Η γνώμη σας για το mazda RX-8

Reaction score
1
Έχω βρει ένα μεταχειρισμένο Cosmo,9ος του 2004,με 56.000χλμ,ηλιοροφή,xenon,βιβλίο service,σε πολύ καλή κατάσταση,με 25.000€.
Εκτός του ότι "καίει",ποιά είναι η γνώμη σας;

Reaction score
0
Η γνωμη μου ειναι να μεινεις μακρια...
Το αμαξι αυτο μου αρεσει ΠΑΡΑ πολυ, γιατι ειναι πανεμορφο, τετραπορτο χωρις να ασχημαινει και με υπεροχες πισω πορτες, και γρηγορο....ΑΛΛΑ δυστυχως ο Βανκελ εχει δειξει στο παρελθον οτι περα απο την πολυ αρνητικη καταναλωση του εχει και πολλα προβληματα αξιοπιστιας. Στα RX-7 οι κινητηρες βγαζανε 100.000 km μεσο ορο, υποτιθεται οτι ο νεος Renesis του RX-8 ειναι καλυτερος σε αυτον τον τομεα, αλλα για ενα αυτοκινητο που ειναι μολις 2-3 χρονια σε κυκλοφορια δε μπορεις να βγαλεις συμπερασματα.....μπορει σε 2 χρονια να αρχισουν σιγα σιγα να σκανε...

Αν το θελεις οπωσδηποτε, δε τη βρισκω και καμια τρελη προσφορα τα 25.000 με δεδομενα και τα χιλιομετρα του (και σε συναρτηση με το προβλημα του βανκελ)....τοτε θα πηγαινα σε καινουριο challenge που παιζει σε αυτα τα λεφτα...τι 192 τι 230 αλογα.....και εχει και παραπανω ροπη το challenge, και πιο λογικη καταναλωση.

Reaction score
0
Ρε συ φίλε Blinky, το Challenge δεν έχει βάνκελ? Όσο για την παραπάνω ροπή, ναι λέει ότι έχει. Στον δρόμο όμως είναι αλλιώς.
Άσε που το 6άρι σασμάν είναι όλα τα λέφτά.
Του λες του ανθρώπου να μείνει μακρυά, λες και το είχες και σου έμεινε από κινητήρα.
Ξέρω ότι για να κρίνεις ένα αμάξι (και μάλιστα ένα ακριβό αμάξι) πρέπει να το έχεις στην κατοχή σου.
Αλλιώς κι εγώ θα αρχίσω να γράφω για Ferrari και Viper.

Reaction score
0
Φίλε μου σε παραπέμπω στην πιο μεγάλη από άποψη συμμετοχής και πιο αξιόπιστη ετήσια έρευνα αυτοκινήτων που διεξάγεται από το Top Gear. Το RX-8 σε ένα σύνολο 159 δημοφιλών μοντέλων ανεξαρτήτου μάρκας βρίσκεται στην 14η θέση. Τους επιμέρους δείκτες που αφορούν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μπορείς να τους δεις και μόνος σου.
Δες και κρίνε μόνος σου!

http://www.topgear.com/content/features/stories/2005/11/stories/01/19.html

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Tο χρειαζεσαι πραγματικα ή απλα για ...φιγουρα (χωρις παρεξηγηση).Βαλε αλλα 3000 και παρε ενα GTI GOLF,"γηινη" εμφανιση,καλοι χωροι,πιο αξιοπιστο,καλυτερο κινητηρα,καλυτερη οδηγικη συμπεριφορα και σταθερη αξια.Αλλωστε οι πωλησεις του RX-8 επεσαν κατακορυφα οταν κυκολφορησαν οι γρηγορες (εννοω με διακοσιους +ιππους) εκδοσεις των GOLF,ASTRA,MEGANE.....κατι λεει αυτο.

