Ηχος ??

Reaction score
0
Καλησπέρα
Μόλις χτες παρέλαβα το νέο μου htpc και έχω μια ερώτηση (με τις συνδέσεις δεν τα πάω καλά )
Η motherboard είναι η abit fatality f-190HD με ενσωματωμένη έξοδο hdmi και κάρτα ήχου με 7.1 CH HD Audio CODEC
Η τηλεόραση μου είναι η plasma pioner 435 pdp hd ready
Σύνδεσα το pc με την τηλεόραση έχω εικόνα 750p αλλά δεν έχω ήχο
Από ότι διάβασα με ένα καλώδιο hdmi έχεις ήχο και εικόνα .Κάνω κάτι λάθος η πρέπει να συνδέσω και με καλώδιο την tv με το htpc ??
Μήπως όπως ενεργοποίησα την έξοδο hdmi πρέπει να ενεργοποιήσω και τον ήχο ?
Θα εκτιμήσω κάθε βοήθεια
Χρήστος

Reaction score
0
είναι ενσωματωμένη
και ξέχασα να γράψω το λειτουργικό είναι vista

Reaction score
1
Χμμμ , επειδή στο site δεν έχει το εγχειρίδιο , σου είναι εύκολο να ανεβάσεις απο το cd της mobo ; Μέσα εκεί θα αναφέρει εαν περνάει ο ήχος μέσα από το HDMI ή όχι ...

Reaction score
0
Βρήκα το manual εδώ:

http://www2.abit.com.tw/page/uk/dow..._SCREEN=Fatal1ty+F-I90HD+&pSOCKET_TYPE=LGA775

Έχεις ακολουθήσει τα ακόλουθα;

HDMI1: Connects to multimedia devices of HDMI protocol.
To enable this HDMI function, you will have to:
(1) Leave the [ATI HDMI Controller] option in the BIOS Setup menu “Advanced Chipset Features” at its default [Enabled] setting.
(2) Install the “Realtek Audio Driver”.
(3) Install the “HDMI Audio Driver”.
(4) Make sure to select “HD Audio rear output” as the sound playback device in the “Sounds and Audio Devices Properties” through Windows’ Control Panel.

Reaction score
0
Ευχαριστώ παιδιά το πρόβλημα λύθηκε βάζοντας τους drivers για τα βιστα και ενεργοποιώντας την hdmi από το bios
τώρα έχω ήχο από την τηλεόραση
με ποιον τρόπο το συνδέω στο home cinema?
έχω έναν maranz sr 5500

Reaction score
0
Δεν ξέρω αν προχώρησες, αλλά ο ευκολότερος θα ήταν μέσω οπτικής ίνας.
Θα πρέπει να συνδέσεις την οπτική έξοδο της m/b σε μία οπτική είσοδο του ενισχυτή.
Από εκεί και πέρα, μάλλον θα πρέπει να επιλέξεις
“Realtek HD Audio output” " στο Sounds and Audio Devices Properties”
και να κάνεις τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο "Audio I/O" του "Realtek Audio Manager".
Δεν ξέρω όμως τι ακριβώς ρυθμίσεις θα χρειαστούν. Το πιθανότερο είναι στο configuration της οπτικής πόρτας, να χρειαστεί κάποια ενεργοποίηση.
Υπάρχει και η περίπτωση, να μην χρειαστεί κάτι άλλο.

Και στο ενισχυτή να επιλέξεις ως είσοδο την πόρτα που έχεις συνδέσει την οπτική ίνα.

Reaction score
0
Οι εντυπώσεις άριστες
Το πληκτρολόγιο είναι άριστο πολύ ελαφρύ και λεπτό με πορτοκαλί φωτισμό στα πλήκτρα με τις ειδικές λειτουργίες
Έχει βάση που κάθετε πάνω και φορτίζει σύγχρονος
Η εμβέλεια του είναι παρά πολύ καλή και στην απόκριση παράτησα κάποια μικροκοληματα μονο στο touch pad στιγμιαία που ελαττώθηκαν με τους τελευταίους driver για vista

Reaction score
6
Καταρχήν καλορίζικο...
Έστησα και εγώ ένα HTPC με το ίδιο motherboard, και μου έχει σπάσει τα νεύρα....!!!
Απ'οτι κατάλαβα έχεις Vista, ποιους Ati drivers (catalyst) χρησιμοποιείς ??? Έχεις hardware acceleration σε Mpeg-2 και h264 ???

