Ηχεία για κλασσική μουσική

Reaction score
2
Απάντηση: Ηχεία για κλασσική μουσική

Απορρίπτονται λοιπόν τα Purity.
Για τα ATC SCM40 διαβάζω ότι έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι εύκολα στην τοποθέτηση, μπορεί κάποιος να μου πει αν έχουν τον "μεγάλο" ήχο που θέλω, αν αποδίδουν το σώμα και τον όγκο της συμφωνικής ορχήστρας ;
Ο Audiolab 8000p που έχω μπορεί να τα οδηγήσει επαρκώς απ'οτι έχω διαβάσει, δεν ξέρω από ποιότητα ήχου όμως πως στέκεται δίπλα τους.

Ξέρει κανένας μήπως υπάρχει το klipsch Heresy και το ATC SCM40 στη Θεσνικη για ακρόαση;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

για τον ογκο που θες μαλλον θα χρειαστεις πιο macho ενισχυτη

kgt

Reaction score
0

Από την μικρή εμπειρία μου τα Harbeth compact 7es3 και super hl5 είναι από τα πιο "μουσικά" ηχεία. Μπορεί σε κάποιους να φαίνονται χρωματισμένα αλλά αν προσέξει κανείς καλύτερα θα δει οτι δεν είναι έτσι. Μάλλον η σωστή ανάπτυξη των αρμονικών τα κάνει και ακούγονται έτσι σε σχέση με ένα στεγνό-υπεραναλυτικό ηχείο. Παίζω κλασική μουσική και τα βρίσκω πολύ "φυσικά" πάντα σε σχέση με άλλα αντίστοιχης τιμής βέβαια.
Εγώ έχω τα 7es2 και τα οδηγώ με έναν Audio Research VS110. Οι καλες ηχογραφήσεις κλασικής μουσικής είναι πραγματικά απόλαυση!

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714

Θα φανεί μικρός ο Audiolab γι’ αυτά που ζητάς πάνω στα Atc.
Σύντομα θα ψάχνεις για ενισχυτή.
Δεν είναι δύσκολα ηχεία σαν φορτίο οπότε δεν αναφέρομαι στην ικανότητα οδήγησης του ενισχυτή.
Θεωρώ πως είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία τιμής τους αρκεί να έχουν τη συνοδεία που τους αρμόζει, διαφορετικά γίνονται μία γκρινιάρα σύζυγος σε εμμηνόπαυση :114:

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Ηχεία για κλασσική μουσική

οχι. τα πανελ χρησιμοποιουν την αντανακλαση του οπισθιου κυματος για να δωσουν την αισθηση του βαθους της σκηνης. το κυμα ταξιδευει με τχυτητα ενα ποδι το ms. σε αποσταση 1.5 μετρου (5ποδια) χτυπαει και επιστρεφει (αλλα 5ms) με αποτελεσμα να υπαρχει μια διαφορα 10ms ικανη για το ανθρωιπνο αυτι/εγκεφαλο να "ξεχωρισει" και να μην συγχεει τους ηχους (χοντρικα αυτα...).
αρα στην εναλλακτικη θεση που προτινεις η αουσια τοιχου πισω απο το πανελ στην μια μερια και η παρουσια στην αλλη θα σου "μπερδεψει" το τελικο αποτελεσμα.
γενικα ο χωρος σου εχει δυσκολιες τυπικες ενος σαλονιου (ρωτα εμενα!!)
Νικος
Πρόσεχε μιλάει ο ειδικός των πάνελ όλη του τη ζωή, 60 χρόνια. Λ.Σ.

Reaction score
4

Άλλη μια ψήφο, στο να μην πάρεις "ενεργά μόνιτορ" για την κλασσική μουσική !
Ο χώρος είναι "δύσκολος".... πρέπει να βρεις λύση πριν κάνεις την αγορά.

Reaction score
10
Φίλε μου ο όγκος μιας συμφωνικής ορχήστρας και το πως αυτός αποδίδεται εξαρτάται από δεκάδες παράγοντες. Ας πούμε ότι μία από αυτές είναι τουλάχιστον 3δρομο ηχείο με τουλάχιστον ένα 6άρι Mid και ένα 10άρι γούφερ, άρα στα 2000Ε μην περιμένεις να ακούσεις πραγματικά τον όγκο μιας συμφωνικής ορχήστρας.

Reaction score
140
Δεν νομίζω πως υπάρχει έτσι κι αλλιώς σύστημα ολόκληρο που να παίζει χωρις παραμορφώσεις τα 110 db που ανεβάζει μια πλήρης ορχήστρα

Είναι πολλά τα db Άρη

Reaction score
10
Μια συμφωνική ορχήστρα από τη 10η θέση ας πούμε δεν ξεπερνά τα 105db κορυφές. Μετρημένα πράγματα...;)

Reaction score
140
Μια συμφωνική ορχήστρα από τη 10η θέση ας πούμε δεν ξεπερνά τα 105db κορυφές. Μετρημένα πράγματα...;)
Που σαι για μεγάλες ορχήστρες επαγγελματικές μιλάμε όχι για ΕΡΤ και π@π@ριες
LONDON SYMPHONY – MINNESOTA κτλ

Reaction score
10
Eντάξει αν ακούσεις Mahler ας πούμε από τεράστια ορχήστρα μπορεί και να ισχύει αυτό που λες πάντως ο μέσος όρος δεν φτάνει τόσο ψηλά.

Επίσης τον όγκο μιας ορχήστρας μπορείς να τον ακούσεις και αν "παίξεις" λίγο χαμηλότερα δεν είναι ανάγκη να αναπαράγεις σε τόσο μεγάλες εντάσεις...

Reaction score
5.614
Φίλε electrok, έχω τα Purity, τα ATC SCM40 και τα Heresy σε τρία διαφορετικά εν ενεργεία συστήματα σπίτι μου. Μπορείς να έρθεις να τα ακούσεις. Θεσσαλονίκη είμαι.

Για τον χώρο σου θα πρότεινα τα ATC.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Για Mahler, θα περιμένετε να γράψει ο φίλος Δημοκηδής.

Για Saint Saens μπορώ να σας πω κι εγώ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.951

εγώ να προτείνω κανα παλιό 801 μεταχειρισμένο?

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Ηχεία για κλασσική μουσική

Πρόσεχε μιλάει ο ειδικός των πάνελ όλη του τη ζωή, 60 χρόνια. Λ.Σ.
η ειδικοτητα μου διηρκησε 2 χρονια.
σας ευχαριστω για το εποικοδομητικο σχολιο και θα ηθελα να ξερω που διαφωνειτε...
Νικος

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.951
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία για κλασσική μουσική

εγώ να προτείνω κανα παλιό 801 μεταχειρισμένο?
να προσθέσω πως το 801 το "παλιούτσικο" μπορεί να βρεθεί σε πολύ χαμηλό κοστολόγιο (στο 1000-άρικο) και πλέον με τα διακοπτικα ενισχυτικά η οδήγησή του δεν είναι θέμα. με 300 ευρώ το σκίζεις το "ηχειάκι". :126:

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία για κλασσική μουσική

να προσθέσω πως το 801 το "παλιούτσικο" μπορεί να βρεθεί σε πολύ χαμηλό κοστολόγιο (στο 1000-άρικο) και πλέον με τα διακοπτικα ενισχυτικά η οδήγησή του δεν είναι θέμα. με 300 ευρώ το σκίζεις το "ηχειάκι". :126:

Καλά χιλιάρικο δεν νομίζω , εκτός αν ξέρεις κάτι συγκεκριμένο οπότε με ενδιαφέρει

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7