Ηχεία δαπέδου

Reaction score
7
Καλησπέρα και Χρόνια πολλά σε όλους.Θάθελα τη γνώμη σας για ηχεία δαπέδου έως 2500 ευρώ.Το συστημά μου είναι quad 99 pre,909 power και cdp της ίδιας εταιρίας.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Ηχεία δαπέδου

..ξεκινησα με περιπτωσεις ηχειων πιο χαμηλα σε τιμη απο τα 2500 γιατι δεν ξερω αν το ρευμα του 99 επαρκει για προτασεις σε τετοιες κατηγοριες τιμης.

Reaction score
7

Στην εκθεση τον οκτωβριο κατεβηκα για δυο ζευγη ηχειων που ειχα κατα νου.kef xq 40, atc scm 40.Για να ειμαι ειληκρινης απογοητευτηκα απο τα kef και δεν ξετρελαθηκα απο τα atc,και επιπλεον φοβαμε μηπως ο τελικος μου ειναι λιγος για τα atc.Ακουσα παρα πολυ καλα λογια για τα pmc fb1i απο ενα φιλο και μελος του forum ο οποιος ειναι κατοχος των pmc.Τα proac δεν τα ακουσα αλλα τα ειδα και αυτα στην εκθεση.Θελω να ξερω αν τα μηχανηματα μου ταιριαζουν με τα συγκεκριμενα ηχεια.Ευχαριστω.

Reaction score
7

O quad 909 power βγαζει 140 wrms στα 8 ohm και 250 wrms στα 4 ohm με 11AMP ρευμα σε καθε καναλι, συμφωνα με τον κατασκευαστη.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Ηχεία δαπέδου

O quad 909 power βγαζει 140 wrms στα 8 ohm και 250 wrms στα 4 ohm με 11AMP ρευμα σε καθε καναλι, συμφωνα με τον κατασκευαστη.
Που σημαίνει ότι είναι μια χαρά για τα source.

Maximum Power Handling
200 watts

Impedance
5 ohms, 1.6 @ 20kHz

Έχουν παίξει και με μικρότερο ενισχυτή, αν είναι αυτό που σε ανησυχεί. Δεν είναι από τα μεγάλα ML που θέλουν την ισχύ τους.
Οριακά μπορείς να συνδέσεις και το μεγαλύτερο Vista, αλλά εκεί φεύγεις από το όριο των χρημάτων αρκετά.

Reaction score
59

Στην εκθεση τον οκτωβριο κατεβηκα για δυο ζευγη ηχειων που ειχα κατα νου.kef xq 40, atc scm 40.Για να ειμαι ειληκρινης απογοητευτηκα απο τα kef και δεν ξετρελαθηκα απο τα atc,και επιπλεον φοβαμε μηπως ο τελικος μου ειναι λιγος για τα atc.Ακουσα παρα πολυ καλα λογια για τα pmc fb1i απο ενα φιλο και μελος του forum ο οποιος ειναι κατοχος των pmc.Τα proac δεν τα ακουσα αλλα τα ειδα και αυτα στην εκθεση.Θελω να ξερω αν τα μηχανηματα μου ταιριαζουν με τα συγκεκριμενα ηχεια.Ευχαριστω.
Φίλε μου εχω στην κατοχή μου τα pmc fb 1i εδώ και μια εβδομάδα (εχω τα demo της αντιπροσωπείας μεχρι να έρθουν τα δικά μου απο Αγγλία λόγω άλλου χρώματος δεν υπήρχαν ετοιμοπαράδοτα) με ολοκληρωμένο ενισχυτή τον xindak xa 6950 και πηγή το xindak cd player muse 1.0 με λαμπάτη έξοδο και είμαι πολύ ευχαριστημένος απο το ηχητικό αποτέλεσμα.Ημουν μεταξύ των μικρότερων gb 1i και των fb 1i και τελικά επέλεξα τα δεύτερα.Νομίζω ότι αποδίδουν καλύτερα σε όλες τις περιοχές συχνοτήτων όπως επίσης και με χαμηλές εντάσεις μπορείς να ευχαριστηθείς την μουσική που ακούς το ίδιο καλά.Εμένα μου άρέσουν τα πρίμα να είναι πλούσια καθαρά και αναλυτικά αλλά διαπιστωσα ότι και τα πλούσια χαμηλά ομορφαίνουν πολύ το ηχητικό αποτέλεσμα.Η μεσαία περιοχή επίσης ειναι πολύ ζωντανή και καθαρή.Νομίζω ότι τα fb 1i είναι μια πολύ καλή αγορά.Βέβαια καλό ειναι να τα ακούσεις και με τα αυτιά σου kai με δικά σου cd.

