Ηχοαποροφητικο υλικο για Audio spectrum studio 4

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους.
Καθότι καινούργιος εδώ δεν είμαι σίγουρος αν έχω γράψει στο σωστό μέρος.Παρακαλώ οι διαχειριστές να με διορθώσουν αν έχω κάνει λάθος.
Στο θέμα τώρα.Εδώ και μερικές μέρες έκανα ανακαίνιση στο σαλόνι με αποτέλεσμα τα ηχεία μου να έχουν χωθεί αναγκαστηκά μέσα σε γωνία και σχεδόν κολλητα στον τοίχο(ας είναι καλά η σύζηγος).
Τα audio spectum studio 4 που έχω, την οπή την έχουν μπροστά αλλά δεξια και αριστερά τώρα υπάρχουν επιφάνειες παράλληλες.Φοβάμαι λοιπόν για δημιουργία στάσιμων κυμμάτων. Τι με συμβουλεύεται? καθώς δεν έχω και αρκετές γνώσεις πάνω στον ήχο.Να βάλω κάποιο αποροφητικό υλικό στην μπροστινή οπή του reflex και να την κλείσω τελείως ή θα κάνω καμιά ζημιά?Εχω την εντύπωση (και δεν νομίζω να είναι η ιδέα μου) ότι έχω χάσει πολύ από χαμηλές συχνότητες από τοτε που τα άλλαξα θέση.:104:
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις όποιες συμβουλές σας.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Καμιά φορά η ψυχολογία είναι καθοριστική και ακούμε πράγματα που πιστεύουμε πως έτσι θα πρέπει να είναι.

Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει αν όντως έχεις πρόβλημα ή απλά έχεις πειστεί ότι έχεις.

Γενικά τώρα το πλησίασμα των ηχείων στα όρια του δωματίου δίνει την αίσθηση περισσότερου χαμηλού (όγκου) αλλά κατώτερης ποιότητας.
Εσύ από ότι μας λες μόνο αυτό δεν έχεις.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απάντηση: Ηχοαποροφητικο υλικο για Audio spectrum studio 4

Καλησπέρα σε όλους.
Καθότι καινούργιος εδώ δεν είμαι σίγουρος αν έχω γράψει στο σωστό μέρος.Παρακαλώ οι διαχειριστές να με διορθώσουν αν έχω κάνει λάθος.
Στο θέμα τώρα.Εδώ και μερικές μέρες έκανα ανακαίνιση στο σαλόνι με αποτέλεσμα τα ηχεία μου να έχουν χωθεί αναγκαστηκά μέσα σε γωνία και σχεδόν κολλητα στον τοίχο(ας είναι καλά η σύζηγος).
Τα audio spectum studio 4 που έχω, την οπή την έχουν μπροστά αλλά δεξια και αριστερά τώρα υπάρχουν επιφάνειες παράλληλες.Φοβάμαι λοιπόν για δημιουργία στάσιμων κυμμάτων. Τι με συμβουλεύεται? καθώς δεν έχω και αρκετές γνώσεις πάνω στον ήχο.Να βάλω κάποιο αποροφητικό υλικό στην μπροστινή οπή του reflex και να την κλείσω τελείως ή θα κάνω καμιά ζημιά?Εχω την εντύπωση (και δεν νομίζω να είναι η ιδέα μου) ότι έχω χάσει πολύ από χαμηλές συχνότητες από τοτε που τα άλλαξα θέση.:104:
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις όποιες συμβουλές σας.
Σιγουρέψου ότι έχεις βάλει σωστά τις πολικότητες των ηχείων.
Μην πειράξεις τα bassreflex.
Όταν πας μπροστά απο το ένα ηχείο έχει περισσότερο χαμηλό σε σχέση αν κάθεσαι στο κέντρο;

Reaction score
0

Σιγουρέψου ότι έχεις βάλει σωστά τις πολικότητες των ηχείων.
Μην πειράξεις τα bassreflex.
Όταν πας μπροστά απο το ένα ηχείο έχει περισσότερο χαμηλό σε σχέση αν κάθεσαι στο κέντρο;
Μπορείτε να δείτε τι εννοώ στην φωτο που έχω επισυνάψει.
Δεξιά υπάρχρει τραπεζαρία ενώ αριστερά τζάκι, και γιαυτό τα έχω κολλήσει στον τοίχο.Γιατί όταν ανάβει το τζάκι το αριστερό ηχείο θερμένεται.Υπάρχει λύση? ή να μάθω να ζω με αυτό.Την όλη ζημιά μου την έχει κάνει η τραπεζαρία που ήρθε και μπήκε δεξιά και μου μίκρινε το χώρο.Η απόσταση μεταξύ των δύο ηχείων έχει μειωθεί στο 1.40 από τα 3μέτρα που τα είχα πριν.:101:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Αν το υπογούφερ δουλεύει και κατά την αναπαραγωγή μουσικής δοκίμασε να παίξεις με τη φάση του για να φέρεις τον ήχο εκεί που θα έχεις ικανή στάθμη και καθαρό ήχο.
Κανονικά θέλει μέτρηση και ρύθμιση αυτό αλλά και με το αυτί και πολύ προσοχή μπορείς να το κάνεις αρκετά καλά.

Reaction score
0

το υπογούφερ δεν το χρησιμοποιούσα ποτέ κατα την αναπαραγωγή μουσικής.Πάντα άκουγα στερεοφωνικά και ήμουν πολύ ευχαριστημένος.Μετά από αυτήν την αλλαγή όμως παίρνω ήχο πιο ξερό και χωρίς βάθος.Θα το δοκιμάσω πάντως φίλε αυτό που προτίνεις,σ'ευχαριστώ.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Αν δουλευεις το τζακι συχνα και το φορτωνεις να εισαι σιγουρος οτι το βινυλιο που ειναι η ταπετσαρια του ηχειου θα ξεκολησει.Αυτα κολανε σε θερμοπρεσσα και η ζεστη ειναι οτι χρειαζεται για να σπασει η κοληση.Προσεξε τοαλλιως θα καταληξεις με ξεκολημενες ακρες η καμμια φουσκαλα στη μεση

Reaction score
1.187

Καλησπέρα σε όλους.
Χώρισε την σύζυγο και κάψε την τραπεζαρία στο τζάκι. Μετά θα μπορείς να τοποθετήσεις τα ηχεία σου όπου θέλεις και να ευχριστηθείς την μουσική σου.
BTW πολύ καλά ηχεία! (είμαι γνωστός ASφιλος...)

Reaction score
4

Χώρισε την σύζυγο και κάψε την τραπεζαρία στο τζάκι. Μετά θα μπορείς να τοποθετήσεις τα ηχεία σου όπου θέλεις και να ευχριστηθείς την μουσική σου.
BTW πολύ καλά ηχεία! (είμαι γνωστός ASφιλος...)
Η ακομα καλυτερα, καψε την συζυγο στο τζακι και πουλα την τραπεζαρια!!!!

Reaction score
0

βρε παλικάρι μου...βγάλε το μεσαίο ηχείο πάνω από το dvd player.... πονάει όταν βαράει :138:

Reaction score
0

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές.Την γυναίκα μου ήδη έχω πληρώσει να την καθαρίσουν :135:
Πήτε μου όμως αν βουλώσω τις μπροστινές τρύπες με ηχοαποροφητικό υλικό τι πρόκειται να συμβεί?θα πάθουν κάτι τα ηχεία?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Τίποτα δεν θα πάθει το ηχείο σου.
Απλά θα χάσεις το χαμηλό, ανάλογα με το πόσο θα την κλείσεις.
Δοκίμασε το.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.874
Members
38.509
Νεότερο μέλος
Konstantinos M.