Reaction score
5
Κατά την ταπεινή μου γνώμη λέει ότι και διαμάντια να του δίνεις του κόσμου, αυτός θα αρέσκεται στα κάρβουνα...
Το RX-8 είναι ένα τεχνολογικό επίτευμα για τα λεφτά του. Με "διαφορετικό" design. Είναι και πισωκίνητο, ο ορισμός του sports car. Με 4 πόρτες. Ε, πίνει το κατιτίς του. Σάμπως αν "πίνεις το αίμα" των κάθε λογής GTi, δεν 'πίνουν' βενζίνη; Δεν μπορείς να πάρεις απόδοση χωρίς κατανάλωση.

Και τα νέα Golf καλά είναι. Αλλά πολύ συντηρητικούρα ρε παιδάκι μου. Όλοι μαζί στον κουβά. Λίγο ρίσκο στην ζωή μας χρειάζεται. Και μπροστοκούνα. Τι να μας πει...:D

Τώρα, στους καιρούς που ζούμε, με το πετρέλαιο να χτυπάει τα 100 δολάρια το βαρέλι στα futures, εγώ δεν θα έπαιρνα ένα RX-8. But it's just me.

Reaction score
7
Αν ήθελα να πάρω το RX8 σε καμμά περίπτωση δεν θα το άλλαζα με κάποιο από αυτά.Όσον αφορά την αξιοπιστία,ξάδερφος που έχει το RX8 εδώ και 2 χρόνια μου έλεγε χαρακτηριστικά ότι σπάνια τον βλέπει το συνεργείο...Και δεν υπάρχει καμμία σύγκριση με το RX7, το οποίο όντως ήθελε καινούργιο μοτέρ στα 100 χιλιάδες χιλιόμετρα.

Reaction score
14
Μάριος Λαζάρου said:
..... το οποίο όντως ήθελε καινούργιο μοτέρ στα 100 χιλιάδες χιλιόμετρα....

Και συνήθως δεν φταίνε τα μοτέρ που "σπάνε" αλλά οι οδηγοί τους.
Που ή τα "σπάνε" με τις οδηγικές συνήθιες τους ή τσιγγουνεύονται να αλλάξουν λάδια...

V

VIDEOMIX

Guest
RX7 με τρέλλα!!!!!!!!!!!!!
Σύντομα, έρχεται.

Όσο για το RX8 καλύτερα να μιλήσει ενα θηλυκό μέλος μας, που τρελαίνεται για το μοντέλο αυτό. :wink:

Reaction score
1
Το RX-8 το έχει ο κολλητός μου και μάλιστα μετά απο 5 χρονια ευτυχής συμβίωσης με το RX-7.
H γνώμη του ειναι απλή και κατανοητή: ΜΑΚΡΙΑ
Είναι πολλά τα λεφτά που δίνεις γι'αυτό που παίρνεις και που καλείσαι να συντηρήσεις.

Είναι καλή κατασκευή σαν αμάξωμα είναι βαρύ και αργοκίνητο για την κατηγορία του και σε καμία μα καμία περίπτωση δεν είναι τα άλογα που το λέει η MAZDA. Όλοι οι έξυπνοι που νομίζουν οτι το challenge είναι 192 ίππους ας κάνουν πρώτα μια δυναμομέτρηση και μετά να το αγορασουν!!!!
Νομίζετε για πλάκα το περνάνε έτσι εύκολα στο δρόμο τα saxo & rallye και όχι μόνο!!!
Ένα άλλο πολύ αρνητικό είναι οτι "καίει" εκτός απο πολύ βενζίνη και πολλα λάδια και μάλιστα έίναι επισήμως "φριτέζα" το αυτοκίνητο αφού ο κατασκευαστής δέχεται πως για την ομαλή του λειτουργία το αυτοκίνητο πρέπει να "καίει" και λάδι ...wankel είναι αυτός(δείτε τι γράφει πίσω απο το σκιάδιο του οδηγού :idea:)
Συγκριτικά δε με το RX-7 καμία σχέση σε γκάζια σε εμφάνιση σε θέση οδήγησης.Απλώς είναι το 8 καλύτερο σε "κράτημα" σε ποιότητα κύλισης σε λειτουργία κινητήρα σε κατανάλωση και φυσικά σε εξτρά καλούδια.
Πάντως τις κόντρες που είχε πάρει ο φίλος με το 7 ούτε στον ύπνο του το 8.
Και τέλος φαντάζομαι οτι όλοι γνωρίζετε πως το 8 δεν είναι ο αντικαταστάτης του 7 αλλά άλλης κατηγορίας αμάξι!
Το νεο 7 είναι προ των πυλών και ακούγετε οτι θα είναι πραγματικό supercar.!!!

Reaction score
0
Ο κολητός του ξάδελφου του μπατζανάκη του μαστρο-Μήτσου μου είπε κι αυτός μακρυά.
Αλλά δεν τον άκουσα....και τώρα με περνάν και τα Lada....
ΚΛΑΨ-ΛΥΓΜ
Η Mazda λέει ψέμματα για τα 192 και τα 232 άλογα......
Θα τους κάνω μύνηση στους παλιοαλήτες...τις προάλλες με πέρασε ένα μοτοποδήλατο Garelli....
Όσο για την οδηγική συμπεριφορά...χάλια, δεν κρατάει, δεν φρενάρει, ψέμματα και τα 0-100 που δίνει η Mazda...
H ποιότητα του κλιματσιμού, του CD της Bose και τα δερμάτινα, χάλια....θα τους ξανακάνω μύνηση
Όσο για την απόλαυση της οδήγησης, καλύτερο ήταν το Yugo 25ετίας που είχε ο ξάδελφος....
Πίσω κίνηση? Οι βλάκες της Mazda ακόμα εκεί έχουν μείνει...
Φίλε ΣΩΚΡΑΤΗ, μακρυά

:p

Reaction score
0
Θεοδωρόπουλος Δημήτρης said:
Ρε συ φίλε Blinky, το Challenge δεν έχει βάνκελ? Όσο για την παραπάνω ροπή, ναι λέει ότι έχει. Στον δρόμο όμως είναι αλλιώς.
Άσε που το 6άρι σασμάν είναι όλα τα λέφτά.
Του λες του ανθρώπου να μείνει μακρυά, λες και το είχες και σου έμεινε από κινητήρα.
Ξέρω ότι για να κρίνεις ένα αμάξι (και μάλιστα ένα ακριβό αμάξι) πρέπει να το έχεις στην κατοχή σου.
Αλλιώς κι εγώ θα αρχίσω να γράφω για Ferrari και Viper.
Δεν καταλαβαινω την επιθετικοτητα σου, το αυτοκινητο αυτο εγω το λατρευω, και καθε φορα που το βλεπω στο δρομο ριχνω χριστοπαναγιες που ο πατερας μου με εγραψε στα @@ του οταν ψαχναμε αυτοκινητο, και εγω ελεγα να παρουμε το challenge και αυτος πηγε και πηρε corolla t-sport με τα ιδια λεφτα.

ΑΛΛΑ, περα απο την "καυλα" που μπορεις να εχεις με ενα αμαξι, οπως εγω ειχα με αυτο, ο ανθρωπος στο συγκεκριμενο θεμα φαινεται να μην ειναι ετσι και απλα να το σκεφτεται σαν μια επιλογη. Οταν ειναι να εκφρασω γνωμη για να βοηθησω καποιον, δε θα λαβω υποψην μου τα προσωπικα μου χαρακτηριστικα αλλα τα χαρακτηριστικα του αλλου γιατι αυτος θα το παρει αυτος θα πληρωσει και αυτος θα ευχαριστηθει την αγορα του ή οχι. Με βαση τη λογικη λοιπον και ΟΧΙ τα δικα μου κριτηρια, το αυτοκινητο αυτο ειναι μεγαλο ρισκο να το παρεις, και ειδικα μεταχειρησμενο. Δεν ξερω αν τον εχουν φτιαξει τον βανκελ ή οχι, αλλα οταν το αμαξι εχει 2 χρονια στην αγορα δε μπορεις να ξερεις και καλυτερα να μην εισαι εσυ ο beta tester.... και το Challenge το προτεινα επειδη θα το παρει καινουριο με 0 χιλιομετρα οποτε τουλαχιστον 100.000 θα τα εχει να το ευχαριστηθει....ενω στο αλλο ισως εχει μονο 40.000....
Οταν δινεις 26.000 αυτα τα σκεφτεσαι, και πρεπει να ειναι ΜΕΓΑΛΗ η καυλα σου (ή πολυ περισσοτερα τα χρηματα σου, αλλα τοτε δε θα πηγαινες στο RX-8 anyway) για να τα αγνοησεις.

Just my 2 cents...

Reaction score
0
Σόρυ αν το έλαβες σαν επιθετικότητα...
Απλά, με την λογική σου, δεν θα αγοράζαμε ποτέ καινούριο αμάξι, θα περιμέναμε να δοκιμαστεί για 5 χρόνια :lol: :lol: :lol:
Αυτά με τα 100.000 χλμ των βάνκελ ξεπεράστηκαν (έτσι λέει η Mazda τουλάχιστον)
Ο χρόνος θα δείξει βέβαια. Μέχρι τότε....

Reaction score
1
Savva,όπως βλέπεις στο avatar μου,έχω ένα Α4 1.8Τ Quattro με τους 192 ίππους.
Εκεί να δεις τι σημαίνει ΑΠΑΤΗ!
Εκεί να δεις τι σημαίνει κατανάλωση!

Το αμάξι μετά από 3 service σε 3 διαφορετικά συνεργεία,εξακολουθεί να σέρνεται-όχι 192,ούτε 160 ίππους δεν έχει-η δε κατανάλωσή του ξεπερνάει τα 24l/100χλμ και αυτή ΧΩΡΙΣ να το έχω σπάσει έως τώρα,μετρημένο πάντα στη διαδρομή σπίτι-δουλειά.δουλειά σπίτι.
Πιο συγκεκριμένα,Άνω Γλυφάδα-Νέα Σμύρνη,Νέα Σμύρνη-Άνω Γλυφάδα.

Εχτές βρέθηκα στον συγκεκριμένο έμπορο για άλλη δουλειά,είδα το RX8 και του ζήτησα να το οδηγήσω.

ΕΜΕΙΝΑ ΑΦΩΝΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Νομίζεις ότι έχει χιλιάδες ίππους στη μηχανή του,που σε περιμένουν να πατήσεις το γκάζι και να χαθείς!
Η ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό του είναι απλά άπαιχτη και αν και είναι αυτοκίνητο 2 ετών,νομίζεις ότι βγήκε εχτές από το εργοστάσιο.

Το μόνο που με κάνει να το σκέφτομαι είναι η τιμή ενός καινούριου Challenge,αλλά και εκεί οι 192 ίπποι του μου θυμίζουν τους...192 του Audi και λέω...λές να το έχει το νούμερο και να μην "πηγαίνει" και αυτό;

Reaction score
0
ε μη το χοντραινεις, φυσικα και δε λεει αυτο η λογικη μου.....αλλα δε μιλαμε για ενα οποιοδηποτε αυτοκινητο, μιλαμε για το ΜΟΝΑΔΙΚΟ αυτοκινητο της αγορας με Βανκελ κινητηρα, και με βεβαρυμενο παρελθον.... αν αυτο δε το θεωρεις σοβαρο τι να πω....παντως αμα δε σκασει στα 100.000 και σκασει στα 120.000 δε νομιζω να σε ικανοποιησει αν σου πουν απο τη mazda οτι ησουν ατυχος....ή οτι "σορρυ, καναμε λαθος" ή οτιδηποτε....εσυ με το ....σασι στο χερι θα μεινεις παντως...

Εγω να ειμαι καλοπιστος οτι πραγματικα το "φτιαξανε" αλλα αμα δε το δω στην πραξη γιατι να γινω ο beta tester? Αμα ητανε μαγκες ας δινανε εγγυηση για 180.000 χιλιομετρα για να μην σκεφτομαι ετσι....
Τεσπα, μακαρι να το εχουν φτιαξει και αυτο θα το δουμε σε 2-3 χρονια....μακαρι για να παω να παρω τοτε ενα μεταχειρησμενο cosmo με 20.000.