D

deleted user 10898

Guest
τα ML source ειναι πολυ καλη λυση εαν...

α)μπορεις να τα τοποθετησεις σε αποσταση τουλαχιστον ενα μετρο απο τον τοιχο εμπρος τους. Σε 1.5 μετρο ακομη καλυτερα. σε λιγοτερο απο 60 ποντους αστο....

β)ο ενισχυτης να μπορει να αντεξει στα 20khz οπου η αντισταση πευτει στα 1.6ωμ! δεν ειναι θεμα watt, αλλα ικανοτητας σε ρευματα σε μικρη αντισταση...

γ) φυσικα να σου αρεσει ο ηχος του ηλεκτροστατικου! θελει ακροαση και στημενο σωστα δεν υπαρχει ευκολα (πουλησα και τα δικα μου να τακουγες...)

Reaction score
6
Βασικά καλό είναι να μη λέμε έτσι νούμερα στην τύχη. Ο χώρος θα κανονίσει τις αποστάσεις των ηχείων από τους τοίχους.

Ο υπολογισμός για τα source έχει ως εξής:

Ύψος του δωματίου σε ίντσες επί 0.618 = απόσταση από τον τοίχο πίσω από τα ηχεία έως το κέντρο της μεμβράνης (είναι κυρτή).

Πλάτος του δωματίου σε ίντσες δια του 18 επί 5 = η απόσταση των πλαϊνών τοίχων από το κέντρο της μεμβράνης.

Φυσικά όταν αναφέρθηκα στα Watt μιλούσα για το max power handling που είναι ένας μπούσουλας.

Reaction score
7

Λένε ότι ATC SCM40 θέλουν καλό ενισχυτή για να παίξουν.Πιστεύεις ότι το ζευγάρι των QUAD είναι αρκετό γι'αυτό το ηχείο?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Εννοείται!
Σίγουρα με τα 40ρια θα αξιοποιήσεις σε μεγάλο βαθμό τις όποιες μελλοντικές σου αναβαθμίσεις (σε πηγές και ενισχυτικά), αλλά αυτό πρέπει να το βλέπεις ως θετικό για τις δυνατότητες του ηχείου. ;)

Reaction score
7
Απάντηση: Re: Ηχεία δαπέδου

Καλησπέρα και πάλι.Τελικά αποφάσισα να μην πάω αντίθετα στο μονόδρομο.Είμαι και άτομο που μου αρέσει η τάξη βλέπετε.Έχει γίνει η παραγγελία των ATC SCM 40 και περιμένω με αγωνία την άφιξή τους.

Reaction score
59
Απάντηση: Re: Ηχεία δαπέδου

Καλησπέρα και πάλι.Τελικά αποφάσισα να μην πάω αντίθετα στο μονόδρομο.Είμαι και άτομο που μου αρέσει η τάξη βλέπετε.Έχει γίνει η παραγγελία των ATC SCM 40 και περιμένω με αγωνία την άφιξή τους.
Καλοάκουστα και από εμένα.

Reaction score
7

Κύριοι καλησπέρα.Μετά από αρκετό διάβασμα σε όλες τις σχετικές αναφορές περί ηχείων στο forum αλλά και στα περιοδικά έβαλα το χέρι στην καρδιά μου αλλά και στην τσέπη μου και η παραγγελία δόθηκε.Το συγκεκριμένο ζευγάρι το είδα και το άκουσα για λίγο μπορώ να πω στην έκθεση.Ήμουν όμως λίγο μπερδεμένος και ανάμεσα στα δυο.ATC SCM 40 H PMC FB1I.Καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του ήταν οι δικές σας αναφορές για τα ATC και σας ευχαριστώ όλους.Τα ηχεία θάρθουν (ΣΕΡΡΕΣ) περίπου στις 10 Μαρτίου.

Reaction score
7

Καλησπέρα σε όλους.Τα ηχεία πλέον βρίσκονται στο σαλόνι του σπιτιού μου και από το μεσημέρι δεν έχουν σταματήσει καθόλου να (μας) κρατούν συντροφιά.Άλλωστε θέλουν και καμιά 250αριά ώρες για να στρώσουν.Ένα πράγμα έχω να πω σαν σχόλιο το οποίο έγινε από το έτερον ήμισυ ακούγοντας ένα αγαπημένο της τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου.Κυριάκο, μου λέει' η φωνή του Νιόνιου εδώ ακούγεται πιο καθαρή.Το δικό μου σχόλιο'Τα ηχεία είναι ΑΡΙΣΤΑ.Θα ακολουθήσουν και άλλες αναφορές όπως και φώτο του συστήματός μου αργότερα.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.873
Members
38.509