Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

Reaction score
1.265
Έχω δύο προσφορές για εγκατάσταση φορτιστή EV στο υπόγειο γκαράζ.
Τα λεφτά είναι ίδια, ο ένας μου δίνει Huawei Smart Charger και ο άλλος OBO Bettermann. Και οι δύό φορτιστές στα 22KW.

Τι λέτε; Να το πάω αμπεμπλαμπλόμ;

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.452
Έχω δύο προσφορές για εγκατάσταση φορτιστή EV στο υπόγειο γκαράζ.
Τα λεφτά είναι ίδια, ο ένας μου δίνει Huawei Smart Charger και ο άλλος OBO Bettermann. Και οι δύό φορτιστές στα 22KW.

Τι λέτε; Να το πάω αμπεμπλαμπλόμ;
Ψάξε στο διαδίκτυο. Reviews, ποιότητα κατασκευής, software, user experience, δυνατότητες φορτιστή και software, προστασία υπερθέρμανσης, κ.α.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
39.493

alexis

Reaction score
32.452
Σε άλλα Ro-Ro που μεταφέρουν δυτικά οχήματα δεν έχει πιάσει φωτιά. Μόνο στα Κινέζικα.

Μη με κάνετε να ψάχνω και βαριέμαι.

Reaction score
25.015
έχω μια περίπτωση με κορεάτικα σε ενδιαφέρει; όσο και να την ψάξεις δεν θα την βρεις
επίσης οι πυρκαγιές σε pctc είναι μετρημένες (μέχρι στιγμής)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.660
έχω μια περίπτωση με κορεάτικα σε ενδιαφέρει; όσο και να την ψάξεις δεν θα την βρεις
επίσης οι πυρκαγιές σε pctc είναι μετρημένες (μέχρι στιγμής)
Εγώ θυμάμαι μια καραβιά με ηλεκτρικά πόρσε που είχε πάρει φωτιά. Κινέζικα ήταν;

alexis

Reaction score
32.452
Με λίγη προσπάθεια γίνεται και χειρότερο. Άχρηστοι.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
89.215
Κάτι λέγαμε πριν από καιρό, και ήμουν παράλογος, τώρα άρχισε να συζητιέται επισήμως
“Earlier this year, a British newspaper reported that military and intelligence chiefs had been ordered not to discuss official business while riding in EVs; it was also alleged that cars with Chinese components had been banned from sensitive military sites.

Then in May, a former head of the intelligence service MI6 claimed that Chinese-made technology in a range of products, including cars, could be controlled and programmed remotely. Sir Richard Dearlove warned MPs that there was the potential to "immobilise London".”
Αλλά τι ξέρει η MI6?

melina

Cargo 200
Reaction score
44.661
Κάτι λέγαμε πριν από καιρό, και ήμουν παράλογος, τώρα άρχισε να συζητιέται επισήμως
“Earlier this year, a British newspaper reported that military and intelligence chiefs had been ordered not to discuss official business while riding in EVs; it was also alleged that cars with Chinese components had been banned from sensitive military sites.

Then in May, a former head of the intelligence service MI6 claimed that Chinese-made technology in a range of products, including cars, could be controlled and programmed remotely. Sir Richard Dearlove warned MPs that there was the potential to "immobilise London".”
Αλλά τι ξέρει η MI6?
μην δίνεις σημασία, έχουν χαζέψει από το πολύ τζεημςμποντ που βλέπουνε

Reaction score
321
Αλλά τι ξέρει η MI6?
Από την στιγμή που αποφασίζεις να πάρεις συσκευή με λογισμικό και ΟΤΑ όλα μπορούν να συμβούν.
Αλλά είναι οκ να σε παρακολουθεί η ΜΙ6 στο Λονδίνο με αναρίθμητες κάμερες.
Είναι οκ να μιλάς στο σπίτι με την οικογένειά σου και με φίλους και μετά να βλέπεις διαφήμιση για το θέμα.
Αλλά όχι οι κακοί Κινέζοι.
Αυτοί που έχουν ξεκινήσει όλους τους πολέμους και τις επεμβάσεις σε ξένες χώρες τις τελευταίας δεκαετίες

Dimifoot

Editor
Reaction score
89.215
Είμαι με την Δύση, οπότε δεν θέλω να με παρακολουθούν οι κακοί Κινέζοι.

alexis

Reaction score
32.452
Ας ξεκινήσουμε από τις παπάτζες.

"..... It overtook Tesla in 2024 to become the world's best-selling maker of electric vehicles (EVs),...."

Όχι δεν την ξεπέρασε. Υπολογίζουν όλο τον στόλο BYDs το οποίο είναι εντελώς λάθος, καθώς τα PHEVs ΔΕΝ είναι ηλεκτρικά. Ηλεκτρικά είναι μόνο τα BEVs. Οπότε ο αρθρογράφος δεν έχει κάνει καν το απαραίτητο homework.

"Yet competition in China has become ever more cut-throat, with brands jostling for space in an increasingly saturated market. This has led them to hunt for sales elsewhere."

Ο κύριος λόγος δεν είναι αυτός αλλά οι δυνατότητες παραγωγής. Η Κίνα μπορεί να παράγει σήμερα τα 2/3 της παγκόσμιας ζήτησης οχημάτων. Χωρίς κανένα νέο εργοστάσιο. Εσωτερικά μπορεί να καταναλώσει το 1/3, οπότε υπάρχει άλλο 1/3 που περισσεύει ως δυνατότητα. Κάπου 30.000.000 αυτοκίνητα. Αν δεν παραχθούν τα εργοστάσια υπολειτουργούν κατά 50%, και αυτό, μεταξύ άλλων, κάνει κακό και στην τιμή των προϊόντων. Τόσο των Κινέζικων όσο και των δυτικών.

"Mirroring the lean production techniques of Chinese manufacturers, the hub cuts costs by maximising efficiency and ensuring that suppliers are located as close as possible."
:rolleyes:
Ότι έλεγα το 2023-24 τα λέει το BBC το 2025.

Security.

Π@π@ρ13$ μαρίτσαμ. Αν έχουν security concerns να απαγορευόσουν τα πάντα. Να σταματήσουν την εισαγωγή και να ξηλώσουν όλες τις κάμερες από τις Dahua & Hikvision ας πούμε, που έχει γεμίσει η υφήλιος. Και τα καταγραφικά. Και τα apps.
Να κάνουν το ίδιο για τα Κινέζικα smartphones, tablets, laptops, modems/routers από Ηuawei, Xiaomi, Poco, OnePlus, Vivo, Oppo, Honor, Lenovo, ZTE, Tp-link, και τελειωμό δεν έχει.
Να απαγορεύουν τις εισαγωγές δυτικών προϊόντων που έχουν μέσα κινεζικα components. Εδώ έχει πολύ γέλιο.

κλπ κλπ.

Μόλις τελειώσουν με όλα τα παραπάνω, μπορούν να συζητήσουν. :biggrin:
Κωμωδία.

Άσε που "could be".

Και τα δυτικά "could be" είναι. Επίσης, όταν θέλεις cloud based εφαρμογές γνωρίζεις ήδη πως τα δεδομένα σου είναι εκεί. Αν δεν θες φτιάξε Server στο σπίτι. Ξήλωσε και όλα όσα έχουν μπει στο τοπικό σου δίκτυο (smart gadgets) καθώς έχουν πρόσβαση στο τοπικού σου δίκτυο. Ξήλωσε και το μηχάνημα του provider που σου παρέχει internet στο σπίτι γιατί κατά 99% και αυτό κινέζικο είναι.

:lolsign:

Dimifoot

Editor
Reaction score
89.215
ναι θα αρχίσουν να περπατάνε τα ρούτερς και να κλείνουνε τους δρόμους

Reaction score
2.217
Δεν είναι καινούριο νέο η παρουσία φυτευμένου κρυφού κώδικα μέσα σε software ή firmware συσκευών που περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να ενεργοποιηθεί και να κάνει αυτό για το οποίο φτιάχτηκε.
Κάποιοι λίγοι έχουν το έχουν μάθει στην πράξη πχ ιράν.
Οι μεγάλες εταιρείες (software + hardware) στη δύση (κυρίως ΗΠΑ) συνεργάζονται από παλιά με μυστικές υπηρεσίες για το λόγο αυτό.
Και προφανώς και οι υπόλοιποι που αρχίσανε να φτιάχνουν software+hardware έχουν αρχίσει να κάνουν το ίδιο. Και μιλάμε κυρίως για κινέζους αλλά όχι μόνο.
Το επιπλέον θέμα με τους κινέζους είναι ότι το έχουν επεκτείνει ιδιαίτερα και στον εμπορικό- οικονομικό τομέα, καθώς δεν καταλαβαίνουν από διεθνείς κανόνες ή κυρώσεις, καθώς έχουν μία τεράστια εσωτερική αγορά.

Απορώ τι κάνει εντύπωση σε κάποιους.

Η δύση (και κυρίως η Ευρώπη) κοιμάται το ύπνο του δικαίου, θεωρώντας ότι είναι καλός πελάτης και θα τον σεβαστούνε, και θα την πατήσει ακόμη μία φορά όπως με το ρωσικό αέριο.

Ο δυτικός κόσμος θα πρέπει να αποφεύγει πάσει θυσία προμήθεια κρίσιμων προϊόντων από κίνα, πχ ρούτερ, σέρβερς, modems κινητής, software κλπ
Μιλάμε προφανώς για εταιρείες και κρατικές υπηρεσίες, αλλά όχι μόνο. Εγώ προσωπικά όπου με παίρνει το κάνω.

Reaction score
150
Ας ξεκινήσουμε από τις παπάτζες.

"..... It overtook Tesla in 2024 to become the world's best-selling maker of electric vehicles (EVs),...."

Όχι δεν την ξεπέρασε. Υπολογίζουν όλο τον στόλο BYDs το οποίο είναι εντελώς λάθος, καθώς τα PHEVs ΔΕΝ είναι ηλεκτρικά. Ηλεκτρικά είναι μόνο τα BEVs. Οπότε ο αρθρογράφος δεν έχει κάνει καν το απαραίτητο homework.
Όχι Γιάννης, Γιαννάκης :) Εξ' ορισμού το PHEV (Plug in Hybrid Electric Vehicle) θεωρείται και ηλεκτρικό όχημα εφόσον μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για κάποια απόσταση, δεν είναι εξάλλου το πρώτο το BBC που έχει αναφέρει αυτό το στατιστικό. Αλλά και τα BEV αν δούμε αποκλειστικά, η BYD ήταν μια ανάσα από την Tesla το 24 και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα την ξεπεράσει το 25.
1749623748724.png

Security.

Π@π@ρ13$ μαρίτσαμ. Αν έχουν security concerns να απαγορευόσουν τα πάντα. Να σταματήσουν την εισαγωγή και να ξηλώσουν όλες τις κάμερες από τις Dahua & Hikvision ας πούμε, που έχει γεμίσει η υφήλιος. Και τα καταγραφικά. Και τα apps.
Να κάνουν το ίδιο για τα Κινέζικα smartphones, tablets, laptops, modems/routers από Ηuawei, Xiaomi, Poco, OnePlus, Vivo, Oppo, Honor, Lenovo, ZTE, Tp-link, και τελειωμό δεν έχει.
Να απαγορεύουν τις εισαγωγές δυτικών προϊόντων που έχουν μέσα κινεζικα components. Εδώ έχει πολύ γέλιο.

κλπ κλπ.

Μόλις τελειώσουν με όλα τα παραπάνω, μπορούν να συζητήσουν. :biggrin:
Κωμωδία.

Άσε που "could be".

Και τα δυτικά "could be" είναι. Επίσης, όταν θέλεις cloud based εφαρμογές γνωρίζεις ήδη πως τα δεδομένα σου είναι εκεί. Αν δεν θες φτιάξε Server στο σπίτι. Ξήλωσε και όλα όσα έχουν μπει στο τοπικό σου δίκτυο (smart gadgets) καθώς έχουν πρόσβαση στο τοπικού σου δίκτυο. Ξήλωσε και το μηχάνημα του provider που σου παρέχει internet στο σπίτι γιατί κατά 99% και αυτό κινέζικο είναι.

Πολύ ισοπεδωτικό σε βλέπω. Πρώτα απ' όλα όντως ξηλώνονται σε σημεία που χρειάζεται, πχ στις υποδομές 5G https://www.gov.uk/government/news/huawei-legal-notices-issued Επίσης μην ξεχνάμε κι αυτό: https://www.reuters.com/sustainabil...n-devices-found-chinese-inverters-2025-05-14/ Η Κινεζική κυβέρνηση ακολουθεί μια πολύ επιθετική πολιτική στο θέμα των παρακολουθήσεων, πέρα απ' ότι έχουμε δει μέχρι στιγμής στην Δύση, π.χ. το 2019 είχαμε αυτό https://www.theguardian.com/cities/...26m-cameras-is-worlds-most-heavily-surveilled Δεν πρόκειται να ξηλώσουμε τα πάντα, ειδικά οι ιδιώτες, αλλά από από το ένα άκρο ας μην πηγαίνουμε στο άλλο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.533
Members
38.459
Νεότερο μέλος
nikolaosgeo