Ηχεία monitor vs σπιτικά

Reaction score
4.985
Υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις όσον αφορά τη σχεδίαση. Δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο.

Διαφευγει συνήθως ότι ο επαγγελματίας που ακούει στο στούντιο δουλεύει..
Εστιάζει σε συγκεκριμένες συνιστωσες, ενώ άλλες όχι μόνο δεν του λένε τιποτα,
αν μιλάμε για τρέχουσες παραγωγές, αλλά τουναντίον μπορεί και να τον παρεμποδίζουν.

Δεν μπόρεσα ποτέ να συνδέσω την ευχαρίστηση με τις σωστές μετρησεις

Καλωσοριζω τον Αργύρη στην ενεργό δράση.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
......ορεω πραμα να παγαινεις σε μια καφτερια...που δεν σε γουσταρουν....
μονο και μονο για να ακουσεις τις γιουχες σου....
και τουμπαλιν. αινωιτε........
να προσπαθεις ρε παιδακι μου να δειξεις οτι εσυ εχεις δικιο.....
τα δικα σου καλωδια ειναι πιο χοντρα και πιο μακρυα.....
να προσπαθεις να πσησεις αφτους που σε θεωρουν κεσρολα......
Τελος
Ενεργα vs σπιτικα ?
το λεει και ο τιτλος.....τα ενεργα δεν ειναι σπιτικα....
ενα πραμα σαν την σπανακοπιτα ...την ετοιμη ....vs μαμας......
ζητω τα λαπατα και το φρεσκο κρεμυδακι..........
Κατανοητός ο...παίκτης.:sneaky:

εγώ νομίζω πως είναι απλώς θέμα άγνοιας, πραγματικής άγνοιας του αντικειμένου, και έλλειψης "ακροαματικής" παιδείας!
Εγώ λοιπόν, άκουγα τα focal solo 6 be σε εκθέσεις, σε ξενοδοχεία και "γήπεδα" με
metric halo και με άλλα dac, και δεν μου ΑΡΕΣΑΝ ποτε!

πάω για καλή μου τύχη μια φορά και έναν καιρό να ακούσω κάτι άλλο στο athensmastering και τα είχε στημένα. τα ακούω σκέτα, και με σαμπ, και έπαθα πλάκα. μεγάλη πλάκα που με οδήγησε στο εξής συμπέρασμα.... δεν θέλω κανένα άλλο ηχείο, μου αρκούν αυτά ή κάποια παρεμφερή, αλλά σε ένα χώρο που να πλησιάζει κάπως ένα studio.
Και ευχαριστώ τα μέλη εδώ που είχαν τις τεχνικές γνώσεις αλλά και την υπομονή και την όρεξη να γράψουν και να μου εξηγήσουν τα γιατί και τις λεπτομέρειες αυτής μου της εμπειρίας.
Ο αισθητηριακός κορεσμός λειτουργεί και με ανάδρομη φορά...Είχες κορεστεί κατά την επαφή μαζί τους υπό ακατάλληλες συνθήκες σε βαθμό που έμεινες άναυδος όταν αναιρέθηκαν αυτές...Αλήθεια,θυμάσαι μήπως ποιες συσκευές συνόδευαν τα Focal κατά την ευνοϊκή ακροαματική σου εμπειρία;
Ένδειξη επίσης του αισθητηριακού κορεσμού θα ήταν λ.χ. η τάση να ξεφορτωθείς τα Beolab 5 - ή κάποια άλλη από τις συσκευές που σου άρεσαν αρκετά - ούτως ώστε ν'αποκτήσεις κάτι άλλο στη θέση τους...:sneaky:
Νομιζω δεν εχει καμμια μα καμμια σχεση με το τι εστι ευτυχια κατα κογια ευαγγελιο,,,,
Αν μου τα ειχε πει καλα φιλος του ειχε πει
Ευτυχια ειναι να γυρνας σπιτι με το αμαξι και να μην βγαινεις μεχρι να τελειωσει το τραγουδι που ακους....
Αυτο ακριβως το πραμα (και ας πει το ειπε ή οχι ο κογιας)....μακαρι να το αισθανονται πολλοι μεσα τους......
μπουτοπουλε......οσο και αν προσπαθεις.....δυστυχως για σενα ........πιο κατω δεν παω......
Αν θες μεταφραστη,....μιας και δειχνεις ευκαταστατος ...
θα σου παρω ενα 50ρικακι να σου εξηγησω τι δεν θες να καταλαβεις.....
και που ξερεις στο μελλον ισως αποξυλοποιησεις την σκεψη σου.......που δυστυχως σε προσπερνα πριν καθε τι.......

Η δε αυτοεπιβεβαίωση για τις...παρακρατήσεις.;)

Last edited:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
περα του πόσο ....(αν μπορω να το πω ετσι) near field ειναι ενα μονιτορακι...
θελει μια αποσταση (αν παλι το λεω σωστα) για να φτιαξει τον ηχητικο του θολο
Αυτο ποσο εφικτο μπορει να ειναι...
.και ποσο μπορει να γινει house friendly ,,,,,το καθε living room ,.....
οταν θελει <ηχητικη> φροντιδα......μαζι με το κοστος αυτων....
Νομιζω δεν εχει καμμια μα καμμια σχεση με το τι εστι ευτυχια κατα κογια ευαγγελιο,,,,
Αν μου τα ειχε πει καλα φιλος του ειχε πει
Ευτυχια ειναι να γυρνας σπιτι με το αμαξι και να μην βγαινεις μεχρι να τελειωσει το τραγουδι που ακους....
Αυτο ακριβως το πραμα (και ας πει το ειπε ή οχι ο κογιας)....μακαρι να το αισθανονται πολλοι μεσα τους......
[DOUBLEPOST=1519158521][/DOUBLEPOST]
Κατανοητός ο...παίκτης.:sneaky:

Ο αισθητηριακός κορεσμός λειτουργεί και με ανάδρομη φορά...Είχες κορεστεί κατά την επαφή μαζί τους υπό ακατάλληλες συνθήκες σε βαθμό που έμεινες άναυδος όταν αναιρέθηκαν αυτές...Αλήθεια,θυμάσαι μήπως ποιες συσκευές συνόδευαν τα Focal κατά την ευνοϊκή ακροαματική σου εμπειρία;
Ένδειξη επίσης του αισθητηριακού κορεσμού θα ήταν λ.χ. η τάση να ξεφορτωθείς τα Beolab 5 - ή κάποια άλλη από τις συσκευές που σου άρεσαν αρκετά - ούτως ώστε ν'αποκτήσεις κάτι άλλο στη θέση τους...:sneaky:

μπουτοπουλε......οσο και αν προσπαθεις.....δυστυχως για σενα ........πιο κατω δεν παω......
Αν θες μεταφραστη,....μιας και δειχνεις ευκαταστατος ...
θα σου παρω ενα 50ρικακι να σου εξηγησω τι δεν θες να καταλαβεις.....
και που ξερεις στο μελλον ισως αποξυλοποιησεις την σκεψη σου.......που δυστυχως σε προσπερνα πριν καθε τι.......
[DOUBLEPOST=1519158931][/DOUBLEPOST]μαρεσεις.......(αληθεια)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης