ΖRΧ1200S Tyres

Reaction score
14
Μετά από εντολή, ανοίγω νέο θέμα.

Λοιπόν τι λάστιχα να βάλω και χρειάζεται να αλλαξω αυτά που έχω;

Η φώτο είναι από το Σ/Κ που πέρασε.

Reaction score
5
Εχω δοκιμασει σε 1000αρι και 1200αρι:
Pirelli Diablo (τα απλα)
Βγαζουν πολλα χιλιομετρα... αντεχουν σε παντιλικια και ειναι αρκετα μαλακα ωστε να χαριζουν ωραιες διαδρομες σε στροφιλικια... πολυ καλα και σε στεγνο και σε βροχινο καιρο.
Αντιστοιχα ειναι και τα metzeler sportech M3 με διπλη γομα, λιγο πιο σκληρο γενικα λαστιχο και εχουν ακουστει καποια προβληματα στη βροχη...
Αν σε ενδιαφερουν ΜΟΝΟ να βγαλει πολλα χμ, πηγαινε για diablo strada.
Αν σε ενδιαφερουν οι γρηγορες βολτες, βαλε diablo corsa 3 εμπρος και diablo σκετο πισω (το κορσα πισω θα το φαει γρηγορα το 1200αρι)...

Δεν εχω δοκιμασει αλλα εχω ακουσει απο παρεα:
Απο Μισελεν λενε οτι ειναι καλα τα pilot power αλλα δε ταιριαζουν σε ολα τα μηχανακια και μερικοι εχουν προβλημα στους ελληνικους δρομους, απο dunlop τα qualifier λενε ειναι πολυ καλα αλλα ειναι πολυ μαλακα, και απο bridgestone δεν εχω ιδεα γιατι δε μπορω να θυμαμαι αριθμους (γιατι με αριθμους ονομαζει τα μοντελα της)...

Προσωπικα τα diablo δε τα αλλαζω με τιποτα...

Reaction score
51
Απάντηση: ΖRΧ1200S Tyres

Μιχάλη ας δούμε τα δεδομένα:

1. ZRX1200S: SportTouring μηχανάκι, με αργή σχετικά γεωμετρία και όχι πολύ βάρος μπροστά (ιδιαίτερα και με την βαλίτσα)

2. Οδήγηση όχι οριακή, προοδευτικό άνοιγμα στο γκάζι, μεσοϋψηλές ταχύτητες ταξιδίου.

Δεν χρειάζεσαι καθαρά sport σειρά ελαστικών. Σου ταιριάζει περισσότερο μια SportTouring και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερα τριγωνική κορώνα.

Αυτή τη στιγμή έχεις Bridgestone Battlax BT-020 διαστάσεων 120/70ZR17 58W & 180/55ZR17 73W.

Θα επέλεγα την εξέλιξή τους τα Bridgestone Battlax BT-021 Sport Touring

Έχει μονόκλωνο ατσάλινο σκελετό (MS BELT) με τεχνολογία κατασκευής του νήματος HTSPC (High Tensile Super Penetrated Cord) που δίνει μεγάλη σταθερότητα (σε υψηλές ταχύτητες και πλευρικούς ανέμους) και άριστο συνδυασμό sport συμπεριφοράς με touring άνεση.
Νέα κατασκευή πλαϊνών OBF (Outside Bead Filler) εξωτερικής ενίσχυσης αλλά ταυτόχρονα μαλακότερης κατασκευής στο πίσω ελαστικό που δίνει καλύτερη άνεση στις κοφτές ανωμαλίες (έντονου κραδασμού στα αμορτισέρ) αλλά μεγάλη σταθερότητα και προβλεψιμότητα.
Και κάτι επίσης πολύ καλό, τη διπλή γόμα στο πίσω ελαστικό DTC (Dual Tread Compound) με σκληρή στο κέντρο (αντοχή στο χρόνο και λιγότερη φθορά στην πόλη) και μαλακή στους ώμους (υψηλή πρόσφυση υπό κλίση)

Reaction score
51

Καλή επιλογή είναι και τα Metzeler Sportec M3 που έχω αυτή τη στιγμή στη δική μου.
Είναι πιο sport νοοτροπίας και μάλλον δεν ταιριάζει πολύ με τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά και βάρος των δικών μας.
Έχουν καλή πληροφόρηση αλλά το μπροστινό δεν μου έχει δώσει την εμπιστοσύνη που θα ήθελα.
Το δε πίσω έχει πολύ καλή πρόσφυση υπό κλίση αλλά και εντελώς κάθετο αλλά γλυστράει σε ενδιάμεση κλίση (εκεί που αλλάζει η γόμα από σκληρή σε μαλακή)

Συνολικά δεν θα σε προβληματίσει αλλά αν αύριο πρωί έβαζα λάστιχα μάλλον θα πήγαινα στο 021 (ή με την τρέλα που κουβαλάω πιθανότατα να πήγαινα στο BT-015 της sport σειράς των Bridgestone)

Reaction score
51

Τώρα που το έστρωσα, θα πάω για οριακή οδήγηση...

:cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4:

Για να δούμε και τι τιμές παίζουν για τα λάστιχα και βλέπουμε!!!:happy_6: :happy_4:

Reaction score
51

Μιχάλη τα ΒΤ021 θα έρθουν Πάτρα στις 15 Σεπτέμβρη.
Τοποθετημένα-ζυγοσταθμισμένα θα κοστίζουν 350€.

Και μια πληροφορία....
Τα ΒΤ021 είναι τα λάστιχα πρώτης τοποθέτησης στην GTR1400 την οποία είδα σήμερα στην Πάτρα εν κινήσει....Έπαθα πλάκα!!! Τρομερή!!!!!!!
Μήπως αντί για λάστιχα να έπαιρνες την GTR??? :happy_5: :happy_5: :happy_5:

(πληροφορία....Θα κυκλοφορήσει το '08 Ζ1400, ημίγυμνο ή γυμνό.....Εγκεφαλικό!!!)

Reaction score
51

Να σκεφτείς ότι σήμερα πήγα και την έκανα test-drive.

Και δε με πήρες τηλέφωνο να πάμε μαζι????? :mad_2: :mad_2: :mad_2: :mad_2:

Θα ζητήσω να σου φέρουν προβληματικά λάστιχα......:happy_5: :happy_5:

Reaction score
14

όχι μόνο με μια BMW αλλά πολλές....

Η γνώμη μου; Πολλά λεφτά και πεταμένα λεφτά.

Reaction score
4
τστστστσ...Μια BMW-Yamaha-ZX1200R-Kawasaki σε ένα!
Ψάχνω και για στοιχεία Suzuki αλλά δεν βρίσκω.. υποθέτω ότι αυτά θα υπάρχουν στον κινητήρα...
:)

Οπως είπε και ο Energy, τι τα θελετε τα ημίμετρα... πατε μια BMW κατ' ευθείαν...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.892
Members
38.627
Νεότερο μέλος
Athanasios1962