ΗΧεια Αυτοκινητου

Reaction score
7
Χαιρετώ την παρέα, είμαι καινούργιος στο forum.
Εαν είναι ευκολο να μου επι κάποιος τη γνώμη του για τα ηχεία τριων δρόμων της Boschmann και συγκεκριμένα για τα μοντέλλα PR-6390X (με corossover), PR-9393N και R-6932WGR. Πρόκειται να αντικαταστήσουν αυτά που έχω (kenwood 250watts max με μαγνήτη 510γρ) τα οποία τα έχουν "παίξει". Προς το παρόν δεν υπαρχει ενισχυτής να τα "οδηγήσει", αλλά υπάρχει ένα Radio-CD αρκετά καλό 4χ50Watts. Τα προηγούμενα ηχεία τα οδηγούσε με το παραπάνω καλά. Θέλω τη γνώμη σας.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας

Reaction score
41
Χαιρετώ την παρέα, είμαι καινούργιος στο forum.
Εαν είναι ευκολο να μου επι κάποιος τη γνώμη του για τα ηχεία τριων δρόμων της Boschmann και συγκεκριμένα για τα μοντέλλα PR-6390X (με corossover), PR-9393N και R-6932WGR. Πρόκειται να αντικαταστήσουν αυτά που έχω (kenwood 250watts max με μαγνήτη 510γρ) τα οποία τα έχουν "παίξει". Προς το παρόν δεν υπαρχει ενισχυτής να τα "οδηγήσει", αλλά υπάρχει ένα Radio-CD αρκετά καλό 4χ50Watts. Τα προηγούμενα ηχεία τα οδηγούσε με το παραπάνω καλά. Θέλω τη γνώμη σας.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας

Πέτρο, κατ' αρχήν καλώς ήρθες!!! :D

Πάμε στο θέμα μας.......

Τα συγκεκριμένα ηχεία δεν τα έχω ακούσει για να μπορώ να σου πω την γνώμη μου.
Το σίγουρο είναι ότι μιλάμε για οικονομικά ηχεία (σε κόστος σίγουρα....Σε κατασκευή δεν είναι απαραίτητο ότι θα είναι και φθηνά)

Τα εισάγει η TELE και μπορεί κανείς να δει τα μη διαιρούμενα εδώ (κάνε κλικ) αλλά και τα διαιρούμενα (split) εδώ (κάνε κλικ)

Πάμε αναλυτικά.......

Reaction score
41
BOSCHMANN PR-6390X

Ζεύγος μεγαφώνων 6" x 9"
3 δρόμων, 350W peak, 93dB

(στην φωτό δεν είναι 5το μοντέλο Χ, προφανώς η διαφορά τους είναι το x-over)

Το κόστος τους αρκετά χαμηλό....57€

BOSCHMANN PR-9393N

(δεν υπάρχει φωτό στο site της TELE...)

Ζεύγος μεγαφώνων 6"x9",
220W, 3 δρόμων, 93dB

To κόστος τους πολύ χαμηλό.....31.50€

BOSCHMANN R-6932WGR

(δεν υπάρχει φωτό στο site της TELE...)

Ζεύγος μεγαφώνων 6"x9",
260W, 3 δρόμων, 94dB

Το κόστος τους αρκετά χαμηλό....43,50€

Reaction score
41
Πάμε στα βασικά που πρέπει να σε ρωτήσω...... :roll:

1) Σε τι αυτοκίνητο σκοπεύεις να τα τοποθετήσεις??

2) Τι πηγή έχεις?

3) Μπροστά ηχεία έχεις (πχ στις πόρτες) και αν ναι, τι είδους (διαιρούμενα με woofer χαμηλά στην πόρτα & tweeter ψηλά) ή ομοαξονικά (woofer & tweeter σε ένα ηχείο)

4) Πόσα χρήματα σκοπεύεις να χαλάσεις συνολικά??

Να ξέρεις πάντως, ότι βασικό "στήσιμο" ηχοσυστήματος αυτοκινήνου επιβάλλει να έχουμε σωστό ήχο μπροστά & συμπληρωματικό πίσω (ή ακόμα και καθόλου)
Αν πχ θέλουμε ντε και καλά να έχουμε μπροστά & πίσω ηχεία τότε το 70%+ των χρημάτων μας πάνε μπροστά και το 30%- στα πίσω......

Περιμένω τις απαντήσεις σου για να μπορώ να βοηθήσω καλύτερα!!! :D :wink:

Reaction score
7
Τα ηχεία θα τοποθετηθούν πίσω στην εταζιέρα ενός Golf II (θα αντικατατσήσουν αυτά που υπάρχουν 6''χ9'' διότι έχουν ψιλοχαλάσει). Μπροστα έχω μόνο tweeter επάνω στο νταμπλό και μάλλον θα αντικατασταθούν με ομοαξονικά woofer+tweeter (στη θέση που προβλεπει ο κατασκευαστής της Golf). Το radio-cd είναι pioneer DEH-4700. Τα χρήματα που σκοπεύω να δώσω είναι εως και 100 ευρώ περίπου. Τώρα αν κάτι αξίζει τον κόπο για παραπάνω, δεν υπάχρει πρόβλημα.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον

Reaction score
41
Πέτρο κάνε λίγη υπομονή.....
Να το ψάξω λίγο το ΣΚ για να σου πω τι μπορείς να κάνεις.......

Να δούμε μήπως θα μπορούσες να βάλεις και κάποιο woofer τις πόρτες με έτοιμη λύση βάσης.......

Θα σε ενημερώσω το ταχύτατο δυνατό...... :roll: :wink: :D

Reaction score
7
Γιάννη ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Στίς πόρτες μπορεί να μπεί κάποιο woofer, εφόσον αλλάξω τις θήκες στις πόρτες, γιατί σε κάποια μοντέλα Golf-2 αντί για τις θήκες στις πόρτες υπάρχει υποδοχή για ηχείο.

Reaction score
7
Γιάννη ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Στίς πόρτες μπορεί να μπεί κάποιο woofer, εφόσον αλλάξω τις θήκες στις πόρτες, γιατί σε κάποια μοντέλα Golf-2 αντί για τις θήκες στις πόρτες υπάρχει υποδοχή για ηχείο.

Reaction score
41

Aκριβώς για κάτι τέτοιο σου μιλάω Πέτρο......
Αν θυμάμαι καλά, σε κάποιες πιο πλούσιες εκδόσεις του MKII (πχ Manhattan) υπήρχε θήκη πόρτας ΜΕ υποδοχή για ηχείο......Αυτό που δεν είμαι 100% σίγουρος είναι αν εκεί χωρά 13άρι ή 16,5άρι woofer....Έχω την αίσθηση ότι είναι 13άρι....

Είμαι σαφέστατα υπέρ της λύση να υπάρχει ένα καλό σετ δύο δρόμων split μπροστά (split= διαιρούμενο σύστημα, που αποτελείται από ξεχωριστό woofer/ mid-bass και ξεχωριστό tweeter με διαχωρισμό μέσω crossover) και πίσω ας μην υπάρχει τίποτα....
Η ολοκληρωμένη λύση είναι το διαιρούμενο μπροστά, ένα sub στο πορτμπαγκάζ και έναν τετρακάναλο ενισχυτή με τα δύο κανάλια στα μπροστινά και τα άλλα δύο γεφυρωμένα για το sub.....
Πίσω ηχεία ΔΕΝ θα έβαζα, εκτός αν ντε και καλά τα ήθελα (γιατί έχω χρήματα να χαλάσω....ή γιατί ΔΕΝ σκοπεύω να βάλω ενισχυτή και sub στο μέλλον οπότε χρειάζομαι αυτό το λίγο παραπάνω μπάσο που θα μου δώσουν τα οβάλ 6Χ9 στην εταζιέρα....)
΄
Άρα φίλε Πέτρο έχουμε......

Reaction score
41
Ξεκινάς κατ' αρχήν την αναζήτηση της θήκης της πόρτας για την τοποθέτηση του mid-bass......Aν ΔΕΝ χωράει 16,5άρι ηχείο μην την πάρεις (απλά μέτρα την διάμετρο της πατούρας του ηχείου...Πρέπει να 'ναι κάπου στα 16 (ή 16+) εκατοστά...)
Μην τρελαίνεσαι.....Σε καταστήματα που ασχολούνται με ηχοσυστήματα αυτοκινήτων θα βρεις πατούρες (συνήθως στρογγυλές) για ηχεία 16+ εκατοστών. Ζήτα τους αν έχουν κάτι ειδικά για ΜΚΙΙ (πολύ πιθανό γιατί είναι "εμπορικό" μοντέλο...)

