Ηχεία 2.1 για ταινίες και μουσική (budget 300-400€)

Reaction score
2
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του Forum,

Θέλω να αναβαθμίσω τα logitech 2.1 που έχω σε μια πιο σοβαρή λύση και ποιότητα.
Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα στον τομέα των ηχείων και χρειάζομαι βοήθεια από κάποιον καλό
γνώστη.
Οι ανάγκες μου είναι καθαρά για ταινίες και μουσική και λόγο χώρου δεν μπορώ να πάω σε 5.1.
Θα ήθελα κάτι ποιοτικό και καλό που θα κάνει τη διαφορά σε σχέση με τα ηχεία της τηλεόρασης ή αυτά της logitech όμως να μην ξεπεράσουμε τα 400€ σε τιμή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!

Timaras

Reaction score
2.153
Καλώς ήρθες! :)

Για πες λίγα παραπάνω..
Είναι σαλόνι ο χώρος ή υπνοδωμάτιο?
Πόσο μεγάλος είναι και πόσο μακριά κάθεσαι από τα ηχεία?
Πού θα κάτσουν τα ηχεία?Σε γραφείο?Σε βάσεις?
Η πηγή του ήχου ποιά είναι?Η τηλεόραση?Από την έξοδο ακουστικών?Από optical out?
Πόσο δυνατά θα ακούς?

Reaction score
2
Καλησπέρα Timara,

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση! Τα ηχεία προορίζονται για κρεβατοκάμαρα και ίσως μετακινηθούν σε κάποιο σαλόνι στο μέλλον. Η σύνδεση είτε είναι στο laptop είτε TV μπορεί να γίνει και με οπτικές ίνες (νομίζω είναι και το ιδανικό) φυσικά πολύ πιο σπάνια αν συνδεθούν με κινητό θα είναι με jack ή NFC αν υποστηρίζεται (δεν είναι και απαραίτητο όμως).
Η ένταση του ήχου θα είναι μέτρια καθώς μένω σε πολυκατοικία και πιο σπάνια θα παίξω δυνατά (θα παίξουν και δυνατά όμως).
Όσον αφορά το που θα στέκονται δεν το έχω λύσει ακόμη, είμαι ανοικτός σε κάποια πρόταση και για αυτό (ίσως κάποιο ράφι ή τύπος σκαμπό).

Timaras

Reaction score
2.153
Η γνώμη μου είναι να πάρεις μια ηχομπάρα.
Να πιάσεις να κρεμάς ηχεία στους τοίχους του υπνοδωματίου και να τρέχουν καλώδια και τέτοια,είναι κάπως!
Χτύπα μια ηχομπάρα,με τα bluetooth της,τα hdmi arc,τα wifi της,τις οπτικές της τα πάντα όλα.
Ασύρματα υπογούφερ έχουν πλέον όλες,οπότε καθαρές και ωραίες δουλείες.
Και η Jbl έχει και η Lg έχει και η Samsung έχει.
Ψάξε τα χαρακτηριστικά τους και επέλεξε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου.

Timaras

Reaction score
2.153
Special. Αν μπορείς να βάλεις και τα πιο μεγάλα με το 8αρι ή τα αντίστοιχα yamaha με το 7αρι δε θα θες ούτε sub.

Αυτά είχα σκοπό να σου προτείνω εξ'αρχής με το 7αρι αλλά για κάποιο λόγο θεώρησα ότι είσαι παντρεμένος και άρχισα να κοιτάω ηχομπαρες για να' ναι και όμορφο το σετ.

Reaction score
2
Special. Αν μπορείς να βάλεις και τα πιο μεγάλα με το 8αρι ή τα αντίστοιχα yamaha με το 7αρι δε θα θες ούτε sub.

Αυτά είχα σκοπό να σου προτείνω εξ'αρχής με το 7αρι αλλά για κάποιο λόγο θεώρησα ότι είσαι παντρεμένος και άρχισα να κοιτάω ηχομπαρες για να' ναι και όμορφο το σετ.
Πάω στα 29 σιγά σιγά αλλά την έχω γλυτώσει ακόμη... Όχι τίποτα άλλο αλλά με παιδιά πόσο δυνατά να παίξεις κιόλας;

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα σε 2 τέτοια ηχεία τι προτείνεις; Κατευθείαν πάνω στην τηλεόραση;
Και αν πάει κατευθείαν πάνω της με τί σύνδεση (οπτική ίνα, rca) ; Αν μετά τα συνδέσω σε laptop χρειάζομαι κάποιο άλλο καλώδιο;

