ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ SHOW 15-16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025

Reaction score
3.844
5000 ευρώ και το θεωρούμε λογική τιμή για phono stage! Θα τρελλαθούμε τελείως
Πολύ λογική τιμή σε αυτό το universe αγοράς που κινείται το συγκεκριμένο
phono stage.
Αν έκανε π.χ. 500 ευρώ , μιας και σου δίνει και τη δυνατότητσ ρύθμισης της εισόδου , ώστε να ταιριάζει με τις διάφορες κεφαλές της αγοράς, όπως έκανε για παράδειγμα ο Quad 44 το 1980 , τότε τι θα λέγανε οι Audio Enthusiasts μετά από 45 χρόνια;
Ποιο θα ήταν σήμερα το παραμύθι για να πουληθεί ένα μεγαλούτσικο phono stage με 5000€, ευρώ λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν phono stages αξίας 20.000 € ;
Πόσο μάλλον όταν διαθέτει και ρύθμιση με τις ιδανικές καμπύλες για γέρους 78 ετών , συγγνώμη για δίσκους 78 στροφών

Reaction score
7.225
Έχεις δίκιο γιατρέ μου και το βασικότερο ξέρεις ποιο είναι;
Ελάχιστα είναι τα phono που παίζουν όλες τις κεφαλές και αν βάλουμε σαν προαπαιτούμενο την ηχητική ικανοποίηση και όχι μόνο την "οδήγηση¨τότε το παιχνίδι ξεφεύγει και η βαλίτσα πάει πάρα πολύ μακριά. Βέβαια εδώ πρωταγωνιστεί ο προσωπικός παράγοντας και αυτό είναι το λογικό γιατί η κάθε ξεχωριστή οντότητα (tribute to Bhutia χα χα) έχει και τις δικιές της απαιτήσεις.
Εγώ προσωπικά επειδή λατρεύω τον ωραίο ήχο από παιδάκι δεν συμβιβάζομαι με οτιδήποτε δεν με ικανοποιεί οπότε οι επιλογές είναι ή να το κλείσω και να μην ξανα ασχοληθώ μέχρι νεωτέρας ή να βρω λύση με την οποία "να μην κρυώνουν τα πόδια μου έξω από την κουβέρτα" οπότε στο συγκεκριμένο θέμα phono πικάπ πήγα σε λύση ιδιοκατασκευής (όχι στα τυφλά εννοείται) με υλικά περίπου 2.000 ευρωπουλάκια.
Εν κατακλείδι όποιους δεν τους ενδιαφέρουν τα πικάπ τους θαυμάζω και τους θεωρώ πάρα πολύ τυχερούς που δεν ασχολούνται με αυτό τον "διάολο¨..😀😀😀

Reaction score
1.382
Όχι αγαπητέ @bujinkan, δεν πιστεύω το σχόλιο να αναφέρεται στο τι θεωρείται “audiophile”, στο τι προσφέρει “prestige” κ.λπ.

Το ηχείο έχει αντίσταση 3,7Ω στους 86 κύκλους. Έως εδώ καλά.
Σε συνδυασμό με την αρνητική φάση στις 58° στους 46 κύκλους, ως σύνθετο φορτίο κινείται –περίπου- στα 2Ω.
Ο ολοκληρωμένος της Yamaha δε σταθεροποιείται στα 2Ω, οπότε βγαίνει εκτός λειτουργίας του.

Η 2η, 3η οκτάβα θα παρουσιαστεί "άνευρη", "αργή", θα καθυστερεί σε σχέση με τις ανώτερες και συνολικά ο ήχος θα ακουστεί λαμπρός, επιθετικός, ειδικά όσο οι απαιτήσεις έντασης αυξάνονται.
Δε θα φταίει γι’ αυτό ο Yamaha και ο οποιοσδήποτε Yamaha, ούτε το ηχείο αλλά η έλλειψη εξέτασης των ειδικών χαρακτηριστικών του συνδυασμού.

Προσωπικά, θα προτιμούσα να έχω ένα Yamaha, Denon, που αισθητικά τραβούν το μάτι επάνω τους, μ' αρέσει να τους κοιτάζω όταν είναι εκτός λειτουργίας και κοστίζουν φθηνότερα από κάποιους άλλους, ακριβότερους, που εξαφανίζονται στο χώρο λόγω αδιάφορης ή έστω... διακριτικής... εμφάνισης.
Θα επέλεγα όμως αυτούς, τους "άλλους", αν κατέληγα ότι ήταν ικανοί να διαχειριστούν τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν.
συγνωμη το σχολιο δεν ηταν για τα atalante 7? αυτα ειναι 90 db 6ωμα και κατεβαινουν στα 4,4 συμφωνα με το σαιτ τους

Reaction score
250
Ναι είναι μια λογική τιμή για όσους είναι λάτρεις του βινυλίου και βέβαια έχουν την διάθεση και την οικονομική άνεση να ξοδέψουν το κάτι παραπάνω. Αν σκεφτείς ότι αντίστοιχης ποιότητας phono προενισχυτές όπως ο Nagra Classic Phono στοιχίζουν πάνω από 15.000 € και υπάρχει κοινό που τους αγοράζει ο Moonriver 505 θα έλεγα ότι είναι και best value for money στη κατηγορία του. Επίσης εκτιμώ οτι η πραγματική τιμή πώλησης (street price) μπορεί να είναι και λίγο κάτω από τα 4.500 €.

Εγώ προσωπικά αγαπώ το βινύλιο χωρίς να ανήκω στους φανατικούς υποστηρικτές του. Εχει πολλά προτερήματα αλλά και κάποια μειονεκτήματα σε σχέση με άλλες πηγές ήχου. Ακούω μουσική και από CD/SACD με πηγή το εξαιρετικό Denon DVD-A1UD universal player. Mου αρέσει επίσης να ακούω αναλογικές μαγνητοταινίες από τη δεκαετία του 50 και του 60 stereo 2-track όπου στη πλειοψηφία τους είναι ζωντανές ηχογραφήσεις σε studio με ελάχιστες επεμβάσεις στο τελικό στάδιο επεξεργασίας (mastering).

Reaction score
250
Πόσο μάλλον όταν διαθέτει και ρύθμιση με τις ιδανικές καμπύλες για γέρους 78 ετών , συγγνώμη για δίσκους 78 στροφών
Και όμως οι δίσκοι 78 στροφών, ειδικά οι ηχογραφήσεις από τα μέσα της δεκαετίας του 30 είχαν μια αξιοπρεπή ηχητική απόδοση. Εχω μια μικρή συλλογή από δίσκους 78 στροφών της εποχής αυτής και αν εξαιρέσεις μερικά σποραδικά scratches ακούγονται πολύ καλά.

Μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ την εισαγωγή από τον Κοριολανό του Μπετόβεν. Ηχογράφηση του 1940 από δίσκο 78 στροφών υπό τη διεύθυνση του Bruno Walter. Εχω αφαιρέσει τα λίγα scratch του δίσκου με ψηφιακή επεξεργασία. Νομίζω θα σας αρέσει αυτό που θα ακούσετε. Ηχογράφηση PCM 24bit/96kHz

Reaction score
3.844
Μπορείς σε παρακαλώ να ανεβάσεις την πρώτη ηχογράφηση πριν την διόρθωση των scratches;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.699
Members
38.599
Νεότερο μέλος
TMantΖ@13