Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.743
Μου άρεσε ο επίλογος

Συνοψίζοντας, ας χαρούμε όσοι αντιπαθούμε –λόγω κολλήματος, νοσταλγίας ή έλλειψης χρημάτων και πριζών– τα ηλεκτρικά

😂🤣😁

melina

Cargo 200
Reaction score
46.578
Θορυβο γκαζια αναρτηση κινηση επαρχιακο δικτυο
Ποση ωρα/χλμ βγαζει ηλεκτρικα
Ριβιού από την ίδια ακριβώς διαδρομή που είχα κάνει όταν έγραψα τις πρώτες εντυπώσεις :D .
Κέντρο Αθήνας - Κιούρκα και επιστροφή, 72 χλμ πήγαινε-έλα.

0 διαθέσιμα χλμ ως EV, άδεια σχεδόν μπαταρία δλδ.

IMG_5844.JPG

Θόρυβος.
Θόρυβοι από αέρα και λάστιχα θα τους χαρακτήριζα ελάχιστους, αμελητέους. Οταν πηγαίνει καθαρά ως ηλεκτρικό δεν υπάρχει κάτι που να σε προβληματίζει από θόρυβο. Αν παίζει και μουσική στο μπαγκράουντ δεν ακούς τίποτα από έξω.

Μηχανή.
Μέχρι τις 2000 στροφές είναι πρακτικά αθόρυβο.
Από και και πάνω μέχρι τις 3-3.5 καταλαβαίνεις ότι λειτουργεί ο κινητήρας χωρίς να ενοχλεί όμως.
3.5-4.5 τον ακούς δυνατά.
4.5-5 και πάνω ακούγεται πολύ δυνατά. Στα 5.8 αρχίζουν τα κόκκινα βέβαια.
Επίσης με το CVT όλα είναι λίγο σχετικά. Αλλο ήχο κάνει στις 2Κ στροφές όταν είναι σε ζόρι και άλλο όταν τσουλάει χαλαρά. Για να καταλάβουμε τι εννοώ, βλέπει κανείς 130-140 χλμ/ωρα στο κοντέρ με στροφές από 1700 ως 3000 στροφές (πραγματικά νούμερα). Αλλάζει πολύ ο θόρυβος αναλόγως την κατάσταση του κιβωτίου.
Επίσης όλα τα παραπάνω (και τα παρακάτω) είναι με mode λειτουργίας normal. Σε sport ή eco αλλάζει συμπεριφορά το drivetrain και αντίστοιχα αλλάζουν όλα αυτά.

Γκάζια
Οι επίσημες μετρήσεις κάτι δείχνουν, αν θυμάμαι καλά είναι κάτω από 7 sec 0-100.
Η δική μου αξιολόγηση είναι ότι δεν του λείπει το γκάζι πουθενά, είναι απίστευτα πρόθυμο ανά πάσα στιγμή, με το που θα πατήσεις το γκάζι ανταποκρίνεται και πετάγεται. Θα έλεγα ότι το όλο στήσιμο του είναι προς μια σπορ κατεύθυνση παρά σε κάτι χαλαρό και ράθυμο, ένα πραδοσιακό suv που θα σε πάει βάρκα γυαλό και με σαφή όρια στη δυναμική του. Και επιταχύνσεις έχει πολύ δυνατές αλλά και ταχύτητες ανεβάζει εύκολα και γρήγορα. Για πότε έγραψε κάποια στιγμή 170 ούτε που το κατάλαβα, εννοώ ούτε από θόρυβο μηχανής ούτε από σταθερότητα το αυτοκίνητο, εκεί που νόμιζα ότι πάω με 130-140 ξεχάστηκα λίγο και είδα το κοντέρ να φτάνει 170 (και έκοψα αμέσως, δεν τρέχω πια για το φόβο των ραντάρ και όχι μόνο).
Τέλος, νομίζω (είμαι σχεδόν σίγουρος δλδ) ότι όταν είναι φορτισμένη η μπαταρία του έχει περισσότερο γκάζι.

Ανάρτηση
Αντίστοιχα ακολουθεί και η ανάρτηση τη σπορ διάθεση του αυτοκινήτου. Είναι σφιχτή και γρήγορη. Δεν περνάς μαγικό χαλί πάνω από τις λακούβες στους δρόμους της Αθήνας αλλά την ίδια στιγμή δεν φυλάγεσαι κιόλας μη τυχόν και πέσεις σε λακούβα φοβούμενος μην διαλυθεί κάτι. Απλά περνάς μέσα από τις λακούβες, καταλαβαίνοντας ακριβώς τι γίνεται στο οδόστρωμα αλλά με μια αίσθηση στιβαρότητας. Στο ανοικτό δρόμο και σε επαρχιακό φιδίσιο αυτό μεταφράζεται αντίστοιχα σε απόλυτο έλεγχο του αυτοκινήτου, χωρίς καμία αίσθηση πλεύσης σε στροφές ή σε υψηλές ταχύτητες ή σε φρενάρισμα. Σε συνδυασμό και με το πρόθυμο γκάζι που έγραψα παραπάνω είναι ένα συνδυασμός που όταν θέλεις "ξυπνάει τον κάγκουρα μέσα σου" σε μια επαρχιακή διαδρομή. Για μένα βέβαια με την θέση οδήγησης ψηλά, την καλή ορατότητα και τις μικρές του διαστάσεις είναι η χαρά του "μπάρμπα" που πάνε τα ζώα του αργά χαζεύοντας τα βουνά και τα λαγκάδια :biggrin:.

Γενικά το όλο πακέτο είναι πλήρες κατά τη γνώμη μου. Δεν μπορώ να βρω κάτι εξαιρετικά αρνητικό στην οδηγική του συμπεριφορά. Από κει και πέρα όμως όπως συμβουλεύω κάθε φίλο και γνωστό θα πρέπει οπωσδήποτε να οδηγήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος το αυτοκίνητο για να έχει ιδία άποψη. Μπορεί να είναι επαρκές για μένα το γκάζι του και για κάποιον άλλον να είναι άθλιο. Η εργονομία του καθίσματος, τιμονιού, μπες-βγες, χώροι, είναι παράμετροι με πολύ έντονη την προσωπική προτίμηση.

Η παρακάτω εικόνα είναι το σκέλος της επιστροφής. Κρατάμε τη μέση ταχύτητα.

IMG_5846.JPG

Η επόμενη, που είναι το history, είναι το σκέλος του πήγαινε.

IMG_5847.JPG

Κρατάμε τη μέση κατανάλωση του πήγαινε, που έπαιζα λίγο παραπάνω με το γκάζι για να δω τα παραπάνω, (θόρυβο, ανταπόκριση γκαζιού...).

Και κάτω βλέπουμε τη μέση κατανάλωση του πήγαινε-έλα καθώς τα μηδένισα όλα όταν ξεκίνησα.

IMG_5848.JPG

5.1 l/100Km και με άδεια μπαταρία. Βέβαια έπαιξε αρκετά και ως ηλεκτρικό στη διαδρομή, σε mode HV.
Που σημαίνει ότι αν το οδηγούσα όπως συνήθως οδηγώ, χαλαρά, σε όλη τη διαδρομή, θα ήμουν αρκετά κάτω από 5, κοντά στο 4.5.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πια εμπειρία από βενζινοκίνητα, τα τελευταία 10 χρόνια δουλεύω με diesel αυτοκίνητα. Τέτοια κατανάλωση είχα με το diesel-hybrid της mercedes (E-class) που ήταν δίλιτρο και sedan. SUV, 2.5 λίτρα μηχανή, 300+ άλογα διαθέσιμα, και κοντά στο 5 κατανάλωση, χωρίς φόρτιση, νομίζω είναι πολύ καλό.
Αυτά.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.855
Τρίτη επίσκεψη στην XPENG, αυτή τη φορά για ένα G6 test drive.

Το μαύρο Performance με το λευκό Nappa έχει φύγει και τη θέση του στο κατάστημα έχει πάρει αυτό το κουκλί 🥰. Απίστευτο χρώμα για το συγκεκριμένο όχημα, και μαζί με το μαύρο αποτελούν ότι καλύτερο για μένα από όσα έχω δει δια ζώσης.

