Ηχοσύστημα δεκαετίας 80 με σκόνες

Reaction score
17
Χαίρεται...
Ξεκινώ με μια μικρή εισαγωγή.
Α. Δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία με το χώρο (μου αρέσει ελκύει το θεωρητικό κομμάτι + μόλις λίγο ανασάνω οικονομικά θα αγοράσω κάτι).
Β. Δεν ξέρω εάν έκανα το ποστ στο σωστό σημείο αλλά δεν έβρρισκα κάτι πιο σχετικό Συγγνώμη εάν το έκανα λάθος.

Παρακάτω θα βρείτε παλιές φωτογραφίες του παιδικού μου ηχοσυστήματος (όχι δεν ήτανε δικό μου, αλλά με αυτό συνήθιζα να παίζω-κυριολεκτικά και μεταφορικά), Λογικά το σύστημα αυτό αγοράστηκε μέσα δεκαετίας 1980.

Με το ποστ αυτό θα ήθελα να ενημερωθώ τρία πράγματα
1) Πόσο καλό πιστεύετε ότι ήταν για την εποχή του κ
2) Ποσο σκουπίδι είναι σήμερα
3) Θα μπορούσε κάτι να αξιοποιηθεί ή κατευθείαν σκουπίδια;

Το ηχοσύστημα
Δεν γνωρίζω και πολλά πέρα από το ότι πάνω γράφει L.T.S . Κινεζιά είναι/ ήταν; Φανταστικό υπερηχοσύστημα; Δεν έχω ιδέα. Το ηχοσύστημα έπαιζε μέχρι τα μέσα τοθ 95 όπου στη συνέχεια έμενε ανενεργό (αναστήθηκε ξανά για 2 έτη, παρακάτω γράφω ξανά για αυτό)

Τα ηχεία:
Εάν καταλαβαίνω σωστά αυτά είχανε πάνω 4-5 μονάδες παραγωγής ήχου. Τα ηχεία αυτά ακόμα θυμάμαι τη μάνα μου να τα ποτίζει (είχε βάλει κατι βάζα από πάνω, ξέρετε αυτή η μεταβατική γενιά του 80 που θεωρούσε το ηχείο ως άσχημο στοιχείο και έβαζε επάνω σεμεδάκια και βάζα με λουλούδια). Επίσης εμένα μικρούλη μου άρεσε να παταω τα τουίτερ, η μύτη του κλόουν που έλεγα. Στα τέλη του 1995 οι κώνοι έιχανε φαγωθεί (το γύρω γύρω των ηχείων), κυρίως από το πότισμα. Τότε τα έδωσα σε έναν τύποα να τα φτιάξει (δούλευε στην ΕΡΤ ως τεχνικός μεταδόσεων, δεν θυμάμαι πολύ παραπάνω γιατί ήμουνα περίπου 12 ετών). Τα ηχεία έφτιαξαν βέβαια δεν ακουγόντουσαν τουλάχιστον περίεργα.. Τα ηχεία τα χρησιμοποίησα για καμια διετία αλλά μετά πάλι απενεργοποιήθηαν. Φωτογραφίες εδω και εδώ, πως είναι σήμερα μετά την επισκευή τους.

Ενισχυτής.
Εκείνος ο μάστορας λοιπόν τότε μου είχε πει ότι ο ενισχυτής που είχε by default το ηχοσύστημα δεν φτιάχνει, με αποτέλεσμα να μου φέρει νέο. Θυμάμαι ότι εκείνος ο ενισχυτής έβγαζε πολύ θόρυβο όταν γύρναγα την ένταση και μάλον είχανε φαγωθεί από μέσα οι επαφές.
Μου έφερε ως αντικαταστάση αυτόν (κι άλλη φώτο), ο οποίος κατά τη γνώμη μου είναι μάλλον ψέμμα και κινεζιά. Γνώμες δεκτές

Κασετόφωνο-Πικάπ-Ραδιόφωνο.
Το ηχοσύστημα αυτό είχεκ ια ανεξάρτητο Κασετόφωνο πικάπ και ραδιόφωνο.
Φωτογραφία κασετόφωνου εδώ
φωτογραφία πικάπ εδώ
το ραδιόφωνο δεν το βρήκα (κάπου χωμένο ήταν).

Επανέρχομαι λοιπόν στο αρχικό ερώτημα (κλοπυ-παστε από πάνω)

Με το ποστ αυτό θα ήθελα να ενημερωθώ τρία πράγματα
1) Πόσο καλό πιστεύετε ότι ήταν για την εποχή του κ
2) Ποσο σκουπίδι είναι σήμερα
3) Θα μπορούσε κάτι να αξιοποιηθεί ή κατευθείαν σκουπίδια;

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
Αλέξανδρος

Reaction score
6.865
Απάντηση: Ηχοσύστημα δεκαετίας 80 με σκόνες

μην ασχοληθεις δεν εχει νοημα,ο ενισχυτης που σου εδωσαν σαν αντικαταστατη ειναι οντως μια κινεζικη μαιμουδια αλλα αν μη τι αλλο ειναι καινουργιος και μαζι με ενα προσιτο ζευγαρι ηχειων απο την ιδια εταιρεια (koda) μπορει να εναι η βαση για ενα απλο συστημα,σαφως καλυτερο απο αυτο που εχεις στις φωτο.

Reaction score
17
να σε παρακαλέσω να γράφει κανα δυο σχόλια παραπάνω, σχετικά με τα ερωτηματά μου;

Δηλαδή... πόσο καλό πιστεύεις ότι ήταν για την εποχή του; Τα ηχεία επάνω είχανε 4 υπο-ηχοσυστήματα ή κάνω λάθος; Δηλαδή τουίτερ,,, κάτι σαν κώνος που πετάει και δυο μεγάφωνα στο κάτω μέρος.

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
703

Όσο σκληρό και αν είναι στην ανάγνωσή του, ο tanto έχει δίκιο.
Οι κατασκευές θυμίζουν τη δεκαετία του '80, με προϊόντα όμως τα MONY (για να θυμίζει SONY), Spenser (για να θυμίζει Spendor) κλπ.
Ο ενισχυτής δείχνει μία εξωτερική, αντιγραφή των παλαιότερων Arcam, με εμπορικό στόχο το ευρύ καταναλωτικό κοινό, προσφέροντας από karaoke έως το "πατερα του και τη μανα του"... το αναφέρει ο άμοιρος...
Κοίτα τα ηχεία, το μεγάφωνο των υψηλών είναι στραπατσαρισμένο. ΟΚ, λειτουργεί αλλά πως και που;

Αν μου έλεγαν ότι τα αρχικά σημαίνουν Λ(ουλουδόπουλος) Τ(άκης) S(ound) θα το πίστευα! :110:

Reaction score
8
Το κασετόφωνο δεν φαίνεται και πολύ κακό, εκτός κι αν έχει κάποιος σοβαρές απαιτήσεις από την κασέτα οπότε οι καλές επιλογές περιορίζονται δραματικά. Όσο για το πικάπ εγώ διαβάζω Garrard GT 15P, που σίγουρα δεν είναι το καλύτερο Garrard, απέχει όμως μίλια από τις πλαστικές φλούδες που κυκλοφορούν μετά το 80. Κάνε ένα google σχετικά με την Garrard για να δεις τι παίζει.

Εγώ θα τους έδινα μία ευκαιρία και μόνο για την cult γραμματοσειρά που φέρουν.

Στο πικάπ θα έδινα και δεύτερη, με καμια βελτιωσούλα.

Στον ενισχυτή δεν δίνω καμία - φαντάζομαι ότι τον παλιό που "δεν έφτιαχνε με τίποτα" τον κράτησε ο μάστορης;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.734

Κοιταχτε την προσοψη του Koda, απου που την κλοπιάρανε. Κι ελεγα τι μου θυμιζει, μονο το χρωμα αλλαζει

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.032

Ναι αλλά δεν έχει karaoke! :119:

Reaction score
28
εγω θα ελεγα να μην ασχοληθει καθολου ... εαν θελει να βαλει καπου τα χρηματα του ας παρει καποιο ολοκληρωμενο πακετακι επωνυμο με ποσο γυρω στα 400-500 ισως και λιγοτερα (υπαρχουν σημερα θαυμασια midi-mini συστηματακια με 200-300 ) και ας ακουει την μουσικη του στους δυσκολους καιρους που ζουμε ...:107:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.970
Members
38.272
Νεότερο μέλος
xardavelas89