Με τους νέους catalyst 7.5 το dxva acceleration απλά ... απενεργοποιείται (και σε Mpeg-2 και σε h264) !!!
Χρησιμοποιώ το τελευταίο Powerdvd 7.3.2911, τσεκάρω το "Hardware Acceleration (ATI AVIVO), μόλις όμως αρχίζει να παίζει το βίντεο, απενεργοποιείται από μόνο του (και σε Mpeg-2 και σε h264). Το ίδιο γίνεται και με τον elecard... Αποτέλεσμα: Σε Core2Duo 6420 (@2.13Ghz), 20-30% cpu σε mpeg-2 1080i HD, 45-60 cpu σε h264 1080i HD !!!
Τα ίδια ισχύουν και σε XP, χτες έστησα λειτουργικό 4 φορές για να δοκιμάσω (2 φορές XP και 2 Vista) μέχρι να καταλάβω ότι φταίνε οι drivers της ATI !!!!
Τελικά κατέληξα στους catalyst 7.3 ,όπου πλέον ενεργοποιείται το dxva acceleration αλλά μόνο σε Mpeg-2, ρίχνοντας την CPU στο 10-15% !!!

Σήμερα θα του βάλω την Geforce 8600GTS HDCP που είχα αγοράσει για καλό και για κακό (λες και τό'ξερα!) και δεν ξαναμπλέκω με ATI !!!!
Κρίμα και τα παραπάνω λεφτά που έδωσα σε σχέση με ένα οποιοδήποτε άλλο mATX Board, μόνο και μόνο για να χρησιμοποιήσω την onboard ΑΤΙ κάρτα με το hdmi και το πολυδιαφημιζόμενο Avivo hardware accelaration που "υποτίθεται" ότι κάνει....!!! (εντάξει, δεν ζητάω τρελά πράγματα από την Ati xpress 1250 , αλλά μια 10% μείωση στην CPU σε h264 θα μπορούσε να την κάνει...!)

Άμα είναι με κάθε νέο Catalyst να ψάχνω πρώτα αν δουλεύουν τα αυτονόητα, να λείπει το βύσσινο...!!!

Reaction score
0
Ευχαριστώ

Κατά αρχήν το μηχάνημα μου είναι ένα Intel core 2 duo στα 2,40 me 2 GB μνήμη σκληρό δίσκο 320 gb και το κουτί είναι το thermaltake Mozart
Windows έχω βάλει τα vista ultimate
Κατά γραφικών και κάρτα ήχου δεν έχω βάλει –άφησα τις ενσωματωμένες
Κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα δεν συνάντησα εκτός το πρόβλημα που ανέφερα παραπάνω, και το οποίο έλυσα .Κατέβασα και μερικά hd κλιπακια σε 720 p τα οποία έπαιξε άψογα (ακόμα δεν έχω καταφέρει να κατεβάσω κλιπ μεγαλύτερης ανάλυσης)Αν και οι γνώσεις μου είναι λίγο περιορισμένες με τα πειράγματα ως προς τον υπολογιστή προσπάθησα να βάλω τους οδηγούς (τους έβαλα κατά σειρά δηλ πρώτα τον παλιό και μετά τον καινούργιο )που ανέφερες στο προηγούμενο ποστ ,εγκαταστάθηκαν κανονικά αλλά η εικόνα απόκτησε ένα ροζ –μοβ χρώμα σε όλες τις υποστηριζόμενες αναλύσεις της TV το οποίο έφυγε όταν έκανα roll back ton drive
Μήπως φταίει η τηλεόραση??
Όταν λες hardware acceleration σε Mpeg-2 και h264??
Χρήστος

Reaction score
2
Επειδή η μητρική αυτή με ενδιαφέρει και εμένα, να υποθέσω από τα γραφόμενα σας ότι δεν αξίζει τον κόπο η αγορά της;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.089
Members
38.409
Νεότερο μέλος
Lp's21