1000011232.jpg

Το μαύρο Performance + White Nappa είναι έξω και με περιμένει 🥰. Το κάθισμα ρυθμίζεται ηλεκτρικά προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τιμόνι όχι. Manual. Σε χαλάει κάπως για τόσα χρήματα και τέτοιο αμάξι αλλά ας είναι. Μάλλον δεν χρειάζεται κιόλας καθώς όταν ρύθμισα το όχημα στα μέτρα μου δεν με ενόχλησε τίποτα στο μπες βγες.

Όταν φεύγεις από το κατάστημα για να βγεις Βουλιαγμένης πρέπει να διασχίσεις ίσως τον χειρότερο "δρόμο - πεζόδρομο - whatever είναι αυτό" που έχω οδηγήσει. "Σαράγιεβο" είναι μάλλον το όνομα του. Σίγουρα όχι δρόμος. Το G6 πέρασε από πάνω σαν μπετό. Δεν ακούστηκε το παραμικρό τρίξιμο μέσα στην καμπίνα. Ταυτόχρονα δεν ένοιωθες να ενοχλείσαι από κάτι κατά το πέρασμα.

Βγαίνοντας στη Βουλιαγμένης και οδηγώντας το αμάξι μέσα είναι τάφος. Πρώτη γκαζιά στο Eco. Δεύτερη στο Comfort. Ώπα, τι έχουμε εδώ; Βάζω το επόμενο ακόμα πιο γρήγορο. Βάζω και το Sport και μου έφυγε το σκ@..... :o. Υπόψη ότι έχει 0-100 σε 4". WTF. Υπάρχει κάποιος λόγος να φτιάχνουν τόσο γρήγορα οχήματα; Θα βγούμε σε κάποια κόντρα με F1; Είναι απίστευτα γρήγορο και θεωρώ δεν υπάρχει κανένας λόγος χρήσης του. Γίνεσαι ένα με το κάθισμα. Ακόμη και το προηγούμενο mode είναι υπερβολή. Στο 99% των διαδρομών ένας normal οδηγός θα είναι το πολύ στο Comfort.

To G6 ακόμη και σε αυτά τα τρελά δεδομένα δεν έδειξε κανένα στοιχείο απώλειας ελέγχου στην ευθεία. Σε αντίθεση με κάποια άλλα που έχω οδηγήσει που πάνε βάρκα γιαλό στο πρώτο γκάζι. Σε στροφές δεν το έτρεξα αλλά όσο το πήγαινα ήταν άψογο. Μέσα στα στενά της περιοχής ο όγκος του δεν έδειχνε πρόβλημα. Το σχήμα του τιμονιού είναι λίγο περίεργο αλλά το συνηθίζεις. Όταν ανάβεις φλας στην οθόνη πίσω από το τιμόνι σου ανοίγει και η αντίστοιχη πλαϊνή κάμερα, με εξαιρετική διαύγεια εικόνας. Το όχημα βλέπει όλα τα διπλανά οχήματα (Tesla like) και στα δείχνει και στις δύο οθόνες, ανάλογα τι ρυθμίσεις έχεις. Στην δεξιά οθόνη μπορείς να έχεις split screen menu και navigation, το οποίο το κάνεις και flip αν θες σύροντας οριζόντια τρία δάχτυλα.

Κάναμε και αυτόνομο παρκάρισμα. Πολύ πλάκα έχει να το βλέπεις να πηγαίνει μόνο του μπρος πίσω, να στρίβει τιμόνι κλπ. Όταν φτάνεις σε χώρο που θα παρκάρεις, ενεργοποιείς το σύστημα από μοχλό πίσω από το τιμόνι, και αυτό ψάχνει θέσεις. Θα σου παρουσιάζει με μπλε κουτάκια τις επιλογές που βρήκε, πατάς αυτή που θες και ένα ακόμη κουμπί και παρκάρει μόνο του. Στη περίπτωση μας το παρκάρισμα ήταν άψογο και γρήγορο. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια άλλαζε γωνία στο καθρέφτη οδηγού για να βλέπω καλύτερα που πάει, και όταν σταμάτησε τον επανέφερε. Να σημειωθεί επίσης πως ο χώρος που επέλεξε να παρκάρει δεν είχε σχετικές διαγραμμίσεις. Κατάλαβε ότι εκεί χωράει και τον πρότεινε.

