Η απάτη της πυραμίδας ή αλλιώς "δίκτυα καταναλωτών"

Reaction score
890
Απάντηση: Η απάτη της πυραμίδας ή αλλιώς "δίκτυα καταναλωτών"!!!

Βρε πάλι πως δουλεύουν τα χρηματιστήρια και τράπεζες περιγράφετε;:116:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Βρε πάλι πως δουλεύουν τα χρηματιστήρια και τράπεζες περιγράφετε;:116:
Το προσεξες ε; μετα απο 5,5 χρονια:)

Reaction score
0

Καλησπέρα σε όλους,
είναι απο τις λίγες φορές που γράφω σε forum.
Έψαχνα ένα προιόν και κατα τύχη διάβασα την επικεφαλίδα.
Διάβασα διάφορα. Επείδή τα στατιστικά λένε οτι το οι άνθρωποι έχουν 5% γνώμες και 95% απόψεις.
Είμαι μέλος μια ετιαρίας mlm. Ειλικρινά δεν θέλω να στρατολογήσω κανέναν ούτε να πουλήσω προιόντα. Οι συνεργάτες και οι πελάτες μου χρειάζεται να έχουν συγκεκριμ΄νεο προφίλ. Και αυτό γιατί πιστεύω οτι δεν μπορείς να; συνυπάρχεις με όλους.
Θέλω όμως να σας κάνω μια ερώτηση.
Για όλα αυτά που λέτε έχετε επιχειρήματα. Για την απάτη, για προιόντα κάκιστης ποιότητας κ.τ.λ.
Λέτε στον κόσμο να μην ακολουθήσει το Mlm και καλά κάνετε. Έχετε να προτείνεται ένα τρόπο που μπορούν να συμπληρώσουν το εισόδημα τους. Εσείς που ξέρετε απο επιχειρήσεις πόσα χρήματα κερδίζετε και πόσες ώρες εργάζεστε.
Και σας καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι όταν δεν γνωρίζουν , απορίπτουν.
Η ερώτηση μου για εσάς είναι. Είσατ ανοικτοί να κάνουμε μια κουβέντα με επιχειρήματα και ανοιχτό μυαλό, με ένα πλαίσσιο οτι δεν θέλω να σαςς πείσω άλλα ουτε και να λέτε οτι έχετε δίκιο απλώς για να το λέτε.
Τονίζω δεν θέλω τίποτα απο εσάς. Θέλω μόνο να μιλήσουμε.
Θέλω ένα ραντεβού απο κοντά που είμαι δια θέσιμος να το βιντεοσκοπίσουμε και να το ανεβάσουμε online.
Αν το λέει η καρδούλα σας και είστε σίγουροι για όλα αυτά που προτείνετε, το μόνο που μένει είναι να πούμε πού θα συναντηθούμε.
Αν λοιπόν αφιερώσετε αυτήν την ώρα, θέλω να φέρετε οτι χρησιμοποιείται και να συγκρίνουμε ποιότητα. Συστατικά-πιστοποιήσεις-αποτελέσματα. Όσον αφορά το προιόν. Μετά θέλω να μου επιχειρηματολογήσετε για την απάτη και όλα τα συναφη.
Ο μόνος λόγος που γράφω όταν λέτε κάτι δημοσίως που μπορεί να επηρεάσει πολλούς ανθρώπους που δεν γνωρίζουν πρέπει να ξέρετε και ναναναλαμβάνετε ευθύνες.
Είπα πολλά. Αν λοιπόν πιστεύετε οτι μπορείτε να υποστηρίξετε 1% την άποψη σας, σας καλώ σε ραντεβού. Αν τώρα είστε απο αυτούς τους πολλούς που έχω συναντίσει που οικονομικά είναι πάτο και το μόνο που κάνουν είναι να μαζεύονατι και να κατηγορούν και να χαίρονται παρέα, τότε να το πείτε διότο μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά έχουν ανάγκη απο κάτι έξυπνο.
Δεν είναι όλα για όλους και για αυτό μόνο το 10% του πληθυσμού ευημερεί.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και θα χαρώ να τα πούμε απο κοντά.

[email protected]
6936-563551
Isxakis Manolis
Y.g. Δεν ανήκω σε μια απο τις παραπάνω ετιαρίες που έχετε αναφέρει. Οπότε θα μιλήσω για την δικιά μου. Μην μου τα αλλάξετε μετά για εσείς αναφέρεστε σε όλες.

Reaction score
1.805

Μανώλη χαλάρωσε.

Προσωπικά είμαι σε εταιρία δικτυακού marketing και αυτά που λες τα καταλαβαίνω απόλυτα, τα έχω ακούσει πολλέεεεες φορές (αν και είμαι σχετικά καινούργιος στο άθλημα).

Δεν υπάρχει όμως λόγος να το κάνουμε εδώ μονομαχία στο El Paso.

Όσοι κατηγορούν τις "πυραμίδες" δυστυχώς έχουν καλό λόγο που το κάνουν γιατί υπήρξαν πολλές φορές στο παρελθόν απάτες με παρόμοιο τρόπο "ανάπτυξης".

Παρόλα αυτά ένα σοβαρό θέμα με εμάς (τους έλληνες) είναι ότι συνήθως τα ξέρουμε όλα.

