Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

Reaction score
11.629
Σε Kia/ Hyundai δίνεις 1000€ προκαταβολή , 4500€ όταν σου δώσουν αριθμό πλαισίου , όταν έρθει το αυτοκίνητο , σε ενημερώνουν να πας να το δεις και εάν και εφόσον είναι της αποδοχής σου , τότε και μόνον τότε προχωράς στην εξόφληση του και το παραλαμβάνεις εντός λίγων ημερών μέχρι να εκδοθούν οι πινακίδες.
Μπορείς να ακυρώσεις την παραγγελία μέχρι πριν την εξόφληση και χωρίς να σε ρωτήσουν τπτ. Εννοείται ότι επιστρέφεται η όποια προκαταβολή άτοκα.
Ααα και δέσμευση σε τιμή , όχι ανοιχτή όπως αλλού.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.472
Θα ρωτήσω και σε 2ο dealer Volvo και θα επανέλθω. Προς αποφυγήν πιθανού λάθους/ δυσφήμισης.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.130
Δουλειές με φούντες...
Δεν φτάνουν για όλους, όντως.
Τι να πεις.

Reaction score
5.597
Εγώ που εκδήλωσα ενδιαφέρον στο site την ημέρα που άνοιξε η δυνατότητα παραγγελίας του Buggy και έδωσα τα στοιχεία μου, ακόμα περιμένω να με ενημερώσουν.

D

Deleted member 50795

Guest
Δουλειές με φούντες...
Δεν φτάνουν για όλους, όντως.
Τι να πεις.

αυτό μου θυμίζει εκείνα τα αυτοκινητάκια στο γκολφ , που κάνουν βόλτες με τα μπαστούνια και τα καπέλα ..:biggrin:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.060

TGD

Reaction score
9.753
Για το τελευταίο, από το Top Gear...

What's the verdict?
“When you dig into what the MG4 does for the money, it's probably the only car in the class to recommend”
On the face of it, the MG4 doesn’t seem like a very exciting car - certainly not something Top Gear would give a massively high score to. But when you dig into what it does for the money, how high it scores on multiple levels, it’s probably the only car in the class to recommend. It’s got range, charging, equipment, zippy dynamics and now some style.
Okay, so that last bit is entirely subjective, but in a world where electric cars always feel like marginal value, the MG4 does not. It’s a wake-up call to mainstream manufacturers. And yes, as other cars come to market and improve, the MG4 will become a harder sell. But for the next 18 months, MG is going to shift as many of these things as it can physically get into the country. If competition improves the breed, you’re looking at the catalyst for better value EVs for all of us.

alexis

Reaction score
32.130
FB_IMG_1687702107095.jpg

Πόσο έχει αυτό σε ICE να το φτιάξεις; Ακόμα και αν ήθελε καλίμπρα; 3000€; 4000€; Μου έχουν κάνει ακριβώς το ίδιο τρακάρισμα. Έπεσε επάνω μου ενώ περίμενα σε φανάρι. 3500€ επισκευή.

Το Zoe λοιπόν βγήκε ολική. Ναι ολική. Για αυτή τη μ@λ@κία. Το πάτωμα του πίσω μέρους του οχήματος μετακίνησε όλο το υπόλοιπο πάτωμα. Μέχρι και ο μπροστινός προφυλακτήρας και τα φανάρια ωθήθηκαν έξω.

@reastadialametahlektrika
@naikseroolikh

Για αυτή τη m@λ@κια ο άνθρωπος ψάχνει πάλι αμάξι.

alexis

Reaction score
32.130
Άσε μας ρε άνθρωπε που θα δίνουμε ένα χιλιάρικο το χρόνο ασφάλεια. Εσύ δώσε.

Αλλά και πάλι δεν λύνει κανένα πρόβλημα αν έχεις ένα και μοναδικό όχημα.

Ακόμα και με μικτή συνεχίζεις να μην έχεις όχημα. Για μήνες, μπορεί και πάνω από χρόνο, συν ότι θα δώσεις και άλλα χρήματα.

Last edited:

TGD

Reaction score
9.753
Η μικτη σημαίνει ότι έχει χρήματα να βάλεις για να ξαναγορασεις αυτοκίνητο...

alexis

Reaction score
32.130
Η μικτη σημαίνει ότι έχει χρήματα να βάλεις για να ξαναγορασεις αυτοκίνητο...
Η μικτή στα BEVs προσφέρει ότι προσφέρει και στα ICE. Τίποτα παραπάνω. Δεν μπορεί να προσφέρει το παραμικρό στα νέα προβλήματα που φέρνουν τα ΒEVs. Και στο παραπάνω αστείο τρακάρισμα αλλά και σε άλλα που έχω δει (καθώς είμαι σε πάρα πολλά groups ηλεκτρικών οχημάτων στο εξωτερικό), αν ήταν ICE σε 2 βδομάδες, άντε τρεις, έχεις πάλι το όχημα σου, και δεν έχεις πληρώσει απολύτως τίποτα. Άσε που θα έχεις και αυτοκίνητο αντικατάστασης μέχρι να πάρεις το δικό σου.
Αντίθετα, στα BEVs, το αμάξι πάει για ανταλλακτικά και εσύ μένεις με το ............ στο χέρι. Πιθανότατα, για όποιον διαθέτει δύο και παραπάνω οχήματα να μην είναι πρακτικό πρόβλημα. Και αυτός όμως θα υποστεί τα ίδια από ένα σημείο και μετά. Δηλαδή, δεν θα έχει το όχημα που πλήρωσε και περίμενε μήνες, θα πάρει κάποια χρήματα από την ασφάλεια, θα παραγγείλει ξανά, το ίδιο ή άλλο, θα βάλει και άλλα χρήματα από την τσέπη του, και θα περιμένει, μήνες, μπορεί και χρόνο, για να έχει το ίδιο ή άλλο όχημα, μετά από ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία.
Για όποιον όμως διαθέτει μόνο ένα όχημα και μάλιστα BEV, καληνύχτα. Μένει χωρίς αυτοκίνητο για πολλούς μήνες αν θέλει καινούργιο, συν ότι θα πρέπει να δώσει και παραπάνω χρήματα για να συμπληρώσει το ποσό. Θα πρέπει να περιμένει μήνες και να βρει τρόπο μετακίνησης, ή, να οδηγηθεί αναγκαστικά στην αγορά μεταχειρισμένου. Με απλά λόγια, αυτός ο άνθρωπος, έδωσε πχ 30.000 ευρώ για καινούργιο όχημα της επιλογής του, για να καταλήξει μετά, στο οικονομικότερο σενάριο, να έχει όχι μονό μεταχειρισμένο αλλά και όχημα που δεν είναι η πρώτη του επιλογή. Στο ακριβό σενάριο, πληρώνεις από την τσέπη σου την διαφορά για το νέο όχημα, και νοικιάζεις για όσο χρειαστεί μέχρι να παραλάβεις. Κάτι που μπορεί να σου στοιχήσει ένα καπέλο μέχρι και 30%-40% της αξίας του οχήματος που είχες.
Για όποιον διαθέτει και άλλο όχημα και έχει χρήματα στη μπάνκα για κάψιμο, πιθανόν να μην είναι πρόβλημα. Για αυτόν όμως που έχει ένα όχημα είναι πρόβλημα. Είτε έχει χρήματα είτε όχι. Και επειδή τα ΒΕVs θα γίνουν τα μοναδικά οχήματα για όλες τις οικονομικές κατηγορίες πολιτών, υπάρχει θέμα. Αν τα BEVs βγαίνουν off με τόσο απλά πράγματα, υπάρχει θέμα, μη πω μέγα θέμα.

Last edited:

TGD

Reaction score
9.753
Σωστά. Εκτός από το αμάξι αντικατάστασης. Όταν μου έκλεψαν το τουτου πήρα αντικατάστασης για 6 εβδομάδες και μπόρεσα να πάω κανονικά διακοπές. Το τι μου έδωσε η ασφάλεια ως αποζημίωση είναι άλλη ιστορία...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.959
Με την ασφάλιση που έχω κάνει, σε περίπτωση τρακαρίσματος που θα βγει ολική, είτε φταίει άλλος είτε φταίω εγώ, δεν μένω ούτε μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο αντικατάστασης, και θα πάρω αποζημίωση την φουλ αξία του αυτοκινήτου. Ακριβώς όσο το αγόρασα, τιμή τιμολογίου, ακόμα και στην 3-ετια.

Επίσης, σε περίπτωση καθυστέρησης έως την παραλαβή νέου αυτοκινήτου, εάν τυχόν δεν σε καλύπτει η ασφάλιση που έκανες, υπάρχουν μηνιαία λιζινκ σε πολύ χαμηλό κοστολογιο, ακόμα και από 100€ το μήνα. Εγώ έχω 5 χρόνια λιζινγκ ένα γιαρις υβριδικό, με 153+ΦΠΑ το μήνα. Υπάρχουν και φτηνότερα, και χωρίς προκαταβολή.

Πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό, σα τη μεταφορά της μεγάλης τηλεόρασης στο σπίτι.

Ευχαριστώ.

Last edited:

Reaction score
24.770
για όλους αυτούς του κινδύνους - αν είναι σημαντικοί - πας σε μίσθωση οχήματος με τα μειονεκτήματα που το συνοδεύουν.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.100
Members
38.408
Νεότερο μέλος
nikPIT