Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.697
Dimi πόσα χρόνια έχεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
2μιση
Πάρε θερμικό να τελειώνουμε. Χθες. :biggrin:
Ντιζελάκι κατά προτίμηση. Σα τους δεινόσαυρους.
Ούτε για πλάκα. Ούτε να μου το χαρίζουνε. Μόνο αμιγώς ηλεκτρικό. Και θα αλλάξω κάποια στιγμή και της κόρης, να έχω 3 ηλεκτρικά.
Αλλά το τι θέλω εγώ δεν έχει καμία σχέση με το τι θα συμβεί γενικά.
Δεν είμαι οπαδός καμίας ομάδας. Μπορώ και σκέπτομαι.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.665
Μην καταπίνετε αμάσητα όσα σας λανσάρουν κάποιοι. Σκεφτείτε. Παίζονται και πολλά λεφτά.
Δείτε όλα τα δεδομένα πρώτα. Μπορεί κάποιοι να είναι σε εντεταλμένη αποστολή με αυτά που γράφουν. Μην τσιμπάτε.
Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν τα θερμικά (μπλιάχ θερμικά μπλιάχ), πόσο μάλλον η Γκέισα (μπλιάχ Γκέισα). Ορίστε, μου ήρθε αναγούλα και μόνο που τα σκέφτηκα. :biggrin:

Κοιτώντας τις πωλήσεις θερμικών στην Ευρώπη, ξεχνάτε πως όλα αυτά τα εργοστάσια δουλεύουν έως και στο ρελαντί, δηλαδή είναι μη αποδοτικά εργοστάσια. Κάθε εργοστάσιο που δεν δουλεύει στην μέγιστη απόδοση του είναι μη αποδοτικό. Δεν είναι λιγότερο αποδοτικό. Είναι μη αποδοτικό και αυτό επειδή το κέρδος βγαίνει όταν τα πετάει το ένα μετά το άλλο και όχι όταν η αγορά είναι μείον 2.000.000 οχήματα σε σχέση με το 2019. Και δεν φαίνεται από πουθενά να επιστρέφουν. Και σε συνδιασμό με την κατρακύλα που έχουν όλοι στην Κίνα, συν όσα έρχονται από Κίνα, do the math.

alexis

Reaction score
30.665
Να θυμίσω επίσης πως μέχρι το 2020 -2021 η Nissan πήγαινε τρένο, κυρίως λόγω Κίνας. Πλέον πάει τρέχοντας στην αγκαλιά της Honda και της αρέσει και από πάνω, διαφορετικά μέχρι το τέλος του 2025 αντίο ζωή.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.697
Ε ρε τι γέλια θα ρίξουμε όταν θα πάρει κινεζικό ΕV ο ντιμιφουτ.

Και είναι βέβαιο ότι θα πάρει κάποτε. 😎
Θα έπαιρνα και σήμερα ένα dolphin για την κόρη άνετα.
Αν στο μεταξύ βγει ευρωπαϊκό σε αυτήν την τιμή, φυσικά θα προτιμηθεί.
Επίσης, εάν αρχίσουν τα κινέζικα να βγάζουν προβλήματα όπως γίνεται με τα άλλα προϊόντα τους, τότε πάλι θα προτιμηθεί κάτι άλλο.
Στην κατηγορία τιμής κάτω των 30Κ αυτή τη στιγμή το dolphin είναι σαφώς κυρίαρχο.

alexis

Reaction score
30.665
Το Dolphin δεν ξεκινά από στάση σε +30% ανηφόρα. Το λέει και στο manual. Όσοι το αγόρασαν το έμαθαν στην πράξη. Στην Κατεχάκη πχ παίζει να μείνεις εκεί για πάντα. Άλλος δεν μπορεί να βγεί από το γκαράζ. Πρέπει να πάρει φόρα. :biggrin:

Να τα λέμε και αυτά.

Άντε, από εμένα τα μαθαίνετε, ακόμη και τα άσχημα. :biggrin:

@MaxHeadroom έχει τέτοιο θέμα το Atto 3;

Last edited:

Reaction score
16.200
30% ανηφόρα; Εγώ για αυτοκίνητο πόλης το βλέπω να διαφημιζεται, όχι για... τρακτέρ! :geek: :roflmao:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.467
30% είναι 17° κι επειδή δεν είμαστε στα '50s, ένα όχημα που δεν ξεκινάει σ' αυτές δεν κάνει για την Ελλάδα.

Κληρονόμησα ένα πάρκινγκ 2 θέσεων με μεγαλύτερη κλίση απο 30%. Αμέσως πουλήθηκε. 🤑

Last edited:

Reaction score
16.200
30% είναι 300 μέτρα ανύψωση στο χιλιόμετρο (είναι πολύ πιο εύκολοι οι υπολογισμοί σε επί τοις εκατό, παρά σε μοίρες, και πιο κατανοητό τι σημαίνουν στην πράξη)! Σε πόσες τέτοιες ανηφόρες έχετε πάει, και να πάτε να ξεκινήσετε κιόλας (με απλά αυτοκίνητα πόλης, όχι τίποτα 4Χ4 ή αγροτικά);

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.593
@TGD Το γκαράζ του φίλου σου στην Πεντέλη έχει 30% κλίση;;; Σοβαρά τώρα;;;

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.697
Το Dolphin δεν ξεκινά από στάση σε +30% ανηφόρα. Το λέει και στο manual. Όσοι το αγόρασαν το έμαθαν στην πράξη. Στην Κατεχάκη πχ παίζει να μείνεις εκεί για πάντα
Έχει στην Κατεχάκη τέτοια ανηφόρα;

alexis

Reaction score
30.665
Έχει στην Κατεχάκη τέτοια ανηφόρα;
Μετά την Ηλιούπολη στην στροφή πάνω στον Καρέα υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα να είναι τόσο, ίσως και παραπάνω.

Επίσης ξέρω σημεία στη Σαρωνίδα που θα δέσει άγκυρα ⚓.

Reaction score
16.200
Δεν είπα(με) ότι δεν το λέει, άλλο είπα, που συναντά κανείς τέτοιες ανηφόρες. Υπάρχουν, αλλά όχι ότι είναι κάτι που συναντάς συνέχεια. Από την άλλη, αν κάποιος μένει σε περιοχή με τέτοιες ή έστω και μικρότερες ανηφόρες (20% πχ) ε δε νομίζω ότι τέτοια αυτοκίνητα κάνουν για την περιοχή του! Παρεμπιπτόντως, άλλα αμάξια, αναφέρουν μέγιστη κλίση αναρρίχησης;
Μετά την Ηλιούπολη στην στροφή πάνω στον Καρέα υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα να είναι τόσο, ίσως και παραπάνω.

Επίσης ξέρω σημεία στη Σαρωνίδα που θα δέσει άγκυρα ⚓.
Ούτε με πυρηνική βόμβα - σε κεντρική λεωφόρο! Μα πώς τις μετράς τις κλίσεις; Τέτοιες κλίσεις ίσως στους παράδρομους που ανεβαίνουν σε συνοικίες στα βουνά, ίσως στο Λυκαββητό κάπου;

alexis

Reaction score
30.665
Ούτε με πυρηνική βόμβα (μα πώς τις μετράς τις κλίσεις; )
35 χρόνια εκεί παραδίπλα εμένα. Όταν ξαναπάω θα το μετρήσω με το κινητό να σου πω. Για μικρή πάντως δεν μου φαίνεται.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.794
Members
38.239
Νεότερο μέλος
bkonar6