Ηχείο δύο δρόμων με διαφορετικής αντίστασης μεγάφωνα, γίνεται;

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.609
Ότι λέει ο τίτλος, στέκει ένα τέτοιο ηχείο; Σχεδιαστικά, το crossover μπορεί να υπολογιστεί για τέτοια περίπτωση. Γιατί η ερώτηση; Μα γιατί μου περισεύουν δύο έξοχα tweeters Peerless αλλά με αντίσταση 4 Ohm...

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.609
Κατάλαβα, αυτό πίστευα και εγώ, απλά μια δημόσια επιβεβαίωση δεν βλάπτει. Άντε να δούμε, άλλο ένα project μαζί με τα υπόλοιπα που τρέχουν...
Καλές Γιορτές!

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.609
Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες!
Άντε και τα φτιάξαμε, οι μεσαίες γλυκές, άμεσες και γλυκές, οι υψηλές σχετικά λαμπερές αλλά ισοροπημένες, όπως μου αρέσουν. Οι χαμηλές χάλια! Με μια πρόχειρη μέτρηση, κάτω από τους 80 πρακτικά ανύπαρκτες. Το woofer αγνώστου ταυτότητας, με το DATS V3 δείνχει την μέγιστη εμπέδηση στους 50. Ίσως είναι αυτό:
SPW-800 - 8" WOOFER | tele.gr
Το κουτί μικρό, έτοιμο, πλαστικό από παρατημένα ηχεία δύο δρόμων της TELE
SPS-800 BLACK - SPS-800Β MAYPO HXEIΟ 8 | tele.gr
αλλά ταιριάζει λόγω περιορισμένου χώρου (διπλανά ράφια). Η χρήση του ηχείου: monitor δοκιμών στο εργαστήριο αντικαθιστώντας αντίστοιχα 6ιντσα. Τι προτείνετε; Πως μπορούμε να βγάλουμε καλύτερο μπάσο από μικρή καμπίνα; Πιο "μαλακό" woofer ίσως;

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.917
Λίγα τα λίτρα.
Και το ίδιο το woofer δεν νομίζω να κατεβαίνει και πολύ χαμηλά. κάπου είδα fo 43 hz .
Το κουτί είναι κλειστό ?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.917
Ισως να πειραματιζόσουν με πιο μακρύ σωλήνα.
λέω ίσως. Δεν είναι σίγουρα ότι θα δουλέψει . Δεν έχω και πρόγραμμα προσωμείωσης για να σε βοηθήσω.

gid

Reaction score
9.476
Φίλε, χωρίς παρεξήγηση, όταν:

1. φτιάχνεις ηχείο με κομμάτια "αγνώστου ταυτότητας" όπως λες, και συνεπώς άγνωστης ποιότητας (αυτό και μόνο, φτάνει να φάει Χ το εγχείρημά σου)
2. εν γνώσει σου χρησιμοποιείς κουτί που αναπόφευκτα δεν είναι κατάλληλο για τα μεγάφωνα, αφού δεν ξέρεις τις παραμέτρους των μεγαφώνων, άρα μόνο κατά τύχη θα μπορούσε να ταιριάζει
3. το κουτί είναι υπερβολικά μικρό γιατί επιβάλλεται να είναι λόγω διπλανών ραφιών (άρα ούτε καν στην τύχη μπορείς να ποντάρεις, εγγυημένα το κουτί δεν κάνει)

...τι απαιτήσεις/προσδοκίες μπορείς να έχεις; :idk:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.904
Members
38.258
Νεότερο μέλος
ds-mk