ΠΧ:
"Μη βάλεις υγραέριο στο αυτοκίνητο, ο ξαδερφος του εγγονού του γιου του παππού του θείου του έβαλε και του έκαψε τις βαλβίδες. Δε κάνει"

"τα magnepan είναι τα καλύτερα ηχεία. Όσοι ακούτε με κόρνες είστε κουφοί"

"τα γαλλικά αυτοκίνητα έχουν πρόβλημα με τα ηλεκτρολογικά. Τα Ιταλικά τρίζουν"

"πυραμίδα? τα ξέρω αυτά. Απάτη"

Κ.Ο.Κ.

Είναι χαρακτηριστικό της φυλής μας και πρέπει να ζήσουμε με αυτό.

ΥΓ:αν καταφέρουμε να κάνουμε υγιή και όμορφη συζήτηση θα χαρώ ιδιαίτερα (αν και δεν το βλέπω να συμβαίνει...)

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.448

Ρε άντε από κει που θα μου πεις εσύ εμένα!! :137: :137:

:142: :142:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.448

Λοιπόν κάποτε με προσέγγισε ένας πολύ χαλαρός τύπος με ύφος χιλίων καρδιναλίων και με έπρηξε με απανωτές επισκέψεις του για να με προσηλυτίσει στον κόσμο των πωλήσεων με ποσοστά τύπου πυραμίδας της εταιρίας Amway.
Μετά από 4 επισκέψεις του, όπου μου αράδιασε ένα κάρο σοφιστείες που δεν καταλάβαινα, μου εξήγησε επιτέλους τι ήθελε να κάνω για να αυξήσω το εισόδημα μου.
Για αρχή έπρεπε να αγοράσω κάποια ανώνυμα άγνωστα προϊόντα αξίας 100.000 δραχμών (τότε) να τα πουλήσω και να συνεχίσω να προσελκύω άτομα που θα κάνουν κι αυτά πωλήσεις και θα παίρνω κι εγώ ποσοστά κ.λ.π.
Όσο πιο πολλούς θα έγραφα για πωλητές τόσο θα αυξάνονταν τα ποσοσστά.
Τελικά τον έδιωξα ευγενικά και δεν ξαναασχολήθηκα.

Reaction score
1.805

Λοιπόν κάποτε με προσέγγισε ένας πολύ χαλαρός τύπος με ύφος χιλίων καρδιναλίων και με έπρηξε με απανωτές επισκέψεις του για να με προσηλυτίσει στον κόσμο των πωλήσεων με ποσοστά τύπου πυραμίδας της εταιρίας Amway.
Μετά από 4 επισκέψεις του, όπου μου αράδιασε ένα κάρο σοφιστείες που δεν καταλάβαινα, μου εξήγησε επιτέλους τι ήθελε να κάνω για να αυξήσω το εισόδημα μου.
Για αρχή έπρεπε να αγοράσω κάποια ανώνυμα άγνωστα προϊόντα αξίας 100.000 δραχμών (τότε) να τα πουλήσω και να συνεχίσω να προσελκύω άτομα που θα κάνουν κι αυτά πωλήσεις και θα παίρνω κι εγώ ποσοστά κ.λ.π.
Όσο πιο πολλούς θα έγραφα για πωλητές τόσο θα αυξάνονταν τα ποσοσστά.
Τελικά τον έδιωξα ευγενικά και δεν ξαναασχολήθηκα.
Ευγενικά όμως ε? Αλλιώς θα φάμε τα μουστάκια μας! :)

Η Amway είναι από τις παλιότερες εταιρίες στο χώρο και τα προϊόντα της δεν είναι άγνωστα. Τα περισσότερα είναι πολύ ποιοτικά και έχουν αυτό που λέμε "value".

Το δικτυακό marketing δεν είναι για όλους. Το αν θα θελήσει κάποιος να ασχοληθεί ή όχι έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες:

α)την ίδια την εταιρία (ποιοι είναι αυτοί που την απαρτίζουν?)

β)το προϊόν (πρέπει να σε εκφράζει για να ασχοληθείς αλλιώς πως θα το προωθήσεις? Για το λόγο αυτό βλέπεις πολλές γυναίκες στο χώρο να ασχολούνται με καλλυντικά-λογικό)

γ)το compensation plan (ή αλλιώς τι πλερώ η εταιρία. Έχει πολλά είδη και πρέπει αυτός που ενδιαφέρεται να ψάξει πολύ καλά το κομμάτι αυτό)

δ)Τη χρονική στιγμή. Προσωπικά δε θα έμπαινα ποτέ σε μια εταιρία που έχει κορεστεί στην αγορά, σε μια παλιά εταιρία, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης. Τέτοια εταιρία είναι η amway και η herbalife. Αντιθέτως, αν ζούσα σήμερα στην Αγγλία θα έμπαινα με τα χίλια στην NUMIS! μόλις έχει ξεκινήσει εκεί το δίκτυο της και είναι πολλά υποσχόμενο! (σημείωση: δεν έχω καμία σχέση με την εταιρία)

Αυτό που έχω να προτείνω σε όποιον θέλει να ασχοληθεί είναι να κάνει την έρευνά του. Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και το πιο εύκολο πράμα είναι να βρούμε ότι πληροφορία χρειαζόμαστε για οποιαδήποτε εταιρία.
Κάποια sites που μου έρχονται στο μυαλό:
http://www.businessforhome.org/
http://npros.com/

Πολλές εταιρίες επιλέγουν να αποκρύψουν επιλεκτικά κάποια πράγματα ή να μη τα τονίσουν όσο θα έπρεπε, γιατί έτσι ίσως να το...ξανασκεφτείτε. Οπότε ψάξιμο στο ιντρενέ και είμαστε μια χαρά.

Σε οποιαδήποτε παρουσίαση εταιρίας και αν πάτε θα δείτε ένα "αμερικάνικο" περιβάλλον όπου τα άτομα που είναι μπροστά χειροκροτούνται, λέγονται μεγάλα λόγια, πολλά λεφτά κλπ.

Εδώ θα σας προσγειώσω, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Δε πρόκειται κανείς να σας χαρίσει λεφτά επειδή γραφτήκατε σε κάποια εταιρία δίνοντας 200-500-1000 ευρώ.

Πρέπει να δουλέψετε για να κερδίσετε.
Δε πρόκειται κανείς να σας βάλει να σκάβετε, αλλά αν νομίζετε ότι μπαίνοντας σε μια τέτοια εταιρία όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο από μια μέρα στην άλλη...απατάστε!
Θέλει πρόγραμμα και μεθοδικότητα, όπως σε όλες τις δουλειές.
Είναι μια επιχείρηση η οποία απλά δεν έχει πάγια, ρεύματα, νερά (μόνο τηλέφωνα-πολλά!)

Η επιχείρηση είστε εσείς ο ίδιος.

Από την άλλη πλευρά οι αποδοχές που μπορεί να έχουμε απλά δεν έχουν ταβάνι... Σκεφτείτε να δουλέψετε για ένα χρόνο και αυτή η δουλειά να σας δώσει ένα στάνταρ μηνιαίο εισόδημα των 600 ευρώ.
Πολλοί δουλεύουν για μια ζωή και δε παίρνουν τόση σύνταξη!

Το θέμα είναι ότι το σύστημα υπάρχει, δουλεύει, αποδίδει και είναι ένας εναλλακτικός τρόπος απόκτησης νόμιμου εισοδήματος.

Αν κάνει για μας ή όχι είναι άλλο θέμα.

Reaction score
19

Αυτό που δε κατάλαβα ποτέ σε αυτό το σύστημα είναι η βλακεία που διακατέχει όσους επιλέγουν να συμμετάσχουν. Με απλά λόγια αυτό το σύστημα σε βάζει να πουλάς χονδρικές ποσότητες σε λιανικούς πελάτες που είναι κυρίως άνθρωποι του περιβάλλοντος σου (!) και να τους γεμίζεις τα μυαλά με αέρα για να πουλήσουν και αυτοί στο δικό τους περιβάλλον προϊόντα που και χρήσιμα να είναι σε μεγάλες ποσότητες είναι άχρηστα. Με έχουν προσεγγίσει αρκετές φορές και τους έχω στείλει (έστω και ευγενικά). Μου φαίνεται για ένα γελοίο τρόπο να αποσπάσεις χρήματα από το περιβάλλον σου ή να κοροϊδέψεις ένα αδαή.
Aloe Vera και πράσινα άλογα. Φίλε μου μάλλον ψάχνεις για αυτούς που έχουν πιάσει το πάτο και τους πουλάς ακριβές ελπίδες. Τώρα επειδή η δουλειά σου είναι να επιχειρηματολογείς υπερασπιζόμενος αυτό που κάνεις ώστε να πείσεις και άλλους να κάνουν το ίδιο δε πρόκειται επουδενί να ανοίξω διάλογο μαζί σου και πολύ ασχολήθηκα.
Αυτό που θα πω είναι να προσέχουν όσοι ενδιαφέρονται. Τα χρήματα βγαίνουν με τη δουλειά και όχι με πυραμίδες, δε προσπαθούν να σας δώσουν δουλειά αλλά να σας πάρουν χρήματα και με αυτό το τρόπο να σας κάνουν και εσάς να αποσπάσετε χρήματα από το περιβάλλον σας. Τα προϊόντα είναι η πρόφαση. ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ δεν αγοράζει τα προϊόντα στη πυραμίδα για να τα καταναλώσει, όλοι ονειρεύονται πλούτη και μεταξωτές κορδέλες και στο τέλος γεμίζουν τα ράφια τους με (πανάκριβους!!) χυμούς, καφέδες κρέμες κτλ..
Το παράδοξο είναι πόσες χιλιάδες κόσμου έχουν μπει στο κύκλωμα αυτό και έχουν χάσει τα χρήματα τους και ταυτόχρονα έχουν κάνει πλούσιους τους εκμεταλλευτές στις υψηλότερες βαθμίδες. Εδώ θα μου πεις μετά από δυο χρόνια μνημόνιο έχουμε ακόμα δικομματισμό, στις πυραμίδες θα κολλάγαμε? Έχουμε αποδείξει σα λαός τη βλακεία πολλάκις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι απλά θέμα χρόνου πότε "σκάει" η κάθε πυραμίδα.
Α! και όσο για τη συνάντηση, για κανένα λόγο φίλε μου, έχουμε και δουλειές :126:

Πυραμίδες

Μία πυραμίδα είναι ένα απατηλό σύστημα για να βγάζει κανείς χρήματα, το οποίο απαιτεί ένα ατελείωτο ρεύμα στρατολογημένων μελών για να επιτύχει. Οι συμμετέχοντες α) δίνουν χρήματα σ' εκείνους που τους στρατολόγησαν και β) στρατολογούν νέα μέλη για να τους πάρουν χρήματα.

