Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.475
Ρε παιδιά, συγγνώμη τώρα, ονόματα δε λέω γιατί έτσι υποσχέθηκα. Αλλά σας ρωτάω. Μικροφωνοκαλώδιο στη Γερμανία, στον κεντρικό αντιπρόσωπο, 3,2 ευρά το μέτρο. Το ίδιο καλώδιο στον έλληνα αντιπρόσωπο 5 ευρά και κάτι. Θα μου πείτε, σιγά ρε φίλε, 2 ευρώ διαφορά. Παρντόν; Μιλάμε για διαφορά 70%. Και ο μεν και ο δε, το εισάγουν το καλώδιο από χώρα εκτός ΕΕ. Τους φταίει μετά το Internet;

Reaction score
1.844
Απάντηση: Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας

Σε όποια σχετική περίπτωση, έχω πάγια θέση.

Δευ υπάρχει αιτία για τέτοιες διαφορές. Ακόμα και η διαφορά στην έκπτωση, που παίρνει ο γερμανός, λόγω 5απλασίων ας πούμε ποσοτήτων, δεν ξεπερνάει το 40%.
Άρα το υπόλοιπο 30% είναι

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.013
Κώστα το πρόβλημα δε περιορίζεται στα καλώδια, στα ηχεία, στο audio ή οπουδήποτε αλλού.

Είναι γενικό το πρόβλημα.

Το εμπόριο στη χώρα μας έχει πάρει τη μορφή κλοπής. Φταίει το κράτος? Φταίει η ακρίβεια? Φταίει η ράτσα μας? Δε ξέρω, όλα μαζί φταίν μάλλον...

πχ: Αμερικάνικες τροφές για ψάρια αγοράζω από Γερμανία. Εκεί έχουν <9 ευρώ η συσκευασία των 1000-1200 ml, εδώ από 20 έως 38 ευρώ!

Δεν υπάρχει λογική στην τιμολόγηση των προϊόντων εδώ, πάει και τέλειωσε, ο καθένας τα πουλάει ΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ κι άμα θες πάρε, άμα δε θες στα ΡΧΔ μας, πάνε πάρε από αλλού (χε χε χε, όλοι το ίδιο κλέφτες είναι...)

Άλλο παράδειγμα: τροπικά ψάρια, οι τιμές εισαγωγής κυμαίνονται από 0,05 ευρώ/ψάρι έως 1,5 ευρώ, με 2-3 είδη μόνο να αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα αυτόν. Τιμές πώλησης από 5 έως 250 ευρώ (?) ψάρι. Ό,τι νά'ναι...

melina

Cargo 200
Reaction score
44.311
Είτε μας αρέσει είτε όχι είμαστε τεμπέληδες λαός. Ειδικά η γενιά μας (30-40 now).
Από εκεί προκύπτουν όλα. Φαντάζομαι δεν θέλετε περισσότερη ανάλυση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.131
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam