Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.897
Σιγά. 40.000€ έχει. Λες και είναι το μοναδικό ή δεν υπάρχουν ακριβότερα.

Μόνο η Mercedes πούλησε πάνω από 5000 οχήματα στην Ελλάδα το 2019 και από αυτά περίπου 500 ήταν επαγγελματικά. Δηλαδή +4500 ΙΧ.
Αν βγάλεις έξω ΣΚ και αργίες μας κάνουν 15 παραγγελίες την ημέρα.

gid

Reaction score
9.755
Γιατί; Απαγορεύονται τα test drive; 'Η μήπως όποιος το αγοράσει θα το κάνει κρυφά;
Πρόκειται για χιουμοριστικό ποστ, και πιστεύω πως καταλαβαίνεις πολύ καλά τι θέλω να πω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.730
105 το ένα, 139 χιλιάρικα το άλλο, 32% ακριβότερη η Πόρσε.

Βεβαίως, θα προτιμούσα την πόρσε. ;)
Αλλά +1/3 της τιμής πάνω για αυτή τη διαφορά, είναι τρομερή επιτυχία για το Τέσλα.

Στα ίδια λεφτά με το Τέσλα υπάρχει αντίπαλος; Εκεί σε θέλω μάστορα! ;)

Reaction score
24.654
Με το συμπάθειο αλλά θυμίζω ότι το ένα είναι sedan και ζυγίζει 2+++ τόνους ενώ το άλλο σπορ όχημα κατασκευαστή με παράδοση .
Επιτρέπεται η μαούνα να περνάει τόσο καλύτερα την ισχύ στην άσφαλτο από την Porsche???

gid

Reaction score
9.755
Με το συμπάθειο αλλά θυμίζω ότι το ένα είναι sedan και ζυγίζει 2+++ τόνους ενώ το άλλο σπορ όχημα κατασκευαστή με παράδοση .
Επιτρέπεται η μαούνα να περνάει τόσο καλύτερα την ισχύ στην άσφαλτο από την Porsche???
Το βίντεο το είδες;

Το πορσικό είναι βαρύτερο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.730
καμπύλες ροπή-ισχύς vs στροφές έχουμε για αυτά τα τέσλα;
Θεωρητικά είναι μια παύλα, εφόσον είναι διαθέσιμη πάντα όλη η ισχύς.

Η έννοια των στροφών δεν ξέρω καν αν υφίσταται..

melina

Cargo 200
Reaction score
44.127
Θεωρητικά είναι μια παύλα, εφόσον είναι διαθέσιμη πάντα όλη η ισχύς.
αποκλείεται, αυτό που περιμένω είναι max ροπή από 0 στροφές (χαρακτηριστικό των ηλεκτροκινητήρων) και θέλω να δω πότε και πως πέφτει

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.730
Για ποιο λόγο να πέφτει;

Ισχύς είναι, ισοδύναμη με αυτή των μπαταριών..

Τες πα, αν βρεις κανένα σχεδιάγραμμα, ανέβασέ το, εγώ δεν έχω δει.

melina

Cargo 200
Reaction score
44.127
η ροπή θα ξεκινά από ψηλά και θα πέφτει όσο αυξάνονται οι στροφές και η ισχύς θα κλιμακώνει μέχρι ένα max και μετά θα πέφτει, αλλιώς θα μιλάμε για αεικίνητο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.730
Άλλο η ροπή, που βεβαίως θα σχετίζεται με τις στροφές και τον τρόπο που περνάει στην ρόδα, κι άλλο η ισχύς...

Νομίζω τουλάχιστον.

Απ'οσο ξέρω, μόνο η Πόρσε έχει φτιάξει 2 ταχύτητες στο ηλεκτρικό της, ώστε να περνάει καλύτερα η ροπή στη ρόδα σε υψηλές ταχύτητες, με άλλη σχέση.

Όλα τα υπόλοιπα, είναι μιας ταχύτητας.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, δε τα έχω ψάξει αυτά καθόλου...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.730
Εγώ θα περίμενα η ισχύς να είναι σταθερή και η ροπή να πέφτει σταδιακά με την αύξηση των στροφών.

Ας το μελετήσω λίγο...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.871
Στούς ηλεκτροκινητήρες , η ισχύς αρχίζει και πέφτει ή μειώνεται από κάποιες στροφές και μετά. Δεν είναι σταθερό μέγεθος το πόσες στροφές είναι αυτές. Ποικίλει για το κάθε μοτέρ.
Στους κινητήρες εσ. καύσης , λειτουργεί αντίστροφα , δεδομένου ότι με αύξηση στροφών καίνε περισότερο καύσιμο αποδίδοντας μεγαλύτερη ισχύ.
Επίσης από κάτι που θυμάμαι ροπή =ισχύς*χρόνος , δεν θυμάμαι όμως που το διάβασα.
Οσο για το βίντεο , νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι το πορσικό είναι βαρύτερο και πιο γρήγορο , με μικρότερη ισχύ. Αν δεν απατώμαι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.730
Στο βίντεο η ισχύς είναι σχεδόν σταθερή, και πέφτει σταδιακά η ροπή, όπως το είχα σκεφτεί πριν..
Screenshot_20200822_200832_com.android.chrome.jpg
Screenshot_20200822_200839_com.android.chrome.jpg

Και λέει πως χαμηλά είχαν πρόβλημα γιατί σπινιαρε, και δε μπορούσαν με τίποτα να το ξεκινήσουν από στάση..

Η μπλε καμπύλη της ροπής πέφτει σιγά σιγά, ενώ η μαύρη της ισχύος μένει πρακτικά σταθερή, μπορεί να είναι και η πτώση από τις μπαταρίες.

Που δεν ήταν και πλήρως φορτισμένο..

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.541
Στην ίδια κατηγορία ανήκουν, δεν είναι sedans.

melina

Cargo 200
Reaction score
44.127
Πιο φλαταδούρα από τις ICE , αναμενόμενο.
ΒΕΒΑΙΑ υπάρχει ένα μεγάλο θέμα! Αυτή η καμπύλη είναι φωτογραφία της στιγμής για τη δεδομένη φόρτιση και συνθήκες εκφόρτισης. Εκτιμώ πως θα αλλάζει ως προς τον κάθετο άξονα (έστω και παράλληλα, ίσως κι όχι) καθώς θα αλλάζει η χωρητικότητα ή η θερμοκρασία της μπαταρίας. Είναι μια άλλη παράμετρος που πρέπει να έχουμε υπόψη και κάνει διαφορά με τους θερμικούς κινητήρες. Οι τελευταίοι έχουν σχεδόν σταθερή καμπύλη ισχύος σε όλες τις συνθήκες (παίζει πολύ λίγο συναρτήσει συνθηκών αέρα (ρ, T)).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.934
Members
38.384
Νεότερο μέλος
Alesta