Ηχεία και πίσω τοίχος.

Reaction score
0
Ποια ηχεία δαπέδου μπορούν να τοποθετηθούν κοντά στον πίσω τοίχο ???
Στο HiFi choice , στους συγκριτικούς πίνακες στο τέλος που έχει τέτοια κατηγοριοποίηση βλέπω για τα mointor audio rs6, triangle altea και κάποια άλλα .

sk

Reaction score
499
Επειδή με απασχολεί κι εμένα, να το γενικεύσω λίγο περισσότερο ?

Αν η τοποθέτηση γίνεται αναγκαστικά κοντά στον πίσω τοίχο, υπάρχουν μήπως κάποιες σχεδιάσεις (box, horn κ.λ.π.) που συμπεριφέρονται «καλύτερα» απ΄ τις άλλες ?

(Μιλώντας πάντα για ηχεία δαπέδου)

Reaction score
0
Να διευκρινήσω ότι αναφέρομαι μόνο στον πίσω τοίχο, καθώς στην δική μου τουλάχιστον περίπτωση υπάρχει ικανή απόσταση από τους πλαινούς για πειραματισμούς.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
ότι εχει οπη οπισθιας ανακλασης μπασσου, μαλλον πρεπει να το ξεχνατε για τοποθετηση κοντα σε τοιχο.
Ποσως μαλλον αν ειναι και δαπεδου που θεωρητικα κατεβαινει πιο χαμηλα οποτε χρειαζεται και πολυ χωρο να αναπνευσει. Μπορει βεβαια να υπαρχουν και οι εξαιρεσεις..

Reaction score
0
Φαντάζομαι οτι μία απόσταση της τάξης των 20 cm ούτως η άλλως υπάρχει (καλώδια , ακροδέκτες κλπ). Το θέμα είναι οτι υπάρχουν κάποια ηχεία που απαιτούν 1 μέτρο .
Υπάρχουν όμως άλλα που είτε έχουν την οπή μπροστά (trianlge) είτε στο κάτω μέρος-βάση του ηχείου (castle conway3 ) ή πάλι 2 οπές (μία μπροστά μία πίσω) όπως το monitor audio rs6. Όλα αυτά που αναφέρω με κάθε επιφύλαξη γιατί μπορεί να κάνω και λάθος.
Ποιά σχεδίαση από αυτές ή κάποιες άλλες (π.χ spendor 5se) μπορεί να αποδώσει καλύτερα κοντά στον πίσω τοίχο ??

Reaction score
2
Καλο ειναι να αποφευγετε η τοποθετηση τοσο κοντα στον τοιχο,εαν ομως ειναι αναγκαιο κακο,τοτε οπωσδηποτε δεν μπορουν να μπουν ηχεια με bass reflex πισω, ηχεια που ακτινοβολουν πισω (πανελ) και ηχεια που <<φορουν>>μεγαφωνα πισω.για τα triangle που λες,επειδη τα εχω ειναι απο τα λιγα ηχεια που δεν επιρεαζονται στο θεμα μπασου,αλλα παρολαυτα η ζημια γινεται αλλου,βλεπεις ,δεν ειναι μονο το μπασο που μεταβαλεται με μια τετοια τοποθετηση αλλα και η στερεοφωνικη εικονα η οποια δεν θα εχει καθολου βαθος,και οχι μονο αυτα......Εαν μπορεις οπωσδηποτε δικιμη πρωτα.ειναι πολλες οι παραμετροι που μεταβαλονται-διαφοροποιουνται.

Reaction score
50
jimazz said:
Υπάρχουν όμως άλλα που είτε έχουν την οπή μπροστά (trianlge) είτε στο κάτω μέρος-βάση του ηχείου (castle conway3 )
Προσοχή χρειάζονται και αυτά με οπή στην βάση, τα castle που έχω χάνουν τελειως το μπάσο τους και αλλιώνεται γενικά η εικόνα όταν τοποθετηθούν πολύ κοντα σε γωνία. Αν υπάρχει χώρος στο πλάι τότε ειναι ΟΚ και μπορούν να τοποθετηθούν πολύ κοντά στον πίσω τοίχο.

Reaction score
0
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές.

Τελικά πήρα τα Audio Spectrum Artemis V2, μαζί τσίμπησα και το cd της advance acoustic. Πρώτη εντύπωση εξαιρετική. Άκουσα Mike Oldfield και Leonard Cohen και το ευχαριστήθηκα, φαντάζομαι οτι σε λίγο καιρό θα είναι ακόμη καλυτερα.....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.739
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab