Ηχεία για κλασσική μουσική

Reaction score
2
Απάντηση: Ηχεία για κλασσική μουσική

Επειδή έτυχε να δω τα παλιά 801 πριν από 12-13 χρόνια μάλλον εκτός από βαριά είναι και πολύ ογκώδη για το χώρο μου, καλή φάση πάντως οι ρόδες αν δεν επηρεάζουν τον ήχο.
Λ.Σ. ευχαρίστως και θα περάσω.
Όταν λέτε για Spendor για ποιό μοντέλο λέτε;
Έχω ακούσει αρκετές φορές ζωντανή ορχήστρα, παλιότερα όμως:110:
Flash μέχρι να περάσω να ακούσω τα συστήματά σου, αν μπορείς πες μας τις εντυπώσεις σου για κάθε ηχείο.

Reaction score
49

Επειδή έτυχε να δω τα παλιά 801 πριν από 12-13 χρόνια μάλλον εκτός από βαριά είναι και πολύ ογκώδη για το χώρο μου, καλή φάση πάντως οι ρόδες αν δεν επηρεάζουν τον ήχο.
Λ.Σ. ευχαρίστως και θα περάσω.
Έχω ακούσει αρκετές φορές ζωντανή ορχήστρα, παλιότερα όμως:110:
Flash μέχρι να περάσω να ακούσω τα συστήματά σου, αν μπορείς πες μας τις εντυπώσεις σου για κάθε ηχείο.
Είναι ουτοπία να περιμένεις να ακούσεις τον "μεγάλο" ήχο μιάς συμφωνικής ορχήστρας στο σπιτι σου από ένα 2δρομο ηχείο με ένα γούφερ 8".Ακόμα και με 3δρομο και 12ιντσο πάλι προβλημα.
Πρίν ξοδέψεις χρήματα άκουσε πάλι ζωντανά και μετά δες ποιό ηχείο πλησιάζει σ'αυτό που άκουσες και κρίνε.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Ηχεία για κλασσική μουσική

Είναι ουτοπία να περιμένεις να ακούσεις τον "μεγάλο" ήχο μιάς συμφωνικής ορχήστρας στο σπιτι σου από ένα 2δρομο ηχείο με ένα γούφερ 8".Ακόμα και με 3δρομο και 12ιντσο πάλι προβλημα.
Πρίν ξοδέψεις χρήματα άκουσε πάλι ζωντανά και μετά δες ποιό ηχείο πλησιάζει σ'αυτό που άκουσες και κρίνε.
Γιώργο μου το να ακούσεις σωστά μία συμφωνική εξαρτάται από την ηχογράφηση και από ένα ηχείο με επαρκή και συνεπή συχνοτική ισορροπία. Δεν καταλαβαίνω την τόση απαισιοδοξία για την ρεαλιστική αναπαραγωγή. Αν θυμάσαι το LS3/5A και για monitoring ορχήστρας είχε σχεδιαστεί, και με εξαίρεση το χαμηλό, τα κατάφερνε πιστικότατα. Το μυστικό για την σωστή αναπαραγωγή ακουστικής μουσικής δεν είναι το μέγεθος του ηχείου ή των μονάδων του αλλά η ισορροπία και η ομοιογένειά του. Αν υπάρχουν αυτά τότε όλα είναι πιστικά, το καθένα στην κλίμακά του.

Reaction score
49

Θέμη παρ'όλο που "δεν εγκρίνεις" το Πικ-Απ μου και τα ηχεία μου εγώ σ'αγαπάω(με τη καλή έννοια μη παρεξηγηθούμε κιόλας)
Τώρα για το θέμα μας. Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν ηχεία που μπορούν να πλησιάζουν περισσότερο ή λιγότερο καλά στην αναπαραγωγή της μουσικής μιάς μεγάλης ορχήστρας στο σπίτι.Μέχρι εκεί όμως,να προσπαθούν πλησιάσουν.Τα LS3/5A(15Ωμα) τα άκουγα για πολύ καιρό και τα έχω ακόμα στο σπίτι.Αλλά άλλο το monitoring και άλλο η μουσική που ακούς ζωντανά.Δεν είναι απαισιοδοξία η δική μου δήλωση περί αδυναμίας αναπαραγωγής του ήχου μεγάλης ορχήστρας στο σπτι. Είναι μία διαπίστωση,πραγματική μεν οδυνηρή δε.Σαφώς μια κακή ηχογράφηση κακά θα ακούσουμε.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Θέμη παρ'όλο που "δεν εγκρίνεις" το Πικ-Απ μου και τα ηχεία μου εγώ σ'αγαπάω(με τη καλή έννοια μη παρεξηγηθούμε κιόλας)
Τώρα για το θέμα μας. Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν ηχεία που μπορούν να πλησιάζουν περισσότερο ή λιγότερο καλά στην αναπαραγωγή της μουσικής μιάς μεγάλης ορχήστρας στο σπίτι.Μέχρι εκεί όμως,να προσπαθούν πλησιάσουν.Τα LS3/5A(15Ωμα) τα άκουγα για πολύ καιρό και τα έχω ακόμα στο σπίτι.Αλλά άλλο το monitoring και άλλο η μουσική που ακούς ζωντανά.Δεν είναι απαισιοδοξία η δική μου δήλωση περί αδυναμίας αναπαραγωγής του ήχου μεγάλης ορχήστρας στο σπτι. Είναι μία διαπίστωση,πραγματική μεν οδυνηρή δε.Σαφώς μια κακή ηχογράφηση κακά θα ακούσουμε.
Δεν τίθεται θέμα να εγκρίνω εγώ ή όχι το πως ακούς αλοίμονο, γιατί να μου ζητηθεί εξ άλλου.
Για το θέμα του ζωντανού ας μην ξεχνάμε οτι το ακούμε με τα αυτάκια μας που παρασάγκας απέχουν από τα μικρόφωνα που έγραψαν το συμβάν. Άρα δεν φταίνε τα ηχεία αλλά η διαφορά του ακουστικού σου οργάνου και της μικροφωνικής κάψας.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037

Αλλά άλλο το monitoring και άλλο η μουσική που ακούς ζωντανά.
Τουναντίον, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα -το λέει και η λέξη άλλωστε, monitor, υπό την προϋπόθεση ότι επιδιώκεται από άτομο που γνωρίζει τον τρόπο, καθώς επίσης και τα όρια του εξοπλισμού του.

Reaction score
49

Τουναντίον, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα -το λέει και η λέξη άλλωστε, monitor, υπό την προϋπόθεση ότι επιδιώκεται από άτομο που γνωρίζει τον τρόπο, καθώς επίσης και τα όρια του εξοπλισμού του.
Δηλαδή αν είμαι μέσα στο Βαν και ακούω τα BBC LS3/5A στο 1 μέτρο και κλείσω τα μάτια θα νομίζω πως είμαι στο Μέγαρο?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Δηλαδή αν είμαι μέσα στο Βαν και ακούω τα BBC LS3/5A στο 1 μέτρο και κλείσω τα μάτια θα νομίζω πως είμαι στο Μέγαρο?
Τα LS3/5A είναι voice monitors. Σχεδιάστηκαν να αποδίδουν σωστά τις φωνές και τίποτε παραπάνω. Και φυσικά είναι διαστροφή να τα χρησιμοποιείς για να ακούς "μέγαρο".

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Αν έχεις μία Blumlein ή spaced omnis ηχογράφηση που προσομοιάζει το αληθινό σε φάσεις, χώρο, εικόνα και δυναμική περιοχή, θα έχεις μία πειστικότατη αναπαραγωγή του συμβάντος και του χώρου.
Κατόπιν όλα θα εξαρτηθούν πόσο το ηχείο μπορεί σε συχνοτικό φάσμα, δυναμική περιοχή και κυρίως ισορροπία και έλλειψη χρώματος. Αλλά και ένα ΣΩΣΤΟ μικρό μόνιτορ, με τους περιορισμούς του μας δίνει μία πιστή εικόνα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.191

Spendor S100 Studio Reference Monitor Loudspeakers from the famous Classic Series.

να και μια καλούτσικη τιμή για τα 801.

πάντως και τα spendor και τα B&W τα βρίσκεις σε ελληνικά μαγαζιά από τράμπες. συχνό φαινόμενο...

την αμαρτία μου πάντως θα την πω, ανάμεσα σ'αυτά τα δυο, για κλασσική, προτιμώ τα spendor.

Reaction score
4

.....
..
... Είναι μία διαπίστωση,πραγματική μεν οδυνηρή δε.Σαφώς μια κακή ηχογράφηση κακά θα ακούσουμε.
Μα δεν αρκούν τα μηχανήματα για να δημιουργήσεις "πιστή αναπαραγωγή"...,
εκτός αν έχεις κάποιο "μεγάαααλο" δωμάτιο για να ακούς μουσική..(όπως αυτό που περιγράφεις)..

:102:

Reaction score
49

Εν κατακλείδι και για να μη το κουράζω άλλο,εγώ θα έλεγα στο φίλο μας electrok: Άκουσε όποια ηχεία μπορείς-θέλεις κ.λ.π αλλά κάνε και μια βόλτα στο Μέγαρο ή αλλού.

Reaction score
658

Από όσα έχω ακούσει τα Spendor 2/3 και 3/5,
δεν άκουσα άλλα spendor, τα καλύτερα ειδικά για κλασσική μουσική.

Reaction score
2

Τελικά πιστεύετε ότι υπάρχει σχέση του μεγέθους της επιφάνειας των μεγαφώνων(μεμβράνης για τα πάνελ) και της απόδοσης μεγάλων ορχηστρικών έργων;
Εδώ δεν μιλάω για απόδοση χαμηλών συχνοτήτων αλλά για όλα τα υπόλοιπα (σώμα, μέγεθος εικόνας-εστιασμός κλπ), δηλαδή το Ls3/5a του λείπει μόνο το μπάσο ή τα δίνει όλα (πλην χαμηλών) σε μικρογραφία και πόσο ρόλο παίζει η απόσταση ακρόασης σε σχέση με το μεγέθος της επιφάνειας των μεγαφώνων.

Reaction score
791
Κλασσική μουσική με ηχεία όχι πλήρους φάσματος τι να ακούσεις. Πρέπει να χρησιμοποιείς ηχεία πλήρους φάσματος ή έστω τουλάχιστον μέχρι τα 38hz στα -3db, καθαρά, απαραμόρφωτα και ενισχυτικά που να τα οδηγούν σωστά και φυσικά καλό (και μεγάλο) χώρο. Πάντως προσπάθησε όταν κατεβείς Αθήνα να ακούσεις και τα Arcos X στην ΜΤΖ audio, θα εκπλαγείς ευχάριστα.

Reaction score
2

Γεμάτο το τρέχων τριήμερο, Τετάρτη, πριν από το τραπέζι του ΕΒΒΕ (!), επισκέφθηκα τον flash στο σπίτι του (περισσότερο με μαγαζί audio-video μοιάζει). Ακούσαμε για λίγο τα klipsch Heresy που βρίσκονται στο σαλόνι του, μετά τα martin logan Purity που δεν ήταν τοποθετημένα σε κατάλληλη απόσταση από τον τοίχο πίσω τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φτιάξουν εικόνα.
Στη συνέχεια ακούσαμε τα ATC scm40 σε μικρό δωμάτιο και κολλημένα στις γωνίες του δωματίου. Ο ήχος τους για μένα (υπ'οψιν ότι δεν έχω εμπειρία ακουσμάτων) ήταν αποκάλυψη, κατάλαβα τι σημαίνει αναλυτικός ήχος, σε συμφωνικά έργα η λεπτομέρεια που έδιναν ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα. Αρχικά τα ακούσαμε με πηγή το musiland 02us και προ-τελικό clear audio τάξη Α 2χ50w και στη συνέχεια βάλαμε τον audiollab 8000p. Εντύπωση μου έκανε και το γεμάτο μπάσο κάτι που δεν περίμενα αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν θέμα χώρου.

Την επόμενη ημέρα επέστρεψα αφού συννενοηθήκαμε να κατεβάσουμε τα scm40 στο σαλόνι και να στηθούν πιο σωστά. Τεχνικό πρόβλημα με τον audiolab δεν μας επέτρεψε να τον συμπεριλάβουμε στην ακρόαση, έτσι ακούσαμε με έναν audionet τρικάναλο των 100w και ήμαστε εν αναμονή για την Παρασκευή που θα επαναλάβουμε με το σετ των Clear Audio. Αρχικές εντυπώσεις ειναι ότι ενώ η λεπτομέρεια και η ανάλυση των ηχείων ήταν και πάλι παρών, τώρα είχαμε και πιο εκτεταμένη εικόνα σε πλάτος και σε βάθος, ανακαλύπταμε λεπτομέρειες των ηχογραφήσεων για πρώτη φορά, ενώ οι φωνές ήταν σκέτη απόλαυση. Το μπάσο όμως είχε εξαφανιστεί, προφανώς στο μεγάλο χώρο πλέον η συνοδεία υπογούφερ ήταν απαραίτητη.
Συνέχεια αύριο...

Reaction score
384
Απάντηση: Re: Ηχεία για κλασσική μουσική

Ε, όχι και μαγαζί, ένας συνηθισμένος οικιακός χώρος είναι! :142:

Ωραίο σαμπάκι αυτό στο κέντρο...:137:...μεγειές,μεγειές!

Reaction score
5.614
Thanks! To Audio Physic sub, ως sealed 10ιντσο που είναι, έδεσε άριστα με τα ATC και τα συμπλήρωσε ευχάριστα. Στο μικρότερο δωμάτιο που τα είχα τα ATC, δε χρειάζονταν sub, αλλά στο σαλόνι το ήθελαν.

Reaction score
2

Αφού ακούσαμε τα ATC με το σετ των Clear Audio και μετά με τον Audiolab το συμπέρασμα ήταν ότι ο Audiolab δεν αξιοποιεί τα ηχεία αυτά.
Πάντως το περίεργο ήταν ότι με τους Clear Audio εμφανίστηκε μπάσο ακόμη και στον μεγάλο χώρο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv