καλυτερο απο το ψηφιακο κομματι του denon.

Reaction score
62
Ο συνδυασμός προ+DAC είναι ακόμα καλύτερος αν υποθέσουμε ότι θα κινηθούμε περίπου στα ίδια χρήματα;

Reaction score
7.100
Ο συνδυασμός προ+DAC είναι ακόμα καλύτερος αν υποθέσουμε ότι θα κινηθούμε περίπου στα ίδια χρήματα;
βασικα ειναι πιο ευελικτος αλλα αν εχεις βρει το cdq στα 550 δε νομιζω να βρεις κατι αναλογο στα ιδια χρηματα

Reaction score
7.100
εγω αυτο θα εκανα,αλλωστε τα emotiva μονο δικτυακα τα αγοραζεις και αυτο εχει καποια μειονεκτηματα.Το audiolab θα το ακουσεις,θα το δεις απο κοντα και θα εχεις και καλη υποστηριξη αν χρειαστει κατι.

Reaction score
67
Καλησπέρα φίλε μου !! Δε ξέρω αν σε ενδιαφέρει το παρακάτω !! Άριστο σε ήχο και με ευκολίες εκτός απο Remote Control !! Είναι αγορασμένο πρίν ένα χρόνο σε άριστη κατάσταση με συσκευασία και απόδειξη αγοράς και σκέφτομαι να το δώσω σε μία πολύ καλή τιμή απο την αρχική του !! Αν σε ενδιαφέρει με ενημερώνεις.. Ο λόγος πώλησης είναι οτι δεν ακούω μουσική απο PC
http://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_Essence_One/

Reaction score
296
πρόσεξε μονάχα αν σε ενδιαφέρει και το σιντι. χαλάνε πολύ εύκολα και αργά ή γρήγορα θα σου γίνει σκέτο dq.

Reaction score
62
Ένα DQ κοστίζει σχεδόν όσο ένα CDQ.
Αν κάποιος έχει κάποια άλλη πρόταση είμαι όλος αφτιά!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll