Η "κατάρα" του μαύρου ηχείου.

Reaction score
1.815
Απάντηση: Η "κατάρα" του μαύρου ηχείου.

Εχεις δει φυσικά αυτά τα ξύλα αβερνίκωτα να δείς τι αποχρώσεις έχουν? Σε ενα ξυλουργείο ας πούμε. Θα τρομάξεις με το χρώμα του καπλαμά.Αυτό που τους δίνει την απόχρωση που βλέπεις είναι το βερνίκι με μια μικρή δόση χρώματος που βάζουν μέσα οι λουστραδόροι. Αλλιώς το ξύλο απο μόνο του δεν βλέπεται.
Βρε Γιάννο εννοείται ότι ένα ηχείο λουστράρεται με δυο, τρεις ή και δεκατρείς τόνους σκουρότερα απ' το φυσικό καπλαμά.

Εγώ όμως μίλησα για υπερβολές.
Έχουμε δει σκούρα καφέ ξύλα (ποιό πολύ στο μαύρο) και κόκκινα που βγάζουν μάτια!
Για να μη μιλήσω για τη μεταμοντέρνα εποχή με αποχρώσεις τύπου ...σιμήδας, καρα-ανοιχτόχρωμες σαν ξέπλυμα ένα πράμα!

Στα μοντέρνα σχέδια, είναι πολύ όμορφος και ο χρωματικός συνδυασμός ξύλου και διαφορετικών υλικών.
Μια εταιρία που μου αρέσει πάρα πολύ από θέμα αισθητικής (all time classic) είναι η Τannoy στις μεγάλες της σειρές Prestige, της Klipsch από την κορυφαία της σειρά "Palladium", αλλά και της Sonus Faber από τις σειρές Αida, Paganini & Olympica

Tannoy - Kensington SE Speakers

Sonus Faber Olympica
:

Bεβαίως και η B&W παίζει σε μια δική της κατηγορία, αλλά έχω την εντύπωση ότι στο design των ξύλων και των αποχρώσεών τους, την τρώνε οι Ιταλοί χαλαρά...

Reaction score
29.555

Καλά!!! , όταν δείς φυσικό καπλαμά καρυδιάς λουστραρισμένο με απλό βερνίκι ,χωρίς ίχνος χρώματος μέσα , ελα να μου πείς. Δεν μιλάω για οξιά η δρυ η ό,τι άλλο θέλεις τέλος πάντων , γιατί αμα τα δείς γυμνά θα βάλεις τα κλάματα. Ξαναλέω, χωρίς το μπογιατισμένο βερνίκι δεν βλέπονται, όλα τους .

Reaction score
29.555

Είχα δει το ρακ μου πριν το βερνικώσουν , (venge?) και είχα πάθει σοκ. Είχα πει , ρε παιδιά τόσο χάλια είναι το δρύινο?

Reaction score
1.815

Kι εγώ είχα δει το δικό μου, αλλά ήμουν ψύχραιμος...:biggrin:

Reaction score
29.555

Ε τώρα τι να σου πω δλδ ? χαρά στην ψυχραιμία σου. Το δικό μου ήταν ακόμα χειρότερο , αβερνίκωτο. Βερνικωμένο το έχεις δει , και είναι καλό . Γυμνός δρυς όμως .... πίκρα.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.639

Εμένα μου αρέσει πριν την βαφή Σταμάτη. :cool:

Reaction score
1.815

Σου αρέσει το "ψυχρό" και όχι το "θερμό"?
Μήπως να φώναζες πάλι τον Καστρουνή?

(Σε πειράζω.. κι εμένα μου αρέσει!):biggrin:

Reaction score
29.555

Τυφλός ήταν και πριν.Απλά με τον EPSON απόγινε. Είναι και κουφάλογο........ , τι του μένει τώρα?

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.564

Καλά!!! , όταν δείς φυσικό καπλαμά καρυδιάς λουστραρισμένο με απλό βερνίκι ,χωρίς ίχνος χρώματος μέσα , ελα να μου πείς. Δεν μιλάω για οξιά η δρυ η ό,τι άλλο θέλεις τέλος πάντων , γιατί αμα τα δείς γυμνά θα βάλεις τα κλάματα. Ξαναλέω, χωρίς το μπογιατισμένο βερνίκι δεν βλέπονται, όλα τους .
Η καρυδιά σε αυτά τα B&W (όπως και σε αυτά που έχω) είναι αμερικάνικη, και προφανώς καλά διαλεγμένη. Καμία σχέση με την ευρωπαϊκή. Κυριολεκτικά άλλο ξύλο. Όπως και η αμερικάνικη κερασιά (επίσης υπέροχο ξύλο. Γενικά η κερασιά είναι παρεξηγημένη, την έχουμε συνδέσει με κάτι κατακόκκινες αηδίες).
Φυσικά ο καπλαμάς πρέπει να δουλευτεί, τι θα πει "απλό βερνίκι". Σε έπιπλα που έκανα πρόσφατα, δεν μπήκε χρώμα στο λούστρο, όμως πριν περάστηκε στο ξύλο ξεβαφή και μετά πέρασμα με συρματόβουρτσα. Δεν θα έλεγα πως το αποτέλεσμα "δεν βλέπεται", ίσα-ίσα.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.564

Επίσης αυτό που λες για "φυσικό ξύλο δίχως βερνίκι" είναι άκυρο. Τι θα πει "φυσικό ξύλο"? Είναι δυνατόν να βάλεις το ξύλο έτσι σκέτο; Εάν το πάρουμε έτσι, και το μάρμαρο, και το διαμάντι ακόμη, τι είναι αγυάλιστα; Απλές πέτρες.

Εάν θέλουμε να δούμε, στο ξυλουργείο, πώς θα είναι το ξύλο στο "φυσικό" του, το περνάμε με λίγο νερό. Πιο φυσικό, δεν έχει.

Reaction score
29.555

Η καρυδιά σε αυτά τα B&W (όπως και σε αυτά που έχω) είναι αμερικάνικη, και προφανώς καλά διαλεγμένη. Καμία σχέση με την ευρωπαϊκή. Κυριολεκτικά άλλο ξύλο. Όπως και η αμερικάνικη κερασιά (επίσης υπέροχο ξύλο. Γενικά η κερασιά είναι παρεξηγημένη, την έχουμε συνδέσει με κάτι κατακόκκινες αηδίες).
Φυσικά ο καπλαμάς πρέπει να δουλευτεί, τι θα πει "απλό βερνίκι". Σε έπιπλα που έκανα πρόσφατα, δεν μπήκε χρώμα στο λούστρο, όμως πριν περάστηκε στο ξύλο ξεβαφή και μετά πέρασμα με συρματόβουρτσα. Δεν θα έλεγα πως το αποτέλεσμα "δεν βλέπεται", ίσα-ίσα.
Δεν γνωρίζω αν είναι αμερικάνικη η ασιάτικη η καρυδιά στα ηχεία σου , σίγουρα οι κατά τόπους καρυδιές είναι διαφορετικές. Ιδιαίτερα δε η αμερικάνικη , λόγω διαφορετικού εδάφους. Η ευρωπαική εχει άλλα νερά , άλλο χρώμα και άλλη πυκνότητα, είναι γενικά άλλο ξύλο. Η κερασιά , όντως υπέροχο ξύλο έχει συνδεθεί με το κόκκνο χρώμα διότι , απο φυσικού του το ξύλο έχει κάποιους κοκκινόχρωμους ζωμούς. Δεν είναι περίεργο που κοκκινίζει. Τώρα αν στο λουστράδικο βάζουνκαι δέκα τόνους κόκκινου μέσα είναι άλλη ιστορία.Ομως σαν ξύλο απο φυσικού του κοκκινίζει. Απλό βερνίκι είναι το άχρωμο διαφανές βερνίκι. Είτε σατινέ είτε ματ είτε γυαλιστερό . Τώρα όσο αφορά στην ξεβαφή και τα υπόλοιπα ο κάθε επιπλοποιός έχει τις δικές του μεθόδους να δουλεύει το ξύλο. Αν βλέπεται η οχι είναι θέμα γούστου φυσικά.

Reaction score
29.555

Επίσης αυτό που λες για "φυσικό ξύλο δίχως βερνίκι" είναι άκυρο. Τι θα πει "φυσικό ξύλο"? Είναι δυνατόν να βάλεις το ξύλο έτσι σκέτο; Εάν το πάρουμε έτσι, και το μάρμαρο, και το διαμάντι ακόμη, τι είναι αγυάλιστα; Απλές πέτρες.

Εάν θέλουμε να δούμε, στο ξυλουργείο, πώς θα είναι το ξύλο στο "φυσικό" του, το περνάμε με λίγο νερό. Πιο φυσικό, δεν έχει.
Αν θέλουμε να δούμε το ξύλο πως είναι και το περάσουμε με νερό , σε πόση ώρα θα έχει το φυσικό του χρώμα? Αμέσως ? μετά απο 10 λεπτά? μετά 30 λεπτά? η μετά απο μια ώρα που θα έχει εξατμιστεί σχεδόν όλο?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Kαι του Rose τα ηχεία κόκκινα είναι?

Reaction score
1.815

Μπορντώ!
Αλλά είναι κουκλιά τα άτιμα!
Τα έχω δει από κοντά και είναι πραγματικά πολύ όμορφα!
Από τα λίγα ηχεία που κολλάς όταν τα βλέπεις..

Reaction score
1.685

1. Είναι θέμα μόδας.
2. Είναι το απολύτως εύκολο χρώμα στην παραγωγή, δεν υπάρχουν διχρωμίες.
3. Είναι απαραίτητο στο home cinema, καθ' όσον αόρατο υπό συνθήκες προβολής ταινίας στο σκότος.
4. Δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες... :lol:
Και δειχνει μικροτερο στο ματι ...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.564

Αν θέλουμε να δούμε το ξύλο πως είναι και το περάσουμε με νερό , σε πόση ώρα θα έχει το φυσικό του χρώμα? Αμέσως ? μετά απο 10 λεπτά? μετά 30 λεπτά? η μετά απο μια ώρα που θα έχει εξατμιστεί σχεδόν όλο?
Αμέσως, είναι ο πρόχειρος τρόπος να δεις τα νερά του ξύλου και πώς θα είναι αυτό μετά από πέρασμα με απλό λούστρο. Να ο Μάριος, αν το δει, μπορεί να μας τα πει καλύτερα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Καλά τα λες .Με το σάλιο δοκιμάζουν οι λουστραδόροι .Έχεις μια εικόνα στο 90% για το τελικό αποτέλεσμα.:thumbsup:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.564

Και σάλιο, ναι, αλλά για τα νερά θέλεις μια κάποια επιφάνεια για να πάρεις μια ιδέα.

Επίσης από ξύλο σε ξύλο (παρτίδα με παρτίδα) υπάρχει τεράστια διαφοροποίηση, σε νερά και χρώμα. Πχ υπάρχει δρυς σχεδόν άσπρη, που κοκκινίζει, με χρυσαλίδα κλπ. Και δυστυχώς λόγω κρίσης δεν βρίσκεις εύκολα απόθεμα να διαλέξεις.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis