Ηχεία έως 1300 ευρώ

Reaction score
60
Καλησπέρα,
Θα ηθελα την βοηθεια σας για επιλογη ηχειων εως 1300 ευρω (καινουργια ή μεταχειρισμένα) για all around μουσικη χρηση. Από την ως τωρα ερευνα μου εχω ξεχωρισει τα ΜL Purity. Καθε προταση και βοηθεια θα εκτιμηθει ιδιαιτερως

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.025
Απάντηση: Ηχεία έως 1300 ευρώ

Τα Purity, όπως και κάθε άλλη μεμβράνη, χαρακτηρίζονται από έντονη κατευθυντικότητα στις υψηλές, κυρίως περί τον οριζόντιο άξονα. Δηλαδή, αν το ηχείο κοιτάζει σχετικά ψηλά και το ακούς σωστά όρθιος, καθιστός θα το ακούς σαν να κάηκε κάποιο τουήτερ. Μέχρις ενός σημείου, αυτό το φαινόμενο το συνηθίζει κανείς, με τον καιρό. Επομένως, αν τα ακούς κυρίως καθιστός, καλόν είναι να γέρνουν προς το μέρος το ακροατή όσο το δυνατόν περισσότερο, (με κατάλληλη τοποθέτηση των ακίδων). Αν αυτό το χαρακτηριστικό σου είναι δευτερεύουσας σημασίας, πάρτα με κλειστά μάτια.

Reaction score
4.250

Στο τελευταιο Hi-Fi News εχει ενα πολυ ωραιο αρθρο για τα καινουρια JBL Studio 580. Η τιμη που αναφερει ειναι εκτος μπατζετ που εθεσες (1.300 λιρες Αγγλιας). Εδω ομως τα βρηκα στον Atsidas.gr 899 ευρω!!

Κατα τα αλλα και το ελληνικο ROISTER Status 8.2 μια χαρα ηχειο ειναι, υπαρχει και πολυ καλη παρουσιαση εδω στο φορουμ απο τον Ταντουλη Β.

Απο κει και περα στα μεταχειρισμενα ολο και καποια ευκαιρια θα βρεις.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Στο τελευταιο Hi-Fi News εχει ενα πολυ ωραιο αρθρο για τα καινουρια JBL Studio 580. Η τιμη που αναφερει ειναι εκτος μπατζετ που εθεσες (1.300 λιρες Αγγλιας). Εδω ομως τα βρηκα στον Atsidas.gr 899 ευρω!!
.
H τιμή αυτή είναι τεμαχίου.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Bασίλη αν αυτό το ηχείο είχε 900 το ζευγάρι τότε οι υπόλοιποι κατασκευαστές θα τα έκλειναν τα μαγαζιά τους:114:

Reaction score
4.250

Bασίλη αν αυτό το ηχείο είχε 900 το ζευγάρι τότε οι υπόλοιποι κατασκευαστές θα τα έκλειναν τα μαγαζιά τους:114:
Συμφωνω, τι να κανω, δεν προσεξα οτι η τιμη ηταν ανα τεμαχιο. Βασικα νομιζω οτι στην πρωτη σελιδα δεν το αναφερει, τεσπα, διευκρινηστηκε, ολα καλα.

Αλλωστε μονο σε κατι ελαγγελματικα βασης βλεπω τιμες ανα τεμαχιο, οποτε ειπα "να η ευκαιρια!"

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Ξεκάθαρα:
Αν ο φίλος μπορεί να ζήσει με αυτά τα χαρακτηριστικά που είπε ο Κόγιας(συν το γεγονός ότι ένα δίπολο θέλει μια χρυσή τομή στην τοποθέτηση μεταξύ εμπρόσθιου και πίσω τοίχου για να αποδώσει τα μέγιστα) τότε το purity είναι μια εκπληκτική λύση,ειδικά αν βρεθεί μέχρι 1300-1400ε.
Εντάξει τα 50τμ είναι ένα θέμα αν κάποιος θέλει και στάθμες,ειδικά σε θέση ακρόασης πέραν των 2,5-3 μέτρων,αλλά τα λ7 είναι είναι πολλά άν θες να γεμίσεις τέτοιν χώρο.

Ίσως και κάποιο Αudio Spectrum(πχ η Artemis) να ήταν μια καλή all around λύση.

Reaction score
2.566
Για να γεμίσεις τον αρκετά μεγάλο αυτό χώρο με ικανοποιητικές στάθμες και σε αυτά σχεδόν τα λεφτά, ίσως και κάνα klipsch heresy (αν και με αυτά θα μπορούσες να παίξεις και με μικρότερο ενισχυτή)...
Στο λέω επειδή τα είχα σε παρόμοιο χώρο!

Reaction score
249

επισης τα purity εχουν ενισχυτη και μαλιστα με δοντια κι αν πουλησεις τον ενισχυτη σου θα σου μεινουν λεφτα

A

amoustakas

Guest

Ίσως και κάποιο Αudio Spectrum(πχ η Artemis) να ήταν μια καλή all around λύση.
Αν μου επιτρέπεται μια ερώτηση. Τα Artemis τα είχα ακούσει παλιότερα με τον Magnum μου και μου άρεσαν πολύ σαν ηχείο. Με έναν λαμπάτο Raysonic 18 Watt θα παίξουν καλά σε χώρο 30 τ.μ. σε χαμηλές και μεσαίες εντάσεις (χώρος γραφείου); Ευχαριστώ για όποια απάντηση.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Όχι για εμένα,μπορεί ναι για εσένα.Αν έχεις τον ενισχυτή στα χέρια σου δεν χάνεις τίποτα να πάρεις ένα τηλ στην Spectrum και να δεις αν μπορείς να τα δοκιμάσεις.

A

amoustakas

Guest

Μάλλον πάω στην πιο εύκολη, σίγουρη και φθηνή λύση. Να οδηγήσει η λάμπα το υπάρχον ζευγος rf-3 που χρησιμοποιώ ως surround στο σύστημα του σπιτιού και για surround να βάλω κάποια μικρούλια κλιπς. Ούτως η άλλως τα πίσω ηχεία τα έχω μόνο για να κάθονται. Ευχαριστώ για την απάντηση.

Reaction score
209

Τα purity καλά είναι. Να υπήρχαν κι όλας ακόμα καλύτερα θα ήταν! Άμα βρεις κάνα demo έχει καλώς. Τα έψαχνα κι εγώ αλλά μου είπαν ότι καταργήθηκαν και στη θέση τους έχουν βγει τα electromotion.

Για ψάξε τα καινούργια, νομίζω ότι στον Καλογερόπουλο τα έχει.

A

amoustakas

Guest

Προς το παρόν παίζω ένα ζεύγος B&W CDM1 NT και ο ήχος είναι πάρα πολύ καλός (παρόλο που τα ηχεία έχουν μόλις 88db ευαισθησία). Τα καταραμένα τα μπάσα λείπουν... Πρέπει να ανεβάσεις αρκετά το ποτεσνιόμετρο για να ΑΚΟΥΣΕΙΣ ήχο, αλλά πράγματι ακούς :107:.

Reaction score
60
Re: Απάντηση: Ηχεία έως 1300 ευρώ

Εχει μηπως ακουσει καποιος τ Sonus Faber Concerto Home που μεραχειρισμενα κυμαινονται περιπου στο ανωτερω ποσο?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik