ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ SHOW 15-16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025

Reaction score
3.208
Ενω το δικό σου πόστ μόλις τώρα .... τα κάνει όλα ξεκάθαρα. Τα λύνει και τα εξηγεί όλα σε μια πρόταση. Fixed.

Αυτά εξάλλου είναι γνωστά πράγματα σε όσους ξέρουν. Απλώς εσείς αντιδράτε γιατί τα γνωρίζετε μισά και λανθασμένα για τριάντα και βάλε χρόνια.

Γραφετε , γράφετε πάντως , δεν με πειράζει εμένα. Οσο γραφεται τόσο εκτίθεστε. Το προβλημα είναι οτι εκτίθεστε σε λιγους ανθρώπους καθώς λίγοι γνωρίζουν. Αλλά δεν πειράζει ... έτσι είναι η ζωή.
Λες παρλαπιπες και είσαι εκτός θέματος.. εδώ λέει ηχος εικόνα show.
Το κατανοείς η θέλεις περαιτέρω εξήγηση;

Reaction score
23.841
Λες παρλαπιπες και είσαι εκτός θέματος.. εδώ λέει ηχος εικόνα show.
Το κατανοείς η θέλεις περαιτέρω εξήγηση;
εγω ένα πόστ έκανα μόνο για αυτό το θέμα. Μετα απλώς απαντάω σε αλλους που "ρωτάνε" και "απορουν". Με κάποιον που ξέρει θα είχε τελειωσει με αυτό το ένα πόστ. Άντε δυο το πολύ.

Reaction score
10.045
Βρήκα για μικρούς κινηματογράφους ως 15 θέσεων τα ηχεία και ενισχυτές που χρησιμοποιούν και ρώτησα την Ai να μου πει την γνώμη της:biggrin:

Α, τέλεια – αυτό αλλάζει τα πράγματα! Αν το JBL 4253 έχει όντως αντίσταση 4 Ω, ας το δούμε πιο προσεκτικά. 1️⃣ Ενισχυτής Ισχύος Kronen @ 4Ω Ισχύς: 775 W ανά κανάλι 2️⃣ Χειρισμός Ισχύος AES JBL 4253 800 W / AES 2 ώρες 3️⃣ Σύγκριση Ισχύος Ο ενισχυτής παρέχει 775 W, τα ηχεία χειρίζονται 800 W. Αυτό είναι γρήγορο, ακριβώς συμβατό με AES και επίσης ιδανικό: Τα ηχεία λειτουργούν κοντά στη μέγιστη συνιστώμενη συνεχή διαχείριση ισχύος. Παραμένει ένα μικρό περιθώριο ασφαλείας (25 W). 4️⃣ Αξιολόγηση Πολύ καλή αντιστοίχιση: Ο ενισχυτής ταιριάζει απόλυτα με το JBL 4253. Προσοχή: Αποφύγετε τις μεγάλες αυξήσεις έντασης χωρίς περιοριστή – η ώθηση στις μέγιστες κορυφές μπορεί εύκολα να υπερφορτώσει το ηχείο.

Reaction score
3.868
Ενός λεπτού σιγή για τους αντιπροσώπους παρακαλώ, φτάνει πια με το ψήσιμο των tweeters !

Οι Έλληνες αντιπρόσωποι είναι πραγματικοί ήρωες, με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί σήμερα, το να εισάγουν έστω και σε τιμές επιδειξης μηχανήματα μεγάλης αξίας , άνω των 20.000€.
Αρκετα δεν θα πουληθούν ποτέ, αλλα θα φύγουν σε τιμές κόστους και κάποια κάτω του κόστους.

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.113
Τα πολύ ακριβά έρχονται για την έκθεση μαζί με τους ξένους κατασκευαστές και ξαναφεύγουν για να πάνε στην επόμενη. Αν πουληθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδού έβγαλαν τα λεφτά τους.

Reaction score
3.868
Τα πολύ ακριβά έρχονται για την έκθεση μαζί με τους ξένους κατασκευαστές και ξαναφεύγουν για να πάνε στην επόμενη. Αν πουληθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδού έβγαλαν τα λεφτά τους.
Δεν είναι μόνο η έκθεση που γίνεται μια φορά το χρόνο.
Οι αντιπρόσωποι στοκάρουν και πολλά μηχανήματα επίδειξης, καθώς και για τις ανάγκες των μεταπωλητών.
Σε κάποια μηχανήματα, ή ηχεία, οι χρόνοι παράδοσης είναι πάνω από δύο μήνες , οπότε πέταξε το πουλάκι όταν δεν υπάρχει stock

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.480
εγω ένα πόστ έκανα μόνο για αυτό το θέμα. Μετα απλώς απαντάω σε αλλους που "ρωτάνε" και "απορουν". Με κάποιον που ξέρει θα είχε τελειωσει με αυτό το ένα πόστ. Άντε δυο το πολύ.
Άκου…σου το έχω επισημάνει άπειρες φορές…κ σε πμ κ στα γουοτνινγκς μεσα…
Δεν χαμπαριασες..
Σου το λένε μέλη… πάλι το δικό σου βιολι
Πάρε τον χρόνο σου…πάρε ότι άλλο χρειάζεται ο οργανισμός σου για να ηρεμήσει…
Κ επέστρεψε όταν θα είσαι έτοιμος να επικοινωνήσεις με τα υπόλοιπα μέλη κ όχι για να μας ευλογείς το ντεμεκ iq σου
Αρκετά…

daharis666

Moderator
Reaction score
84.480
Ή και όχι 😋
αυτό δεν γίνεται...από μόνος του το έχει αναφέρει τουλάχιστον 2-3 φορές ότι δεν θα ξαναγράψει...και μας έχει αποχαιρετήσει και επίσημα με ανακοινώσεις... :biggrin:
το iq του το παινεύει....την συνέπεια του ποτέ

Reaction score
23.841
αυτό δεν γίνεται...από μόνος του το έχει αναφέρει τουλάχιστον 2-3 φορές ότι δεν θα ξαναγράψει...και μας έχει αποχαιρετήσει και επίσημα με ανακοινώσεις... :biggrin:
το iq του το παινεύει....την συνέπεια του ποτέ
Γιατί το λες αυτό ; Πρώτα απο όλα το είπα μονο για τα πολιτικά, γεωπολιτικά κλπ τέτοια όλα και απο τότε που το είπα (και το εννοούσα στον εαυτό μου, όχι στους άλλους) δεν ξανάγραψα. Ένα μόνο στα πολύ κοντά άσχετο κιόλας με τα γεωπολιτικά απαντητικό στον Μπαρλά ήταν όπως σου εξηγησα και τότε επειδή α) έκλεινε μια παλαιότερη αναφορά του σε εμένα και β) ήταν ο Μπαρλάς αλλιώς δεν θα απαντούσα. Επίσης απο τότε συμμετείχα μόνο στο νήμα του East και τώρα εδω που έκλεισε και αυτό (εάν με αφήσετε δηλαδή ήσυχο που δεν το βλέπω) και θα είχε κλείσει ήδη απο το πρωτο πόστ μου εάν δεν παθαίνανε καποιοι σοκ απο τα γραφέντα και απολυτα ακριβη και αληθή. Τέλος παντων εγω συγκρούσεις δεν θέλω ... αυτες με κυνηγάνε όλως περιέργως.

Last edited:

Reaction score
11.980
Κατά τα άλλα ένα μήνυμα offtopic έγραψε. Που τα 7 και βάλε στα 20 μηνύματα σε κάθε σελίδα είναι δικά του.

daharis666

Moderator
Reaction score
84.480
Συνεχίζεις την πάρλα κ επειδή δεν έχω χρόνο ούτε για σβήσιμο θα το ξεκαθαρίσω για άλλη μια κ τελευταία φορα
υπάρχουν δύο τρόποι να λυθεί αυτό…
Ή με την θέληση σου ή με την θέληση μου… Δεν γίνεται κάθε νήμα να γεμίζει με ατελείωτα, άσχετα κατεβατά και να μας πιάνει εμετουλης μέσα σε όλο αυτό το χάος μεχρι να βρούμε το πραγματικό περιεχόμενο.
Το φόρουμ δεν είναι το προσωπικό σου blog .-

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.185
για τι θέμα μιλάμε;
Το κάψιμο των tweeter και των... μυαλώνν μας. Είναι κρίμα αυτό το χόμπι σε συνδυασμό με τη συμμετοχή σε μέσα μαζικής δικτύωσης να τροφοδοτούν τις χειρότερες πτυχές στο χαρακτήρα μας.

Είτε μας αρέσει είτε όχι ο thva δεν έχει όσο άδικο του αποδίδουν οι άσπονδοι φίλοι. Η φιλολογία πάνω στην καταστροφή των tweeter από ασθενέστερους ενισχυτές έχει συσταθεί εδώ και δεκαετίες από paper που είχε εκδώσει η γνωστή JBL... Εδώ στην αρχική έκδοση :

Και στον παρακάτω σύνδεσμο η αναθεωρημένη έκδοση:

"...
7. Summary
We are not saying that any clipping of a
power amplifier will blow your loudspeaker. But
for passive (non-powered) speakers, if a small
amplifier must be heavily overdriven to obtain
the desired volume levels in the listening space,
thus generating high power and distortion levels,
the user would be better advised to purchase
a larger amplifier capable of producing the
required power with negligible distortion. In
any case, the ideal situation is that an amplifier
should be selected with an output power rating
that is greater than the maximum power that will
be used – the general recommendation is that
the amplifier should be capable of delivering
double the power rating of the loudspeaker. This
margin of reserve power will ensure that the
amplifier will not attempt to deliver more power
than its design allows. The net result will be
distortion-free sound reproduction and longer
loudspeaker life.

"

Γεγονός είναι ότι οποιοδήποτε tweeter καταστρέφεται όποτε θα του παρεχόταν τιμή μέσης συνεχόμενης ισχύος ανώτερη από τα δικά του προδιαγεγραμμένα όρια ασφάλειας - τα οποία στις συνήθεις υλοποιήσεις έχουν τιμή αρκετά χαμηλή τάξης ολίγων Watt.

Κάτι τέτοιο μπορεί επίσης να γίνεται άνεται όταν έχουμε συνδεδεμένο τελικό με διαθέσιμη ισχύ πολλαπλάσια ανώτερη από εκείνα τα όρια και παίζουμε δυνατά πρόγραμμα με χαμηλό συντελεστή DR όπου η RMS αποδιδόμενη ισχύς θα ήταν αρκετά υψηλή σε σχέση με την αντίστοιχη για στιγμιαίες κορυφώσεις..

Last edited:

wnet

Nearfield
Reaction score
18.603
Θα έγραφα πως καίγονται τα tweeters αλλά είναι off topic.
Αν θέλετε ανοίγουμε νέο νήμα , πως καίγονται - καταστρέφονται γενικώς τα μεγάφωνα, συμπεριλαμβανομένων και των tweeters .
εσυ είσαι "χέστης" με τα μεγάφωνα :p
έβαλες 2 tweeter ανά ηχείο από το φόβο μην καούν :p

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.756
Members
38.606
Νεότερο μέλος
ROS