Timaras

Reaction score
2.153
Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα σε 2 τέτοια ηχεία τι προτείνεις; Κατευθείαν πάνω στην τηλεόραση;
Και αν πάει κατευθείαν πάνω της με τί σύνδεση (οπτική ίνα, rca) ; Αν μετά τα συνδέσω σε laptop χρειάζομαι κάποιο άλλο καλώδιο;
Καλό θα ήταν να πάρεις ένα monitor controller για να έχεις και έλεγχο σταθμης και τη δυνατότητα να συνδέσεις πάνω του διαφορετικές πηγές.
Ανάλογα με τα χρήματα που θα διαθέσεις,υπάρχουν controllers και με ψηφιακή είσοδο και με είσοδο usb που είναι καλύτερη από την αναλογική της tv ή του laptop.
[DOUBLEPOST=1520470788][/DOUBLEPOST]
Επίσης βρήκα και αυτές τις 2 επιλογές με καλή αξιολόγηση https://www.soundimage.gr/product/taga-harmony-tav-506f-v2-wenge-zeygos & https://www.soundimage.gr/product/taga-harmony-tav-606f-v3-wenge-zeygos.
Ποια είναι η γνώμη σου;
Δεν έχει τύχει ποτέ να τα ακούσω.Δεν τα ξέρω.
Σαν σκεπτικό πάντως,πιστεύω ότι η αγορά ενεργών,όπως σκέφτηκες εξ αρχής,είναι προτιμότερη.

Reaction score
2
Καλό θα ήταν να πάρεις ένα monitor controller για να έχεις και έλεγχο σταθμης και τη δυνατότητα να συνδέσεις πάνω του διαφορετικές πηγές.
Ανάλογα με τα χρήματα που θα διαθέσεις,υπάρχουν controllers και με ψηφιακή είσοδο και με είσοδο usb που είναι καλύτερη από την αναλογική της tv ή του laptop.
[DOUBLEPOST=1520470788][/DOUBLEPOST]
Δεν έχει τύχει ποτέ να τα ακούσω.Δεν τα ξέρω.
Σαν σκεπτικό πάντως,πιστεύω ότι η αγορά ενεργών,όπως σκέφτηκες εξ αρχής,είναι προτιμότερη.
Καλημέρα Τίμο,

Σε ευχαριστώ πολύ για όλες τις συμβουλές, ήσουν ιδιαίτερα κατατοπιστικός! Το τελευταίο που θα ήθελα να σε ρωτήσω είναι το γιατί πιστεύεις ότι τα ενεργά ηχεία είναι καλύτερα από τα δαπέδου; Αν πάρω τα ενεργά να φτιάξω ράφι δεξιά κ αριστερά για τοποθέτηση; Τα δαπέδου τα είχα σκεφτεί για το μόνο λόγο ότι θα γλίτωνα ράφια κλπ

Timaras

Reaction score
2.153
Με 300-350€ που ζητούν τα συγκεκριμένα ενεργά θα πάρεις 2 ηχεία βάσης,4 ενισχυτές που οδηγούν σωστά τις μονάδες τους,ενεργό cross και σύστημα dsp.
Με τα ίδια χρήματα για παθητικά ηχεία θα πάρεις 2 ηχεία,1 ενισχυτή δικάναλο που δεν θα οδηγεί σωστά τις μονάδες τους λόγω περιορισμένου χρηματικού ορίου και παθητικό cross με τις όποιες αδυναμίες του.

Άρα συγκριτικά,για συγκεκριμένο χρηματικό όριο,η άποψή μου είναι ότι τα ενεργά είναι περισσότερο αποδοτικά από τα παθητικά.
Για την τοποθέτηση αν δε θες ράφια αγόρασε βάσεις δαπέδου.

Reaction score
2
Με 300-350€ που ζητούν τα συγκεκριμένα ενεργά θα πάρεις 2 ηχεία βάσης,4 ενισχυτές που οδηγούν σωστά τις μονάδες τους,ενεργό cross και σύστημα dsp.
Με τα ίδια χρήματα για παθητικά ηχεία θα πάρεις 2 ηχεία,1 ενισχυτή δικάναλο που δεν θα οδηγεί σωστά τις μονάδες τους λόγω περιορισμένου χρηματικού ορίου και παθητικό cross με τις όποιες αδυναμίες του.

Άρα συγκριτικά,για συγκεκριμένο χρηματικό όριο,η άποψή μου είναι ότι τα ενεργά είναι περισσότερο αποδοτικά από τα παθητικά.
Για την τοποθέτηση αν δε θες ράφια αγόρασε βάσεις δαπέδου.
Τίμο γίναμε, είμαι σχεδόν έτοιμος για αγορά!
Ποιο monitor controller να αγοράσω;

Timaras

Reaction score
2.153
Ποιο monitor controller να αγοράσω;
Δεν ξέρω.Σκέψου το ποσό που θες να διαθέσεις και ψάξε για κάποιο που θα έχει τις εισόδους που σε ενδιαφέρουν!
Αυτό θα έκανα εγώ.

Το Thomann.de είναι καλό site να τα παραγγείλω από εκεί ή Ελλάδα;
Ναι είναι καλό αλλά τα ελληνικά καταστήματα κάνουν πλέον τιμές παραπλήσιες με το Thomann οπότε..

(Το thomann,πολλές φορές χρησιμοποιήται και σαν κατάλογος γιατί είναι ωραία στημένο το site του και έχει πάρα πολλά μηχανήματα!)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης