Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.232
Χεστήκαμε για το plug & charge, tap-to-pay (δηλαδή πληρωμή με κάρτα χωρίς λογαριασμούς, apps κλπ.) αρκεί.
Μακάρι. Είναι εξαιρετική επιλογή.

Αλλά μέχρι να... Τέσλα.

Το έχω ξαναπεί: το ταξίδι που έκανα στην Ευρώπη, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το κάνω με οποιαδήποτε άλλη μάρκα ηλεκτρικού ΙΧ. Ούτε αν με πληρώσεις. 😎

Και Αμερική που σκέφτομαι να πάω και να κάνω μεγάλο road trip, εννοείται με Τέσλα. Ούτε κατά διάνοια με οτιδήποτε άλλο. Νοικιάζω Τέσλα, όλα τα settings θα είναι κατευθείαν όπως είναι στο δικό μου, θα είναι σα να μπαίνω στο δικό μου αυτοκίνητο, θα συνεχίσει να παίζει το τινταλ το κομμάτι που έπαιζε σπίτι μου! 😁

Το κάθισμα θα έρθει στις δικές μου ρυθμίσεις, όπως κι οι καθρέφτες, η θέση του τιμονιού, οι κωδικοί για το ντουλαπάκι του συνοδηγού, όλα λέμε. Κινητό και ρολόι, θα δουλεύουν σαν κλειδιά κατευθείαν. Χωρίς Μπαγκς, χωρίς προβλήματα. Φορτίσεις σε οποιοδήποτε Tesla supercharger στις ΗΠΑ, χωρίς καμία περαιτέρω κίνηση, χωρίς κάρτες, χωρίς καν το κινητό. Η ευκολία χρήσης, δεν έχει αντίπαλο.

Αντιθέτως, τελευταία φορά που νοίκιασα (σε κάποιο νησί) αυτοκίνητο (σύγχρονο, ωραιότατο) άλλης μάρκας, έκανα 3 μέρες να βρω κάποια ρύθμιση, δεν κατάφερα ποτέ να συνδέσω σωστά το κινητό μου, δεν δούλευαν οι χάρτες, θρήνος. Άσε παιδάκι μου, ευχαριστώ δε θα πάρω.

ΥΓ. Ναι μεν πολύ υψηλότερες επιδόσεις ταχύτητας φόρτισης εμφανίζουν τα αυτοκίνητα με 800 βόλτ αρχιτεκτονική, αλλά στην πράξη, οι ισχυροί 800-άρηδες είναι σπάνιο είδος σε όλο τον πλανήτη. Όταν και αν, οκ. Μέχρι τότε, οι συστοιχίες των πολλαπλών superchargers της Τέσλα στους άφθονους προορισμούς φόρτισης, είναι χωρίς αντίπαλο. Όπως και οι destination chargers, που είναι επίσης τρομερό ατού. ΤΡΟΜΕΡΟ. 😎
Δωρεάν φόρτιση όταν κοιμάσαι, σε 50.000 ξενοδοχεία! Τι λες τώρα... Ούτε κάρτες, ούτε app, χωρίς ίντερνετ, τίποτα, κουμπώνεις και φορτίζει, ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Όπως τυχαίως, χωρίς να το κυνηγήσω καθόλου, 9 στα 10 ξενοδοχεία που νοίκιασα στην Ευρώπη είχαν Tesla destination chargers!
(3 είχαν Tesla superchargers στο πάρκινγκ τους)

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.860
Members
38.624
Νεότερο μέλος
teamwork