ΗΧΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ

Reaction score
1
ΠΑΝΤΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΑΝΑΛΥΣΗ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΚΟΝΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΓΚΑΖΙΑ ΚΤΛ ΒΕΒΑΙΑ ΑΚΟΥΣ ΕΝΑ Χ ΣΕΤΑΚΙ ΑΑΑΑΑ ΚΑΛΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΕΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΚΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΛΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΚΟΥΒΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ? ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΦΕΥΓΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΟ ΤΑΔΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΠΡΙΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ ΑΒΥΣΣΟΣ ΚΥΡΙΟΙ Ο ΗΧΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.822
Αγαπητέ Δημήτρη δεν έχεις καθόλου άδικο.

Η πεμπτουσία του χόμπι μας είναι μια ατέρμωνη διαδικασία αναζήτησης του καλύτερου ήχου. Αυτό μπορεί να εκφραστεί σε ακροάσεις, διάβασμα, πειραματισμούς και φυσικά σε κάθε περίπτωση πάρα πολλά χρήματα.

Σε ότι έχει να κάνει με το ερώτημάσ ου περί προστασίας, να είσαι σίγουρος ότι σαφής τρόπος δεν υπάρχει. Παρόλα αυτά, οι συζητήσεις μας κάνουν σοβαρές προσπάθειες να βοηθήσουν κατ' αρχάς εμάς τους ίδιους αλλά κατά δεύτερον όσους έχουν μπει στο χόμπι και ψάχνονται. Μερικές φορές αρκούν για να παράγουν συνειδητοποιημένους χαιεντάδες, μερικές όχι και αυτή είναι η ζωή.

Προσωπικά έχω συνειδητοποιήσει ότι κάπως έτσι είναι τα πράγματα και δεν με ενοχλεί καθόλου. Άλλωστε όλοι κάπου τα τρώνε. Ο Τζιμάκος στον Νταλάρα, εγώ σε μηχανάκια, άλλοι σε ναρκωτικά....

Reaction score
5
Άβυσσος για μένα είναι η ανθρώπινη ακοή και όχι τα μηχανήματα που την αναπαράγουν. Τα μηχανήματα μας δίνουν τις δυνατότητες τους εμείς απλός τις αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά.
Με πρόχειρες ακροάσεις του στιλ.. Wow τι λεπτομερείς υψηλές συχνότητες η τι σφικτό και πλούσιο μπάσο απλός δίνουμε ένα νέο χάδι στην ακοή μας μέχρι να το συνηθίσει και από ένστικτο εμείς να ζητούμε κάτι άλλο.

Προσωπικά αν δεν συμβιώσω με ένα σύστημα για τρεις μήνες ακούγοντας το καθημερινά δεν θα είμαι σίγουρος για την επιλογή μου.
Σε ορισμένα μηχανήματα πιθανόν να αντιλαμβανόμαστε άμεσος τις αδυναμίες τους, αλλά σε αλλά μπορεί να πάρει από λίγες μέρες η και μήνες.
Αυτός είναι ο λόγος που πάντα σε λάθος επιλογές το μόνο που θυμόμαστε είναι ότι στην αρχή έπαιζε διαφορετικά!

Reaction score
1
ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝ ΤΟ STAGE ΓΕΡΝΕΙ Η ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 5000000000000 ΚΥΚΛΟΥΣ

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.822
Δημήτρη προχωράμε πάντα ελπίζοντας ότι δεν χάνουμε τον στόχο μας.

Αυτό που περιγράφεις είναι οι λεγόμενοι μηχανάκηδες.
Νομίζω όμως ότι όποιος έχει ασχοληθεί με τον χώρο έστω και λίγο, έχει πέσει στο παράπτωμα του να αλλάζει μηχανάκια σαν πουκάμισα. Άλλος πολύ και άλλος λίγο. Είναι αναπόφευκτο ότι άπαξ και ξεκίνησες να ακούς, μετά ακούς καλύτερα, στο τέλος καταλαβαίνεις τι είναι αυτό και αρχίζεις να ψάχνεις πως θα το φέρεις στο σπίτι σου.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν και σχολές και οι λεγόμενες κολοκυθόπιτες. Ψηφιακά και αναλογικά, λάμπες και τρανζίστορ, εχθροί και φίλοι, γνώστες και λιγότερο γνώστες και πάει λέγοντας. Πλάκα δεν έχει όμως όλο αυτό το υποκειμενικό του ήχου?

Όπως λέει κι ένας γνωστός, τα πράγματα δεν είναι περίπλοκα. Το μπέρδεμα είναι να τα καταλάβεις :wink:

p.s. sorry που σε ξαναβάφτισα πριν :cry:

Reaction score
0
Συμφωνώ απόλυτα πως χρειάζεσαι χρόνο να αποφασίσεις τι ζητάς και ακόμα περισσότερο να το "φέρεις στο σαλόνι σου".
Σίγουρα σε κάθε επιλογή κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις...
Αυτό που συνειδητοποιώ κάθε μέρα και περισσότερο είναι πως αν έχεις μεγάλο budget κάνεις και μεγάλα όνειρα...
Τα οικονομικά μηχανάκια κάνουν κάποια πράγματα καλά, αλλά όχι όλα. Έτσι μπαίνουμε στο τριπάκι των συχνών αλλαγών και της απώλειας χρημάτων...

Reaction score
1
ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΩ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ 10000/15000
ΓΙΑ ΗΧΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ

Reaction score
49
Εγώ πάντως θα σας αναφέρω μία ανάλυση του όρου High-end που βρήκα στο διαδίκτυο.
...From Wikipedia, the free encyclopedia.
(Redirected from High end audio)
High-end audio audio equipment is created to be the best, regardless of what it might turn out to cost. High-end audio equipment can be extremely expensive. People who buy this type of equipment are sometimes called audiophiles.

High-end audio can refer to the build quality of the components, but more specifically, refers to the ability to reproduce more accurate music. This can be judged on a variety of levels, from accuracy to warmth, thus fueling the ever expanding high end audio market. Audiophiles tend to look at high end audio as a hobby, rather than a product that they purchase. It involves the careful tuning of a series of components, including the room itself.

Professional recording studios seldom use high-end audio gear for monitoring recording sessions. Instead, studios use their own kind of players, amplifiers, signal processors, and speakers, also built to very high or even uncompromising standards by the professional audio industry. Such monitor gear is designed to optimize acoustical accuracy, whereas high-end audio gear is designed to optimize the somewhat more subjective goal of musical accuracy. It can be interesting to compare the prices and engineering of monitor gear with that of high-end audio gear.
...
http://en.wikipedia.org/wiki/High_end_audio

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.279
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.