Από εξοπλισμό ότι όχημα και να διαλέξεις από LR ή Performance έχουν τα πάντα μέσα στην τιμή. Η ποιότητα κατασκευής, τα υλικά και ο εξοπλισμός, για μένα, οτιδήποτε υπάρχει στα 45k - 55k ανεξαρτήτως καυσίμου το G6 Performance AWD των 47k (σήμερα) το κάνει (ίσως και) να ντρέπεται. Το ίδιο ισχύει και για το G6 LR RWD των 41k (σήμερα) στην κατηγορία 38k - 45k (μη πω 35k - 45k). Μέχρι τα μέσα του 2026 θα έρθει και το G6 SR στα 38k (με έκπτωση & επιδότηση aka σήμερα), αλλά θα του λείπουν πράγματα. Εκεί δεν ξέρω. Ανάλογα τα γούστα και τις ανάγκες.

Στο κατάστημα μου είπαν πως υπάρχει ενδιαφέρον και δεν το περίμεναν, καθώς συντρέχουν πολλά μαζί όπως ηλεκτρικό, ακριβό, Κινέζικο. Έρχονται και Teslaδες για αλλαγή. Οι πρώτες πωλήσεις έχουν ήδη γίνει και αναμένονται τα οχήματα. Ετοιμάζεται νέο κατάστημα στο Μαρούσι όπως διάβασα, και ακολουθούν Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα και Ηράκλειο Κρήτης.

Τα XPENG κατασκευάζονται στην Αυστρία.

Last edited:

Reaction score
26.247
Ριβιού από την ίδια ακριβώς διαδρομή που είχα κάνει όταν έγραψα τις πρώτες εντυπώσεις :D .
Κέντρο Αθήνας - Κιούρκα και επιστροφή, 72 χλμ πήγαινε-έλα.

0 διαθέσιμα χλμ ως EV, άδεια σχεδόν μπαταρία δλδ.

View attachment 386086

Θόρυβος.
Θόρυβοι από αέρα και λάστιχα θα τους χαρακτήριζα ελάχιστους, αμελητέους. Οταν πηγαίνει καθαρά ως ηλεκτρικό δεν υπάρχει κάτι που να σε προβληματίζει από θόρυβο. Αν παίζει και μουσική στο μπαγκράουντ δεν ακούς τίποτα από έξω.

Μηχανή.
Μέχρι τις 2000 στροφές είναι πρακτικά αθόρυβο.
Από και και πάνω μέχρι τις 3-3.5 καταλαβαίνεις ότι λειτουργεί ο κινητήρας χωρίς να ενοχλεί όμως.
3.5-4.5 τον ακούς δυνατά.
4.5-5 και πάνω ακούγεται πολύ δυνατά. Στα 5.8 αρχίζουν τα κόκκινα βέβαια.
Επίσης με το CVT όλα είναι λίγο σχετικά. Αλλο ήχο κάνει στις 2Κ στροφές όταν είναι σε ζόρι και άλλο όταν τσουλάει χαλαρά. Για να καταλάβουμε τι εννοώ, βλέπει κανείς 130-140 χλμ/ωρα στο κοντέρ με στροφές από 1700 ως 3000 στροφές (πραγματικά νούμερα). Αλλάζει πολύ ο θόρυβος αναλόγως την κατάσταση του κιβωτίου.
Επίσης όλα τα παραπάνω (και τα παρακάτω) είναι με mode λειτουργίας normal. Σε sport ή eco αλλάζει συμπεριφορά το drivetrain και αντίστοιχα αλλάζουν όλα αυτά.

Γκάζια
Οι επίσημες μετρήσεις κάτι δείχνουν, αν θυμάμαι καλά είναι κάτω από 7 sec 0-100.
Η δική μου αξιολόγηση είναι ότι δεν του λείπει το γκάζι πουθενά, είναι απίστευτα πρόθυμο ανά πάσα στιγμή, με το που θα πατήσεις το γκάζι ανταποκρίνεται και πετάγεται. Θα έλεγα ότι το όλο στήσιμο του είναι προς μια σπορ κατεύθυνση παρά σε κάτι χαλαρό και ράθυμο, ένα πραδοσιακό suv που θα σε πάει βάρκα γυαλό και με σαφή όρια στη δυναμική του. Και επιταχύνσεις έχει πολύ δυνατές αλλά και ταχύτητες ανεβάζει εύκολα και γρήγορα. Για πότε έγραψε κάποια στιγμή 170 ούτε που το κατάλαβα, εννοώ ούτε από θόρυβο μηχανής ούτε από σταθερότητα το αυτοκίνητο, εκεί που νόμιζα ότι πάω με 130-140 ξεχάστηκα λίγο και είδα το κοντέρ να φτάνει 170 (και έκοψα αμέσως, δεν τρέχω πια για το φόβο των ραντάρ και όχι μόνο).
Τέλος, νομίζω (είμαι σχεδόν σίγουρος δλδ) ότι όταν είναι φορτισμένη η μπαταρία του έχει περισσότερο γκάζι.

Ανάρτηση
Αντίστοιχα ακολουθεί και η ανάρτηση τη σπορ διάθεση του αυτοκινήτου. Είναι σφιχτή και γρήγορη. Δεν περνάς μαγικό χαλί πάνω από τις λακούβες στους δρόμους της Αθήνας αλλά την ίδια στιγμή δεν φυλάγεσαι κιόλας μη τυχόν και πέσεις σε λακούβα φοβούμενος μην διαλυθεί κάτι. Απλά περνάς μέσα από τις λακούβες, καταλαβαίνοντας ακριβώς τι γίνεται στο οδόστρωμα αλλά με μια αίσθηση στιβαρότητας. Στο ανοικτό δρόμο και σε επαρχιακό φιδίσιο αυτό μεταφράζεται αντίστοιχα σε απόλυτο έλεγχο του αυτοκινήτου, χωρίς καμία αίσθηση πλεύσης σε στροφές ή σε υψηλές ταχύτητες ή σε φρενάρισμα. Σε συνδυασμό και με το πρόθυμο γκάζι που έγραψα παραπάνω είναι ένα συνδυασμός που όταν θέλεις "ξυπνάει τον κάγκουρα μέσα σου" σε μια επαρχιακή διαδρομή. Για μένα βέβαια με την θέση οδήγησης ψηλά, την καλή ορατότητα και τις μικρές του διαστάσεις είναι η χαρά του "μπάρμπα" που πάνε τα ζώα του αργά χαζεύοντας τα βουνά και τα λαγκάδια :biggrin:.

Γενικά το όλο πακέτο είναι πλήρες κατά τη γνώμη μου. Δεν μπορώ να βρω κάτι εξαιρετικά αρνητικό στην οδηγική του συμπεριφορά. Από κει και πέρα όμως όπως συμβουλεύω κάθε φίλο και γνωστό θα πρέπει οπωσδήποτε να οδηγήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος το αυτοκίνητο για να έχει ιδία άποψη. Μπορεί να είναι επαρκές για μένα το γκάζι του και για κάποιον άλλον να είναι άθλιο. Η εργονομία του καθίσματος, τιμονιού, μπες-βγες, χώροι, είναι παράμετροι με πολύ έντονη την προσωπική προτίμηση.

Η παρακάτω εικόνα είναι το σκέλος της επιστροφής. Κρατάμε τη μέση ταχύτητα.

View attachment 386087

Η επόμενη, που είναι το history, είναι το σκέλος του πήγαινε.

View attachment 386088

Κρατάμε τη μέση κατανάλωση του πήγαινε, που έπαιζα λίγο παραπάνω με το γκάζι για να δω τα παραπάνω, (θόρυβο, ανταπόκριση γκαζιού...).

Και κάτω βλέπουμε τη μέση κατανάλωση του πήγαινε-έλα καθώς τα μηδένισα όλα όταν ξεκίνησα.

View attachment 386089

5.1 l/100Km και με άδεια μπαταρία. Βέβαια έπαιξε αρκετά και ως ηλεκτρικό στη διαδρομή, σε mode HV.
Που σημαίνει ότι αν το οδηγούσα όπως συνήθως οδηγώ, χαλαρά, σε όλη τη διαδρομή, θα ήμουν αρκετά κάτω από 5, κοντά στο 4.5.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πια εμπειρία από βενζινοκίνητα, τα τελευταία 10 χρόνια δουλεύω με diesel αυτοκίνητα. Τέτοια κατανάλωση είχα με το diesel-hybrid της mercedes (E-class) που ήταν δίλιτρο και sedan. SUV, 2.5 λίτρα μηχανή, 300+ άλογα διαθέσιμα, και κοντά στο 5 κατανάλωση, χωρίς φόρτιση, νομίζω είναι πολύ καλό.
Αυτά.
Πολύ ενδιαφέρον, η μλκ με το καινούριο ειναι οτι το gr που εχει τα άπαντα και ηλιοροφή είναι οτι έρχεται με 20αρες ...

Σκέφτομαι και το καινούριο nx450h αλλά 80κ για όχημα που δεν θα κάνω ούτε 6000 χλμ το χρόνο ψιλομλκ το κόβω

melina

Cargo 200
Reaction score
46.578
Πολύ ενδιαφέρον, η μλκ με το καινούριο ειναι οτι το gr που εχει τα άπαντα και ηλιοροφή είναι οτι έρχεται με 20αρες ...

Σκέφτομαι και το καινούριο nx450h αλλά 80κ για όχημα που δεν θα κάνω ούτε 6000 χλμ το χρόνο ψιλομλκ το κόβω
Από 19 σε 20 δεν είναι μεγάλο άλμα κατά τη γνώμη μου.
Παλιά 19αρα ζάντα σήμαινε και χαμηλό προφίλ, συνήθως 35, και ήταν πράγματι σαν να πηγαίνεις με τις ζάντες μόνο :biggrin: .
Τώρα η 19αρα έχει προφίλ 55, δεν νιώθω ότι έχω απώλεια άνεσης από το λάστιχο. Νταξ' αν ήταν 17αρα με 65 προφίλ θα ήταν πιο μαλακό αλλά δεν μιλάμε πια για τέτοιες συγκρίσεις.

IMG_5845.JPG

Στις 20 ίντσες τι προφίλ έχει;
Θα έχεις λίγο πιο ακριβό λάστιχο στις αλλαγές, αυτό μόνο. Και αντικειμενικά θα είναι πιο γεμάτος ο θόλος άρα πιο όμορφη εικόνα.

Το lexus μου άρεσε πιο πολύ και ασθητικά, στο προηγούμενο, το νέο δεν το έχω δει ακόμα.
Παίρνεις κάποια κλικ παραπάνω ποιότητα σε κατασκευή, πιο διαλεγμένα εξαρτήματα, άλλο design και περισσότερη πολυτέλεια.
Για κάποιους είναι σημαντικό να έχουν αυτοκίνητο που είναι και statement. Απόλυτα θεμιτό για μένα. Εφόσον έχουν τα χρήματα γιατί όχι;

Νόμος και αστυνομία καλύπτονται με αυτό; ο μόνος λόγος που το ψάχνω είναι αυτό, δεν προβλέπεται να οδηγήσουμε στα χιόνια.

melina

Cargo 200
Reaction score
46.578
θόλο δεν το λένε; δεν έχω πιει και καφέ ακόμα :biggrin:

Πλέον με τη θηριώδη ροπή που έχουν τα αυτοκίνητα από μηδέν στροφές δεν έχουν λόγο να μη βάζουν τροχούς με μεγαλύτερη διάσταση.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.569
Νόμος και αστυνομία καλύπτονται με αυτό; στα χιόνια.
Ναι.

alexis

Reaction score
33.855
H Zeekr, και κατ' επέκταση και η Lynk & Co καθώς ανήκει στις Geely & Zeekr, ολοκλήρωσε την συγχώνευση της με την Geely. Και οι δύο εταιρείες πλέον ανήκουν κατά 100% στην Geely. Η ίδια έδωσε την δυνατότητα στους πρώην μετόχους να πάρουν μετοχές της Geely ή μετρητά.

Αν καταλαβαίνω σωστά η εταιρεία προσπαθεί να βάλει μια τάξη με τα πολλά brands και μοντέλα, και να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις (κανόνες efficiency ένα παράδειγμα). Πιθανόν να μην χρειάζονται και το Lynk & Co 02 και το Zeekr Χ, και σε 2-3 εκδόσεις το καθένα, ένα άλλο παράδειγμα. Ή αυτοί που τα φτιάχνουν να είναι η ίδια μια ομάδα αντί δύο ή παραπάνω. Ίδια τμήματα R&D δηλαδή αντί ένα το καθένα. Και άλλα που δεν ξέρουμε ακόμα.

