Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.540
@Dimifoot εδώ είσαι
Ωραίο αλλά SUV. Τι καημό έχετε με τα SUV δεν καταλαβαίνω

Reaction score
23.614
Ωραίο αλλά SUV. Τι καημό έχετε με τα SUV δεν καταλαβαίνω
και ιμερσιβ παρακαλώ.

αυτό που λέει και το παλικάρι στην παρουσίαση, η θέση οδήγησης (και η πρακτικότητα να μην σε απασχολεί το είδος και η ποιότητα του δρόμου)

εμένα μ αρεσ πολύ αυτό πάντως, αλλά μάλλον είναι κοντά στα 5μ
Μπα όχι , 4820 λέει εδώ

melina

Cargo 200
Reaction score
42.984
Τι καημό έχετε με τα SUV δεν καταλαβαίνω
once you go SUV you never go back

Μπαίνω καμιά φορά σε ταξί (σενταν) να κατέβω κέντρο και βρίζω στο έμπα έβγα.
Μπήκα σε μια 3αρα bmw προχθές, που τη βρήκα πρόχειρη μπροστά μου στο βενζινάδικο (γιατί έκανα κάποιες λάθος σκέψεις για το νέο leasing της κυράς) και αμέσως έφυγε και το παραμικρό υπόλλειμα σκέψης (και είχα κάποτε για πολλά χρόνια E92, ήμανε πιο νεούδι τότε).
Αυτές τις μέρες χρησιμοποιώ το RAV4 του πατέρα μου (20ετίας) και νομίζω ότι είναι στο πιο σωστό ύψος, για μένα, στο μπες βγες.
Αυτό που έχει σημασία κατά τη γνώμη μου δεν είναι τόσο το ύψος καθεαυτό, ειδικά αν πρέπει να "σκαρφαλώσεις" λίγο για να μπεις, αλλά το να μπορεί το πόδι να πατάει έδαφος με το που το βγάλεις έξω χωρίς να βρίσκει η γάμπα στο πίσω μέρος στο κατώφλι της πόρτας. Αν τυχόν ακουμπάει λίγο τότε ο σχεδιασμός της πόρτας πρέπει να είναι τέτοιος που να μένει καθαρό πάντα το σημείο αυτό του αυτοκινήτου ώστε να μη το σκουπίζεις με το παντελόνι σου.

Απο κει και πέρα η υπερυψωμένη θέση οδήγησης (αλλά και των επιβατών) κάνει τη διαδρομή πιο ασφαλή και πιο ενδιαφέρουσα.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.832
Πολύ όμορφο, πολυτελές και η τεχνολογία ανάρτησης μεταβλητής απόσβεσης ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.
Το θέμα είναι πόσα θα ζητάει η έκδοση AWD με όλα τα απαραίτητα εξτρά πάνω...

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.615
once you go SUV you never go back
Έχω πάει ταξίδια με Vitara, ΧTRAIL, Tiguan, Land Rover και Cayenne. Αλλά και με Panamera, CLS και άλλα χαμηλά. Κάποια από αυτά τα οδηγούσα εγώ. Ποτέ δεν μου άρεσε η ψηλή θέση οδήγησης. Σαν να οδηγό φορτηγό είναι. Και που ξέρεις από φορτηγά είναι η επόμενη ερώτηση. Έχω κάνει Χ διαδρομές με Actros. Φυσικά δεν οδηγούσα εγώ. Τι σας αρέσει από τόσο ψηλά δεν καταλαβαίνω. Για να υπόλοιπα να κάνετε γυμναστική και να τρώτε λιγότερο και σωστότερα. 🙃

melina

Cargo 200
Reaction score
42.984
Τι σας αρέσει από τόσο ψηλά δεν καταλαβαίνω.
Είναι και αυτοι που γουστάρουν να ταξιδευουν και να βλέπουν τις μπαριέρες δεξιά κι αριστερά. Γούστα είναι αυτα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.530
Βασικά τα ice SUV, επειδή έχουν ψηλά το κέντρο βάρους, έχουν μια χαρακτηριστική πλεύση στις περισσότερες περιπτώσεις, και αυξημένες κλίσεις στις στροφές, πράγματα που παραδοσιακά τα απεχθάνονται όσοι αρέσκονται στην οδήγηση.

Τα EV όμως, αλλάζουν σημαντικά το σκηνικό, διότι ενώ είναι πιο ψηλά, λόγω της χαμηλής θέσης των μπαταριών συνεχίζουν να έχουν χαμηλά το κέντρο βάρους, κι ως εκ τούτου δεν εμφανίζουν σημαντική διαφοροποίηση από τα Σεντάν στις κλίσεις σε στροφές, ούτε φαινόμενα πλεύσης.

Μένουν έτσι κάποια προφανή πλεονεκτήματα των πιο ψηλών αυτοκινήτων.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.615
Είναι και αυτοι που γουστάρουν να ταξιδευουν και να βλέπουν τις μπαριέρες δεξιά κι αριστερά. Γούστα είναι αυτα.
Αυτό τώρα είναι επιχείρημα για επιλογή οχήματος;

Τι να πω.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.738
Members
38.232
Νεότερο μέλος
aradis