Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.649
Αυτά τα κινέζικα κυκλοφορούν όλα, ή βρίσκονται σε καμιά χωματερή/πάρκινγκ ώστε να δείχνει η Κίνα την "κυριαρχία" της στα ηλεκτρικά;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.025
Το MINI EV είναι εξαιρετικό, αλλά έχουν μικρή παραγωγή, ούτε για την αγορά της Κίνας δε φτάνει..
108 χιλιάδες αυτοκίνητα όλα κι όλα.

gonis

Luger
Reaction score
12.065

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.025
Τον γουστάρω πολύ τον Rowan Atkinson, είναι παιδικός μου έρωτας ο Mr Bean, και είναι βεβαίως σεβαστή η άποψή του, και πολύ αστείος (αλλά και εύστοχος) ο παραλληλισμός με "ήχο πλυντηρίου", που τα σκέφτεται ο άτιμος!

Reaction score
5.405
Μηδέν σεβασμός σε όσους παρασύρουν την κοινή γνώμη με προκλητικές δηλώσεις.

Την άποψή του ας την κρατήσει για τον εαυτό του, να τη βροντοφωνάζει όταν οδηγεί στην πίστα το θορυβώδες τερατούργημα, την GR του.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.739
Πάρα πολύ έξυπνη επιχειρηματική κίνηση. Αμέσως τα προτιμούν όσοι ταξιδεύουν με Tesla
Δεν είμαι τόσο σίγουρος... Πόσοι να είναι πια?

gonis

Luger
Reaction score
12.065
Μηδέν σεβασμός σε όσους παρασύρουν την κοινή γνώμη με προκλητικές δηλώσεις.

Την άποψή του ας την κρατήσει για τον εαυτό του, να τη βροντοφωνάζει όταν οδηγεί στην πίστα το θορυβώδες τερατούργημα, την GR του.

Τουλάχιστον αυτός επιχειρηματολογεί και έχει και χιούμορ!
Και έχει και πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού!!
Εσυ βγάζεις κόμπλεξ και ξινίλα άνευ λόγου και αιτίας:p

gonis

Luger
Reaction score
12.065
Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση,όταν διαβάζω εδώ μέσα ποστ που θεωρώ ενδιαφέροντα,αξιόπιστα και κυρίως αντικειμενικά βάζω λαικ;)
Η συμμετοχή η δίκη σου στο θρεντ είναι στη χαρτογράφηση της Βουλγαρίας σε σταθμούς φόρτισης.
Εκεί κάνω skip
Στα ταλιμπανοθρησκευτικα ποστ τρολαρω με χαρά:)

Reaction score
5.405
Ε βέβαια κάνεις skip, αφού οι πραγματικές πληροφορίες που σχετίζονται με την κυριολεκτική χρήση των ηλεκτρικών δεν σε αφορούν.

Ενώ τι θα πει ένας δηλωμένος petrolhead υποτίθεται έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο νήμα των ηλεκτρικών.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.498
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν περιμένει τον Mr. Βean να μάθει αν θα πάρει ηλεκτρικό ή όχι. Η δε είσοδος τους στην Ελληνική αγορά, γιατί αυτό μας ενδιαφέρει, θα είναι αργή και σταθερή. Όσο τα οχήματα θα έχουν plus 30k η αγορά θα είναι η ίδια. 10.000 - 15.000 κομμάτια το χρόνο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.025
Ο Rowan Atkinson δεν είναι "κατά των EV", αυτό δεν ισχύει.

Παραδέχεται πως για μέσα στην πόλη, η έλλειψη θορύβου και καυσαερίων από τα EV μπορεί να οδηγήσει σε σαφή βελτίωση στο αστικό περιβάλλον, και προτείνει στον κόσμο να πάρει EV, τουλάχιστον για τις αστικές μετακινήσεις, και εφόσον οικονομικά αυτό το αντέχουν, διότι οι τιμές των μικρών ηλεκτρικών, δεν είναι αυτές που θα έπρεπε να είναι, κι αυτό είναι γεγονός.

Οι αντιρρήσεις του αφορούν καταρχήν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπου η "παράδοση" θέλει εξάτμιση, αλλά και πάλι αφήνει παραθυράκι πως θα συνηθίσουν σιγά σιγά κι εκεί τα EV σε κάποια φάση, απλώς δεν ήρθε ακόμα αυτή η φάση, τουλάχιστον για τον ίδιο.

Και συμφωνώ. Για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό χρειάζονται μπαταρίες στερεάς κατάστασης, μεγαλύτερης ενεργειακής πυκνότητας, μικρότερου βάρους, ταχύτερης φόρτισης και χωρίς προβλήματα υπερθέρμανσης.