Last edited:

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.746
Απίστευτο χρώμα για το συγκεκριμένο όχημα, και μαζί με το μαύρο αποτελούν ότι καλύτερο
:headbang:

Δώσε μας απλά ρε συ μια οδηγία που σταματάει το (παππουδο)ασημί και που ξεκινάει το γκρι να ξέρουμε κι εμείς, μην γίνει καμιά στραβή και αντί για το "απίστευτο" πάρουμε την αηδία το γκρι στο επόμενο αυτοκίνητό μας! Γιατί ποιος μας ξεπλένει μετά...

Αυτό το γκρί (και τα παρακλάδια του) δεν θέλω να το βλέπω μπροστά μου. Σε κανένα όχημα.
Πολύ όμορφο. Μη το πάρεις γκρι μόνο θα ανέβω πάνω. :tongue:
Για όνομα, όχι γκρι ή λευκό έξω. Πάει στράφι το αμάξι.
ΕΛΕΟΣ. ΌΧΙ ΆΛΛΟ ΓΚΡΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ. :biggrin:
Θα ξεκινήσω κίνημα να καταργηθούν όλα τα γκρι και το μαύρο. :smg:
Και μια οδηγία για το μαύρο παρακαλώ, γιατί τελικά δεν κατάλαβα.

alexis

Reaction score
33.855
:headbang:

Δώσε μας απλά ρε συ μια οδηγία που σταματάει το (παππουδο)ασημί και που ξεκινάει το γκρι να ξέρουμε κι εμείς, μην γίνει καμιά στραβή και αντί για το "απίστευτο" πάρουμε την αηδία το γκρι στο επόμενο αυτοκίνητό μας! Γιατί ποιος μας ξεπλένει μετά...

Και μια οδηγία για το μαύρο παρακαλώ, γιατί τελικά δεν κατάλαβα.
Ξέχασες να βάλεις την απάντηση μου στον Κώστα σε σχετικό ερώτημα. Αυτή λέει ότι δεν λέω όχι σε κανένα χρώμα, φτάνει να είναι στην σωστή απόχρωση και να είναι όμορφο τόσο σαν χρώμα όσο και πάνω στο όχημα για το οποίο επιλέχθηκε. Οι παραπάνω απαντήσεις που έβαλες είναι ως δείγμα υπερβολής χρήσης του συγκεκριμένου χρώματος. Δεν πάει σε όλα τα οχήματα, και αρκετές επιλογές στις αποχρώσεις από τα εργοστάσια είναι για τα σκουπίδια. Σε όλα τα χρώματα. Όχι μόνο σε αυτό. Σε αρκετά, μην πω σε πάρα πολλά, οχήματα που κυκλοφορούν εκεί έξω οι συνδυασμοί χρώμα - όχημα είναι τα μπάζα. Τι να κάνουμε τώρα.

alexis

Reaction score
33.855
οδηγία
Δεν υπάρχει οδηγία. Εξαρτάται από το σχέδιο, το χρώμα, και την απόχρωση. Μπορεί σε ένα σχέδιο να του πάει το γκρί αλλά όχι αυτό που επέλεξαν. Ακόμη και το λευκό έχει άπειρες αποχρώσεις. Πιο λευκό; :)

Reaction score
26.247
235/55/19 εχω στο cx7 , οι 20 αρες είναι υπερβολή, ωστόσο και οι 2 εκδόσεις rav4 που με ενδιαφέρουν και οι 2 του nx είναι επίσης 20αρες.
Σειχτηρ... θα χαζεψω το 3008 ηλεκτρικό αν και θα προτιμούσα το drive train του σε ds

Reaction score
399
Ξέχασες να βάλεις την απάντηση μου στον Κώστα σε σχετικό ερώτημα. Αυτή λέει ότι δεν λέω όχι σε κανένα χρώμα φτάνει να είναι Κινέζικό!! Τι να κάνουμε τώρα.
:lolsign:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.138
Members
38.660
Νεότερο μέλος