Βήμα 1ο

Αγοράζεις ένα σετ μπροστινών ηχείων διαιρούμενο. Θα μπει το woofer (mid-bass ουσιαστικά) στην θήκη της πόρτας, το tweeter στο τρίγωνο του καθρέπτη στην πόρτα ή και ψηλά στην θήκη στο ταμπλό του Golf. Το crossover (αφού μπει σε σακούλα για προστασία από υγρασία) μπαίνει στο εσωτερικό της πόρτας (ή κάτω από την μοκέτα μπροστά από την πόρτα κάτω από το ταμπλό..). Σαφής βελτίωση της μουσικής σκηνής, πολύ καλύτερες μεσοϋψηλές και σωστή στερεοφωνία......
Αν δεν σε καλύπτει το μπάσο, καλό είναι πίσω από τον μαγνήτη του ηχείου να ανοίξεις τρύπα στην ταπετσαρία της πόρτας για να λειτουργήσει όλη η πόρτα σαν καμπίνα.......

Βήμα 2ο

Αν μπορείς να ανέβεις οικονομικά βρες έναν οικονομικό ενισχυτή τετρακάναλο (4Χ50watt RMS)(προσοχή: με δυνατότητα γεφύρωσης), ένα σετ καλώδια ρεύματος/σήματος+ασφάλεια & ένα 8ιντσο ή 10ιντσο sub έτοιμο στην καμπίνα του.
Αναλόγως με το που θα κινηθείς, αν πας σε συσκευές οικονομικές πιθανότατα το πακέτο να μην ξεπεράσει τα 300 ευρώ.
Ρώτα σε καταστήματα caraudio που βγάζουν σε πολλές περιπτώσεις τέτοιες προσφορές για αντίστοιχο οικονομικό πακέτο......

Αποτέλεσμα: Ακόμα καλύτερος ηχός μπροστά (λόγω ενισχυτή). Πιο καθαρός σε ακόμα μεγαλύτερες εντάσεις αλλά ταυτόχρονα σωστό μπάσο (λόγω sub).....

Μιλάμε ουσιαστικά για ολοκληρωμένο ήχο.....
Ααα.....και τις τρύπες στην εταζιέρα μπορείς να τις κρύψεις βάζοντας μοκέτα (ή μαύρο ύφασμα) και είσαι έτοιμος...... :wink:

Reaction score
41
Bήμα 2ο (εναλλακτικό)

Αν δεν θες να μπεις σε διαδικασία ενισχυτή και sub τότε αγόρασε ένα σετ οβάλ ηχεία 6Χ9 για πίσω (εταζιέρα), όπως τα είχες και πριν.....
Επέλεγε ένα δίδρομο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. Ρίξε μεγαλύτερο ποσοστό χρημάτων μπροστά (εκεί μας ενδιαφέρει να ακούμε σωστά.....)

Ακολουθεί μια λίστα προτάσεων..... :wink:

Reaction score
41
Τις τιμές τις βρήκα εδώ: Κάνε κλικ

Μπορείς να βρείς και άλλα προϊόντα βέβαια....
Και ακόμα καλύτερα να ρωτήσεις.....

Μπροστά ηχεία: Pioneer TS-1785 (διαιρούμενο, χωρίς crossover) €71

ή Magnat Classic 216 (διαιρούμενα, με crossover) €100

Ενισχυτής: XETEC-V-200.4 €154

Sub: SIGNAT ONYX W12 (12" με κούτα) €95

Καλώδια/ασφάλεια: γύρω στα €50-60

Αν ΔΕΝ βάλεις ενισχυτή πάρε το καλό σετάκι ηχείων μπροστά....Ρώτα οπωσδήποτε αν έχει κάποιο σετ PEERLESS αλλά δες επίσης και το σετ GTO6506Ce της JBL (κόστους €150)

Αν βάλεις ενισχυτή, το παραπάνω σετ θα φθάσει κάπου στα €400 (με τα Magnat) ή κάπου στα €450 (με τα JBL) ή ένα κλικ πάνω από τα €450 με PEERLESS
(Εγώ θα προτιμούσα σαφέστατα τα PEERLESS) :wink:

Ακούω Πέτρο..........

Reaction score
7
Γιάννη ευχαριστώ πολύ, βοήθησες με το παραπάνω. Ενδιαφέρουσες εως καταλυτικές οι λύσεις που έδωσες. Προχωράω και σας λέω αποτελέσματα.
Thanks a lot

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.154
Members
38.416
Νεότερο μέλος
kostas2025