Καλό το πλαντ, σφαίρα, αλλά μια χαρά ζεσταίνεται η μπαταρία μετά από κάποια χρήση.

Ταυτόχρονα, ο Rowan θέτει το θέμα των ταξιδιών με EV, όπου ο καθένας έχει ήδη ένα Ice να κάνει τη δουλειά του, και λέει πως δεν είναι δα "ανάγκη" να πάρεις σώνει και καλά EV, το κέρδος είναι ελάχιστο (άλλο οι καταναλώσεις των ice εντός πόλης με σταμάτα ξεκίνα, κι άλλο σε εθνική οδό με σταθερή ταχύτητα) και είναι υπαρκτή η ταλαιπωρία στις παρούσες υποδομές, για τις οποίες όλοι γκρινιάζουν, ανεξαιρέτως, σε κάθε χώρα, άρα ένα δίκιο θα το έχουν.

Κι άλλα θέματα θέτει ο Rowan Atkinson, και δεν κάνει λάθος σε κανένα. Καλώς ή κακώς, έχει δίκιο.

Ξέρει από αυτοκίνητα. Περισσότερα από μένα κι από σένα ..

Αλλά δεν είναι κατά της ηλεκτροκίνησης, ίσα ίσα, αυτός ήταν από τους πρώτους που πήρε υβριδικό και ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Τέλος, ο Rowan Atkinson είναι πολύ πλούσιος, κι έχει μια απίστευτη συλλογή από εξαιρετικά ice αυτοκίνητα. Μη βλέπεις εμάς που είχαμε τις μπακατέλες μας πριν πάρουμε EV, άμα είχαμε και εμείς τις σούπερ αυτοκινητάρες μας τις πολυτελέστατες, τις χλιδάτες και με επιδόσεις τρελές, δεν θα μας έκανε καμία εντύπωση το EV των 50 χιλιάρικων.

Άρα, με τέτοια συλλογή αυτοκινήτων στη διάθεσή του, τι περιμένεις; Να εντυπωσιαστεί από το iD.3 ή το φτηνό model 3 RwD? Μπακατέλες είναι για αυτόν.

Μια χαρά τα λέει, αρκεί να ξέρεις ποιος μιλάει.😎

Reaction score
5.405
Όταν είσαι κατά, είσαι κατά.
Μπορείς να γράψεις ολόκληρο άρθρο που να δείχνει υποτίθεται αντικειμενικό, αλλά στην ουσία να περνάς το αρνητικό σου μήνυμα.

Το άρθρο είναι ένα "ναι μεν, αλλά". Το "κι εγώ έχω ένα" είναι αστείο επιχείρημα.

Που καταλήγει φυσικά στο μήνυμα που θέλει να περάσει, που δεν είναι άλλο από (τι έκπληξη!):
"hold fire for now. Electric propulsion will be of real, global environmental benefit one day, but that day has yet to dawn."

Το ίδιο και ο serpentza. Αφού το δήλωσε, δεν τα γουστάρει τα ηλεκτρικά, το πολύ να δεχτεί τα υβριδικά. Θα βρει τρόπο να παρουσιάσει αρνητικά πράγματα από Κίνα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.025
Μόνον αυτό, που βγήκε από το στόμα του, εμένα μου αρκεί:

"I love electric vehicles – and was an early adopter".

Τα υπόλοιπα που λες, είναι θεωρίες συνωμοσίας.
Τζάμπα γκρίνια.

Άστον να έχει την άποψή του, δε χρειάζεται όλοι να είναι φανατικοί υπέρ των EV, ιδίως κάτι ζάμπλουτοι σαν αυτόν.

Reaction score
5.405
Εμένα δεν μου αρκεί που ήταν early adopter. Πήρε ένα για την πλάκα του, ε και;
Kι εγώ είχα πικάπ κάποτε. Δεν θα προσποιηθώ ότι το αγαπώ για να το παίξω αντικειμενικός.

Ούτε ότι είναι μηχανικός μου λέει κάτι. Ίσα-ίσα, αν μαστορεύει τα αμάξια του, πώς να του αρέσουν τα ηλεκτρικά που δεν μπορεί να αγγίξει τίποτα κάτω από το καπώ; Κι αφού έχει γκαράζ με σπορ αυτοκίνητα, και μια αμύθητη περιουσία από πίσω να τα συντηρεί, ένας λόγος παραπάνω να είναι αρνητικός.

Να έχει την άποψή του, ναι, τον αφήνω. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι είναι δημόσιο πρόσωπο και η γνώμη του μπορεί να επηρεάσει αρνητικά πολύ κόσμο.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.025
Ζω ένα δράμα...
Α ρε ψυχούλα, έλα, γείρε στον ώμο μου, πες μου τι τραβάς.

Last edited:

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.620
Members
38.210
Νεότερο μέλος