Ηχεία για marantz pm 6004

Reaction score
8
Παιδια καλησπέρα,

δεδομενου του μπατζετ μου, της ελαχιστης εμπειριας μου σε θεματα hi-fi και με λατρεία για την ακροαση μουσικής γενικότερα, θα ήθελα γνώμες για το ποια ηχεία και ειδικότερα δαπέδου (κόστους εώς 350€) θα ταίριαζαν σε marantz pm6004. Για να βοηθήσω περισσότερο, το σύστημα θα τοποθετηθεί σε σαλόνι εμβαδού 25 τ.μ. περίπου, το οποιο ειναι σε σχήμα Γ. Σκέφτομαι τα δαπέδου, λόγω της μεγαλύτερης ευαισθησίας τους σε σχέση με τα βάσεως, αλλά και του πιο "γεματου" ήχου που παράγουν ενδεχομένως, λόγω μεγαλύτερου μεγέθους.
παρ' όλα αυτά είμαι ανοιχτός και σε προτάσεις για βάσεως αν πιστεύει κανεις ότι αξίζει(;) κάποιο να συγκριθεί με ενα δαπέδου.

Reaction score
8
Απάντηση: Ηχεία για marantz pm 6004

Να και κατι άλλο λοιπόν... Σ' ευχαριστω Tyler durden. Έχεις τεσταρει το συγκεκριμένο συνδυασμό;
Η αλήθεια είναι ότι λόγω τόπου διαμονής, δε μου δίνεται εύκολα η επιλογή να ακούσω τον ενίσχυτη με διάφορα ηχεία, κι ετσι εξαναγκαζομαι να κατεβαίνω Αθήνα για το σκοπό αυτό, με ο,τι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο και χρήμα.
Σε κανά δυο μεγάλα και γνωστά μαγαζια της Αθήνας, μου πρότειναν τα KEF C5, Boston Acoustics cs226 και Yamaha ns-555 (χώρια κάποια βάσης, monitor audio bx2, Dali lektor2 κ.ο.κ). Προφανώς ο,τι ήθελε ο καθένας να πουλήσει το παρουσίαζε και ως καταλληλότερο.

Θεωρειτε λοιπόν εσείς καλύτερη την τακτική της επιλογής ηχειου δαπέδου αντί βάσεως (στη 2η περίπτωση σκέφτομαι και το έξτρα κόστος των βάσεων, γιατί λόγω σαλονιού δε γίνεται να βρίσκονται στο πάτωμα και ράφια δεν υπάρχουν).

το γεγονός ότι ως προς την επιλογή ηχειου υπολογιζω ohms και ευαισθησίες, λέει κατι ή τσάμπα κόπος; Υπενθυμίζω ότι ο ενίσχυσης είναι "μικρός" (45αρης στα 8ohm και 60αρης στα 4).
Θεωρώ πάντως ότι στο φόρουμ μπορω να βγάλω άκρη ειτε με αποψεις διαφορων σας και μια καλη αρχή έκανα με το υπόμνημα του Costas Coyias "Αγοράζοντας ηχεία".

Reaction score
209
Απάντηση: Ηχεία για marantz pm 6004

Εγώ στη θέση σου με αυτόν τον ενισχυτή θα κοίταζα έως και δαπέδου με ένα γούφερ, όπως αυτά που σου πρότεινε ο tyler durden.

Μπορεί να τον βλέπεις μικρό, αλλά είναι ας πούμε καλύτερος από τον ομόσταυλο 5004, ο οποίος έχει περίπου την ίδια ισχύ. Ο δικός σου έχει καλύτερη τροφοδοσία άρα είναι πιο σταθερός και είναι και πιο γρήγορος γενικότερα καθώς πρόκειται για διαφορετική σχεδίαση ενισχυτή με μικρότερες διαδρομές σήματος.

Από τα χαρακτηριστικά που βλέπω, τόσο η ευαισθησία 90dB, όσο και η αντίσταση 3,6ohm ελάχιστη, όσο και η απόκριση συχνότητας στο κάτω άκρο 48Hz στα +\-3dB, είναι μια χαρά για τον 6004. Ιδανικά θα τους πήγαινε και ένας μεγαλύτερος, αλλά δεν θα έχεις θέμα με αυτόν.

Enclosure Type2-way reflex
Bass Unit (mm)165
Treble Unit (mm)25
Frequency Response (±3dB)48Hz - 20kHz
Nominal Impedance (Ohm)6
Minimum Impedance (Ohm)3.6
Sensitivity (2.83v@1m)90dB
Recommended Amplifier Power25 - 100W
Crossover Frequency (kHz)2.7
Effective Volume (litres)17.7
Cabinet Dimensions (HxDxWmm)900 x 295 x 195
Weight (Kg per cabinet)15.5