Η απάτη της πυραμίδας ή αλλιώς "δίκτυα καταναλωτών"

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Και μια και το έψαχνα σήμερα, νά ένα παλιό σάιτ που τα λέει έξω από τα δόντια. Έχει πολύ πράμα για διάβασμα.

http://www.geocities.com/apatesgr/index.html
Μπράβο Κώστα!

Καταπληκτικό site!!!

Έχει μαλιάσει η γλώσσα μου να μιλάω για την μεγαλύτερη απάτη που υπάρχει σήμερα και δεν είναι άλλη από τα δίκτυα καταναλωτών!!!

Προιόντα κάκιστης ποιότητας (αλήθεια ποιός δίνει σημασία;;;) διαφημίσεις και έντυπα γεμάτα ψέματα και φυσικά η τεχνική της πυραμίδας που σε άλλες εκφράσεις της ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ!!!

Κρίμα που υπάρχουν άνθρωποι που τους πιστεύουν και παίρνουν μέρος στην απάτη!!!!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Χμμμ...

Στον στρατό είχαμε έναν ταγματάρχη στην σχολή δοκίμων, ο οποίος είχε πέσει στην λούμπα της πυραμίδας και χρησιμοποιούσε την θέση του για να πουλήσεις στους κατώτερούς του προϊόντα, αλλά και τους πίεζε για να μπουν και αυτοί στην πυραμίδα...

Τελικά έπεισε 2-3 άμοιρους. Δεν ξέρω τι ξεμπερδέματα είχαν...

Reaction score
14
Μου έχει τύχει και εμένα. Δεν έπεσα μέσα αλλά με έπρηξε η υπεύθυνη για να γίνω μέλος. Ευτυχώς την έστειλα στο Γιάννη και ησύχασα... :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
5
:lol: :lol:

Τι μου θυμισατεεεεεε.....
Ή να αφησω τη Γιωτα να πει τι περασε....
Απορω πως μετα απο αυτο που την κουβαλησα (χωρις να ξερω τι ειναι) μου μιλουσε ακομα...

Network 21 - Amway λεγοταν....

Μήπως ένας παλιός γνωστός από το σχολείο (με τον οποίο έχετε χάσει επαφή) σας πήρε τηλέφωνο πρόσφατα και σας ζήτησε να βρεθείτε χωρίς συγκεκριμένο λόγο ή για κάποιο "ασαφή" λόγο;

Μήπως σας καλέσανε πρόσφατα σε μία συγκέντρωση/παρουσίαση χωρίς να σας εξηγήσουν ακριβώς περί τίνος πρόκειται (σας είπαν ότι είναι "κάτι ενδιαφέρον που θ'αλλάξει τη ζωή σας" ή ακόμα και η παρουσίαση του business plan της εταιρείας στην οποία δουλεύουν);

Μήπως κάποιος σας λέει ότι υπάρχει μία υπηρεσία αγορών όπου οι πελάτες μπορούν να εξοικονομήσουν 30% (ή περισσότερο) από προϊόντα και υπηρεσίες, ή ότι μπορούν να προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες από πάρα πολλές (100-1000 κλπ.) διαφορετικές και επώνυμες εταιρείες;

Μήπως σας πλησίασε κάποιος και σας μίλησε για μία "μοναδική επαγγελματική ευκαιρία", ή "πώς θα σας φαινόταν αν δουλεύατε μόνο 10-12 ώρες την εβδομάδα και βγάζατε 400.000 δρχ.", ή "δεν θα' θελες να είσαι το αφεντικό σου", ή "μήπως ψάχνεις για εναλλακτικούς τρόπους να βγάζεις καλά λεφτά", ή "μάλλον μπορείς να με βοηθήσεις, είμαι στη διαδικασία επέκτασης της επιχείρησής μου στην περιοχή και ψάχνω για κάποιον δυναμικό άνθρωπο να το τρέξει", ή "αναρωτιέμαι αν μπορούσες να μου έδινες τη γνώμη σου για μία επιχείρηση που ξεκίνησα. Πραγματικά εκτιμώ τη γνώμη σου και θα μου ήταν χρήσιμα οποιαδήποτε σχόλια" κλπ. κλπ.
Μήπως στο αυτοκίνητό του (συνήθως στο πίσω παράθυρο) έχει αυτοκόλλητο "Go Diamond Now!!!" (πολλές φορές η λέξη Diamond αντικαθιστάται από την εικόνα ενός διαμαντιού) ή "Amway" ή "LR International: World of success!";

Ενας παλιός φιλος από τις διακοπες (με τον οποίο έχετε χάσει επαφή) πήρε τηλέφωνο και μας καλέσε σε μία συγκέντρωση/παρουσίαση του business plan της εταιρείας στην οποία δουλεύει....

Στα πρωτα 10 λεπτα... δεν ηξερα απο που και πως να φυγω... Μην παρεξηγηθει κιολας ο φιλος...
Στο τελος του ειπα δικαιολογιες οτι δεν μπορω, επειδη δεν εχω λεφτα αυτο τον καιρο, οτι εχω συνηθισει να κανω και να ψωνιζω συγκεκριμενα πραγματα, ισως καποια αλλη στιγμη, αλλα γενικα δε με ενδιαφερει η ιδεα κλπ....

Λιγο καιρο μετα με ξαναπαιρνει τηλ για να δει τι κανω και να περασει απο το σπιτι να τα πουμε, γιατι "οι ανθρωποι αλλαζουν" κλπ κλπ. Του λεω αν θελει να παμε για καφε ή να περασει απο το σπιτι ΧΩΡΙΣ να μιλησουμε για (τη) δουλεια (του) τοτε ΟΚ, αλλα οχι για δουλεια.
Ηρθε τελικα και ξεκινησε να μιλαει για τη δουλεια.... fuck....
Με τα πολλα πολλα μου αραδιαζει καποια προιοντα ΠΙΟ ακριβα απο αυτα που βρισκεις στα μαγαζια, αλλα κρατανε παραπανω σε χρηση...
Και λεει να τα παρω να τα δοκιμασω....
Λεω ΟΚ, ωστε να πω μετα οτι τα δοκιμασα και δε με καλυπτουν.... what the hell...
Και μου βγαζει κοστολογιο....!!!! Για δοκιμη!!! Να πληρωσω!!!
Του λεω... "δηλ τωρα θες λεφτα, ε;!"
"Εννοειται" μου λεει....
"Ξεχασε το" του λεω......

Το θεμα ειναι οτι απο τοτε δε με εχει ξανα ενοχλησει....

Δεν ξερω αν τον πειραξε που εχασε εναν πελατη, αλλα ενα ΦΙΛΟ τον εχασε σιγουρα... επειδη την αρνηση ενος φιλου για κατι, τη σεβεσαι.....

Να εισαι καλα παντως Μαριε.... ακομα και αν εισαι στο δρομο της AmWay....
Eγω ειμαι στο MyWay.... Sorry...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.739
Χμ, η αλήθεια είναι πως οι επιχειρήσεις MLM με βάση το γράμμα του νόμου δεν είναι παράνομες, ενώ από ηθικής πλευράς πάσχουν έντονα, καθώς δεν αποσαφηνίζουν στον εύπιστο υποψήφιο, που πείθεται να μπει στην πυραμίδα, ότι για να αρχίζει να βγάζει λεφτά, πρέπει να στρατολογήσει πολύ κόσμο, και να τον βάλει από κάτω του, γιατί αλλιώς δεν θα πάρει μια. Σε μια δεδομένη ιεραρχική δομή, όπως για παράδειγμα το οργανόγραμμα μιας επιχείρησης, ή αυτό της Εκκλησιαστικής ιεραρχίας, ή του Στρατού, κ.ο.κ., η πυραμίδα της ιεραρχίας είναι καθορισμένη, έχει συγκεκριμένο ύψος, συγκεκριμένη βάση, και συγκεκριμένο πλήθος επιπέδων ανέλιξης. Μπαίνεις και ανελίσσεσαι, ενώ η πυραμίδα είναι σταθερή. Αντίθετα, σε μια πυραμίδα MLM, όπως η AMWay ή η Herbal Life, υπάρχει το μόνο σταθερό σημείο του ενάρξαντος την πυραμίδα, που αποτελεί την κορυφή της, και από εκεί και μετά, η πυραμίδα επεκτείνεται απεριόριστα προς τα κάτω. Δεν ανελίσσεσαι, μένεις στη θέση που είσαι, και απλώς βάζεις "ορόφους" από κάτω. Όσο υπάρχει κόσμος που θέλει να μπει, το σύστημα δουλεύει για τους προηγούμενους. Όταν στερέψει η δεξαμενή των ατόμων που θέλουν να μπουν στην πυραμίδα, τότε αρχίζουν τα παρατράγουδα. Βέβαια, τα παρατράγουδα υπάρχουν και όταν για οποιονδήποτε λόγο σταματήσει η διακίνηση αγαθών, καθώς στάσις εμπορίου, στάσις προμηθείας.

Ρε παιδί μου, όλοι δουλεύουν με καρμπόν! Δηλαδή, είναι απίστευτο!!! Πριν 2-3 χρόνια με πήρε τηλέφωνο ένας συμμαθητής από το σχολείο, 20 χρόνια μετά, και πριν καν προλάβει να μου σκάσει το παραμύθι, του λέω, «για την AMWay πρόκειται;» και μου λέει «ναι». Του είπα ότι έχει μπλέξει με πυραμίδα, και αμέσως, μα αμέσως!, άρχισε να αραδιάζει το συνηθισμένο τροπάρι, ότι δεν είναι πυραμίδα, ότι βγάζουν λεφτά αγοράζοντας, ότι έτσι, ότι αλλιώς. Τα ίδια και με μια ξαδέρφη μου. Της την έπεσε ένας παλιός γνωστός από τη Λαμία. Ευτυχώς τον ξέκοψα, και τον έκανε πέρα.

Το συγκεκριμένο σάιτ είναι μάλλον εγκαταλειμμένο, καθώς είναι ασυντήρητο. Κάπου πήρε το μάτι μου link για το netsperado.gr, που είναι κατεβασμένο εδώ και 2-3 χρόνια. Βεβαίως, αυτό δεν αίρει την ισχύ του περιεχομένου του.

Πάντως, Χρήστο, τις προάλλες που έβλεπα μια εκπομπή του Μάκη, ένιωσα ένα déjà vu ρε παιδί μου! Όχι δηλαδή ότι έζησα τα έργα και τις ημέρες του Ponzi. Τουλάχιστον, το MLM αποδίδει χρήματα έναντι κάποιας χρησιμότητας, έστω και με προϊόντα κακής ποιότητας, που θα αγοράσουν οι από κάτω σου. Ο Ponzi, που τους τα έπαιρνε με αέρα; Και όχι μόνον ο Ponzi, ε; Θυμήσου τι έγινε στην Αλβανία.

Αλήθεια, παιδιά, μήπως γνωρίζει κανείς το μηχανισμό του Airplane Game; Πολύ θα ήθελα να ξέρω, γιατί ονομάζεται «αεροπλανάκι». Γράφω κάτι περί ηλεκτρονικής απάτης, και θα ήθελα να συμπληρώσω αυτό το κενό…

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Το αεροπλανάκι ήταν ένα παιχνιδάκι που άνθησε στην Ελλάδα γύρω στο 1987-88.

Το κόλπο ήταν απλό:

Ξεκινούσε κάποιος μια "πτήση"... έφτιαχνε ένα αεροπλάνο στο οποίο αυτός ήταν κυβερνήτης... έβρισκε 2 συγκυβερνήτες οι οποίοι πλήρωναν από 1000 δρχ. π.χ. για το ταξίδι... μετά οι 2 αυτοί έβρισκαν από 2 άτομα ο καθένας (δηλ. 4 σύνολο) που με την σειρά τους πλήρωναν και αυτοί 1000 δρχ. για το ταξίδι και γίνονταν (οι 4) αεροσυνοδοί... στην συνέχεια κάθε αεροσυνοδός έβρισκε 2 άτομα (δηλ. 8 σύνολο) οι οποίοι ήταν οι επιβάτες και οι οποίοι επίσης πλήρωναν 1000 δρχ. έκαστος για το ταξίδι... τώρα λοιπόν που το αεροπλάνο ήταν πλήρες (κυβερνήτης - 2 συγκυβερνήτες - 4 αεροσυνοδοί - 8 επιβάτες) το ταξίδι ξεκινούσε!!! Στο τέλος του εικονικού ταξιδιού ο κυβερνήτης έπαιρνε την αμοιβή του (14.000 δρχ.) και έφευγε!!!

Τότε τα αεροπλάνα γίνονταν 2 (μεγάλωνε η εταιρεία!!!!) μιας και ο κάθε συγκυβερνήτης γινόταν κυβερνήτης και αντίστοιχα ανέβαιναν θέση όλοι... πλέον αρκούσε οι 8 επιβάτες(4 σε κάθε αεροπλάνο πια που τώρα ήταν αεροσυνοδοί) να βρούν από 2 άτομα ο καθένας ώστε να ξεκινήσει και το επόμενο ταξίδι... τώρα όμως οι κυβερνήτες των 2 νέων αεροπλάνων είχαν κέρδος μόνο 7.000 δρχ.

Και τα αεροπλάνα πολλαπλασιάζονταν και φυσικά συχνά ανακυκλωνόντουσαν οι παίκτες δηλ. αρκετοί κερδισμένοι ξαναέμπαιναν.

Όμως όταν δεν συμπληρωνόταν η 8άδα στην βάση της πυραμίδας τότε το αεροπλάνο έπεφτε!!! Αυτό γινόταν πολύ συχνά και πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα πολύ να έχαναν χρήματα...

Το παιχνίδι αυτό γρήγορα σταμάτησε γιατί ο κόσμος κατάλαβε ότι δεν έχει νόημα και επίσης γιατί επειδή ο πρώτος κυβερνήτης έπαιρνε αρκετά (14.000 δρχ. για το παράδειγμά μας) ενώ οι υπόλοιποι μόλις τα μισά, μετά από λίγο καιρό ο καθένας έφτιαχνε το δικό του αεροπλάνο αντί να μπαίνει ως επιβάτης σε ένα άλλο με αποτέλεσμα σύντομα να καταρεύσει το όλο σύστημα... ευτυχώς βέβαια γιατί έτσι δεν έχασαν πολλοί πολλά χρήματα... μας έσωσε σαν χώρα η νοοτροπία του Έλληνα που θέλει πάντα να είναι αρχηγός!!!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Η ονομασία αεροπλανάκι βγήκε προφανώς για να θεωρηθεί ένα απλό παιχνίδι και για να είναι πιο εύκολο να το εξηγήσει κάποιος...

Μάλιστα έγιναν πολλές παρεξηγήσεις μεταξύ φίλων εκείνη την εποχή καθώς όσοι προλάβαιναν και κέρδιζαν αντί να ξαναμπούν στο τέλος ανατροφοδοτώντας το παιχνίδι, ξεκινούσαν νέο αεροπλάνο μόνοι τους!!!

Επίσης υπήρχε και τότε η λογική να μπω στο αεροπλάνο του τάδε!!! Να μην πω ότι υπήρχε και "πόρτα" (φαινόμενο που ξεκινούσε εκείνη την εποχή...) για κάποιους με την έννοια ότι μπορεί και να μην σε δεχόντουσαν στο αεροπλάνο τους και ας είχες έτοιμους και τους 2 από κάτω σου... αυτό βέβαια ήταν ένα κόλπο για να τρέξει κόσμος στο αεροπλάνο του συγκεκριμένου ώστε αυτό να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία!!!

Ωραίες εποχές...

:lol: :lol: :lol:

Reaction score
41
πόσο μάλλον μπλε τρενάκι...

Σπύρο, για δώσε βάση........Λες???........... :shock: :wink:

Ζζζζενικός said:
Η ονομασία αεροπλανάκι βγήκε προφανώς για να θεωρηθεί ένα απλό παιχνίδι και για να είναι πιο εύκολο να το εξηγήσει κάποιος...

Μάλιστα έγιναν πολλές παρεξηγήσεις μεταξύ φίλων εκείνη την εποχή καθώς όσοι προλάβαιναν και κέρδιζαν αντί να ξαναμπούν στο τέλος ανατροφοδοτώντας το παιχνίδι, ξεκινούσαν νέο αεροπλάνο μόνοι τους!!!

Επίσης υπήρχε και τότε η λογική να μπω στο αεροπλάνο του τάδε!!! Να μην πω ότι υπήρχε και "πόρτα" (φαινόμενο που ξεκινούσε εκείνη την εποχή...) για κάποιους με την έννοια ότι μπορεί και να μην σε δεχόντουσαν στο αεροπλάνο τους και ας είχες έτοιμους και τους 2 από κάτω σου... αυτό βέβαια ήταν ένα κόλπο για να τρέξει κόσμος στο αεροπλάνο του συγκεκριμένου ώστε αυτό να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία!!!

Ωραίες εποχές...

Περισσότερο πάρτυ με......

μου θυμίζει...........
Και εκείνο το..."ωραίες εποχές" τι το 'θελες ρε Χρήστο!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
5
Αν δεν κανω λαθος, απο οτι φαινεται εκτος απο τα παρατημενα διαφημιστικα χαρτακια στα αυτοκινητα και στις πορτες μας....

Εχουμε ΚΑΙ επισημες αγγελιες!!!

http://www.kariera.gr/Candidates/Cl...Agent.asp?TempUserCode=50361&adCode=545199115

http://www.kariera.gr/Candidates/Cl...Agent.asp?TempUserCode=50361&adCode=538330447

http://www.kariera.gr/Candidates/Classifieds/1.0.1 BigOne.asp?code=120706

http://www.multi-millionaires.biz/gr/intro_gr.htm

Προχθες ειχε και ο Νικος Μανεσης στον ΑΝΤ1 μια εκπομπη για τους απατεωνες αυτους.....

Δυστυχως δεν την παρακολουθησα ολη για να δω το -αρνητικο, σαφως απο την αρχη της εκπομπης- συμπερασμα.....

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Α
Προχθες ειχε και ο Νικος Μανεσης στον ΑΝΤ1 μια εκπομπη για τους απατεωνες αυτους.....

Δυστυχως δεν την παρακολουθησα ολη για να δω το -αρνητικο, σαφως απο την αρχη της εκπομπης- συμπερασμα.....
Το πιο ωραίο στην εκπομπή ήταν η αποκάλυψη ότι η σύζυγος εν ενεργεία βουλευτή οργανώνει στο σπίτι τους συγκεντρώσεις για την προώθηση τέτοιων προϊόντων...

Multilevel marketing και σοσιαλισμός αντάμα...

Reaction score
1
Μου έχει τύχει και μένα.
Μια παλιά αλλά πολύ καλή μου φίλη με την οποία οποία είχαμε κόψει χωρίς συγκεκριμενη αιτία από καιρό με πήρε τηλέφωνο λέγοντάς του το γνωστό παραμύθι. Εύκολο κέρδος, χωρίς ταλαιπωρία, δεν μπορώ να στα πω με λεπτομέριες από το τηλέφωνο, έχει αλλάξει η ζωή μου σίγουρα θα αλλαξει κ η δικη σου κ.λ.π
Τελικώς βγήκα για καφέ με ένα σύνδεσμό από την εταιρία (έτσι να την πω εταιρία??) μόνο κ μόνο για να μην παραξηγηθώ με τη φίλη μου
Το τι ειπωθηκε στον καφέ έχει ήδη λίγο πολύ γραφτεί σε παραπάνω posts...

Reaction score
41
Εμένα μου "φόρτωσε" μια τέτοια κυριούλα ο Μιχάλης (giotamike) και κάποια στιγμή θα του ανταποδώσω το....καλό!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.525
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106