Μία πυραμίδα λέγεται έτσι επειδή το όλο σύστημα απεικονίζεται σαν ένα τρισδιάστατο τρίγωνο. Αν μία πυραμίδα ξεκινούσε από έναν άνθρωπο στην κορυφή με απλά 10 άτομα κάτω του, και 100 κάτω τους, και 1000 κάτω τους κλπ. η πυραμίδα θα απασχολούσε όλους τους ανθρώπους στη γη σε μόνο 10 στρώματα μ' ένα μόνον απατεώνα στην κορυφή. Η ανθρώπινη πυραμίδα θα είχε ύψος τουλάχιστον 20 μέτρα και το κατώτερο στρώμα θα είχε περισσότερους από 4.5 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Ίσως ένα διάγραμμα βοηθήσει να γίνει κατανοητό:

1
10
100
1.000
10.000
100.000
1.000.000
10.000.000
100.000.000
1.000.000.000
10.000.000.000​

Έτσι, πολύ γρήγορα οι 10 που στρατολογούν 10 κλπ. θα φτάσουν τα 10 δισεκατομμύρια, κατά πολύ παραπάνω από τον πληθυσμό της γης. Αν ο συνολικός πληθυσμός της γης ήταν 5 δισεκατομμύρια και όλοι ήμασταν αναμεμειγμένοι σε μία πυραμίδα, το κατώτερο στρώμα θα αποτελούνταν από περίπου το 90% του πλανήτη, δηλαδή περίπου 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Έτσι για 500 εκατομμύρια ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ, 4,5 δισεκατομμύρια πρέπει να είναι ΧΑΜΕΝΟΙ .

Σε μία κανονική πυραμίδα ζητείται από το νέο μέλος να δώσει στον άνθρωπο που τον προσέλκυσε ένα χρηματικό ποσό, ας πούμε 100€. Στη συνέχεια ο νέος προσελκύει ας πούμε άλλα 10 άτομα και παίρνει 100€ από τον καθένα τους. Στην απλούστερη περίπτωση, ο παλιός κρατάει όλα τα χρήματα που πήρε από τους νέους που προσέλκυσε. Στη δική μας περίπτωση, κάθε νέος δίνει 100€ σε αντάλλαγμα με 900€ (100€ από κάθε 10 νέα άτομα που προσελκύει μείον τα 100€ που έδωσε ο ίδιος αρχικά στο άτομο που τον προσέλκυσε). Για να μη χάσει κανείς χρήματα, η εγγραφή νέων μελών θα πρέπει να συνεχίζεται αιώνια. Σε έναν πλανήτη με περιορισμένο αριθμό ανθρώπων, ακόμα κι αν ο πλανήτης αυτός έχει το μέγεθος της γης και σχεδόν 6 δισεκατομμύρια πιθανά μέλη, όλοι ξεμένουν από νέα μέλη αρκετά σύντομα.

Συνεπώς το αποτέλεσμα όλων αυτών των συστημάτων είναι αναπόφευκτο: στην καλύτερη περίπτωση ένας μικρός αριθμός ανθρώπων θα κερδίσει πολλά χρήματα, ενώ τα περισσότεροι από τα νέα μέλη χάνουν όλα τα χρήματα που έβαλαν. Μάλιστα ο μοναδικός τρόπος για να βγάλει κανείς χρήματα με τη βοήθεια του πυραμιδικού συστήματος ή μέσω αλυσιδωτών επιστολών ( chain letter ) είναι εξαπατώντας άλλους υποσχόμενος ότι κάτι θα κερδίσουν κι αυτοί, ενώ αυτό είναι αδύνατον. Εν ολίγοις, αυτά τα συστήματα είναι πάντα απάτη. Εξαπατούν τον κόσμο για να βγάλουν χρήματα. Γι' αυτό και είναι παράνομα. Δεν είναι παράνομα επειδή προσελκύουν άτομα για να προσελκύσουν με τη σειρά τους άλλους κι αυτοί άλλους. Αυτό είναι απολύτως νόμιμο και γίνεται σε κάποιο βαθμό σε πολλές νόμιμες επιχειρήσεις. Δεν είναι παράνομα επειδή δίνονται κάποια χρηματικά ποσά σε ορισμένους ανθρώπους, αυτό είναι απολύτως νόμιμο. Είναι παράνομα επειδή εξαπατούν κόσμο για να πάρουν χρήματα από αυτόν: έτσι ορίζεται νομικά η απάτη.

Ωστόσο στην πραγματικότητα κανένα πυραμιδικό σύστημα δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο διότι δεν θα φτάσει ποτέ τον αριθμό "νεοσύλλεκτων" τον οποίο υποθέσαμε. Όλες οι πυραμίδες θα αρχίσουν να πεθαίνουν όταν ο αριθμός των πιο πρόσφατων "νεοσύλλεκτων" δεν αρκεί για να πληρώνονται οι παλιότεροι. Πάντα θα υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που θα μυρίζονται την απάτη. Πάντα θα υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που θα πουν «εάν είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε μάλλον δεν είναι αληθινό». Ίσως ακόμη να υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που θα καταλάβουν ότι, παρόλο που δεν ακούγεται δύσκολη η προσέλκυση δέκα ατόμων, αυτός ο αριθμός γρήγορα αθροίζεται και γίνεται μη-ρεαλιστικός και αδύνατος. Επίσης ένας μόνο άνθρωπος μπορεί να σταματήσει το όλο πράγμα, είτε πείθοντας όσους εμπλέκονται στην απάτη για το λάθος τους, είτε καταγγέλλοντάς τους στην αστυνομία.

Απληστία και ευσεβείς πόθοι​

Οι πυραμίδες είναι δημοφιλείς γιατί οι άνθρωποι είναι άπληστοι και η απληστία μπορεί να επηρεάσει θεαματικά τον τρόπο σκέψης κάποιου. Για κάποιον που επιθυμεί να βγάλει πολλά χρήματα μέσω μιας μικρής επένδυσης σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι ευσεβείς πόθοι παίρνουν τη θέση της λογικής. Οι ευχές μετατρέπονται σε γεγονότα. Οι σκεπτικιστές παρουσιάζονται ως ηλίθιοι εάν δεν συμμετέχουν. Οι επιθυμίες γίνονται πραγματικότητα. Το να κάνει κανείς ερωτήσεις εκλαμβάνεται ως αγένεια και έλλειψη φιλικότητας. Οι απατεώνες γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργεί η απληστία, και το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσει το όλο πράγμα είναι ένας απατεώνας.

Με τόσες πιθανότητες κατά, γιατί ένας άνθρωπος θα ρίσκαρε τα χρήματά του σε ένα πυραμιδικό σύστημα; Η μόνη απάντηση είναι η απληστία. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό δεν οραματίζονται τον εαυτό τους οπουδήποτε κοντά στο κατώτερο στρώμα της πυραμίδας. Ακόμα και ο πιο άπληστος άνθρωπος του πλανήτη θα μπορούσε πιθανώς να καταλάβει ότι για κάποιον που βρίσκεται κοντά στο κατώτερο στρώμα της πυραμίδας θα είναι πολύ δύσκολο να προσελκύσει νέα άτομα. Θα πρέπει να φανταστεί τον εαυτό του κοντά στην κορυφή της πυραμίδας ώστε να οραματιστεί το άμεσο κέρδος χρημάτων που θα επιτύχει με ελάχιστο κόπο.

Επιπλέον, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνω εάν ευελπιστώ να στρατολογήσω νέα μέλη είναι να τους πείσω ότι δεν παίρνουν μέρος σε μία πυραμίδα . Ίσως να γνωρίζουν ότι είναι παράνομες. Ή μπορεί να συνειδητοποιήσουν ότι ένα ποσοστό τουλάχιστον 90% αυτών που συμμετέχουν σε πυραμίδες είναι χαμένοι. Έτσι τους λέω ότι παίρνουν μέρος σε μία λέσχη, ένα club. Δίνω στη λέσχη ένα ωραίο όνομα όπως "Η Φιλική Λέσχη Επενδυτών". Τους διαβεβαιώνω ότι είναι εγκεκριμένη από την εφορία και διοικείται από ένα μορφωμένο άτομο με διδακτορικό που ξέρει τι κάνει. Αν είμαι πραγματικά καλός, θα πιστέψουν τόσο εμένα όσο και τους αστυνομικούς, γραμματείς, δασκάλους, παπάδες κλπ. που θα έχω ήδη στρατολογήσει. Αυτοί οι ευϋπόληπτοι, έξυπνοι, τίμιοι άνθρωποι θα μεταδώσουν με τη σειρά τους το μήνυμα στο περιβάλλον τους. Αν είμαι πολύ πολύ καλός, θα έχω πείσει τα νέα μου μέλη ότι όχι μόνο θα συμμετάσχουν σε μια νομοταγή και επικερδή λέσχη, αλλά και ότι όλα τα κέρδη είναι αφορολόγητα. Θα πληροφορούσα τα νέα μέλη ότι εφόσον το μερίδιό τους είναι κάτω από 10.000€ είναι αφορολόγητο διότι μόνο τα δώρα άνω των 10.000€ φορολογούνται. Θα έπειθα τα νέα μέλη ότι, για νομικούς λόγους, θα δίνουν χρήματα σε άλλους και θα παίρνουν χρήματα από άλλους.

Απάτη υπό μορφή «πυραμίδας» με δεκάδες θύματα στην Κρήτη

Έρευνες σε Ελλάδα και Κύπρο διεξάγονται για την κομπίνα της «πυραμίδας» που φέρεται να είχε στηθεί σε βάρος δεκάδων Ηρακλειωτών.

Πρόκειται για μία υπόθεση -σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πατρίς- κατά την οποία εταιρείες ιδρύονται εν μία νυκτί μόνο και μόνο για να διευκολύνουν ως «αγωγοί» τη μεταβίβαση χρημάτων σε εταιρείες, τράπεζες και ιδρύματα ανά τον κόσμο. Η νέα μήνυση υποβλήθηκε από δώδεκα Ηρακλειώτες που επένδυσαν συνολικά το ποσό των περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι πρώτες μηνύσεις έγιναν σε βάρος δύο Ηρακλειωτών τον περασμένο Δεκέμβριο, οι οποίοι είχαν εμφανιστεί στους παθόντες ως μεγαλοεπενδυτές. Μάλιστα ο ένας ήταν ασφαλιστικός πράκτορας-χρηματιστής και ο δεύτερος είχε διατελέσει τραπεζικό στέλεχος και εμφανίστηκε ως νυν μέτοχος κυπριακής εταιρείας με άριστες γνώσεις στα επενδυτικά προγράμματα. Οι παραπάνω τους έπεισαν να επενδύσουν αλλά η πορεία έδειξε ότι επρόκειτο για μια «πυραμίδα».

Tις τελευταίες ημέρες στην Εισαγγελία Ηρακλείου υποβλήθηκαν μηνύσεις και από άλλους δώδεκα Ηρακλειώτες, οι οποίοι στρέφονται τόσο κατά των δύο, όσο και κατά της συζύγου του ενός. Και ζητούν την ποινική δίωξη των τριών για τα αδικήματα της απάτης και υπεξαίρεσης από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος.

Μάλιστα στη μήνυση που κατατέθηκε αναφέρονται αναλυτικά ανά περίπτωση τα ποσά που είχε επενδύσει ο κάθε μηνυτής, ενώ αποκαλύπτονται και στοιχεία με βάση την πολύμηνη έρευνα που αναγκάστηκαν να κάνουν σε Ελλάδα και εξωτερικό προκειμένου να μάθουν την αλήθεια.

πηγή

Και για όσους δε βαριούνται να διαβάσουν, ας μάθουν πως καμια φορά αυτές οι απάτες είναι και πολιτικά υποκεινούμενες, τρανταχτό παράδειγμα η Αλβανία με το Μπερίσα που αποκόμισε τεράστια κέρδη από τέτοια απάτη και πως αυτό έπαιξε ρόλο στα γνωστά γεγονότα της δεκαετίας του 00"
Uprising in Albania, by Lynn Walsh The rise and fall of the pyramids

Αυτά κύριοι.

Reaction score
1.240

5 άτομα θυμάμαι να με έχουν προσεγγίσει !
Από συμμαθητή μου με μεγάλα όνειρα , στρατιωτικούς που συμπληρώνουν το επάγγελμα , μέχρι και διευθυντής σχολείου ! ! !
Όντως , τα προϊόντα ,( των οποίων δεν μπορώ να κρίνω την ποιότητα) ήταν απλά η πρόφαση ! Πάντα αυτό που μου τόνιζαν είναι ότι αν μπω στο κόλπο ο ουρανός θα ανοίξει και θα βρέχει λεφτά !
Υπάρχουν σεμινάρια , τρόποι προσέγγισης , υπάρχουν περιοδικά και άτομα μέντορε-πρότυπα !
Υπάρχει ο αρχηγός , ο φίλαρχος και αυτός που τα κατάφερε (!) και πήρε δώρο ένα Mercedes ! (ΟΥΑΟΥ ! )

Ίσως τα προιόντα να είναι τέλεια , ίσως να είναι χάλια ! Δεν μπορώ να κρίνω , πάντως μπορώ να πώ με βεβαιότητα ότι:

Πουλάνε την ελπίδα , την ελπίδα για γρήγορο χρήμα και εύκολο χρήμα !

Όποιος θέλει να αγοράσει ελπίδα , να την πωλείται, όποιος δεν θέλει την βρίσκει μέσα του , την δημιουργεί !

Reaction score
1.805

Φίλε Margamanos,
αντιπαρέρχομαι το χαρακτηρισμό "βλάκας" που μου απένειμες (φαντάζομαι πιο πριν είδες ότι έγραψα ότι ασχολούμαι με κάποια εταιρία-μιλάω για μένα και μόνο).

Κι εγώ απορώ που τόσα χρόνια οι έλληνες ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά δεν είπα κανέναν βλάκα.

Ξαναλέω ότι είναι λάθος να μιλάτε με γενικότητες για έναν ολόκληρο κλάδο γιατί απλά δεν γνωρίζετε γιατί ακριβώς μιλάτε.

Όπως σε όλους τους χώρους έτσι κι εδώ υπάρχει λαμογιά.

Αλλά όταν τα βάζουμε όλα σε έναν κουβά δε μας κάνει καλό.
Σα νοοτροπία δηλαδή.
Όχι στο MLM, στη ζωή μας γενικότερα.

Υπάρχουν εταιρίες που έχουν χάλια προϊόντα, προϊόντα πανάκριβα και άχρηστα. Δεν είναι όμως όλες έτσι. Όταν ψάχνουμε να ενταχθούμε σε μια εταιρία κάνουμε την έρευνά μας. Όπως δε θα ανοίγαμε μαγαζί με είδη πάρτυ απέναντι από νεκροταφείο και σουβλατζίδικο σε αποικία vegetarian, έτσι δε θα μπαίναμε σε μια εταιρία που πουλάει αλόε βέρα (τυχαίο παράδειγμα) εφόσον δε μας εκφράζει ή πιστεύουμε ότι δεν αξίζει σαν προϊόν.

Όσον αφορά το "εμπόριο ελπίδας" συμφωνώ μαζί σας. Οι περισσότερες εταιρίες διαλέγουν αυτό τον τρόπο για να προσεγγίσουν άτομα να στρατολογήσουν, κάτι το οποίο είναι τραγικό κατά την άποψή μου.
Όχι απλά γιατί δεν υπάρχει το τσάμπα χρήμα, δεν έρχεται τίποτα δωρεάν στη ζωή, αλλά και γιατί πολλά άτομα πιστεύουν και ενθουσιάζονται από αυτά που ακούν στις συγκεντρώσεις.
Αυτά που λένε είναι πιθανό να συμβούν, τα επιτρέπει το σύστημα, αλλά συνήθως είναι υπεραισιόδοξα σενάρια.
Νομίζω ότι αν μιλούσαν για πιο "βατές" περιπτώσεις και πιο "down to earth" καταστάσεις θα ήταν πιο σωστό και πιο αποδοτικό. Ίσως να είχαν λιγότερο κόσμο που θα ήθελε να ενταχθεί, αλλά ο κόσμος αυτός θα ήταν πιο "σωστός", από την άποψη ότι θα έβλεπε το MLM σαν αυτό που πραγματικά είναι: μια επιχείρηση.

ΥΓ: τα προϊόντα της εταιρίας μου τα καταναλώνω με τεράστια χαρά και αισθάνομαι σούπερ τυχερός που βρήκα αυτή την εταιρία...

Reaction score
19

Φίλε Στέργιο καλά κάνεις και το αντιπαρέρχεσαι γιατί δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου ούτε ήθελα να σε θίξω.
Και για να γίνω λίγο σαφής στο τι εννοούσα βλακεία. Έχω ένα γνωστό ο οποίος επικοινώνησε μαζί μου μετά από αρκετά χρόνια, ο λόγος ήταν να με βάλει σε πυραμίδα. Όταν τον ρώτησα πως τον προσέγγισαν και εντάχθηκε εκείνος μου είπε ότι κάθισε για καφέ στο παραλιακό μέτωπο με ένα τύπο με κάμπριο και δυο μοντέλα και του είπαν πως αν ήθελε να κάνει και αυτός αυτή τη ζωή να αγόραζε τα προϊόντα τους. Του έδειξαν και κάτι χαρτιά με τύπους που και καλά έβγαζαν 1.500.000,00$ το χρόνο και έπαιρναν δώρο Mercedes και κάτι άλλες αηδίες και πείστηκε. Έδωσε λοιπόν 2.000 ευρώ και γέμισε το σπίτι του με κούτες. Τι τις έκανε τελικά? δυστυχώς δεν είχε αρκετό λιπαντικό και δυσκολεύτηκε αλλά στο τέλος τις βόλεψε.
Ποιον να πρωτοπώ βλάκα σε αυτή την ιστορία?
Ακόμα και στη περίπτωση που είσαι εξαίρεση, μιας και μιλάμε επί προσωπικού, λυπάμαι αλλά ένα χελιδόνι είναι δύσκολο να φέρει την άνοιξη.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.593

Αλλά όταν τα βάζουμε όλα σε έναν κουβά δε μας κάνει καλό.
Σα νοοτροπία δηλαδή.
Όχι στο MLM, στη ζωή μας γενικότερα.
Για μια στιγμή βρε Στέργιε.
Τα απλά μαθηματικά έγιναν ξαφνικά "κουβάς"; Γιατί δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβεις πώς λειτουργεί οποιοδήποτε "οργανωτικό σχήμα" έχει τη μορφή πυραμίδας, και εν συνεχεία να το κατατάξεις στις απάτες. Εάν για να βγάλεις χρήματα πρέπει να βρεις 10 άτομα, και αυτά να βρουν από 10 έκαστος κοκ, καταλαβαίνεις ότι σε 7 μόλις βαθμίδες έχεις όλον τον πληθυσμό (όχι τον οικονομικά ενεργό μόνον) της Ελλάδας, και σε 10 βαθμίδες έχεις ξεπεράσει τον πληθυσμό όλης της γης.

Εάν αυτό που συμμετέχεις δεν λειτουργεί κατ' αυτή τη μορφή, τότε μιλάμε για κάτι άλλο, οπότε δεν βάζουμε τίποτα σε κουβά. Εάν όμως λειτουργεί, η ουσία παραμένει η ίδια όσο και να προσπαθούμε να την αλλάξουμε με λέξεις.

Reaction score
19

Ακριβώς έτσι είναι φίλε Abessalom

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.793

η έννοια της "πυραμίδας" στην πώληση, "ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει", αλλά είναι και πολύ αποδοτική.

Μόνο, που για να είναι όντως αποδοτική, πρέπει να βρεθούν αρκετοί που να πουλάν μεγάλες ποσότητες από το υλικό που τους παρέχεις. Είτε αυτό είναι σαπούνι, είτε χάμπουργκερ των γκούντις.