Reaction score
0
Το βάνκελ του RX-8 δεν είναι turbo, οπότε η σύγκριση με το παλιό είναι λάθος.
Επίσης κανένας κατασκευαστής δεν δίνει 180.000 χλμ εγγύηση. Η Honda δίνει 7 χρόνια (τυχερός ο αδελφός μου με το Type-R)
Εδώ η BMW δίνει 2 χρόνια :shock:
Οι περισότερες δίνουν 3-5 χρόνια (μέσος όρος χλμ γύρω στα 100.000)

Reaction score
0
H toyota δινει 180.000 χιλιομετρα ή 6 χρονια, οποιο τελειωσει πρωτο. Αλλα δεν ειναι εκει το θεμα....μπορουσε να δωσει 180.000 ΜΟΝΟ στο RX-8 για να πεισει τον καταναλωτη οτι δεν θα βγαλει προβλημα....αμα εκανε σωστη δουλεια δεν εχει να χασει κατι....
Οπως η toyota ΜΟΝΟ στο Prius δινει 8 χρονια εγγυηση απεριοριστα χιλιομετρα, ας πουμε επειδη η υβριδικη τεχνολογια αντιμετοπιζεται με επιφυλακτικοτητα σαν κατι καινουριο...

Reaction score
14
Παίδες....αυτοκίνητο θέλει να πάρει ο άνθρωπος....και όχι ...την Ακρόπολη!
100 χιλ χλμ....180χιλ. χλμ.... σιγά μην το βάψει κίτρινο και το βάλει στο μεροκάματο. :p

Επίσης, από τα γραπτά του ανθρώπου (εδώ και αλλού), καταλαβαίνω ότι απέχει παρασάγγας από τους "ινδιάνους" που πανε με τις πόρτες φανάρι-φανάρι και μάλλον για αυτόν τα άλογα του mazda είναι υπεραρκετά.

Αν έχω "ψυχολογήσει" σωστά τον Σωκράτη -διόρθωσέ με σε παρακαλώ- δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να κρατήσει αυτοκίνητο πάνω από 100.000 χλμ, δεν ενδιαφέρεται σε καμμία περίπτωση για αμάξι κατηγορίας Saxo & Rally (ίσως πριν από 20 χρόνια) όπως δεν ενδιαφέρεται να κάνει κόντρες μαζί τους.

Θέλει ένα αμάξι να "γουστάρει", να είναι ζωντανό και να μην σέρνεται και να μην γίνει ο καλύτερος φίλος του συνεργείου. Για την κατανάλωση ενδιαφέρεται αλλά δεν σκάει κιόλας...αλλιώς θα κυκλοφορούσε με cinquecento ή με Smart.
Επίσης έχοντας ήδη ένα αυτοκίνητο sedan της κατηγορίας 30.000 + μάλλον δεν θα κάτσει να σκάσει ιδιαίτερα για το αν θα δώσει 26 ή 27 χιλιάρικα για ένα μεταχειρισμένο.

Στο τσακίρ κέφι θα δώσει μια κλωτσιά στο Audi και θα πάει να πάρει το Mazda καινούριο και καθάρισε. Κάνω λάθος Σωκράτη; 8)

Reaction score
5
Πάντως πολύ μ'αρέσουν κάποιοι, που 'σπάνε' τα αυτοκίνητα στις ευθείες, από φανάρι σε φανάρι, δεν γνωρίζουν τι σημαίνει "προθέρμανση" (βάζουν μπρος από κρύο και ξεκινάνε με σπινιάρισμα), κάνουν συνεχόμενες κόντρες με ότι βρουν στο δρόμο, τσιγγουνεύονται το καλό το λάδι, το πάνε για 'φτιάξιμο' στον 'Μήτσο' τον μπατζανάκη τους, και μετά παραπονιούνται για το ότι 'χαλάει' το αυτοκίνητο...ψιλοάσχετο/σχετικό με την κουβέντα μας...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.098
Members
38.407
Νεότερο μέλος
kalelakos