Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

melina

Cargo 200
Reaction score
42.945
Αυτά τα κομμένα από πάνω τιμόνια ποιος τα σκέφτηκε; Μην μου πείτε ότι δεν κρεμάτε τα χέρια από το πάνω μέρος της στεφάνης σε πολύωρη οδήγηση;
Πρέπει να είναι και στη σωστή απόσταση το ταμπλό από πίσω ώστε να παίζουν ρυθμικά με τη μουσική τα ακροδάκτυλα, τα νύχια βασικά, αλλιώς δεν έχει νόημα.

Reaction score
5.410
Mόνο με προσθήκη του PowerTank (έξτρα μπαταρία στο ψεύτικο τεπόζιτο) κάτι γίνεται, ώστε να υπάρχει μια στοιχειώδης αυτονομία 183χλμ στον αυτοκινητόδρομο (με 110χλμ/ώρα).

+ 3300 ευρώ δηλαδή επιπλέον στα ήδη 24.700 ευρώ που κοστίζει η 2022 Zero SRF Premium, φτάσαμε τα 28.000 ευρώ

+ βαλίτσες και τα λοιπά, ένα 30άρι δηλαδή το θέλεις.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.152
Στο τέλος θα μας λένε να παίρνουμε αυτοκίνητα αλλά να μην τα κινούμε. Θα μπαίνουμε μέσα και θα κάνουμε βρουμ-βρουμ σαν τα παιδιά στην αγκαλιά του μπαμπά... :lol:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.675
Στο τέλος θα μας λένε να παίρνουμε αυτοκίνητα αλλά να μην τα κινούμε. Θα μπαίνουμε μέσα και θα κάνουμε βρουμ-βρουμ σαν τα παιδιά στην αγκαλιά του μπαμπά... :lol:

Γι αυτό λέω ότι είναι ψύχωση αυτό με την αναγκαστική επιβολή της ηλεκτροκινησης... Βλέπουμε το δέντρο και χανουμε το δασος... Επιπλέον, δεν τιμωρουνται ( : φορολογουνται) ισομερώς πηγές ρύπανσης... Κι όλο αυτό γιατί;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.152
Γι αυτό λέω ότι είναι ψύχωση αυτό με την αναγκαστική επιβολή της ηλεκτροκινησης... Βλέπουμε το δέντρο και χανουμε το δασος... Επιπλέον, δεν τιμωρουνται ( : φορολογουνται) ισομερώς πηγές ρύπανσης... Κι όλο αυτό γιατί;
Γιατί το αυτοκίνητο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων των κρατών. Και κάθε αναγκαστική αλλαγή είναι win-win λύση για τους πολιτικούς.

Για παράδειγμα, δεν γνωρίζουμε πώς και πότε θα "αντιδράσει" το περιβάλλον από τη μείωση των εκπομπών. Αν δηλαδή η πρόληψη σε αυτό το σημείο μπορεί να ανατρέψει τα καταστροφικά γεγονότα. Όλο όμως το βάρος συνεχίζει να πέφτει σε αυτήν, αφήνοντας σε δυσμενή θέση την ετοιμότητα για τις καταστροφές, την "παθητική ασφάλεια" δηλαδή. Ο λόγος είναι προφανής: οι ενέργειες που δεν έχουν άμεσο κέρδος για τον πολιτικό και την οικονομία είναι "περιττές".

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.372

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.252
Όσον αφορά το λίζινγκ ηλεκτρικού αυτοκινήτου, να ενημερώσω για κάτι που ούτε γω δεν ήξερα:

Το μηνιαίο μίσθωμα, περνάει στα έξοδα με συντελεστή 150% (υπεραπόσβεση).

Δηλαδή αν πληρώνεις μίσθωμα 500€ μηνιαία, στα έξοδα περνάει 750€.

Gio

Reaction score
185
130 μου είπε ο λογιστής μου. Τέλος πάντων μικρό το κακό.
Πάντως, επειδή αρχίζω να το σκέφτομαι σοβαρά για ηλεκτρικό, το Σκ θα νοικιάσω ένα id3 να πάρω μία ιδέα, μπορείς εσύ να μου πεις μια πού έχεις εμπειρία;
Θέλω πχ να πάω Θεσσαλονίκη- Λάρισα με cruise control 130, a/c , ράδιο, κτλ πηγαινοέρχομαι;
Α) άνετα
Β) με την ψυχή στο στόμα
Η σάν τόν προαστιακό δεν έχει;

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.699
Μόνο να πας .. (α)
Να πας και να ρθεις (β)
Άρα (γ) για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Και αυτός ηλεκτρικός είναι αλλά έχει μεγάλη μπαλαντέζα .

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.409
Για ρωτήστε πληζ τους λογιστές σας αν όλοι οι ΚΑΔ δικαιολογούν σαν έξοδο αυτοκίνητο. Επίσης,αν κόβεις τιμολόγιο σε 1-2 εργοδότες - πελάτες δικαιολογείται αυτοκίνητο ή πρέπει να έχεις πολλούς πελάτες και συνεπώς πολλες μετακινήσεις;

Gio

Reaction score
185
Όχι, δεν δικαιολογούν όλοι οι ΚΑΔ αυτό το έξοδο.
Καί όπως μου είπαν, μπορεί να μην γίνει δεκτό το έξοδο ακόμη και αν δικαιολογείται στην ΚΑΔ.
Το σημαντικό ερώτημα είναι γιατί να πάει κάποιος στη Λάρισα;
Σβετλάνα!!!

Reaction score
5.410
Καλό που περνάει σε κάποιους στα έξοδα. Αρκεί βέβαια να υπάρχουν έσοδα για να δικαιολογηθούν τα έξοδα. :D

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.675
Όχι, δεν δικαιολογούν όλοι οι ΚΑΔ αυτό το έξοδο.
Καί όπως μου είπαν, μπορεί να μην γίνει δεκτό το έξοδο ακόμη και αν δικαιολογείται στην ΚΑΔ.
ασφάλεια δικαίου πάνω απ' όλα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.649
Members
38.217
Νεότερο μέλος
zero_IQ