Όσοι προσπαθούν να κάνουν "πυραμίδα" με τους 5 φίλους τους (άσχετοι με τις πωλήσεις) και τους 8 συγγενείς τους (επίσης άσχετοι με τις πωλήσεις), είναι σα να προσπαθούν να ανοίξουν ένα κλειστό "κλαμπ" "γκούντις", όπου θα μπαίνουν μόνο οι 5 φίλοι τους και οι 7 συγγενείς τους. Καταδικασμένοι να φαν μόνοι τους τα χάμπουργέρ τους.

Να όμως που τα γκούντις ζουν και βασιλεύουν. Κι όλα τα φραντσάιζινγκ, μια μορφή πυραμίδας είναι. Εξόχως αποδοτική.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.593

Να όμως που τα γκούντις ζουν και βασιλεύουν. Κι όλα τα φραντσάιζινγκ, μια μορφή πυραμίδας είναι. Εξόχως αποδοτική.
Ε όχι ακριβώς. Ένα μόνο επίπεδο παρακάτω έχουν όλα τα φραντσάιζ, και τελικά είναι πώληση ονόματος ή/και τεχνογνωσίας. Εξαργύρωση πραγμάτων δηλαδή που φτιάχτηκαν προηγουμένως, συνήθως με κάποιον κόπο, και δεν τα δημιούργησε μια ωραία πρωία ένας πυραμιδοποιός με μια κάποια ιδέα προϊόντος, στηριζόμενος στο διαρκές πλάτεμα της βάσης του οικοδομήματός του.

Reaction score
19

Για να ήταν κανονική πυραμίδα θα έπρεπε οι πελάτες των γκουντις να βγαίνουν έξω με τα χάμπουργκερ στο χέρι και να προσπαθούν να τα ξαναπουλήσουν σε νέους πωλητές που πάλι θα τα μεταπουλούσαν. Δεν έχουν σχέση τα δύο μεταξύ τους. Το ένα είναι υγιής επιχειρηματικότητα και το άλλο είναι "άλλο"

EDIT: μαζί γράφαμε

Reaction score
1.805

οκ, νο πρόμπλεμ.

Αυτή η περίπτωση που αναφέρεις είναι τυπική περίπτωση εξαπάτησης.
Δυστυχώς από αρπακολατζήδες το επάγγελμα άφθονους...

Υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι στο επάγγελμα όμως, αυτό θέλω να τονίσω. Και όπως ξαναείπα ο καθένας μπορεί να ψάξει τη δουλειά από 100 πλευρές. Πιστεύω ότι στις μέρες μας δεν υπάρχουνε πλέον "κορόιδα". Τουλάχιστον δε θα πρέπει να υπάρχουνε ...

Αυτή η δουλειά αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις, την προσωπική επαφή. Όταν είσαι σε κάποιο δίκτυο κάθε μέρα έχεις να κάνεις με ανθρώπους. Ο μόνος τρόπος να πετύχεις είναι να μπορέσεις να βοηθήσεις τους ανθρώπους αυτούς στο να βρούνε αυτό που θέλουν.

Τι να το κάνω αν εντάξω κάποιο άτομο στο δίκτυο μου με "πονηρό" τρόπο τάζοντας λαγούς και πετραχείλια ενώ ξέρω ότι το άτομο αυτό δεν κάνει για τη δουλειά? Για να πάρω το bonus εγγραφής του ενώ ξέρω ότι δε θα πάει πουθενά από εκεί και πέρα? Απλά δεν το κάνω. Δεν ασχολούμαι. Γιατί μετά το φταίξιμο θα το ρίξει σε εμένα και δε θα έχει και πολύ άδικο. Και αν είναι γνωστός ή συγγενής μπορεί να χαλάσουμε και τη ζαχαρένια μας. Και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό.

Υπάρχουν άτομα τα οποία γνωρίζουν το θέμα, έχουν διαβάσει μερικά πράγματα σχετικά με το δικτυακό marketing και ενδιαφέρονται να ασχοληθούν ενεργά. Αυτοί είναι οι άνθρωποι-target group οποιουδήποτε δικτυωτή σέβεται τον εαυτό του και όχι ο θείος Μπάμπης.

Το δικτυακό marketing δεν είναι απάτη, είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να δημιουργήσει κανείς τη δική του προσωπική επιχείρηση όπου έχει τις ίδιες πιθανότητες να τα πάει περίφημα ή τελείως χάλια όπως σε κάθε άλλου είδους επιχείρηση.

Δατς ιτ.

Μια που συζητάμε σχετικά θα ήθελα να προτείνω την ανάγνωση 2 βιβλίων για όποιον έχει το χρόνο και τη διάθεση να το κάνει.

http://www.e-shop.gr/show_bks.phtml?id=BKS.0301001

http://www.e-shop.gr/show_bks.phtml?id=BKS.0110498

δεν αφορούν το δικτυακό marketing αλλά γενικότερα θέματα τα οποία νομίζουμε ότι γνωρίζουμε. Δυστυχώς δεν μαθαίνουμε τίποτε από αυτά στο σχολείο.

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.569