- Reaction score
- 22.916
Όχι φίλε, Blue και απαντάω μόνο και μόνο επειδή ρωτάς εσύ χα χα, δεν θα κάνουμε μαθήματα χημείας και θερμοδυναμικής στο ίντερνετ και με αμφιβόλου γνώσεων ο κάθε ένας για τον κάθε άλλο και του τι καταλαβαίνει (δεν εννοώ εσένα χα χα). Μιλάω για energy density, - ενέργεια που απελευθερώνεται απο χημικές αντιδράσεις υλικών - δυνατότητα (και όριο) αποθήκευσης της ενέργειας για κάθε υλικό με ασφάλεια, - ατομική δομή του υλικού που μπορεί να την διατηρήσει και ποσότητα αποθήκευσης εντός του την ενέργεια αυτή και πόση και με τι ασφάλεια, - περιορισμούς μηχανικούς, κατασκευής και υλικών αλλά και σκοπού χρήσης (σκοπός η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και όχι η καύση) στα παραπανω στις μπαταρίες λόγω ότι δεν λειτουργούν όπως τα άλλα καύσιμα, - ... και πολλά άλλα ψεκ χα χααπλά να σε διορθώσω εδώ, γιατι το power efficiency των ICE είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα 12-17% , σε αντίθεση με τα EV που προσεγγίζει το 75%.
View attachment 276233
δε ξέρω αν εννοούσες κάτι τέτοιο.
Σου έχω τόσο μεγάλη συμπάθεια που μπήκα στον πειρασμό και σου ετοίμασα πολύ πιο εκτεταμένη επιστημονική απάντηση αλλά μετά από δεύτερη σκέψη, και επειδή είμαι τσατισμένος δεν την ποστάρω. Θα αφήσω τους "επιστήμονες" να παιδεύονται και θα διαβάζω τους ισχυρισμούς τους. Εξάλλου δεν θα κάτσω να διαβάσω 430 σελίδες για να δω τι έχει ειπωθεί απο ποιόν και να κάνω διορθώσεις ποιό θεωρώ ορθό ή όχι.
Το θέμα το γενικό που με ενοχλεί εμένα και συμφωνώ με τον σκεπτικισμό σου είναι ότι καλλιεργούν μέσω ιντερνετ κλπ προσδοκίες στον κόσμο που δεν γνωρίζει τα προβλήματα, αυτοί τα ανπαραγάγουν και αυτό το θεωρούν καλό για την πρόοδο στον τομέα. Δεν είναι έτσι, καθώς όταν αυτές οι προσδοκίες θα αποδειχθούν over hyped (και ήδη γίνεται) ο κόσμος απο εκεί που είναι θετικός στην νέα τεχνολογία θα απογοητευθεί απότομα και αστραπιαία και θα χάσει το drive του για πραγματική εξέλιξη στον τομέα και ή θα αρνηθεί την χρηματοδότηση κλπ κλπ θα μπλέξει το πραγμα κοινωνικό πολιτικά οικονομικά και τότε θα δεις πραγματικό ψεκ που θα ξεκινήσει (και δεν είσαι εσυ ο ψεκ). Μια ρεαλιστική προσέγγιση του θέματος είναι πιο σωστή και θα αποτραπεί η διάψευση των προσδοκιών. ¨Ανθρωποι που είναι σούπερ υπέρ είναι που κάνουν και θα κάνουν μακροπρόθεσμα το κακό και δεν το ξέρουν καν. Βέβαια και οι άλλοι που είναι σούπερ κατά για άλλους λόγους, αλλά πάλι άσχετοι, είναι άλλο ανέκδοτο. Η ηλεκτρική ενέργεια έχει τον ρόλο της και οι επιστήμονες το γνωρίζουν και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα βρεί την σωστή και αναλογική εφαρμογή της σε διάφορα πεδία. Αυτοί που προώθησαν το hype θα την έχουν κάνει για Σευχέλες... και θα μείνουν όπως πάντα οι σοβαροί άνθρωποι να "ισορροπήσουν" τα πράγματα. Και όλα αυτά χωρίς να αναφερθούμε στο "οικολογικό" δήθεν θέμα και πως αυτό εντάσσεται πραγματικά στο γενικό καλό για τις εκπομπές CO2 κλπ ρύπων, που στην ουσία έχει αναχθεί σε ένα χρηματιστήριο και μόνο.