Ηχεία για ενισχυτή magnat

Reaction score
46
Καλησπέρα παιδιά θα χρειαστώ την γνώση σας πρόσφατά αγόρασα από μέλος του forum τον ολοκληρωμένο magnat ma 900
https://hxosplus.gr/hxos/magnat-ma-900/

Θα ήθελα να ρωτήσω με τη ηχεία θα ήταν καλός συνδυασμός ;

Η απόσταση ακρόασης δεν θα ξεπερνά τα δύο μετρα Έχω βρει μεταχειρισμένα σε αγγελίες Dali Oberon 7( το ξέρω είναι μεγάλα) Kai KEF q550 Γενικά κοιτάω στα μεταχειρισμένα περισσότερο

Θα εκτιμούσα αν μου προτείνατε μερικές επιλογές

Reaction score
3.524
Μεγάλο ρόλο παίζει και το είδος μουσικής που ακους. Επίσης αν στην εξίσωση θα μπει και κάποιο subwoofer στο μέλλον.

Reaction score
46
Μεγάλο ρόλο παίζει και το είδος μουσικής που ακους. Επίσης αν στην εξίσωση θα μπει και κάποιο subwoofer στο μέλλον.
Pop rock house Ηλεκτρονική
Έχω ένα αυτό ενισχυόμενο Sυb krk

Reaction score
46
Δεν έχει sub-out ο ενισχυτής.
Έχει high level in το sub?
Πολύ σωστή παρατήρηση ο ενισχυτής δεν έχεις out Το είχα ξεχάσει τελείως οπότε πάμε σε ηχεία 6.5 και πάνω;

gid

Reaction score
10.078
Η σωστή μεθοδολογία είναι, πρώτα αγορά ηχείων κατάλληλων για το χώρο και μετά αγορά ενισχυτή κατάλληλου γι' αυτά.

Αν το σαμπ σου δεν έχει είσοδο high-level, έχεις μπλέξει, γιατί ειδικά η μουσική που ακούς θέλει σαμπ.

Reaction score
815
Ανέβα λίγο στο budget σου και πάρε τα συγκεκριμένα (ζευγάρι προφανώς):

Tα έχω ακούσει με τον συγκεκριμένο ενισχυτή και ταιρίαζουν πολύ όμορφα.

Αξίζει τον κόπο σαν επένδυση.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.382
Pop rock house Ηλεκτρονική
Έχω ένα αυτό ενισχυόμενο Sυb krk
Άποψή μου: Πούλα τον ενισχυτή, συμπλήρωσε (εάν χρειάζεται) ένα ποσό και πάρε δύο ενεργά KRK ηχεία - τα μεγαλύτερα που μπορείς (παράδειγμα με 8" woofer - υπάρχουν και πιο μικρά ή πιο μεγάλα). Θα ταιριάξουν με το subwoofer που ήδη έχεις και θα ακούς τις μουσικές σου χωρίς "περικοπές".

Last edited:

Reaction score
815
Και αυτά επίσης εξαιρετικά:

Μη κάνεις θυσίες στο budget, ο ενίσχυτής που πήρες είναι πολύ τίμιος και του αξίζουν ηχεία της τάξης 1000-2000 και ίσως και παραπάνω.
Άποψή μου: Πούλα τον ενισχυτή, συμπλήρωσε (εάν χρειάζεται) ένα ποσό και πάρε δύο ενεργά KRK ηχεία - τα μεγαλύτερα που μπορείς. Θα ταιριάξουν με το subwoofer που ήδη έχεις και θα ακούς τις μουσικές σου χωρίς "περικοπές".
Το KRK δε το θεωρώ σοβαρό ηχείο monitor πάντως (ειδικά αν μιλάμε για σειρές Rockit).

Μπορεί να πάει σε Kali Audio 8" ενεργό αν θέλει φτηνό και τίμιο για τα λεφτά του ενεργό (μετά ανεβαίνει κατηγορία για να πάει σε Neumann κλπ). Παρόλα αυτά, ταπεινή μου άποψη είναι πολύ τίμιος ο ενισχυτής που πήρε (βέβαια δε ξέρω και πόσο τον πήρε μεταχειρισμένο ώστε να θεωρηθεί ακόμη πιο καλή VFM αγορά, αλλά γενικά η Magnat έχει τίμιες λύσεις για τα λεφτά που ζητάει).

Reaction score
46
Και αυτά επίσης εξαιρετικά:

Μη κάνεις θυσίες στο budget, ο ενίσχυτής που πήρες είναι πολύ τίμιος και του αξίζουν ηχεία της τάξης 1000-2000 και ίσως και παραπάνω.

Το KRK δε το θεωρώ σοβαρό ηχείο monitor πάντως (ειδικά αν μιλάμε για σειρές Rockit).

Μπορεί να πάει σε Kali Audio 8" ενεργό αν θέλει φτηνό και τίμιο για τα λεφτά του ενεργό (μετά ανεβαίνει κατηγορία για να πάει σε Neumann κλπ). Παρόλα αυτά, ταπεινή μου άποψη είναι πολύ τίμιος ο ενισχυτής που πήρε (βέβαια δε ξέρω και πόσο τον πήρε μεταχειρισμένο ώστε να θεωρηθεί ακόμη πιο καλή VFM αγορά, αλλά γενικά η Magnat έχει τίμιες λύσεις για τα λεφτά που ζητάει).
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις δεν ενδιαφέρομαι να πάω σε ενεργά αν ήθελα ενεργά ξέρω που θα πήγαινα (tannoy gold).

Και εγώ έχω διαβάσει πολύ καλά πράγματα για το συγκεκριμένο ενισχυτή 550 τον πήρα απλά αναρωτιόμουν αν θα ήτανε καλός συνδυασμός με Dali Η τελοσπάντων με ποια εταιρία θα Ζευγάρωνε καλά

Reaction score
815
Είχα τα Concept 8 (παρόμοιο με το Oberon 7). Γενικά ταίριαζε σχετικά εύκολα μπορώ να πώ με ενισχυτές και η ονομαστική αντίσταση είναι 6 Ohms.

Αν βρήκες τα Oberon 7 στα 600 και κάτω και δε βγαίνεις για κάτι καλύτερο, πάρτα. Dali είναι, δεν είναι χλαπουτσόνικ.

Από την άλλη όταν τα Heresy III παίζουν πλεον στο 1000άρικο σε αγγελία, δε θα ασχολούμουν καν με budget σειρές της DALI...
Ήδη με δελεάζουν για δεύτερο σύστημα σε άλλο χώρο κι ας έχω τα ίδια σε ζευγάρι Rear στο κύριό μου.

ika

News
Reaction score
16.510
Αν έχεις βρει κάπου τα DALI, συνεννοήσου αν μπορείς να πας τον ενισχυτή να τ' ακούσεις μ' αυτόν, 12 κιλά είναι, δεν είναι και ασήκωτος.

Γράψε 5-10 κομμάτια σε πολύ καλή ποιότητα στο κινητό (από αυτά που ακούς συνήθως και τα ξέρεις) και βάλε αυτά ν' ακούσεις μέσω ΒΤ.
Το ίδιο με όποιο ηχείο σταμπάρεις σαν υποψήφιο.

Από προσωπικό γούστο, προτιμάω δυο ή περισσότερα μικρότερα woofers από ένα μεγάλο, μου φαίνεται πως έχουν πιο γρήγορο μπάσο

Last edited:

ika

News
Reaction score
16.510
Το KEF που αναφέρεις, νομίζω έχει ένα μόνο woofer, τα άλλα δύο είναι παθητικοί ακτινοβολητές

Reaction score
3.524
Ανέβα λίγο στο budget σου και πάρε τα συγκεκριμένα (ζευγάρι προφανώς):

Tα έχω ακούσει με τον συγκεκριμένο ενισχυτή και ταιρίαζουν πολύ όμορφα.

Αξίζει τον κόπο σαν επένδυση.
Συμφωνώ με τον @Panoulix στην πρόταση του και μιλάμε για δύο προϊόντα απο τον ίδιο κατασκευαστή. Επίσης δες και τα wharefdale Linton η Super Linton αν σε παίρνει και λίγο παραπάνω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.748
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88